Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Привет на всички,
Mydream, благодаря за снимката. Аз гледах подобни, но само на Йозге и ми направи впечатление, че пръстен не носеше. Като нищо може и да не е имало годеж, а само да сме си го представяли, защото така ни се иска.
Там си е, Elle, пръстенът. Просто не се вижда лявата ръка. Огледална е снимката. На другите фотографии от Антикварния магазин не снима тя и се вижда много ясно пръстенът. А и тя май много му се радва и си го показва навсякъде. 🥰
Много се радвам. Не знам защо, но изключително се вълнувам и за двамата - и поотделно, и като двойка. Blue HeartHeart ExlВсе едно са ми близки приятели. Не ми се е случвало май така преди, особено с актьори.
Иначе по серията от тази вечер - кеф ми стана, че Емир се озъби на Оя, малко да я приземи, че се помисли за голяма шефка. Като гледам фрагмана, май и Хикмет не й дава много-много да се възгордява. Според мен Емир плаче заради кръщенето, иска му се Рейхан да е там и заедно да кръстят сина си. Или е чул, че избраното име е Емир.
Сега чакам руски превод, за да разбера какво толкова каза Кумру на Нарин, а след това и Кемал на Шахрийе, което Нарин явно е чула и заради което според мен се отказа от сватбата, нещо свързано с Масал беше. Мислех си, че някой може да пусне без да иска записа на котката от телефона на Кумру и Масал да сподели, че точно този звук е чула от гаража и така да я разкрият. Понякога се допускат елементарни грешки, които помагат някой случай да се разплете - както когато Рейхан си забрави телефона в колата на Емир, по времето, когато бяха разведени, и той гледа фалшивото видео. Ако не беше го забравила, кой знае колко още щеше да се проточи агонията тогава.
Иначе искрено се надявам глиганът да е предал Богу дух при падането от скалата. Ма то така става, като копаеш гроб другиму, сам падаш в него. Иначе щяха да погребват Емир в следващата серия, а не да правят кръщене на бебо. А пък и снахата се натресе, Фериде не може да се отърве от пиявици.
И нещо забавно - Таджи добър танцьор се оказа. Така завъртя Шахрийе, че чак свят й се зави на жената. Laughing

# 331
Привет на всички.
Серията по btv.
Емир отново успя да успокои Рейхан с песен /много добре му се получава/. А комичните ситуации на важните закуски продължават за ужас на Джавидан. Гюлсум хубаво подклажда огъня и лази по нервите на свекървата. Един багажник плодове не стигат. Тъкмо се зарадва горката Джавидан, когато видя сина си с празни ръце и увяхна като пр... мушкато, когато рабра, че Сафер трябва да разтовари багажника, превърнал се на малка нива или парник, с плодове. Много добре се справи Йозге, докато пробваше какво й се яде. А и подкрепено с хубава музика, много добре се получи. Емир няма да се откаже, докато не открие какво й се яде. Двамата в кухнята в ролята на мастер шеф бяха много сладки. Добре, че той не потроши цялата кухня и не вдигна имението на крак. Но му е нужна малко енергия. А тя как сладко си излапа салатата, та после трябваше двамата да се разхождат, докато й слегне храната, а и да порепетира. Малкият Тархун обича булгур, какво да се прави. Ще свалим и всички приложения, които следят развитието на бебето, ще се образоваме. 
Пожеланието на Таджи към бъдещите родители беше най-смислено и тъжно. "Да израсне заедно с родителите си. Винаги бъдете до детето си."
Кемал и Нарин. Не й мина номерът с дежурството. Кемал й даде малка надежда с въпроса дали ще остане след делото, но после не доби кураж да й признае чувствата си и изтърси голяма глупост "това е и твой дом и можеш да останеш, колкото пожелаеш", за която съжали. Ойя ненавижда Нарин и иска да съсипе живота й, но не си дава сметка, че по този начин съсипва и живота на брат си.
Добре, че отвреме навреме се появява ухажорът на Шахрие, та да се посмеем и с тях.
Сцените с Талаз и Джемре са ми само запълване на време.

