Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 254
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Дали не е по-добре да се направи анкета за коментирането на сезон 3 ?
Да/Не , със спойлер/без спойлер?
Какво е вашето мнение?
Аз съм ЗА коментиране на третия сезон, без значение в или не в спойлер, ще се съглася с варианта, който подкрепят участниците в темата.

# 196
Здравейте групата,
Днес докато гледах серията между изстъпленията на Джавидан и смешките в детска градина Тархун-старши се замислих за китайската икономика...😜
Иначе серията мина под знака на усмихнатите очи на Нарин. Разбира се, като видя, че съпругът и отдавна не е сърдит, пусна в действие тиквеника. Според мен, на нея вече не и пука за прошката, а просто и харесва да е край него и да изпробва безграничното му търпение. Малко наивно за хора с техния опит и интелигентност, но пък много приятно и забавно.
Ужасни сцени с Джавидан, днес мина всички граници. Мисля, че едва днес Гюлсум или както и е там името, разбра с какъв човек се е хванала. Добре казано, по-лоша и от дявола е дъртата вещица. Не схващам каква е идеята за този образ, дано в трети сезон бъде намерен най-адекватния начин за игнорирането и наказанието и.
При Емир и Рейхан всичко е спокойно като в онова известно платно за времето на Шипченската епопея. Витае във въздуха огромно напрежение, но те се държат един за друг като удавник за сламка. Ех, защо възрастната жена в семейството им не беше като Шехрие. Дай Боже, всекиму такава свекърва! И колко хубави и правдиви думи каза за Нигяр и на сина си, и на Емир.
Еха, най-сетне Зафер се появи на хоризонта. То и няма много нужда от него, Емир вече не изпада в крайни състояния, че да има нужда от балансьор.
Желая на всички хубави празнични дни! ❤️

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 00:39 от dani_pop

# 197
Привет бандичка,
Няма как да се въздържа и аз и все пак ще коментирам днешната серия.
След днес действително Джавидан мина всички граници, по-чудовищно няма накъде. Изключителна игра на Беркант Мюфтюлер - какво гигантско търпение и преглъщане на болката от страна на Хикмет, стискащо за гърлото. Гюлсум наистина се ужаси, разбра точно с какво чудовище си има работа и според мен я достраша.
Днес се възхитих от Шехрие - сложи си сивите чорапки и без страх отиде в имението и каза големи истини в очите на Емир и доста го засрами. А по отношение на Сефер - можеше и плесник да му забърше, как пък веднъж не се запита дали не е невинна жена му, а веднага пръв запя песента за вината й и то без да има каквито и да е доказателства, както беше с пръстена.
Радвам се, че Зейнеп знае истината за часовника. Днес може и да си замълча, за да не страда Рейхан, но стигне ли се до скандал между двамата влюбени, няма да се поколебае да разкаже всичко. Просто детето е изключително искрено и няма да допусне кака й и батко й да се карат заради една крадла.
Нарин и Кемал бяха такъв смях днес, чак на китайско мъчение бил подложен тиквеникът, сякаш знае какви са точно те.
Зафер е доста излишен образ, Дани, особено напоследък. Не случайно Али Дерели обяви, че няма да участва в новия сезон, а точно пък тогава Емир ще има нужда от доверен човек. Да видим дали ще използва чичо си или ще се появи нов такъв.
Весел уикенд на всички!

# 198
Здравейте!

Зейнеб е много чист образ в сериала. Изключително предана на Рейхан и Емир.
Интересно дали ще продължи участието и в трети сезон...
Много ще ми липсва Рейхан в трети сезон, но от друга страна нямам търпение да разбера няколко неща:
Откъде се взема тази жена в конака, която поема грижите към детето?
Как Емир ще превъзмогне болката и ще продължи напред - детето ли ще го завърне, жената ли ще направи така, че да изживее отново нещо хубаво/знам, че никога няма да е същото/, работата или всичко накуп?
Джавидан как ще реагира, когато усети, че новата жена в живота на конака има чувства към Емир, ако изобщо има или ако Емир първи се влюби...Не знам как са го измислили.
Също дали Джавидан ще обича внука си, след като неговата майка е Рейхан?
Трябва да има един нов герой, който да е близо до Емир. Зафер може и да е излишен образ, но в живота на всеки е хубаво да има един Зафер...лоялен, всеотдаен, загрижен, приятел в истинския смисъл, който се радва на щастието ти и тъгува с теб в лошите моменти.
В понеделник започва трети сезон. Може да има и някакви репортажи с екипа.

