Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
https://www.24chasa.bg/Media/2021/06/28/9817ceda-9b0f-4e2c-b829-0a7c0d5f77f8.pdf
Качвам линк от една обобщена статистика за София и другите градове от тази година . Чакаме детайлна статистика.

# 541
  • София
Миналата година разликите с по-миналата бяха с по 10-20 точки отгоре за паралелките, които аз следях.
40 точки са много голяма разлика и на теория би трябвало да стигнат. Разбира се, преди статистиките е несериозно да се коментира. То и статистиките са само на теория някакъв ориентир.
Зависи и от желанията на децата, а и наборът е по-голям (май).

# 542
  • у дома...

Дали 40 точки по- висок резултат от минималният на второ класиране за миналата година ще бъде достатъчен
Мисля, че да. Рано е да се говори за високи балове, преди да е излязла статистиката за София.

# 543
Ние сме момиче 71 мат. и 63 Бълг. Ясно е че за елита няма да стигнат, но не знам дали и за НТБГ ще е достатъчно и просто не знам. А за 7мо училище имате ли наблюдения върху нивото на изучаването на езиците? Или други наблюдения

# 544
  • София
Няма как да знаете, докато не проверите в статистиката в кой интервал се падате. Най-лесното е да сметнете високите балове в местата на най-желаните гимназии и да сравните с миналата година в кой интервал се е падало първото и последното прието дете по класирането в желаната гимназия.

# 545
  • sofia
7-мо е добро училище.
Що се отнася до нивото на езика - пак късмета с учителя. Ако преподава добре, проверява домашни, дава обратна връзка и детето си "върши" работата и учи, ще е добро нивото на езика. Хорариумите на средните училища, които са с ИИЧЕ е еднакъв.

# 546
  • София
Ние сме момиче 71 мат. и 63 Бълг. Ясно е че за елита няма да стигнат, но не знам дали и за НТБГ ще е достатъчно и просто не знам. А за 7мо училище имате ли наблюдения върху нивото на изучаването на езиците? Или други наблюдения

Ами сравнете с баловете от миналата година. Тези точки правят бал от 368. Мисля, че за електронна търговия само би могло да стигне евентуално.
За 7-мо четох миналата година, предпочетохме 1-во и 127-мо, като резервни варианти на професионалните паралелки.

# 547
В 7мо паралелките са профилирани

# 548
  • София
И на мен ми е криво, надявах се на по-висок резултат по МАТ. Сега е 66,5 по МАТ и 77,5 по БЕЛ.

Ще му стигне за 134, 51 и ПГ по телекомуникациите сякаш, но не знам кое да е водещо. А и той не ми помага, защото и не знае какво точно иска...

И ние в събота сме в Регалия на консултация, нямам много голямо желание да ходя, ама.. ще видим какво ще ни кажат.
catty m, в 51 СУ към кои паралелки сте се насочили?

СХН и компютърен график.

# 549
Ще дам непоискан съвет да разгледате 55 соу. Няма да съжалявате

# 550
Понеже някои споделихте, че ще ходите на консултация в "Регалия" тази събота, може ли малко повече информация?

# 551
След срещата, ще ви пиша.

# 552
  • sofia
В 7мо паралелките са профилирани
То във всички училища са или профилирани, или професионални. Гледа се какви са профилите. Пише ги в таблицата на РУО

# 553
  • София
Ще дам непоискан съвет да разгледате 55 соу. Няма да съжалявате

Кажи нещо повече и за коя паралелка.

Понеже някои споделихте, че ще ходите на консултация в "Регалия" тази събота, може ли малко повече информация?

Регалия правят за своите ученици консултация как да се наредят паралелките спрямо изкараните резултати. В събота сме си запазили час. Ще споделя след това.

# 554
  • София
И как точно ще ви дадат съвет как да ги подреждате? Не само няма да ви кажат нещо ново, а и всичко, каквото ви трябва като стратегии е във форума. Всъщност стратегията е една - започвате от най-високобаловите желани и карате надолу пак бал-желаност. Не е нужно да пишете всички от едно и също училище, можете да ги разбърквате като подредба. Не слагайте желана нискобалова пред по-високобалова, но пак желана -по-нискобаловата ще спре брояча на ранжирането до нея и край.

Общи условия

Активация на акаунт