Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 260
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте на всички,
Днес позитивна и емоционална серия и в двата дома Тархун.
Емир и Рейхан все по-заедно в ежедневието. Джавидан отново с пръст в устата, тя дори не се усъмни, че Рейхан може да реагира по начин, различен от познатия и. Каква  гордост от постъпката на жена му се четеше в погледа на Емир.
Кемал много сладък когато гледа виновно. Страхотна еволюция в отношението към него на Нарин - от пренебрежително-подценяващото тиквеник до гальовно-снизходителното глупчо. Ама още път имат да минават с това обкръжение около тях.
Що се отнася до 246 епизод, бебето Миран е родено на 16.06.2020 г. В началото на май, когато приключи втория сезон, коремчето на Рейхан беше видимо и тя показваше на Емир как бебето рита в корема и, което предполага, че бременността и е била в 5-6 месец. 2-3 месеца до раждането плюс 2-3 след това. Скокът във времето няма как да е повече от половин година най-много. Според мен, спомени с Рейхан няма да има, явно нещо в договорите ги спира. Иначе Емир нямаше да гледа младежът и девойката на тяхната пейка, а щеше да си спомни тях самите. Явно ще разбираме от разговори и разкази какво точно се е случило.
Новата дама, за която говори Ваня е дъщерята на съпруга на Гюл Арджан. Много е добра Гюл, ама цялото и семейство ли ще видим в този сериал?!
Моят човек страхотен. Толкова много болка в очите му, толкова безизходност, а в същото време си личи колко е щастлив с Йозгето. Въобще всички много убедителни и в образ. А музиката е просто невероятна. Тази плачеща нежна соло цигулка изключително подходяща за малкото човече. Мисля, че то ще извади баща си от това безнадеждно състояние.
Те феновете и за това, че Емир не иска да си спомня за Рейхан, също роптаят. Така че малко са полезните ходове за екипа, все са в кереча.
Рейхан е умряла при раждането, макар че Нарин се е опитала да предотврати фаталния край. Всички знаеха за риска, всички препоръчваха аборт, но Рейхан успява да ги убеди, че всичко ще е наред. Затова Емир е толкова ядосан, той как ли не я убеждава, че не може да живее без нея.
Демирджито на ринга е отделна тема. 🥰
Хубава вечер и до утре! ❤️

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 16:56 от dani_pop

# 211
С такива фенове както казват, врагове не ти трябват.
Или гледаш, ако  сериалът те докосва по един или друг начин, или не гледаш - избор има - драми всякакви в тр дизи индустрия.
Голямо важно като бойкотират. Угода няма.
Йозге е в нов проект, договор всичко е подписано, на какво се надяват. Мрънкат като деца.
Като не желаят да не гледат. Хората блъскат по 24 часа да си изкарват хляба и някакви глезли с капризи.
Аз също много харесвам Йозге, независимо, че тепърва ще се учи на техники и игра, но визията и, гласът и, езикът на тялото, който използваше - всичко толкова подхождаше на ролята и. До импулсивния Емир една такава нежна, обрана и в същото време чувствителна, раздаваща се...Прекрасни са! Мога да ги гледам с часове.
https://twitter.com/i/status/1302854194869698561

Но начинът, по който ни представят трети сезон като първоначален замисъл си е направо нова тема, нов сериал с преистория и ме грабнаха още с тийзъра. А първи епизод окончателно ме привлече към продължението! Нямам търпение за епизода довечера!
А и като ги виждам заедно в реала, дано са заедно и щастливи!
.................
Скрит текст:
Eто разговорът между Емир и Кемал, за който става въпрос:
Толкова ли е черна съвестта ти, че да използваш гнева си върху малко дете?
- Аз ли нямам съвест ?! Майка му го напусна и си отиде! Майка му!
„Добре, може би майка му го е напуснала. И ти ли ще го оставиш ?! Гневът заслепи очите ти. Не можеш вече  да различиш  правилното от грешното. Да, Рейхан ...
- Чичо, стига толкова! Казах достатъчно! Слушай, дори не искам да чувам името й! Стига ! Да не си посмял.
- Каквото и да кажеш, до последния ти дъх, отговорността за това дете ще бъде твоя.
- А къде е отговорността на майка му ?! Тя си тръгна, оставяйки и него, и мен! Знаейки, че е опасно ... Знаейки за тази опасност, тя роди това дете! Тя скри всички симптоми, знаейки, че ще умре! Нека Нарин да каже, Нарин!
Нека Нарин да каже! Колко пъти я попита ?! Други лекари?  И колко други лекари! Но тя избра да се скрие. От всички нас. Тя избра да се скрие и от мен! Гледейки ме в  очите, тя ме излъга! Излъга ме!
„Тя изпълняваше майчината си отговорност. Ако това, което е направила, е грях, тогава как се казва това, което правиш ти? Говорим за Рейхан. За Рейхан. За жена ти. За жена ти, която се хвърли в опасност за всички, заради теб. Не забравяй, ти сам каза: можеше да я загубя там, в момента на изстрела. Не по време на раждане. Можеше да умре там!
- Тогава щях да кажа  „съдба“ и да наведа глава! Но сега казвам "проклятие". Разбираш ли ме?"