# 199
Привет, момичета и момчета.
В последната серия имаше от всичко по много.
Ще започна с неприятните неща. Е, няма такова животно като Джавидан. Как може да е толкова жестока към най-близките си хора? Сцената с Хикмет беше отвратителна. Планът й уж такър-такър върви, но любовта на сина й към Рейхан все й слага прът в колелата. Колко са различни Шахрие и Джавидан - едната е свекърва мечта, а другата да не ти е в къщата.
Ще мина през забавната част - играта на гоненица. Това е моята Нарин - борбена, усмихната, прекрасна. Сцената със "змията" в гаража беше много сладка. Щом успя да накара пънчето да тича към офиса, значи успява да се справя с него. Но той, както винаги, първо говори, а после мисли и успя да я натъжи.
И накрая - влюбените гълъбчета. Естествено, Рейхан разбра за "сестра си" по най-неподходящия начин, но ще се преборят и с този проблем.
Останалото сте го написали и напълно съм съгласна с вас.
Що се отнася до 3-ти сезон аз ще го гледам, но ще се съобразя с вашето решение за коментарите и по какъв начин да бъдат, ако ще се коментира.
Пожелавам ви хубав почивен ден.

# 200
Здравейте!

Днес започва трети сезон.

Чакам с нетърпение серията довечера.

Сефер и Емир ни канят да гледаме.
Нямам търпение.

https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/725211538042582

Новата актриса също отравя покана - https://www.facebook.com/108628553163868/videos/685464982060882

И още едно намигване от Демирджи
https://www.facebook.com/108628553163868/videos/231563551629614

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:14 от Mydream

# 201
Здравейте!

Днес започва трети сезон.

Чакам с нетърпение серията довечера.

Сефер и Емир ни канят да гледаме.
Нямам търпение.

https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/725211538042582

Новата актриса също отравя покана - https://www.facebook.com/108628553163868/videos/685464982060882

И още едно намигване от Демирджи
https://www.facebook.com/108628553163868/videos/231563551629614
Благодаря ти за клипчетата.
Гьокберк суетен пред огледалото, как оправя тая прическа до последния детайл. И после - бааам, хвърля усмивката си и всички припадаме в краката му.
Днес по БТВ няма серия, но чакаме с нетърпение епизод 1 от сезон 3 довечера. Тъй като май не сме решили точно как ще коментираме новия сезон, предлагам първият коментирал да зададе точната формула - имам предвид дали да е със или без спойлери.
Хубав ден и чакаме първата серия довечера!

# 202
Всички потребители, които редовно публикуват свои коментари по темата и сериите от БТВ, заявиха, че ще гледат трети сезон.
Не са се появили  мнения, от които да се разбира, че не трябва да се   коментират  предстоящите епизоди извън спойлер.
Моето предложение е следното:
До започването на епизода довечера, ако някой не желае да се коментира серията от новия сезон открито - да напише коментар.
Ако не се появи такъв коментар  - изразяваме мнение  свободно и не го поставяме  в скрит текст.
В противен случай - всичко ще бъде в спойлер.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 15:51 от Mydream

# 203
Здравейте съзаклятници,
При липса на епизод по бТВ, малко от третия сезон.
246 епизод https://youtu.be/C9VvRzGcSUY
Страхотна музика, нови персонажи, прекрасен Демирджи, неподражаема Гюл, много различни Кемал и Нарин, Хикмет отново на кормилото на семейството си. Въобще, началото ми хареса. Демирджито ме доведе до плач...😢
Това са ми първите впечатления. Ще коментирам когато се появи някакъв превод.
Анонс към 247 епизод
https://youtu.be/O-z9ZCG4jtM
Линк за гледане онлайн https://www.canlitv.legal/kanal-7-full-hd
Всяка делнична вечер от 20.45

