Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 742
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Те може да са навсякъде, но като цяло общото ниво държи детето на повърхността по определени параметри. И в Бузема може да излезе отличник, ако ще е за отличната диплома, но дали родителите искат да разчитат на това, че детето ще е четири години на високо ниво, а няма да се спусне надолу заради общата среда?

# 496
Гаранция няма никъде за нищо.
 Момчето,  което погуби Милен Цветков и неговата компания също са възпитаници  на една от най- елитните гимназии , но това не му попречи .
До човек е. Средата в елитните гимназии далеч не се изчерпва с високите точки на НВО.
Този които ще лети, никога няма да пълзи.

# 497
  • София
От Бузема баш няма да лети, айде сега.

# 498
  • София
Кира, това са изключения.  Като цяло всичко е съвсем предвидимо - който е в добра среда се развива добре, а който е в лоша среда смъква нивото. Въпросният младеж, както разбрахме, е вкаран после в гимназията, с връзки, така че той си е ходил по живота така откакто се е родил - с връзки.

# 499
От Бузема баш няма да лети, айде сега.

Това мислене в крайности е много смешно - или 91НЕГ или БУЗЕМА.
Живея до елитна гимназия, децата ми учат в нея ( прогимназия).
Гимназията -деца като деца - пушат в междучасията, пият Хел и бира по градинките и се натискат , по някой път и трева. Не знам с какви очаквания сте от тйнейджърите - аз  гледам “ елита”  всеки ден

# 500
  • София
Нищо му няма на елита - деца като деца. Но повярвай, има огромна разлика между пушещите в междучасието и случващото се в училища от долната част на класацията! Пуберите в елитните гимназии може да се правят на интересни, но гледат да си бутат целите и да се държат както трябва където трябва, не се оставят бунтарството да ги прецака. А в най-нежеланите училища, където са със символичните оценки, нещата са много сериозни, защото мисленето на младежите там деградира, не само поведението.

# 501
  • София
Според мен, средата влия на нивото на децата, но не е определящ фактор!Както казах, аз много се притеснявах имено от това, че няма да дърпа нагоре, а ще си върви посредствен или средата ще му повлияе негативно и ще смъкне доста нивото!Да вметна, че нито пие, нито пуши, но всичко опира до характера на детето, каква мотивация и цели си е поставило и не на последно място-дали, както се казва, има глава на раменете!В момента е студент в УНИБИТ(аз и баща му наблягахме на други, но с него на глава няма как да се излезе), паралелно с това- СофтУни.И какво като не е завършил елитна гимназия, не е човек втора класа!От малък си искаше да стане програмист и си гони целите! Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 13:01 от ninon

# 502
Нон, кое средно училище завърши твоето дете. И моето иска да е програмист.

# 503
  • София
Нон, кое средно училище завърши твоето дете. И моето иска да е програмист.
23 СУ, но вече нямат паралелка с информационни технологии, явно техния випуск беше експериментален...

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 14:12 от ninon

# 504
Според мен, средата влия на нивото на децата, но не е определящ фактор!.....
                     В тоя ред на мисли забравяте и семейната среда,семейното възптание.На цитирания младеж /от катастрофата с МЦ/ ми е интересно какво е дало семейството освен пари,коли и...какво очаквате ?!
                     На изпит всичко се случва и добри и умни деца не успяват да покажат това,което знаят и могат.Попаднали в у-ще без елитарни претенции не ги прави по-лоши.Даже ги мотивира.С кого обаче ще дружат или в каква компания ще попаднат зависи от това,което им е дало семейството и какво е изградило то у тях.

# 505
Кое училище е завършил младежът, дето уби Милен Цветков?

# 506
  • София
До един момент е учил в 73-то, май до десети клас вкл., и после с връзки е преместен  в НЕГ.

# 507
  • София

Първа английска гимназия е завършил, след като е изключен от 73-то СУ.

# 508
Честно казано съм шокирана, за мен винаги в НЕГ е бил елитът и винаги съм си мислила, че там децата са изключително възпитани.

# 509
  • София
Бил е в 73-то в немска паралелка в осми клас със сигурност. След това по "неведоми пътища" се озовава в НЕГ, но дали от девети или от десети не помня какво казаха. Мама може всичко.

Общи условия

Активация на акаунт