3-ти сезон 265-та серия.
Този път беше доста динамична.
Един прекрасен Демирджи, преминал през много различни състояния на Емир. Като започнем с изненадата от репликата на Фериде, че двамата ще излязат от тук, през опита да я изгони да се спасява, реакцията при вида на кървящите й ръце, гневът при опита за изнасилването й от глигана, съсредоточаването и скъсването на веригата, боят на брега на морето, прибирането в имението /пак тайно през неговата стая/ и накрая категоричното "Тя никъде не отива. Аз я повиках тук. Тя ще продължи тук да работи и да живее". Първият шамар за Ойя, която се интересува единствено да не пропусне сватбата. Много добра игра и на Джансу Туман/Фериде.
Глиганчето само си падна в пропастта. Дано никой не го намери и там да си остане.
При разказа на Масал, че е отишла в гаража заради котето и вратата се е затворила, Кемал и Таджи се усъмниха. Горката Нарин, не стига, че се чувства виновна, а и гадната сестричка, на която благодари, че я има и разчита тя да бъде нейните очи, не пропуска да подхваща неприятните теми и да я разстройва. Надявам се някой да види стъпкания сватбен бонбон до дивана. Само Кемал успява по всякакъв начин да я направи щастлива. Но с указанията, които даде на Шахрие да не откъсва очи от Масал, защото не могат да натоварят с цялата отговорност Нарин и да бъдат внимателни и спомените й за невъзможна операция, я доведоха до решението да няма сватба.
Шахрие е много шармантна в сватбения си тоалет. А и какъв танц направиха с Таджи.
Снахата с това куфарче пред вратата на имението да не мисли и тя да се установи там? Голямо мАзало ще настане. Представям си ги двете с Ойя.
По трейлъра за понеделник.
Хикмет заявява, че от днес Фериде ще се храни с тях на масата. Ойя е против и напуска. Втори шамар за нея. Освен това Хикмет е организирал за другия ден даване име на детето и Емир трябва да го избере. И той ще намери, много красиво име ще намери. И Фериде разбра, че Емир изглежда груб, но няма човек по-добър от него.
Майката на Нарин иска да стане донор и да си даде очите.
"Твоето име е ..." /ще разберем сигурно във вторник/.
Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 332
Здравейте!

Благодаря за чудесните коментари! Heart

Eто и първата усмивка на Емир в сезон 3

# 333
Привет на всички.
Ще изкоментирам последните две серии по btv.
Ех, Кемал Тархун, така ли се дава пръстен на момиче? Тъкмо намери верния начин и Ойя прецака мероприятието. Как може тази жена да е толкова заблудена? Ерхан я обичал и ценял - бла бла. Ама Кемал си е виновен - защо трябваше да й казва за фиктивния брак? Сега ще си сърба попарата на гърба на Нарин.
Чак ми стана жал за Джавидан. Горката, едно кафе не може да изпие на спокойствие. Голям дискомфорт й създадоха. Първо й измъкнаха яйцата от устата.

После - тормоз по телефона.

Трябва да се преоблича заради снаха си, а накрая се оказа, че е изпила и нейната отвара. Сега ще има да се чеше. Браво на Гюлсум.
А Рейхан и Емир са сладурчета. Той ще вземе не само яйцата от устата на майка си /за неин ужас/, ще седи с жена си в парка да яде съмнителен сандвич, ще обсипе стаята с рози, ще седи до нея в кревата девет месеца, само тя да е добре. Да видим сега какви ще ги къдри с ДНК теста.