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 17:35 от Mydream

# 212
Рускините пак изпревариха всички. 246 епизод с руски субтитри:
http://turkishtv.ru/turkey-serials/991-klyatva-yemin-vse-serii-t … sskom-yazyke.html

# 213
След като изгледах днешната серия по БТВ и след това първата серия от сезон 3 с руски субтитри, съм готова да коментирам.
Първо, серията по БТВ - за пореден път Джавидан едно си мисли, докато планира, а друго се получава. Колко горд и възхитен беше от Рейхан Емир - не само, че не потули нещата, а веднага извика Нигяр и Сефер, за да им се извини и да поиска прошка. И колкото и да й беше трудно, призна пред всички, че злодея в случая е собствената й сестра. Кой знае Джавидан сега какво ще направи на Гюлсум, защото планът й се провали.
Нарин отново се върна на работа в ресторанта, където за първи път се видяха с Кемал, за да не се засичат много-много с него в къщата. Оя, обаче, не оставя нещата на случайността и прати Кемал точно в този ресторант, за да го изтества. И каква стана - от ревност даже и договор не подписа. Оня нагляр Ерхан и тук довтаса, ама добър плесник изяде, даже му беше малко. Да видим дали ще се вслуша Кемал в съветите на сестра си и да разкрие чувствата си пред жена си най-накрая.
Очаквам и утре изненадата от Емир за Рейхан по случай Деня на влюбените, ще е нещо красиво и романтично.
На другия полюс е сезон 3 - вече коментирах нещата, които ми направиха впечатление. Просто сега с превода ми се изясниха някои неща - например защо Емир скочи на оня на тепиха и за малко да го убие. Репликата "Да беше довел жена си, тя щеше да се справи по-добре от теб" направо извадиха Емир от равновесие. При него го има това, че той може да й се сърди и да се гневи колкото си иска, защото й е съпруг, но това на друг не се позволява, дори и да е някой член на семейството. Точно заради това думите на бабаита ги сметна като гавра с душата на починалата му любима.
Сладкото бебче според мен ще разтопи скоро леда в сърцето на татко си и той ще го гушне и повече няма да го пусне. Дано не чакаме повече от 4-5 епизода за това.
Интересно ми е и по какъв начин Фериде ще влезе в имението, може би ще се закълне на Джавидан, за да се продължи линията с клетвата. Не, че Емир ще позволи това безропотно, но да видим.
Това е от мен засега! Хубава вечер и до скоро!

# 214
Благодаря за всичко споделено!

Линк за серията тази вечер! https://www.canlitv.vin/kanal-7-canli-hd-izle-1

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 20:55 от Mydream

# 215
Привет на всички.
Много са романтични мъжете Тархун. Какви хубави изненади направиха на любимите си. Песента, която звучеше по време на изненадите беше много хубава и като че ли ни подготвя за предстоящите събития /според превода с руски субтитри/.

Припев:
Преди теб не съм живял, повярвай.
А след теб ще бъде само буря.
Трябва да е това, което се нарича връзка.
Без теб животът е плен.

