Пренатална депресия – не си сама

• 17 170
  • 457
  •   1
Отговори
# 105
  • Beyond the stars
Нали като вървиш пак вибрираш Thinking
Ще караш по алеите, не по горите. Гинекологът ми беше ми казал само да следя за контракции в последните месеци, но аз до термина си нямах. И на планина се катерих, ееех. Само тичането прекъснах веднага. То вече е спорт със силен импакт върху перинеума и сухожилията, които държат матката. И след раждането много внимателно го почнах на ново. Както и да е, ти си знаеш.

Това не в Бг нали?
Мен доста ме напряга отношението тук към бременната като към болна. Ясно е, че има неща, с които трябва да се съобразяваш и не може всичко да правиш.. Ама и не си болна.

# 106
Мията АГ в България все казваше, че бременните не са болни. Казваше, че още като видели двете черти, голяма част вдигали краката на дивана и нищо не правили. После се чудели, защото качили толкова килограми. Препоръчваше ми много разходки, в подходящо време. За тренировките казва, че може, но ако преди това е имало такива. Не препоръчваше тежести. Единствено ми забрани секса първия триместър, след това каза да си правим колкото искаме. 2-3 седмици преди термина каза да почвам да качвам стълби, не че имаше ефект при мен.
Разбира се всичко това с уговорката, че няма контракции и кървене. Там вече нещата стоят по съвсем различен начин.

# 107
  • Beyond the stars
И моята АГ беше с такова мнение, още на първия преглед, в който се чудех къде съм и питах сега какво да пия и как. Тя каза, че лекарства пият болните, пък аз съм бременна, а не болна. ( това с изключение на фолиева киселина де) . После и за хранене, движение и прочие отново получавах доста премерени съвети - за кафето ми каза, че щом не ми става лошо и не пия 5 кафета на ден, не вижда драма . За пътуването - стига да не е в Африка и все пак не в 8ми месец. За морето и плажа - също. Абе много ми помогна за една доста спокойна бременност без излишен стрес и драма.

# 108
И на мен уж така ми разказваше в началото - ти си бременна, не болна. Даже секс ни е позволен от началото. Хората си мислят, че се вдетеняваш като ти се иска нещо "забранено" и колкото са повече забраните, толкова е по гадно. А жената просто иска да се почувства като себе си за малко и да направиш това, което те радва.

# 109
В началото не ми даваха, сега няма проблем. Фитнес правя, на спининг леко ходя и на морето ще си взема колелото.
Не ми даваха защото имах силни болки и никой не знаеше от какво са. Беше ги страх у тях и мене. Но аз още в началото се свързах с професионалист и ми направи програма за бременни. Но аз тренирам от години, на спининг също ходя от година и половина. Така че сега като изляза отпуска пак се връщам към по редовни упражнения.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 12:37 от Анонимен

# 110
Здравейте, аз пък се тревожа, че мъжа ще иска да извика цялата си рода още първите дни след изписването на бебето. Не мисля, че си дава сметка колко ще съм изтормозена и изморена. Те са свикнали да се събират по 10 човека минимум на маса. И трябвало да давам бебето всеки да го държи. 🙄

Не сте длъжна да го давате на никой да го държи принципно, още повече с пандемията сега имате и още по сериозна и разбираема причина да не го правите. Като чуя това с 'държането' на новородено и "мога ли да го подържа" и се изприщвам. Сещам се за изписването от болницата как се събираха едни големи тълпи и си 'премятаха' бебетата от ръце на ръце като кукли, за да се снимат с тях... И свекърва ми тогава ми изскубна и тя бебето от ръцете да се снимала и после 10 пъти ме бута да я 'подържала'. Ужас, ужас. Не смятам, че е редно новородено  да се премята от ръце на ръце по този начин, ясно е че му се радват защото е малко, сладичко и тн, но не е това начинът... Ако искат снимка - ок, да се изреждат да застават до майката и бащата просто и да се снимат с тях. За държането може да изчакат малко, най-важното е вие да се чувствате комфортно да го дадете, а това нада ли ще е като е баш новородено. Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 07:14 от Анонимен

# 111
Здравейте,как се справяте със безсънието от депресия през бременността???

# 112
  • София
Kaто си ангажираш достатъчно ежедневието. Не знам в кой месец си, но може да започнеш да оглеждаш и покупки за бебето, ако все още не си - количка, креватче и всичко останало - това ще те занимава през деня. Може да отидеш на лекар, да ти пусне изследване на хормони, да се види дали там всичко е наред (вероятно не е щом имаш депресия).

# 113
  • Beyond the stars
Здравейте,как се справяте със безсънието от депресия през бременността???

Безсъние имах, ма не беше от депресия. Как го определяш като следствие на нея ?
Иначе четях , гледах филми, цъках на телефона ..Grinning
Пък ежедневието ми беше доста ангажирано, предвид че работех до последно.

А и ми бяха особено любими коментарите "Спи сега, че после.." все едно нарочно не исках да спя Grinning

# 114
  • France
Четях и оцветявах. Никакви екрани поне час преди да си легна. Пробвай и с хладък душ.

# 115
Никак. Просто минава. И при мен не е било от депресия, вероятно пак са хормоните

# 116
И аз съм с някакви тежки мисли. Имам усещането,че всяка една негативна емоция,я изпитвам,стократно по-силно. Всякакви филми са ми в главата и имам усещането,че се самонавивам.Плача много често.
Имам леки съмнения,кой е бащата на бебето в мен и тези мисли на моменти ми докарват най-черните мисли в главата.
Спрях да се виждам с хора, защото бързо ми се доспива, защото са ми слаби ангелите и ще изпия една бира или изпуша една цигара, а после ще плача цяла нощ.
Отделно до тук съм почти десет килограма отгоре и от секси мацката,която бях,станах топче,а съм едва в пети месец.
Чувала съм,че бременността е най-хубавият период,но по-зле не съм се чувствала.

# 117
Пепино, ако ти помага плачи си. И да изпиеш една бира не е такъв проблем, не си го слагай това. Чашка вино, малко бира няма да се отразят толкова на плода.
За кг пак ще ги свалиш. С кърменето ще си слезеш надолу. Още само няколко месеца ти остават. А аз още имам 2/3 да карам.

# 118
Пепино, ако ти помага плачи си. И да изпиеш една бира не е такъв проблем, не си го слагай това. Чашка вино, малко бира няма да се отразят толкова на плода.
За кг пак ще ги свалиш. С кърменето ще си слезеш надолу. Още само няколко месеца ти остават. А аз още имам 2/3 да карам.
Може да е глупав въпроса ми,но покрай мен никой не е кърмил. Отслабва ли се по време на кърмене?

# 119
  • France
Аз съм малко против тази фейк реклама на кърменето, като нещо всесилно. Една трета от жените отслабват, една трета надебеляват и последната трета не се повлиява. И алкохолът е вреден, защото минава без проблем през плацентата и ако концентрацията е малка за 60 кг жена, е много голяма за 3кг бебе.

Общи условия

Активация на акаунт