По серията от 3-ти сезон.
Много хубава серия и отново прекрасен Демирджи. Голяма борба води със себе си Емир. Започнаха да изплуват спомени - относно името и като видя Фериде, облечена с роклята на Рейхан. И това "Рейхан" накрая сякаш се изтръгна от сърцето и душата му. Все още не е готов за детето щом не дойде на церемонията, въпреки разговора с баща му. Чудесно отрязва и наблюдателката Ойя.
Хикмет много добре се справи с Ойя - решенията му не подлежат на обсъждане. Стана ми жал за детето при даване на името - с дядо си и с Фериде. Няма мама и тате до него.
Не мога да я разбера Ойя. Какво се опитва да прави освен да се крие по ъглите? Така ли пази Емир, като го наранява? Въпреки настояването й не можа да разбере какво точно се е случило. А за номера с роклята, нямам думи.
Снахата веднага проучи фамилията Тархун. Дано Сафер да сподели с Емир за фамилията на Фериде, та да се разплете възела около нея.
От трея виждам, че снахата вече е на масата. Да видим довечера каво ще става с Фериде и дали тя ще каже кой й даде роклята.
Пожелавам ви хубава вечер.

# 334
Привет, банда!
И аз имам да коментирам по 2 серии - и от тези по БТВ, и от сезон 3.
Лайтмотивът по епизодите по БТВ са опитите на Кобрата да отрови снахата/внучето. Само че този път си направи сериозно сметките без кръчмаря. Гюлсум след изпълнението й я обичам все повече, направо скри шапката на дъртата, дори не разбра откъде й дойде, че чак обрив й докара - браво, момиче! Hands Clap
На Оя ми иде да й зашия един, ама така, че добре да й хвръкне главицата - сега чак пък и на дядото на Масал се обади, сигурно тя е и тайнственият свидетел, та и с това да притиска Нарин. Чудя се защо къдрокоска й се дава, а не сподели с Кемал, та той да покаже на "любимата" си сестричка къде зимуват раците и да й даде да се разбере.
Джемре ме кефи с идеите как да лази по нервите на Джавидан - то не бяха лъжици по тенджерите, свирки по телефона и тем подобни. Интересно ми е и омекването на Талаз - ти да видиш една плачеща жена какво може да постигне.
Относно сезон 3 - мислех, че Емир ще се размекне с бебо покрай кръщенето, но къде ти, мъката го изпрати извън къщата. А като видя и жена в червена рокля в гръб и споменът за Рейхан се събуди. Оя тук е за убиване - колкото и да мрази Фериде и да иска да я разкара от имението, е недопустимо това, което причини на Емир. Хикмет добре я нахока, даже малко й беше.
Снахата как се намърда в имението, не е истина. Тук Фериде ще бере ядове, да видим точно какви.
И кога, да му се не види, Емир ще гушне малчо, да не е на финала на сезона - това вече не се търпи и трябва да стане скоро, иначе образът на човечния Емир вече тотално олеква и умира.
Това е засега, приятно гледане на новата серия по БТВ след малко!

# 335
Здравейте!
Сериите по БТВ не ги следя, но много ме радват коментарите, защото ме връщате към моменти от втори сезон - приятни и лоши. Такъв е и животът.
За 3 сезон - толкова ми харесва играта на Демирджи. Няма да спра да го повтарям!
Сега. Ясно е, че отношенията между Емир и Фериде ще вървят към затопляне, в това нито някой трябва да се залъгва, нито да мисли други сценарии. Както пише в един руски коментар, актрисата е в главна роля, партньорка на Гьокберг.
Ако нямаше да се случва нещо между героите им, то Джансу щеше да си е актриса с второстепенна роля.
Ето, че Хикмет я покани на масата, счита я вече за част от семейството и на стола не къде да е, а до Емир. Имаше още няколко свободни. В този смисъл - всичко, което се случва върви в тази посока.
Кой по-напред ще се влюби, кой кого и кога ще  хареса е въпрос на време. С две думи - чия борба ще продължи по-дълго - на Емир, да отвори душата си за нова връзка /тук мисля, че е рано все още, особено след последната серия, но пък е жив човек, мъж при това, в крайна сметка това ще се случи/ или на Фериде, която засега си забранява и сама си повтаря на себе си и пред снахата, че е само на работа в конака...ще видим.
А нашето момче има такъв чар, както е и заякнал...Как да му устоиш, аз не знам?! Sweat Smile
Кумруто няма да я коментирам тази гадина!! Само ядове и злобни, долни постъпки! Не сестра, ами дявол!
Снахата! То хубаво, че Фериде ще бере ядове, но и Емир покрай нея, че и целият конак. Като посегнат на детето, тогава Емир ще се сети, че има син и колко му е скъп!
Хубав ден на всички! Heart
Снахата