Приказката за звездичката също беше много хубава.
Най-после Кемал прости на Нарин и й каза да остане. Даже намери работа на новата Нарин.
А модните консултанти Ойя и Шахрие бяха във вихъра си.
Само Джавидан не беше доволна - пробиха й мозъка с Рейхан. И отново готви пъклен план.
Сега ще изгледам новата серия с руски субтитри и тогава ще коментирам, че по картинки пиша само глупости.
Пожелавам ви хубава вечер.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 18:52 от Ваня_С

# 216
Здравейте!

Чакам с нетърпение новата серия!
Да видим какви са плановете на Джавидан за Фериде.
Имам чувство, че ще и даде някакви пари за лечението на болния брат преди да я помоли да стане майка на внука и.
Освен това, Фериде не знае нищо за самата Джавидан , а тя по този начин ще си осигури  връзка с конака и с внука си.
В един момент близките и ще узнаят, че жената, която става майка на детето и е изпратена от Джавидан.
Не знам какво са замислили сценаристите, но героите може да преживеят трансформации.
Емир казваше за баща си, че прави грешка, като иска женитбата му с Рейхан, но се влюби в нея.
Сега отново казва, че прави грешка, като води сина му в конака и той не може да бъде негов баща, но ще дойде момент , в който няма да може да се откъсне от детето, предполагам.
Ще гледаме...
Приятна вечер!

# 217
Привет, съзаклятници!
Страхотна серия днес по БТВ - изненадите и на двамата Тархун за празника на влюбените бяха страхотни, всяка по своему, а пък и подобаващо озвучени.
Когато Емир в оригинал казва "Честит първи ден на влюбените, любима" и виждайки погледа на Рейхан - имам чувството, че това са думи на Гьокберк към Йозге, просто така го усещам, а и от начина, по който се насълзиха очите й.
Джавидан няма спирка - сега ще прави план за вкарването на Рейхан в затвора. Чудя се, че Гюлсум още й се връзва на акъла, да видим докога ще бъде.
Относно новия сезон - много динамични серии, днес беше ужасно да гледам Емир как се бореше с гнева и безсилието пред плачещото бебе. Как му даде сърце да не го гушне, не знам. Признавам, че отдавна не бях ревала така.
От анонса за утрешния епизод, става ясно, че ще има драма с бебето, Мелике като че ли крещеше, че не диша. Ако и това не освести Емир, не знам какво друго ще може да го събуди от ступора, в който е изпаднал от деня на смъртта на Рейхан - за мен той не живее, той просто съществува. Искрено се надявам в сина си да намери смисъл да продължи напред.

# 218
Привет по нощите.
Коментирам 247-ма серия от 3-ти сезон.
Връщаме се в началото. Емир пак ще прави напук на баща си. И пак баща му ще е прав, както самият Емир казваше при един техен разговор. Притеснява ме мъжът, с който се боксираха. Мисля, че ще има проблеми с него. Прекрасен Демирджи, пресъздавайки гневен Емир. Той, наистина, не може да диша без Рейхан. А реакциите му към бебето - неописуеми.
Май влюбените в този сезон ще бъдат Кемал и Нарин. Той два пъти в тази серия каза, че ще е до нея до края на живота си. А нея отново я застигна миналото. Може би ще даде втори шанс на майка си, както каза и Таджи, но ще й трябва време. Не ми харесва сестра й. Дали няма да се сдобием с втора Джемре?
Фериде ни я показаха много бяла. Но Джавидан май ще я оплете в мрежите си. Вещицата няма да направи нещо, без да извлече полза от това. Хайде да я видим какви ще ги сътвори - Рейхан вече я няма /осъществи се мечтата й/, а синът й само съществува. Не вярвам да е вдигнала белия байряк и да се е променила към добро.
Това е за сега.

# 219
Здравейте!  За сцената за Деня на влюбените особено на фона на песента - няма по-красива сцена в гледаните от  мен тр сериали. Много любов, късче огромно щастие в океана от злини, които трябва да преодоляват.
Невероятна игра на Демирджи в новата серия от трети сепн. Без думи разтърсва зрителя и показва огъня в душата си и опустошеното си сърце. Труден ще бъде пътят му към детето, но толкова ми харесаха думите на Хикмет. Да, точно детето ще осмисли живота му... В момента наистина Емир само съществува. Голямата любов с Рейхан разтърси живота му.Нейната доброта, жертвоготовност и справедливост промениха неговия свят. Много трудно се живее без да я има в конака и в живота си. Първо ще се научи да обича детето си, а за нова любов, мисля, че е много рано. Фериде също е много светъл образ.Ясно е , че не може да замени Рейхан, но е състрадателна, мила, добра и ще бъде утеха и опора на детето и Емир. Много дълъг път им предстои един към друг. Дано само сценаристите измислят един добър финал накрая след толкова страдания. Сестрата на Нарин е дявол. Кемал все повече ми харесва.

