Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 239
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
На 7 септември в 21.50 българско време започва трети сезон

# 181
На 7 септември в 21.50 българско време започва трети сезон
Привет,
Да, и аз видях тази информация днес. На 14 септември стартира новият сериал на Съла Тюркоолу - Суна в "Обещание", а новият проект на Йозге започва снимки на 10 септември.
Иначе за днешната серия има някои неща, които ми направиха впечатление:
Първо спорът между Емир и Рейхан - Джавидан отново успя да се намеси, но за кратко. Малко неприятни думи каза Рейхан на Емир, и то такива, които той не заслужава. В него изобщо няма никаква преднамереност спрямо Гюлсум, даже се опитваше да я оневинява до последно. Той е прав, че какво ли не направи, за да доведе Гюлсум в имението, даже той вярваше повече от съпругата си, че сестра й може да е жива. А тя чу тези думи по негов адрес от Гюлсум и после ги повтори, без да се замисли, защото беше афектирана от отношението на Джавидан към сестра й. И Емир много го заболя. Но въпреки това с отношението си и разсъжденията си после показа окончателно, че нищо не е останало от предишния Емир и успяха да преминат през първия си спор разумно и без излишно драматизиране. Ама колко готино така - да си честитят сканадала, че и даже подарък получи и то приказен, като тяхната история. Джавидан чак не повярва, че Емир се прибра толкова скоро, че не са си сърдити с Рейхан, че чак пък и постави майка си отново малко на място, да не се отпуска много-много.
Нарин-Кемал - радвам се, че въпреки ината на Кемал Нарин реши да не заминава и да се бори да получи прошка. Горкият Ерхан, колко беше разочарован и бесен, че не му мина номерът. И отново Кемал стана тиквеник, ама тука е права Нарин - прочете писмото, разбра, че една думичка е достатъчна да задържи Нарин и пак го достраша. Колко беше хубаво сдобряването им, сладката им прегръдка и това прошепнато "Обичам те", а то какво - било само в представите на Кемал. Да се прибира в имението вече, да види, че къдрокоска си е у дома, да го видим тогава как ще реагира - сигурно ще гледа като пън и само ще преглъща, без една думичка да може да обели.
Джавидан ненавреме отново слухтя и се докопа до ценна информация за случката с Нигяр и пръстена. 100% ще използва това в следващия си добре планиран ход. Ясно е, че няма да остави нещата така. Тя не може да понесе, че Емир е толкова влюбен в Рейхан и се отдалечава от нея - точно това я яде най-много според мен, че губи сина си и не може да го манипулира, а и вече не е толкова лесно да бъде така, защото не е разглезено младо богаташче, а възрастен и разумен мъж.
Това е от мен. Хубава вечер и до утре!

# 182
Определено Рейхан ме натъжи в отношението си към Емир в тези серии, след откриването на сестрата. И двамата са жертва на игрите на Джавидан и Гюлсюм, но Емир не заслужава тези думи. Драмата и идва повече на Рейхан. Ама сценаристите са виновни. Натовариха горкото момиче с толкова негативни събития едно след друго, от желязо да си няма да издържиш. И на Емир не му е лесно. Ама никак!

# 183
Определено Рейхан ме натъжи в отношението си към Емир в тези серии, след откриването на сестрата. И двамата са жертва на игрите на Джавидан и Гюлсюм, но Емир не заслужава тези думи. Драмата и идва повече на Рейхан. Ама сценаристите са виновни. Натовариха горкото момиче с толкова негативни събития едно след друго, от желязо да си няма да издържиш. И на Емир не му е лесно. Ама никак!
Съгласна съм, но Рейхан не знае, че играта е между Джавидан и Гюлсум. Тя смята, че нейната сестра е бяла и добра и не може да направи нищо лошо, защото Рейхан е много наивна и благородна. Но това не е така. Точно това й обясни и Емир - че двете са напълно различни и дори на Рейхан да са й липсвали някакви обноски, присъщи на богатото семейство, когато е дошла в имението за първи път, никога не е била невъзпитана, неуважителна и груба.
Вярно, Гюлсум е живяла почти цял живот на улицата и има нужда да се приспособи, но освен всичко тя е и недобър човек, малко е груба, невъзпитана и неуважителна (какъв човек трябва да си да коментираш така състоянието на един болен възрастен човек).
Проблемът е, че за някои от недостатъците й в момента Рейхан си затваря очите, просто защото й е много прясно, че най-накрая е намерила сестрата, която е мислила дълги години за мъртва и й е мъчно как е живяла досега. За някои неща изобщо няма и представа.
Да, в момента Рейхан е малко несправедлива с Емир, но, ако разбере, че е сбъркала по отношение на Гюлсум, няма да се поколебае да му се извини и да стане малко по-критична дори и към сестра си.

