Не го привличам /след бремеността/

• 8 245
  • 140
  •   1
Отговори
# 15
Погледнах назад по мненията ти, тъй като не беше писала в първия пост кога си родила. Още преди забременяването си имала здравословни проблеми, свързани с последствия за теглото, кожата и т.н., лекуваш ли се, следят ли те съответните специалисти?

Според лекарите (благодарение на бремеността) хормоните ще се регулират и не би следвало да съм с наднормено тегло. В същото време ми казват, че 25 кг са много и ще ми трябва поне година да вляза във форма.

# 16
Това спортните натури сте големи перфекционисти... Естествено, че ще влезеш във форма! Спорт, хранителен режим и си готова!

# 17
Погледнах назад по мненията ти, тъй като не беше писала в първия пост кога си родила. Още преди забременяването си имала здравословни проблеми, свързани с последствия за теглото, кожата и т.н., лекуваш ли се, следят ли те съответните специалисти?

Според лекарите (благодарение на бремеността) хормоните ще се регулират и не би следвало да съм с наднормено тегло. В същото време ми казват, че 25 кг са много и ще ми трябва поне година да вляза във форма.
Аз бях 43 кг с бремеността станах 60 кг , за два месеца обиколки и домашни тренировки в момента съм 41 кг . Попринцип имам и бърз метаболизъм

# 18
Забременях 55 кг и в деня на раждането счупих кантара на 103 кг. Станах почти двойна, като изобщо не мога да кажа, че съм яла за двама.
Оказа се, че съм се обзавела с хашимото и инсулинова резистентност.
Не си изтезавай организма твърде много, а ако продължаваш да качваш "от въздуха", иди на лекар и изследвай хормоните на щитовидната жлеза, глюкоза и инсулин.

# 19
Аз само ще кажа да внимаваш с тренировките щом си родила секцио. Първо се консултирай с лекар и тогава почвай, че може големи проблеми да си изкараш.
Минали са само 2 месеца, хормоните още бушуват. Ще минат още няколко месеца и пак ще тренираш и ще влезеш във форма. Поне жените, които преди бременността са спортували след това бързо влизат пак във форма.
Ако кожата на корема остане увиснала и толкова не го харесваш, можеш да се оперираш. Обаче за жалост стриите няма как да се премахнат.

# 20
Може би се притесняваш, защото сега е лято, всички са с прилепнали дрешки и т.н. Щом си спортистка лесно ще се върнеш. Като дойде зимата може и на фитнес да тръгнеш. Сега има и козметични процедури - лазер за стрии, ако остане кожа по корема, може да се изреже, масажи за целулита. Имаш цяла година време и за следващото лято ще си топ.
Може таткото да се е шашнал покрай бебето и за тях е стрес и затова да си мислиш, че някак се е променил.
Аз също съм за изследвания, ако продължиш да качваш, може да има и друга причина.

# 21
Щом имаш дете, би трябвало да си достатъчно голяма, за да си осъзнала вече, че винаги ще има по-млади, по-красиви, по-умни и по-богати от нас.
Не искам да те плаша, но и по-зле ще става. И кожата ти ще увисне, и бръчки ще се появят, и старчески петна и т.н. Ако моментният външен вид е онова, което крепи връзката, забрави за нея. И обратното, ако има химия, няма значение дали ще остареят, дали ще се разболеят и осакатеят, те ще са си най-най един за друг.

В случая проблемът според мен е в теб, а не в мъжа ти, но ако продължаваш да се подценяваш и да си неуверена, като нищо можеш да го отблъснеш. Сама си в това, трябва малко да си вдигнеш главата и да си знаеш "цената".

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 14:12 от Не се сърди, човече

# 22
Два месеца след раждането са нищо. Все пак 9 месеца тялото ти се е променяло до неузнаваемост, няма как нещата да влязат в ритъм толкова скоро. Е, има и изключения, разбира се.
Все пак ще ти кажа, че аз забеменях 54 кг и отидох да раждам 74. След раждането коремът ми дълго време беше все едно съм 4 - 5 месец, дори все още е отпуснат. Дълго време носех дрехите си за бременни. Около 9 месеца след раждането вече успях да вляза в  старите си дрехи размер ХС. На 10тия месец бях 52 кг и част от дрехите ми вече ми бяха големи. Искам да ти кажа, че изисква време да се върнеш към предишния си вид. Разбира се, щом си спортист, а и ако спазваш режим и имаш достатъчно движение, нещата по-бързо ще влязат в норма. Аз нямах воля за това, признавам си.
 Наслаждавай се на детето си, защото тези мигове са безценни. Не се терзай за външния си вид. Съпругът ти би трябвало да е наясно, че след бременност и раждане, жената няма да е същата или поне ще и отнеме време да се върне към предишното си Аз. Не само външно, но и чисто психически.

