"Виждам се" с ромка...и с българка.

• 6 755
  • 135
  •   1
Отговори
Здравейте, ето житейската ситуация в която се намирам:
Накратко за мен-на 37 години съм ,нямам и никога не съм имал желание за семейство и деца, както и кой знае какви сериозни отношения с конкретна жена...такъв човек съм ,просто , стремя се да движа живота си с повече логика и по-малко емоция, като в същото време харесвам приятните мигове и моменти със срещуположния пол, но не смятам, че задълбаването и битовизмите, ще е нещо кой знае колко приятно и за двете страни, както и да е.

Преди време,бях малко наранен от предишна моя връзка...и покрай работните ми ангажименти в един близък до София квартал,ей така от скука ли и аз не знам,  на майтап, от дума на дума, от шега на шега се запознах и заговорих с една ромка , закачахме се малко, през следващите ми няколко посещения пак се засякохме, тук е мястото да кажа, че аз имам за хоби танците -обичам много да танцувам, а хидонистичните етноси, , си го имат в кръвта си и се впечатлих как лови ритъма мацката и къде пак на майтап,къде от любопитство ли ..ммм, целунахме се. До сега никога не съм бил с ромка,няма да захаросвам ада сега, истината е , че има някои проблеми ...Blush..но, като цяло, мога да заключа, че , да,беше ми хубаво!И сега с нея ми е много хубаво! Тя е на 31 , няма деца, но е имала мъж, който умрял , живее сама и обикновено аз й ходя на гости. Оставам с впечатлението, че не търси кой знае какви сериозни взаимоотношения, ок си е както сме си и сега.
Проблемите ми с нея  са социални...тъпо ми е , че го казвам, тъпо ми е , че го има като проблем изобщо,но..тегаво ми е да комуникирам и общувам с човек с образование до 6ти клас, неудобно ми е и в редица други житейски ситуации...не става дума , че се срамувам от нея, неудобство изпитвам и като сме двамата.

Въпреки, че както уточних, не си падам по сериозните връзки, аз не съм животно и само секс и "виждания" не са ми достатъчни, имам нужда и от комуникация...така, на база тази ми потребност, в школата по танци се запознах паралелно с една българка-приятно същество, много сърдечно, ерудирано , мило момиче, с което имаме много общи теми и излизахме няколко пъти ...проблемът е, че макар , че е много симпатична, не изпитвам никакво сексуално желание към нея. Обаче, усещам накъде бият нещата, намеците и в един момент ще трябва или да бъда откровен и да представя ситуацията, или да изчезна от живота и без много обяснения. То аз и повдигнах въпроса един път, какво мисли за приятелството между мъж и жена, но като че ли не срещнах охота в идеята...
В нея даже това ме натоварва-едни амбиции, едни свръх цели, все едно ще живее 300 години, няма пълно щастие:)

И друг проблем имам...вече почти не поглеждам сексуално към българска жена, макар в ежедневието ми да се намират девойки...за сметка на това яко се улавям да се закачам (макар и съвсем платонически) и с други ромки. Истината е , че и техният етнос претърпява положителна промяна и някогашните обречени жени от гетата,
днес наблягат на образованието повече,  а и не можем да им отречем , че имат страхотна генетика и малко дрешки и т.н. подобрители, стават си мацки, няма какво да си говорим. Оставам с впечатлението, че и те са ок да си хванат приятел българин ...след някоя и друга година ще са си конкуренция на бг. дамите Simple Smile

Сега, да се върнем на питането ми-да бъда ли откровен и да кажа какава е ситуацията на момиче 2 (тази за лаф),
като идеята е , че не искам да се жегне и да се смачка ,не искам да и причинявам докачение, защото няма никаква вина за обърканата ми глава? Би ли било ок, според Вас?

Тъпа ли е идеята да задълбая по-социално с момиче 1? Не искам да се превръщам в учител, не искам да демонстрирам превъзходство със съвети от една страна,на мен не би ми станало никак приятно да ми менторства някой и да ми се прави на умен...от друга мога като че ли мога да и помогна малко- да излезем някъде, да заминем за кратко, да предизвикам интерес към новото и различното, пак казвам не за да менторствам, но може да изживее нови неща с мен..кажете Вие какво мислите за това, тъпо ли е като идея? Някой имал ли е опит от първа ръка с партньор ром/ромка и да сподели "от първа ръка"?

Изобщо, споделете каквото искате, покрай дългогодишните ми пътувания покрай бизнеса ми, нямам много приятели в Бг и ще ми е интересно да чуя и други гледни точки за казуса си. Благодаря за отделеното време!

# 1
С българката явно нещата не стават.
Аз бих пробвала с ромката. Ще я побутнеш да завърши лека полека. Няма да стане мозъчен хирург, но поне до средно да избута.