# 220
Здравейте съзаклятници,
Много не ми остава време да гледам , още по-малко да коментирам, но все пак, ще се включа. Двете последни серии по бТВ ще коментирам едновременно. Вчера всичко мина под знака на деня на св. Валентин и сюрпризите, които бяха подготвили влюбените момчета на своите красиви момичета.
Както се казва, всички щастливи двойки си приличат, а нещастните са тъжни по своему. За мен във вчерашната серия гледахме Йозге и Гьокберк.
Кемал наред с прошката си, даде и много сериозна заявка за чувствата и отношението си към жената, влязла с щурм в живота му. Страхотна изненада направи на Нарин, която с удоволствие я прие.

Днес отново момчетата Тархун на ниво. Кемал  в ролята на Дядо Коледа с лекарското място и чудесния лекарски кабинет, а Емир с професионално изработения проект. Целувката на Кемал е емблематична, а Емир продължава да си търси целувките. И в двата случая, много романтични и емоционални сцени.
Ерхан и Оя, Талаз и Джавидан, не искам да коментирам. Толкова много лошотия ми идва в повече. Не разбирам и Гюлсум защо продължава участието си в това пъклено дело. Мисля, че и на нея вече и е ясно, че няма други хора в живота и толкова добронамерени като Рейхан и Емир.
Епизодите от третия сезон все още не съм готова да коментирам, защото не съм ги изгледала с превод. Но началото ме заинтригува, а Демирджи продължава да ме впечатлява.
На всички желая хубава вечер!

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 17:55 от dani_pop

# 221
Здравейте!
Редовно ви чета. И понеже в нашата тема сме фенове на двойката Нарин - Кемал, а видях, че и на вас ви е харесала емблематичната целувка на Кемал, реших да ви зарадвам с нея...

# 222
Здравейте!

Голямо е упорството на феновете на сериала да върнат Рейхан в поредицата. Това няма как да стане.
Лично аз не усетих кога се изниза тази седмица. Чакам всяка серия с нетърпение вечер и никога не ми стига този един час, никога. Сигурно, защото се разглезих с 245 епизода накуп. Чакам търпеливо Емир да се завърне. Към себе си чрез детето - частица от душата и тялото на Рейхан. Голяма любов. Не може да се забрави. Така хубаво я изиграха тези актьори и Гьокберк продължава да я показва чрез Емир. И не само.

Въпрос към тези, които са гледали втория сезон докрай.

Скрит текст:
Между другото какво мислите за решението на Рейхан да роди бебето?
Според мен - няма друго решение точно за нейната героиня, такава каквато ни я показваха два сезона. Друг вариант не си представям за Рейхан. Много ми е мъчно за нея и Емир - поотделно и заедно, но може би един ден Емир ще оцени подаръкът, който тя му направи - да го дари със син.

и малкото Емирче Heart

# 223
Привет на всички.
Макар, че останахме в камерен състав, но за мен е удоволствие да чета, написаното от вас.

Сериите по btv
Толкова серии минаха и не получавам отговор на въпроса "Защо Джавидан толкова много мрази Рейхан? ЗАЩО?" Вече се чудя какво още може да измисли злобният й мозък та стигна и до затвор /няма да ни се размине/. Ерхан си е поставил цел, нещата вървят по план и целта се приближава. Ама Ойя нали си е тъпичка, та веднага клъвна въдицата. Гюлсум май вече разбра с какъв дявол си има работа, но няма връщане назад.
Кемал и Нарин са в нова фаза и то положителна. Той е загрижен за нея, всеотдаен, направи я щастлива, върна й отново живота, а тя започна спокойно да разговаря с него за част от миналото си. В очите й прозират щастие, любов и благодарност. И двамата се правят на заспали и следят реакциите на другия. Тази операция в хангара ми е малко скалъпена, но така е по СЦ.
За Емир и Рейхан нищо ново - любовта струи отвсякъде. Той всячески се мъчи да й помогне за макета и все пак намира най-подходящия начин, но тя с чувството си за справедливост, не приема.  С този макет чок зор и за двамата, но все пак Емир успява да си спечели "мъничка" целувка за награда или "билет" за излизане от стаята. Бяха много сладки, когато той се правеше относно макета на "ни лук ял, ни лук мирисал" в кабинета и в търсенето на "голямата грешка", която е допуснала. Но Рейхан си е Рейхан - готова да се жертва за всеки и пое вината заради Гюлсум.