# 184
Не, не обвинявам Рейхан. Писах, че и двамата са жертва на мръсните игри. Но това не означава, че не ме натъжиха думите и към Емир. Заради него.

# 185
Не, не обвинявам Рейхан. Писах, че и двамата са жертва на мръсните игри. Но това не означава, че не ме натъжиха думите и към Емир. Заради него.
Да, знам, и на мен ми стана мъчно за него, защото с нищо не ги е заслужил. Но колкото и да го боли Емир, той разбира защо Рейхан се държи така в момента и точно по тази причина не реагира толкова бурно, както би направил обикновено.
Рейхан е малко неуравновесена сега, защото отношението на Джавидан към Гюлсум в момента, а дори и това на Емир, въпреки че за неговото си има ред причини, които тя не знае, а и не вижда цялата картинка, й напомниха за нейното положение, когато дойде в имението.
Според мен, ако Емир й беше разказал какво е чул по адрес на Хикмет, това щеше да обърне представата на Рейхан и малко или много да й отвори очите.
Но нищо, сама знаеш, след като си напред с материала, че и това ще се случи и то по-рано, отколкото се е очаквало.

# 186
Много е сложно и положението на Емир. Неговата единствена цел е тя да бъде щастлива! Понякога да направиш избор, с цел да предпазиш някого, като му спестиш истината не е най-добрият вариант. Да не си на мястото на Емир.
На Рейхан също не и е лесно. Тя знае, че те със "сестра си" никога няма да бъдат приети в този дом. От Джавидан. Рейхан е готова да поеме всички удари върху себе си, като по-голямата от двете, заради майка си,  За нея е въпрос на живот и смърт да защити сестра си, като знае какво е преживяла  в конака и на какво отношение ще бъде подложена.
Мълчанието е злато, но не винаги.
При двете двойки това мълчание им носи много мъка.

# 187
Привет на всички пишещи и непишещи съзаклятници,
За мен това са най-тежките серии. Причините са следните:
1. Напълно разбирам лутащите се в отношенията с близките си Рейхан и Емир. Знам го от личен опит, защото в 33 годишния ми брак сме се карали само и единствено заради роднини, макар и при категоричното отсъствие на нещо наподобяващо Джавидан. Трябваше ни време, за да намерим баланса, защото понякога по-възрастното поколение не осъзнава, че разпъва наследниците си между дълга и любовта. Съчувствам на Рейхан, че позволява огромното емоционално чувство към желаната сестра да се противопостави на това, което изпитва към Емир.
2. Кръгът, по който се въртят Нарин и Кемал вече ни е познат, това вече се е случвало почти аналогично на Емир и Рейхан. И понеже аз определено смятам, че по-възрастните Тархун са с много голям потенциал като хора и професионалисти, малко ми е обидно да ги гледам в същата въртележка.
3. При наличието на подобен персонаж като Джавидан, трябва да има още един такъв силен, но добър образ който да носи усещането за справедливост. Да, Мелике и Шехрие са прекрасни, но те нямат тежестта е екранното време на кобрата. Тук не е пресоляване, тук лошотията скърца между зъбите и няма какво да я притъпи - Рейхан и Емир отбелязват първо скарване, Нарин и Кемал не могат да стигнат до добра дума, камо ли до любовна, макар че не могат да живеят един без друг. Пълен парад на егоистите и безчестниците.
4. Много са ми сладки Йозгето и Демирджито, ама в тези епизоди нещо са ми поуморени и не усещам страстта в креватните им прегръдки, малко са ми като след 30-гидишен брак. 😜
Иначе много силни сцени - Емир с единствено желание жена му да е щастлива, Кемал обясняващ се в любов, па макар и в мислите си, Рейхан молеща за вечна прегръдка в леглото, Нарин прибираща се у дома след тежко решение.
Музиката от финала на първия сезон, появяваща се сега по повод любовта на Нарин и Кемал е много силно решение, според мен и много ми хареса.
На всички желая хубава вечер и до утре! ❤️
Нещо с Йозгето/Рейхан и Демирджито/Емир за релакс:
https://youtu.be/HVr6B3wWlmw