# 2
Ще изживееш нови неща с ромката, но скоро ще ти омръзне. Връзка само за секс не трае дълго.

# 3
  • BG
Аз не виждам защо трябва да се обясняваш на българката. Според мен, трябва да си искрен, че бихте могли да бъдете само приятели и това е. Ако иска да продължавате да се виждате, добре, ако не - пак добре, но така поне няма да има очаквания. Що се отнася до ромката, предполагам, че ще и е приятно да види и научи нови неща, без да изглежда като менторство. А и трябва да се има предвид, че тя може да приеме такова разширяване на кръгозора с охота. Също, ако я поканиш на кратко пътуване и видиш реакцията и, ще ти стане ясно какво и е мнението за такова предложение.

# 4
  • София
Като отмине страстта с ромката, ще станеш зъл към това, което не е . Тя не е виновна.

Момиче 2 не знам какво го мислиш? Казваш “ не ща” и не я баламосваш. Подобни искри из танцови групи много ме дразнят. Съсипват атмосферата и емоцията.

# 5
С българката можеш да споделиш като с приятел другата история. Сама ще изгуби желание да задълбочи нещата с теб. Joy
С другото момиче... бъди с нея, като ти допада. Времето ще покаже /което важи за всяка връзка/.

# 6
  • Варна
Номер 2 я отпиши. Щяла да се сбози, ми да, понякога не се получават нещата и всички сме имали такива моменти.

С номер 1 сякаш имате някакво бъдеще, проблемът за мен е по-скоро в различните ви нива, чисто социално ли, не знам как да се изразя. В един момент ще поискаш, предполагам, семейство, дете. И като се задълбочат нещата, разликите помежду ви ще дойдат на дневен ред и ще избият в неочаквани посоки.

# 7
Ти въобще искаш ли семейство и деца да имаш някога?
Щото ако не ти е важно - играй си с ромката, а другата просто не я лъжи.

# 8
И защо въобще да си играе с някой. Не е ли по важно да си честен с този човек? Това че е с шести клас, не я прави по малко човек от автора.

# 9
Ти въобще искаш ли семейство и деца да имаш някога?
Щото ако не ти е важно - играй си с ромката, а другата просто не я лъжи.

Мерси за коментара!
Не искам ,честно казано!

Иначе, да, прави сте, ще прекратя всякакви контакти с момиче 2!

# 10
  • София
Жена 2 не става, жена 1 става, докато те устройва липсата на задълбочено общуване. Щом не търсиш някоя, с която да бистрите политика, битие, литература и професионални въпроси, No.1 ще свърши работа.

# 11
  • София
Не му е достатъчно. Колкото и да си широкоскроен, това, което изпитваш е срам от нея и от себе си.
Да не си наранения ти накрая...

# 12
  • София
Аз ти бях чела и предишната тема, която някой е изтрил. Та на нейна база си помислих, че всъщност ромката е безопасна зона за теб, затова се чувстваш добре, а там където има оценка, очаквания съответно се спичаш.
В този пост представяш нещата по-скоро като любов, та ако е любов й се наслади. Макар че тези различия са големи и като отмине сексуалната еуфория, ще те дразнят силно.

# 13
Аз пък не го виждам като любов, а като забавление. Човека си казва, че не иска нищо сериозно, деца, семейство, а просто забавление.
Но пък ромката е на 30+, така че може би момичето би искало някакво развитие. Ако ти не го искаш, направо си и го кажи и ако я устройват такива отношения окей.
Второто момиче изобщо няма смисъл да го коментираме. И ти не искаш да си с нея, но я споменаваш само защото е българка.

# 14
... си помислих, че всъщност ромката е безопасна зона за теб, затова се чувстваш добре, а там където има оценка, очаквания съответно се спичаш.

Мерси за коментара и че отделихте от времето си!

Истината е, че го има това нещо!
Става тъпо от това, че момиче 2 гледа на всичко в бъдеще време ...един вид, коментира действия, които ще извърши сега, какво отражение ще дадат в бъдеще време. Терминът за този приом е "манипулация", други ще кажат , че е "здраво стъпила на земята", но ,например, и обяснявам, че съм с две ръце за това всички да спортуваме и да пазим диета, защото наред с естетиката , получаваме и по-малко вероятност да се разболеем от някое метаболитно заболяване...тя ми вика, аз не искам мъжт ми да е с плочки и да е суетен , важното е да е грижовен,щедър,добър родител...чакай , бре, човек, ми тя страстта към мъжа ти е мъртва в твоята глава, още преди той да се е появил...евентуалната ти възбуда е изместена или примесена с планове за битовизми...ясно, че го има, ама едно по едно. В същото време тя се скапва от пиене на добавки, мус от киноа с тикевени семки и е такива Simple Smile Значи не и е съвсем безразлична външността:) И не и се получава много това с тялото, за съжаление Sad

И в същото време, човек, момиче 1 яде консерва русенско варено с кетчуп и хляб и е цялата на фибри и плочки, викам и по-релефен трицепс от моя имаш, тя ми вика :"Какво е трицепс?!" Grinning Страшна! Отпускаш се едно такова и ти е мега забавно, не те напряга! Смееш се, дори като я няма и се сетиш за нещо...от друга страна е много неправилно от моя страна да се смея затова, че някой не знае нещо, при все, че на този свят има милиони хора, за които аз не знам нищо ! Размишлявам доста върху тези ситуации,но да, имаш право!

Общи условия

Активация на акаунт