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 08:18 от dani_pop

# 204
Добро утро на всички.
Добър старт на 3-ти сезон. Дано целият екип да са здрави и успешно да завършат сезона.
Страхотен Емир - гневен на целия свят. Каквото и да закопае в земята, няма как бебето да го сложи там. Демирджи направи много хубави сцени.
Не вярвам на Джавидан, независимо, че държеше снимката на бебето и я целуваше. Е сега вече има пари, дано да й преседнат. Малко й е затворът.
Кемал е много различен - спокоен и се усмихва. Бяха като истинско семейство. Много хубава сцена с Емир и плачещето бебе по телефона.
Много ми хареса отношението на Мелике към Джавидан.
Да видим сега Емир и бебето у дома и отношенията им с Хикмет.
Пожелавам ви хубав ден.

# 205
Здравейте! Много динамична, наситена и вълнуваща първа серия от новия сезон! Невероятна игра на всички! Имах усещането, че гледам техния живот така са се въплътили в ролите си. Не ми натежа дори затвора, без който тр сериали не могат да минат, защото тази актриса е невероятна, а и режисьорът е свършил прекрасна работа. Демирджи е във вихъра си. Много го харесвам! Толкова се радвам за Хикмет. Изобщо героите са пораснали и различни след всичко преживяно. Само като Ваня и аз не вярвам на Джавидан. Замисля ги пак едни . Мирна не може да стои. Хикмет доведе Рейхан , сега изглежда Джавидан ще намери майка на бебето. Сцената с детето и Хикмет, както и с Нарин бяха много вълнуващи. Тъкмо си казвах поне в дома на Кемал никой не трови живота, изключвам Ойя, сега и тази майка, надвисват облаци и над тях. Ще се гледа всяка вечер! Здраве и успех на екипа!!!! Благодаря за линковете!

# 206
Привет банда,
Изключително начало на новия сезон - Емир е бесен на всички без изключение. Понеже го гледам със слушалки, така ахнах и си поплаках, като строши снежната топка, че майка ми се уплаши да не ми е станало нещо. Sob
Ваня е права, че няма как и бебето да зарови при останалите си спомени от Рейхан. Иначе са избрали голямо сладурчесто бузанче за тяхното дете, към което Емир няма как да остане равнодушен дълго време. Според мен точно това мъниче ще го извади от дупката, в която е в момента. Иначе нищо ново под слънцето - Емир бори загубите в живота си с екстремни спортове - след раздялата в началото на сезон 2 беше моторът, сега са свободни боеве и медитация в басейна до момента, в който вече не можеш и да дишаш. Worried Scream
Новата девойка изглежда ще даде клетва на Джавидан да се грижи за детето, само дето това ще се посрещне на нож от много хора в имението. Hands Punch
Яд ме е, че нямаше ретроспекции, като цяло почти нищо не стана ясно от изминалото време - колко точно време е минало, какво точно е станало, как точно е умряла Рейхан - от изстрела, с който завърши предишния сезон или при преждевременно раждане, пак предизвикано от него или при нормално раждане след време. Изглежда е минало немалко време, обаче, защото Хикмет няма как за месец-два с магическа пръчка да оздравее напълно.
Другото, което ми направи впечатление, е, че Нигяр я нама, но има нов женски образ, за който не знаем нищо - точно преди Мелике в кадрите с актьорите се появява една жена, която може би ще е свързана по някакъв начин с имението на Хикмет, но скоро ще разберем дали е така.
Това е засега, чакам превод, за да разбера цялата серия, иначе сега съм на преразказ по картинки все още.
И малко намигване от Йозге, с което подкрепи началото на новия сезон на любимия си - доказателство, че е до него, каквото и да става.

Хубав ден и чакаме драмата с крадлата по БТВ днес!