# 188
Привет, момичета и момчета.
С тази змия Джавидан не ни очаква нищо друго, освен тегави серии. Докато не раздели влюбените, няма да миряса. Затова се изненада, че Емир се е върнал толкова скоро. А Емир и Рейхан се разкъсват между любимата/любимия и майка/сестра. И понеже и двамата са отговорни към близките си, съвсем нормално е да има и спор, след като са подложени на жестоките манипулации Джавиданови. Хубавото е, че и двамата вече бързо осъзнават грешките си и си прощават - пораснаха в борбата за любовта си. Рейхан сама стигна до решението да говори с Гюлсум и да й помогне да се адаптира - това, което искаше да й каже и Емир. А романтичният подарък със снежната топка, символизира тяхната любов. Вече и двамата осъзнаха, че всяко изпречено препятствие пред тях я прави още по-силна. И двмата държат наобещанията си и ги спазват.
Кемал и Нарин - тя очаквайки един знак, една думичка, ама нерде - пънчето мълчи, предпочита да се крие. Хубавото е, че от писмото разбра, че тя си тръгва заради него, призна си, че е страхливец и затова остана сам, както никога до сега. Естествено, чак след като загубиш нещо, тогава го оценяваш. Та и той стигна до признанието в любов, макар и само в мислите си. А Нарин взе правилното решение да се върне - отново стана борбеното момиче, ще се бори за прошката му. Ерхан въобще не искам да го мисля и не ми е жал за него - насила хубост не става, особено с лъжи и манипулации.
Таджи и Суна - той си е влюбен, но тя е разколебана, благодарение на "мама".
Искам да попитам нещо. Всички очакваме с нетърпение 3-ти сезон. Ще го коментираме ли?
Пожелавам ви хубав ден и доскоро.

# 189
Здравейте! Много бих искала да коментираме трети сезон, знам, че има и други, които са изгледали излъчените епизоди дотук, но как ще стане? В спойлери е много затормозяващо да следиш постове и да отговаряш отново в скрит текст, като се има предвид, че сериалът не е  веднъж седмично.

# 190
Привет,
Трябва да си го обсъдим помежду си. В момента сме някъде към 180-185 оригинален епизод, т.е. остават 60-тина серии до края на втори сезон. Не вярвам БТВ да излъчат 3-ти сезон, поне в момента според мен няма как да стане, така че нищо не ни пречи да си коментираме новия сезон и без спойлери, но както кажете.

# 191
Привет, момичета и момчета.
Отново пъклен план на Джавидан - с един куршум два заека. Как пък го измисли - първо Рейхан да изгони Нигяр и после Емир да докаже на Рейхан, че сестра й е крадла. Е, няма по-добър Остап Бендер от тази вещица. Хикмет от яд и зор ще вземе да се оправи, за да я разобличи.
Сега Емир се мъчи да успокои по всякакъв начин "красивата си и добра като ангел" съпруга. А после как ще събере сили, за да й каже за деянията на Гюлсум, не ми е ясно.
Кемал и Нарин - е, няма как пънчето да й каже "простих ти" и тя да си тръгне спокойно. Бяха много сладки, докато се откриха в тази голяма къща. Ама и той - котка по гръб не пада, с половин уста измърмори за любимите си картофи "не са като на мама", но пък изяде супата.
Шахрие е във вихъра си - тъче на два стана. Хем да се занимава с Кемал и Нарин, хем и със снаха си.
И Ерхан пак крои нещо - ще видим и неговите злини.
Много хубава игра на всички.
За 3-ти сезон. Признавам си - не зная турски и докато не излезе серията с руски субтитри, бих могла да правя преразказ по картинки с малко повече фантазия. Но ще гледам, защото ще ми е интересно. Не очаквам в 3-ти сезон да направят още 250 серии, а и с този часови пояс, не знам кой ще го гледа всеки ден - тогава по другите канали вървят големите продукции. Но ще видим.
Пожелавам ви хубав петък.