248-ма и 249-та серии от 3-ти сезон.
Много тежки серии, но пък са сериите на Демирджи.  
Ех, Емир, колкото и да заключваш вратите, да ги залостваш с шкафове, да насрочваш по 4 съвещания на ден, да си пъхаш слушалките в ушите, няма да устоиш, ще бъдеш баща на това дете. Колкото и да викаш "Не мога", ще можеш. Не можа да ги оставиш посредата на пътя, нали? Трябва ти малко време, още е прясна раната в душата ти. Дано проблемът с дишането на бебето те накара да дойдеш на себе си.
Чудя се това момче как може с много малко реплики да покаже толкова много емоции. Каква борба води само със себе си между гнева, изпълнил цялата му вселена, и доброто му сърце. Великолепен, когато поглежда от коридора спящото бебе, когато го пронизва бебешкия плач в кабинета и в колата, сломен в детската стая, когато се прибраха Ойя и Мелике. В болницата, пред вратата на кабинета, отново беше на кантар.
Но и Хикмет е железен - много добре познава сина си и знае какво да направи. Трябваше и към Джавидан да бъде така твърд, ама филм да става.
Джавидан започна с комбинациите. Ако се осъществи плана й, Емир отново ще бъде излъган. Фериде ми е малко безлична - не виждам никакви емоции в нея. Дали няма да се качи от трън та на глог? И Кумру ще е от лошите май. Още тайни, още лъжи - майката на Нарин. Вече се обърках в тези мрежи.
Кемал е интелигентен човек, но как допуска Кумру да го манипулира? Виждам един съвсем различен от предишните сезони Кемал и така ми харесва повече. А за Нарин ми е толкова жал - какво й се стовари на главата.

Благодаря на cvetansk за гифчето.

Отговор на въпроса на Mydream
Скрит текст:
Мисля, че това беше най-правилното решение. Ако беше направила аборт, щяха да останат само двамата и тяхната любов. А Емир толкова много искаше деца. Но самият образ на Рейхан е на самоотвержен и раздаващ се човек. Тя рискува заради Зейнеп, пое вината заради Гюлсум, та няма да пожертва себе си, за да остане едно същество - плод на тяхната любов и частица от двамата.
Пожелавам ви хубава вечер.

# 224
Здравейте, следя ви отскоро и чета с удоволствие всеки коментар. И аз като Mydream, мисля че феновете вече прекаляват с това мрънкане за връщането на Озге. Смятам, че трябва да уважим решението на Гьокберк да продължи да снима трети сезон и ако на някой не му харесва сериала без Рейхан, има избор и да не го гледа. В крайна сметка за актьора това е работа и с това си изкарва хляба. И на мен не ми е приятно без Рейхан в тези толкова тежки серии от началото на трети сезон, но нищо не може да променим. Можем само да се възхищаваме на невероятната игра на Гьокберк и работа на екипа на сериала.

Наскоро попаднах на видео от една виртуална среща на Гьокберк с фенове, в която той казва че Озге не е уволнена, нито са искали да убиват Рейхан. По сценарий е трябвало бебето да се роди и това е да е финала на сериала, но заради корона вируса са спрели снимките. Не знам кога стана ясно, че Озге си тръгва, но сигурно  е имала подписан договор и продукцията е нямала какво да направи след като не са могли да снимат останалите епизоди от втори сезон. На срещата Гьокберк се опитва да им обясни, че не е в интерес на продукцията да махне главния герой в толкова гледан сериал. Това е видеото първа част

https://youtu.be/ixqkYFRMvGY

втора част

https://youtu.be/7bCaVwshiMo

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 21:31 от Ramona

Общи условия

Активация на акаунт