# 207
Според мен съвсем умишлено не дават ретроспекции, знаят, че зрителите ги очакват. Емир дори не иска името Рейхан да чува, а какво остава да си представя преживяното. Той полага усилия по всякакъв начин да я изтрие от съзнанието си. Всичко, което му напомня за нея да бъде заровено. В сцената, в която видя влюбените на пейката само за секунда, като че ли някаква струна звънна в душата му и той я скъса по най-бързия начин.
Това е причината за нежеланието му да вижда и бебето.
Актьорът го играе по много изразителен начин. Усещаш раните в душата му, разочарованието, гнева, огън, който изгаря и съзнанието, и сърцето му, празнотата. Всичко го предава много, много сполучливо.
Само едно засега не ми харесва. Защо новата жена в живота на Емир трябва да я вкарат точно от затвора. Не успяха ли да измислят една по-различна съдба и среща...причина да дойде в имението. Все още не знаем какво се крие и какъв е замисълът, но като цяло, не ми се искаше да е точно така. Джавидан е това! Нейна е тази работа!
А от ясно по ясно е, че тази клетва, която Емир изрича, че няма да повярва повече на никоя жена, няма да бъде изпълнена.
Дано представят историята интересно и убедително.
Серията от 1 час изобщо не се усеща, на мен не ми стига.
Много се радвам, че сериалът е дневен, а не седмичен.

А Зейнеб и тя ли е отпратена от имението, за да не му напомня за Рейхан?

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:15 от Mydream

# 208
Привет, момичета и момчета.
Ще започна със серията по btv.
Още един провален план на Джавидан. На нея й е непонятна толерантността и прошката. Не можа да разбере постъпката на Рейхан спрямо Нигяр и точно това я подведе. Ако не беше Зейнеп, сигурно щеше да се получи същото, но по трудния начин. Колко съжаляваше, че не е повярвала на Емир и как го е наранила. Но Рейхан е честна и колкото и да й е трудно, ще признае вината на Гюлсум. А Емир я гледаше по начин, който казваше "Отново ме изненада и отново се влюбвам в теб".
А Кемал е много сладък, когато ревнува - заряза всички сделки, за да разкара онзи досадник. Добре, че Ойя го тропна по главата, за да се осъзнае.
Ерхан вече кара с бутонките напред - играта загрубя.

Сега малко по 3-ти сезон.
Значи Рейхан беше в началото на бременността си. Докато се роди детето са минали поне 5 месеца /ако е доносено/ или 3 /ако се е родило преждевременно/. Сега бебето е около 4 месеца - значи общо около 7 до 9 месеца скок във времето. Сигурна съм, че ако не с ретроспекция на този период, то поне ще има разговори за това. Така ще разберем какво се е случило. Много ми е интересно как и пред кого Хикмет ще разобличи Джавидан. А най-голямата глупост ще бъде, ако Рейхан е износила бебето в кома след онзи изстрел в края на 2-ри сезон.
Допълвам се - не ми хареса девойчето, което беше на вратата пред Нарин. Направи ми впечатление, че Ойя е в имението при Хикмет. Интересно и при нея как са се развили нещата.
Пожелавам ви хубава вечер.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 16:35 от Ваня_С

# 209
Доколкото разбрах от превода на руски, Рейхан умира при раждането, а не при стрелбата.
Скрила е симптомите от всички /начинът, по който се е чувствала до последно/ и е знаела, че ще умре.
Това Емир го обяснява, в сцената, когато е в офиса при Кемал и чичото му казва, че не трябва да е ядосан на вече мъртвата Рейхан и детето няма никаква вина, за да се държи по този начин.
Стори ми се, че Емир казва, ако беше при стрелбата щяхме да кажем "Съдба", а тя умря при раждането и това за мен е "проклятие". Може и да греша с превода.
Мисля, че ще търсят други начини да показват спомените на Емир, а не чрез сцени от предишните два сезона. Фенската маса е много зле настроена за отсъствието на Йозге и някак си ще искат да не се връщат към появата и. Не само заради това, че Емир не "иска" да мисли за нея и да я забрави. Така или иначе той не може да я изтръгне от сърцето си, от мислите си, но ще използват други начини да го показват. Или поне на първо време ще го прявят по този начин. Това са мои мисли, може и да не съм права.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 19:12 от Mydream

Общи условия

Активация на акаунт