Tичане (6)

• 69 580
  • 743
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Salomon са наистина стеснени. Altra Escalante са чудесни за широки стъпала. За съжаление не се сещам за по-евтин вариант. Някои от Декатлонските не стават ли? Алтра често ги пускат на промоция - може да погледнете в Running Zone или дори в някои от чуждите сайтове.

# 706
Ами аз в момента имам едни адидаси и едни асикс , с тях тичам като ги редувам чат пат. И на двете марки има модели за под 100 лева, 70-80 които са ок за тичане по асфалт или гладки настилки, вече за трейл тичане са по-скъпи моделите.

# 707
За дишането - ако усетя, че се разсейвам заради нещо или усетя дискомфорт, започвам да броя крачките и да вдишвам и издишвам, според тях, за да го регулирам. Зависи от темпото, но например - четири крачки вдишване, три издишване или 3х3. Може и по-дълъг интервал при по-спокойно темпо.

# 708
  • Перник
...
Сега нося salomon alphacross blast. Тесни са ми при пръстите.
Много ми харесва колко широки изглеждат Altra, но доста са скъпи. Може ли да предложите по-евтини маратонки, които да са така широки?

Hoka Zinal имам отскоро и ги усещам широки отпред. Доста хора се оплакват, че Hoka са им тесни, но при мен не е така. Като цяло съм много доволна от тях - леки, не запаряват, не се пързалят по камъни и мокра трева. Синът ми е с Challenger и също е много доволен.

# 709
  • София
Здравейте от мен и честит празник!
От много време тайничко ви чета 😀.
Преди години тичах за удоволствие почти всеки ден по 30-40-50 минути зависи от времето,с което разполагах.
...После след две гиненологични операци, инсулинова резистентност и анемия не можех да изкача стапалата на подлезите без да си почина поне един път, така се задъхвах...
Но попаднах на лекари, които ми помогнаха и днес сутринта отново бях в парка. Тичах около 30 минутки с почивки естествено, но успях... ПОЧУСТВАХ СЕ ЖИВА... моят успех е капка сравнение с вашите резултати, но съм щастлива🥰🥰

# 710
Здравейте от мен и честит празник!
От много време тайничко ви чета 😀.
... моят успех е капка сравнение с вашите резултати, но съм щастлива🥰🥰
Не, твоят успех е много по-голям от този на активно спортуващите. Най-трудно е да поставиш началото и да създадеш навик, от там нататък става по-лесно!
Добре дошла отново!

# 711
Здравейте! Чета от време на време темата,но не съм писала досега. Възобнових бягането след 7 дневна почивка ,заради безумната жега и започнаха да ми се схващат мускулите нощем. Какъв магнезий бихте препоръчали с повече чисто вещество в състава. Рядко вземам някакви добавки и не съм много в час....,кавото има на аптеката.
Иначе спортувам цял живот-активно в по-далечното минало,а бягам (в парка) напоне 20 години -4-7-12км. на ден,според нагласата.Всеки ден по принцип. ..

# 712
Ами аз вземам различни видове, в момента пия един течен купуван от Гърция, в стъклени шишенца е, едно шишенце - 1 доза. Иначе и магнедоро имам и от него пия.
Но схващанията не са само от липса на магнезий, но и от неправилна хидратация, трябва да приемате електролити.

# 713
Здравейте момичета, включвам се и аз към вас. Занимавам се с фитнес ,но напоследък започнах да тичам и много ми допадна . От днес 3 км на пътека след тренировка.

# 714
Ами аз вземам различни видове, в момента пия един течен купуван от Гърция, в стъклени шишенца е, едно шишенце - 1 доза. Иначе и магнедоро имам и от него пия.
Но схващанията не са само от липса на магнезий, но и от неправилна хидратация, трябва да приемате електролити.

Дали може съвет и препоръка за електролитите?

# 715
Седмично тичане 2 пъти по 10км
2 пъти 5 км и веднъж 3км
Доволна съм.

# 716
Здравейте,може ли да ми препоръчате маратонки за бягане.Бюджет около 150 лв.По принцип нося маратонки марка Skechers и са ми много удобни и си знам номерацията та ако някой ползва модел на тази марка за бягане ще са с предимство.Но нямам нищо против и други марки.Благодаря предварително.

