Не го привличам /след бремеността/

• 8 242
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Едното не пречи на другото, това обаче не го разбра. Аз например бях доста мълчалив и не ми харесваше, ама и като си наложех да говоря, пак не ми харесваше. Просто не можех да общувам нормално и това се коренеше на случка от детството ми. Защитен механизъм за мен, изграден с години с цел предпазване. Посетих един семинар на Д-р Менис Юсри по стечение на обстоятелствата,  ами заслушах се и посетих и друг след това. Там разбрах на какво се корени моя проблем, приех че каквото се е случило се е случило вече, не мога да се върна назад и да го поправя, няма как да върна времето, затова ми остава само да го приема и оставя зад гърба си. Следващата стъпка е вече да се бориш с осъзнат проблем с осъзнат корен. Тогава идва предприемането. Всяко предприемане, преди това си е безмислено и резултатите са или краткотрайни или никакви.

При авторката - тя не се е харесвала нито преди да роди, нито пък сега се харесва. Но вместо да се бори с това да разбере защо не се харесва, за да може да предприеме осъзнати действия да се хареса, тя се притеснява че мъжът и не я харесва и вие и давате съвет да предприеме действия да му се хареса. Това не решава основния проблем, замаскира го.

# 76
Докато тя точно мине през семинари и обучения, може да отиде на плюс още 25 килограма. Образно казано. С философстване няма да стане при нея. За такива случаи имам една любима приказка - всеки ритник в задника е крачка напред.

Wink

# 77
тя се притеснява че мъжът и не я харесва и вие и давате съвет да предприеме действия да му се хареса.
Това е рефрена във всяка една подобна тема. Не ценят себе си, не се харесват, но зорлем и насила искат със секси бельото, прическата и кита, пуф и да стане магията. Всичко за срещуположния пол, разбира се. Сякаш няма бебе в картинката, ми още едно че да го мислят къде гледа и защо.

# 78
Прекалено голямо фиксиране върху външния вид - и преди, и сега, след като вече има дете и мисленето трябва да е на друго ниво.. Наистина е странно. Че и коментиране пред половинката какво не си харесва, което е безумно. Перфектни хора няма, важното е да сме в хармония със себе си - такива, каквито сме.
Наистина ли не виждаш у себе си нищо друго ценно, освен един външен вид? Качества, интереси? Само с това ли си разчитала да задържиш еди мъж?
Наистина ми е странно..

# 79
Прекалено голямо фиксиране върху външния вид - и преди, и сега, след като вече има дете и мисленето трябва да е на друго ниво.. Наистина е странно. Че и коментиране пред половинката какво не си харесва, което е безумно.
Как го реши пък това? Thinking
И не мислиш ли, че той може да е оженил за спортистка, защото не го привличат пълни жени?

Перфектни хора няма, важното е да сме в хармония със себе си - такива, каквито сме.

Как пък тези намерили хармония със себе си и се харесват такива, каквито са, са почти винаги някакви плондери? Thinking
Напротив, читавият човек се бори за физическо и духовно развитие и намира начини да ги постигне доколкото е възможно.

# 80
Доста злобно звучиш на места... Не те привличат определен тип жени, добре, но защо трябва да обиждаш? Имам спомен, че си писал, че и ти не си слаб като килограми. Тогава на какво отгоре обиждаш жените?
Не всеки може и иска да е слаб, това допускаш ли го? Реалността не са разни фотошопирани реклами и наложени от модата критерии.
Авторката определено звучи отчаяно и трябва първо да открие и лекува това. И да свали тези толкова ужасни и срамни килца, то нещо друго ще я тормози.
Като че ли в нейния живот няма нищо друго - визия, визия, визия.

Прекалено голямо фиксиране върху външния вид - и преди, и сега, след като вече има дете и мисленето трябва да е на друго ниво.. Наистина е странно. Че и коментиране пред половинката какво не си харесва, което е безумно.
Как го реши пък това? Thinking
И не мислиш ли, че той може да е оженил за спортистка, защото не го привличат пълни жени?

Перфектни хора няма, важното е да сме в хармония със себе си - такива, каквито сме.

Как пък тези намерили хармония със себе си и се харесват такива, каквито са, са почти винаги някакви плондери? Thinking
Напротив, читавият човек се бори за физическо и духовно развитие и намира начини да ги постигне доколкото е възможно.

# 81
Боже момиче, наслаждавай се на майчинството. На мен в първите три месеца нищо не и правеше впечатление. Качих над 35 кила и не успях да ги сваля за повече от година.

Какво значи "не го привличам". Той, до колкото разбирам няма нищо подобно на ум. Само в твоята глава е драмата.

Докато кърмиш, вероятно няма да свалиш много, стриите няма да изчезнат, но стават почти незанележими. Почивай си, гедай си бебето и не се тормози с тези неща, много ти е рано.