# 192
Привет на всички,
Аз гледам и се карам с телевизора, чета с интерес коментарите ви, но не ми остава много време за писане, а и сте толкова изчерпателни, че почти няма с какво да се намеся.
Много красива Нарин след завръщането, с много открито- любовен поглед. Е, и аз да съм на мястото на Кемал, няма да и простя, или поне няма да и го кажа. След категорично заявеното намерение от нейна страна да си тръгне веднага след прошката, да не е луд да и я даде. А и за разлика от нея, която все още се заблуждава, че в дома му е спокойния и сигурен оазис, той няколко пъти си призна, че я обича. Е, все още не и е казал, ама това е заради броя на епизодите.
В последно време си мисля защо не оставят Джавидан да успее поне в едно начинание, че да се кротне. Непрекъснато с пъклените си планове ускорява събитията в противоположна на замисъла посока и това я нахъсва още повече. При всяка реакция на Емир срещу нея тя се навдига с по- страшна сила.
Третия сезон ще гледам. Може би, ще има проблем с превода, защото рускините коментират, че няма да могат да се събират парите за място в мрежата на преведените епизоди. Ще видим. На мен ми се иска и да си ги коментираме, но не знам как ще го осъществим, защото е добре всички да са съгласни, а вариантите не са малко - тук в спойлери, тук без спойлери, в нова група с нова тема.
Що се отнася до часа, аз не мисля, че има чак такова значение. В държавния канал парите от реклами не са чак толкова важни и аз смятам, че няма опасност да бъде прекъснат като седмичните сериали. Но може и да не съм права. Турското кино не ме вълнува, тук гледам заради моя човек. Изявите на Йозге ще следя като коментари, не смятам да се забивам на нова сметка.
На всички хубав ден и прекрасни почивни дни! ❤️

# 193
Привет и от мен,
Като гледам почти всичко сте казали, но все пак да изкоментирам някои неща.
Хареса ми разминаването между Кемал и Нарин, докато се видят най-накрая. И отново Кемал каза "Обичам те" и хоп - пак се оказа видение, този път обаче от страна на Нарин. С тези въображения техни, едно стана ясно - явно на него вече му се иска да го каже, а на нея да го чуе. Е, ще почака да й прости, защото сега няма да го направи, защото със сигурност не иска тя да си тръгва от него.
След поредния план на Джавидан ханъм, ми стана изключително мъчно за Нигяр. Не стига, че не е виновна, изхвърлиха я от имението, а и собственият й мъж въобще не й вярва. Нигяр може да е всякаква, но този път на лицето й си беше изписано, че е невинна. Учудвам се, че Рейхан не забеляза това, а обикновено е прозорлива и усеща такива неща.
Дани, според мен това, че Джавидан не успява в никое или почти никое от деянията си, е все пак и от генералната идея, че няма как злото да спечели. Да, случва се някои неща да са по-успешни, както беше с развода, който се проточи не малко време, но рано или късно истината излиза наяве или доброто си пробива път и убива всичко друго. А и все пак нов сезон трябва да се прави, пак да има злини, но този път за съжаление Рейхан вече няма да я има.
За сезон 3 - и аз не знам турски, но, ако трябва, ще карам на разказ по картинки, ако няма да има сериите с руски субтитри. Просто трябва да решим наистина къде да коментираме.
Хубав ден и прекрасен уикенд на всички!

# 194
Дали не е по-добре да се направи анкета за коментирането на сезон 3 ?
Да/Не , със спойлер/без спойлер?
Какво е вашето мнение?

Общи условия

Активация на акаунт