# 717
  • Перник
Здравейте,може ли да ми препоръчате маратонки за бягане.Бюджет около 150 лв.По принцип нося маратонки марка Skechers и са ми много удобни и си знам номерацията та ако някой ползва модел на тази марка за бягане ще са с предимство.Но нямам нищо против и други марки.Благодаря предварително.

Ако зададете този въпрос в една конкретна фейсбук група, ще Ви засипят с уточняващи въпроси: къде ще бягате - на асфалт, естествен терен, стадион, колко дълги бягания възнамерявате да правите, дали искате (и колко голямо) омекотяване... и сигурно още 100 неща, за които не се сещам в момента Simple Smile
Изборът на обувки е строго индивидуален - това, което е удобно за мен, може да не е за Вас. По същество: когато преди 5 години започнах да бягам редовно имах евтините сиви маратонки от Декатлон. Това е най-леката обувка, която съм имала, но се пързаля жестоко, когато е мокро. Бягала съм с Under Armour (за 80 лв. преди 2 г.), Adidas - 80 - 100 лв. (по-универсални и за трейл - твърди са, направиха ми жестоки мазоли на петите и топлят яко, но не се пързалят нито на лед, нито на камъни), Saucony - редовна цена - около 300 лв., купени за 54 Grinning(леки, удобни и мекички) и вездесъщата HOKA - намалени на 170 лв. (преди да ги обуя си казвах "какво пък толкова - обувки като обувки", но си промених мнението - не запаряват, леки, стабилни, здрави, бързи).

# 718

Ако зададете този въпрос в една конкретна фейсбук група, ще Ви засипят с уточняващи въпроси: къде ще бягате - на асфалт, естествен терен, стадион, колко дълги бягания възнамерявате да правите, дали искате (и колко голямо) омекотяване... и сигурно още 100 неща, за които не се сещам в момента Simple Smile
Изборът на обувки е строго индивидуален - това, което е удобно за мен, може да не е за Вас. По същество: когато преди 5 години започнах да бягам редовно имах евтините сиви маратонки от Декатлон. Това е най-леката обувка, която съм имала, но се пързаля жестоко, когато е мокро. Бягала съм с Under Armour (за 80 лв. преди 2 г.), Adidas - 80 - 100 лв. (по-универсални и за трейл - твърди са, направиха ми жестоки мазоли на петите и топлят яко, но не се пързалят нито на лед, нито на камъни), Saucony - редовна цена - около 300 лв., купени за 54 Grinning(леки, удобни и мекички) и вездесъщата HOKA - намалени на 170 лв. (преди да ги обуя си казвах "какво пък толкова - обувки като обувки", но си промених мнението - не запаряват, леки, стабилни, здрави, бързи).
Да извинявам се.Уточнявам,няма да бягам редовно най-много 2-3 пъти в седмицата зимата,ще бягам на асфалт максимум 5-10 км.И е добре да омекотяват.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 16:45 от ico_3

# 719
  • Перник

Да извинявам се.Уточнявам,няма да бягам редовно най-много 2-3 пъти в седмицата зимата,ще бягам на асфалт максимум 5-10 км.И е добре да омекотяват.

https://sportano.bg/obuvki-za-bjagane/obuvki-za-bjagane-na-asfal … t_order=price&p=2
 Тук има доста голям избор, включително и по-малко известни марки. Читав е сайта, поръчвала съм от него Simple Smile

Notice: Argument 1 passed to Vis_Utilities::convertEncodingRecursive() must be of the type array, null given, called in /var/www/bg-mamma/beta/Sources/Load.php on line 5356 and defined in /var/www/bg-mamma/beta/vis/classes/Utilities.class.php on line 75

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/bg-mamma/beta/vis/classes/Utilities.class.php on line 78

Notice: Argument 1 passed to Vis_Utilities::convertEncodingRecursive() must be of the type array, null given, called in /var/www/bg-mamma/beta/Sources/Load.php on line 5356 and defined in /var/www/bg-mamma/beta/vis/classes/Utilities.class.php on line 75

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/bg-mamma/beta/vis/classes/Utilities.class.php on line 78

Общи условия

Активация на акаунт