# 82
  • София
Не съм чела коментарите, пиша първосигнално.
Родила си преди два месеца и е съвсем естествено да не си в топ форма. Бременността и майчинството са тежки периоди от живота на жената, както сама виждаш - неминуемо има промени във физическото и емоционалното състояние на майката. Въпреки това, точно тези години са прекрасни. Наслаждавай се на малкото човече. Дай време на себе си да се излекуваш. Дай време и на мъжа ти да свикне с новата ситуация, със сигурност и на него не му е лесно. Щом си амбицирана, ще успееш да свалиш ненужните килограми, но за здравето ти е по-добре да се случва постепенно, иначе се получава стрес за организма. И го казвам като жена, забременяла 55кг и родила 90кг. Около година по-късно си върнах килограмите, но кожата и стриите носят белезите от износването на дете. Отне ми време да свикна с новата си същност, но осъзнах, че няма по-женствено и истинско от това.

# 83
Жената се омъжва с идеята, че мъжът ще се промени, мъжът се жени с идеята, че жената няма да се промени. 😂
Не казвам, че външния вид е всичко, но и не бива да се отрече чисто физическото привличане. И това, че "му" е родила дете не значи, че трябва да се занемари тотално.

# 84
Жената се омъжва с идеята, че мъжът ще се промени, мъжът се жени с идеята, че жената няма да се промени. 😂
Не казвам, че външния вид е всичко, но и не бива да се отрече чисто физическото привличане. И това, че "му" е родила дете не значи, че трябва да се занемари тотално.

Какво значи да се занемари тотално? Бебето и е на няма и два месеца. За колко да се стегне и да стане пак предишната?

Знам, че има и супер жени, които на третия ден са на фитнес, ама те са някакви единици, а и не всичко в Инстаграм е баш така.

Сега момичето трябва да си почива и да се напасва с бебето, а не да си мисли за стрии.

# 85
Въпрос на гледна точка... После пък ще почнат зъби, колики, прохождане и все ще има оправдание. Не казвам да участва в маратон или да вдига 100 от лег, но точно първите месеци са най-спокойни и има време да се направи нещо за себе си.

# 86
Въпрос на гледна точка... После пък ще почнат зъби, колики, прохождане и все ще има оправдание. Не казвам да участва в маратон или да вдига 100 от лег, но точно първите месеци са най-спокойни и има време да се направи нещо за себе си.

Браво, ти си от супер жените.

Аз първите месеци спях и кърмих и се разхождах.

# 87
Скрит текст:
Не казвам, че външния вид е всичко, но и не бива да се отрече чисто физическото привличане.
И това, че "му" е родила дете не значи, че трябва да се занемари тотално.

Тук не става въпрос за занемаряване, та и тотално, а за наскоро родила жена. Има време кг да сваля, гимнастики да прави, по фитнеси да ходи. Странно е зациклянето върху външността, когато си в период с току-що родено дете.
 И към Братан: ако един мъж си въобразява, че жена му ще си стои такава, каквато я е харесал в началото - слабичка, спортна, 50 кила с мокри гащи, както се казва, то той е голям глупак. Самият той няма да е такъв, какъвто е бил. Перспективата му е през две-три години да сменя жените, ако му се връзват все такива 50 кг. хубавици. За обич и любов не става дума, няма такава, ако очакваш жена ти да не помръдне физически. То това е природно заложено и ест.корекциите не помагат
Никой от пишещите не призовава да си седи дебела, отпусната, занемарена. Просто в тоя си момент от живота си и да иска, манекенка няма как да е. Има съвсем друга мисия, тялото и има много важна роля точно сега, Но има време и да стане, щом го иска. Просто сега точно моментът не е подходящ.

# 88
labrex, никой не е казал, че за 1-2 месеца ще си върне формата или че след 15 години ще има същите физически качества, както сега. Просто тук отново се напяват някакви мантри за комфорт и приемане, които точно до занемяряването, което виждаме по улиците води. Не, авторката вътрешно чувства, че това не е окей и съм убеден, че ще вземе правилния избор и ще направи нужното, за да си върне старата форма. Не само заради мъжа си, но и заради себе си.

# 89
Явно сте от късметлиите със спокойни бебета. Моето е на 6 месеца и сега имам много повече време, отколкото в първите 3-4, когато ревеше и ядеше постоянно. С първото наблюденията ми са същите, колкото повече расте, толкова повече свободно време за себе си имаш, като има и форми на спорт, които могат да се практикуват с бебето, стига да не е новородено.
И да не забравяме секциото все пак, чака се 6 месеца преди да се започне със спорт, преди това трябва да е по-внимателна и да не напряга корема. И ако външния вид е по-важен от това детето да е обгриженои здраво, а майката спокойна... то значи има някакво изкривяване на ценностите и маниакални състояния. Поне аз така го виждам. Разбира се всеки от нас го пречупва от собствената си гледна точка и това може да обърка авторката.

Общи условия

Активация на акаунт