Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Понеже някои споделихте, че ще ходите на консултация в "Регалия" тази събота, може ли малко повече информация?
Това е консултация, която се предлага на курсисти. Касае начина на подреждане на желанията за първо и второ класиране. Аз също се записах за събота, може да се включи някой с по-ранна дата.

# 556
Благодаря за отговорите! Споделете, когато имате информация 🙂

# 557
  • софия
Във форума съм получила най-точната и адекватна информация.
Присъствала съм на подобна консултация в школата, в която ходеше моето дете. Ако не беше дистанционно нямаше да отделя време да отида. Не очаквайте някой да седне и да подреди вашите желания. Дават общи насоки според бала на детето ви и статистиките. Нещо, което всеки може да направи спокойно вкъщи сам.

# 558
55 Соу са две паралелки "Софтуерни и хардуерни науки". Класната им водеше английския на много добро ниво, по 18 ч на седмица( първата година) Много по добър вариант от паралелка само с английски, защото имат и програмиране

# 559
  • София
Да, аз също не очаквам кой знае какво, но в крайна сметка нищо няма да изгубя освен времето си. Пък току виж съм разбрала нещо ново Simple Smile

Айде, някой ако се е насочил към ПГ по телекомуникации да пише.

# 560
Ох а къде беше побликувано какви предмети и по колко часа ще се учи от даден предмет? Виждам, че в 7мо има и паралелка софтуерни и хардуерни науки с АЕ, за тази паралелка нещо да знаете? И в тази връзка как мислите има ли смисъл да се записва подобна паралелка ако не е в Джон Атанасов и др подобни елитни училища

# 561
  • София
В сайта на училището би трябвало да има учебен план по паралелки.

# 562
  • у дома...
Ох а къде беше побликувано какви предмети и по колко часа ще се учи от даден предмет? Виждам, че в 7мо има и паралелка софтуерни и хардуерни науки с АЕ, за тази паралелка нещо да знаете? И в тази връзка как мислите има ли смисъл да се записва подобна паралелка ако не е в Джон Атанасов и др подобни елитни училища
https://7-mo.com/uchilishtna-dejnost/uchebni-planove-v-gimnaziya/

# 563
  • София
Айде, някой ако се е насочил към ПГ по телекомуникации да пише.
Само да вметна, че за това училище прочетох, че учениците получават предимство при кандидатстване в ТУ и Университета за пощи и телекомуникации.

# 564
  • София-Младост
Не слагайте желана нискобалова пред по-високобалова, но пак желана -по-нискобаловата ще спре брояча на ранжирането до нея и край.
Защо...ако подреди примерно 7 СУ, АЕГ, СМГ...и има точките за 7-мо училище, няма да го приемат ли, защоот няма точки за СМГ...

# 565
  • България, София
catty m, пожелавам ви балът да стигне.

Моята девойка евентуално гледа паралелката с АЕ, ИИ и ИТ в 51 СУ и в НСУ.
Балът би трябвало да стигне и за двете места. Ама знам ли?

Ако някой има отзиви за тези паралелки в горните две училища, много ще съм благодарна да сподели.

# 566
  • софия
Не слагайте желана нискобалова пред по-високобалова, но пак желана -по-нискобаловата ще спре брояча на ранжирането до нея и край.
Защо...ако подреди примерно 7 СУ, АЕГ, СМГ...и има точките за 7-мо училище, няма да го приемат ли, защоот няма точки за СМГ...
Ако желанието е 7-мо пред СМГ или 31-во, напр. - ок. Но ако СМГ/31-во са по-желани и има бал за тях, първо се пишат те.
Реди се по желания без много да мислите бала. Не казвам да не се съобразявате с него, но не той е водещият Simple Smile Системата ще спре там, за където е достатъчен и за това е добре подредба от най-желано училище към такова, което не е чак толкова желано.

# 567
Не се ограничавайте в избора на училище в тази област, само защото няма да е елитно. Важното е детето да има желание да се занимава с това. По-важно от това няма. Когато човек е силно мотивиран той учи за да научи, независимо от училището.
По времето на ММ не е имало кьораво училище, което да те научи как се програмира. Научил се е сам. И практикува тази професия и до ден днешен в големи международни компании.
И стия с тая "елитност".
Желание, прилични учители и добра среда са добро начало.

# 568
Един съвет: ако гледате учебните планове, гледайте от 9 клас нататък, защото в 8ми нещата са доста унифицирани.

# 569
  • София
Без да абсолютизирам - приличните учители си личат по резултатите на питомците си.
Ако едно дете е силно мотивирано, то вероятно ще направи максималното и маминка ще пише в темите за елитните у-ща. Тук е вече за не толкова спряганите.

Общи условия

Активация на акаунт