# 23
  • Terra incognita
Щом сте спортисти ще отслабнеш. С пъровото дете и аз качих 20+ кг и мислех, че никога няма да бъда същата, но ето, свалих ги и си носех старите дрешки с кеф.
Докато се вглъбяваш в подобни мисли, започни подходяща диета. След раждането ми бяха останали едни 10кг, които свалих за 3-4 м с нисковъглехидратен режим. Успех!

# 24
Четейки те разбирам, че ти никога не си се харесвала. Трябва ти самата да се чувстваш добре в кожата си. Тогава и другите ще те харесват.
За визията ти сега - дай си време. Родила си преди 2 месеца. Няма да стане с вълшебна пръчка. През това време обаче се обличай красиво, поддържай се, усмихвай се и не се прави на жертва на визията си. Така и мъжът ти ще те харесва и въобще няма да забелязва, че сега не си като преди. Когато детето поотрасне ще можеш да си изградиш режим на хранене/спорт и т.н. и ще върнеш нещата по местата. До тогава се радвай на детето.

# 25
  • София/Севлиево
Два месеца само са минали след раждането-нищо не са.Ще си върнеш формата.Аз забременях 62 кг,родих 85,излязох около 74 и хич не си давах зор с нищо.На годинката на синът ни бях 68 кг без да съм спортувала или пазила диети,представям си ако го бях направила как щях да изглеждам.Но аз съм по-хубава с килограми около 61-62,падна ли под 60 придобивам вид на болна-кръгове под очите,изпито лице,абе ужас...А ММ ме харесва всякак,нищо че понякога ми опява като кача някое килце зимата(е повече от 65 не ставам,защото и на мен ми тежат)...

# 26
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Оххх, само два месеца са това. Още не си на себе си. Трябва да мине време. Имай предвид, обаче, че вероятно никога няма да започнеш да се харесваш. Не си се харесвала преди, няма да започнеш и сега, но в момента играят и хормоните и самосъжалението е по- силно от всякога Simple Smile
Всички жени преминават през това...дори перфектните
Ще свалиш килограмите, ако започнеш да се храниш здравословно и да спортуваш... Сега ще разбереш какво наистина означава спорта за тялото, ще ахнеш колко е важен. Защото, когато човек е млад и стегнат и слуша колко е важен спорта, му минава през едното и излиза през другото ухо...Сега ще видиш чудеса, ако си постоянна.
Аз свалих 35 кг за  година и половина Simple Smile и го направих два пъти- имам две деца...
Винаги съм спортувала. Разликата е, че открих здравословното хранене и самодисциплината.
И втория път вече знаех, че мога

# 27
Аз ще засегна друг аспект, който ти спомена - кърменето. Ако го намираш за важно, спри да мислиш за друго. Диета ще намали кърмата, после ще се мразиш и заради това. Трябва и да спиш, за да почнеш да сваляш, а не обратното. Недоспиването пречи на отслабването. Храни се балансирано, разхождайте се възможно най-много. С упражненията не бързай, дай време на тялото си. Ако месечният ти цикъл се е възстановил, това може също за известен период да намали кърмата. Аз съм с бебе, на 6 месеца и също като теб се тормозя за 20-те излишни килограма. Само че ми е по-важна да я кърмя, след като с първото не се справих. Нямам много стрии, но коремът ми е разпорен на кръст, нямах друг избор.. грозен е и винаги ще бъде ама се опитвам да го заобичам. Мъжът си все още не го мисля...дарила съм го с 2 прекрасни деца, оставяйки здравето си, за да ги има, ще ме трае такава известно време 😂. Мисля, че хормоните ти още не са се наместили, а недоспиването ти изпива силите. Ако има кой да помага понякога, не отказвай, това ще ти даде възможност за почивка, спорт или любимо занимание. Скоро ще стане по-лесно, не се отчайвай.

# 28
Кърменето на поискване "изяжда" 500 калории дневно, така че опреледено помага за свалянето на килограми Simple Smile

# 29
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Кърменето на поискване "изяжда" 500 калории дневно, така че опреледено помага за свалянето на килограми Simple Smile

Това при мен определено не работеше. Първото си дете кърмих до година и половина и до тогава не можех да сваля и грам, Второто, кърмих само година и чак тогава нещо се промени и започнах да свалям

Общи условия

Активация на акаунт