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 16:09 от Mydream

# 336
Привет на всички.
Относно серията по btv.
Ойя си показа зъбките. Как може да си помисли, че по този начин спасява Масал, като я разделя от баща й? Нарин трябваше да каже на Кемал, за да я спрат, но филм да става.
Джавидан си получи заслужено наказание, но й е малко. Права е Гюлсум, като казва, че е много опасна, щом иска да отрови собственото си внуче. Хубавото е, че всичко се развива пред очите на Хикмет.
Спомените на Рейхан в прегръдката на Емир - много нежна сцена. Най- прекрасното и най-спокойно място.

По 3-ти сезон 267-ма серия.
Много тегава серия, изпълнена със злоба и алчност. Не мога да разбера, как допускат такава гавра със сляп човек и как още не са ги санкционирали. Кумру направо се самозабрави - то не беше нож, сол, лют пипер, аман. Как пък никой не се усеща що за злонамерено човече е това. А майка им се натъкна на някакви мошеници за тази операция - голяма глупост. Нима не знае, че Кемал се е заел с тези неща и ще направи и невъзможното. Много сладки Кемал и Нарин в кухнята /напомня ми за салатата, която правеше Емир под ръководството на Рейхан/.
Снахата добре се намести и тя в имението. Да видим какво търси в кабинета.
Може Ойя да се докопа до информация за миналото на Фериде и да използва същия прийом, както при Нарин - или си тръгваш, или разказвам всичко за тъмното ти минало. Добре, че Хикмет научи истината за роклята, та я поприземи малко.
И отново страхотен Демирджи. През колко кръга на ада премина това момче - от реакцията за роклята до безпомощното състояние от раната. Още е много прясна раната в сърцето му и не може да стигне до сина си. Трябва да се случи нещо разтърсващо, за да излезе от тази летаргия и съществуване.

Интересно съвпадение на сериите по btv и 3-ти сезон, но огледално. Както Рейхан обясняваше на Емир как се е чувствала, когато бяха разделени и живееше с Нарин и Зейнеп, така се чувства и Емир сега. Не може да диша, чувства се сякаш умира, колко му липсва едно такова спокойно място. Докато Рейхан тогава е затваряла очи и си е мечтаела за неговата прегръдка, сега Емир и това не може да направи, защото нея я няма.

По трея - нищо особено май не ни очаква довечера. Кумру сигурно ще докара Нарин до истерия, а Емир пак ще обикаля с Фериде, но първо тя ще му свали температурата.

Това е от мен. Пожелавам ви хубава вечер.

# 337
Здравейте момичета, благодаря за хубавите и точни коментари! ❤️
Аз гледам, чета ви, но нещо нямам вдъхновение да пиша. Лошотията ми идва в повече и във втория, и в третия сезон. Дано на актьорите в живота всичко да им се случва спокойно и нормално, защото във филма всичко е влудяващо.
Оя и във втори, и в трети сезон е в своето амплоа - отвратително жестока и самовлюбена. Може ли на нормален човек, още повече жена, да и хрумне, че за да внуши своята истина на някого, и е позволено да му причини болка и да си играе с бъдещето и здравето на детето му. И до сега не разбирам как са и простили Кемал и Нарин, защото показват нормални отношения в третия сезон. И как ще и прости Емир за долнопробната игра с чувствата му.
Много силна игра на моя човек в третия сезон, харесват ми Джансу и Джан. Много силни сцени между Емир и Фериде и Емир и Хикмет. Колко много път има да извърви Емир, за да си прости, че е позволил на любимата да се пожертва и на самата нея, че го е оставила в тази безизходица. Нарин е готина, но неказването на Кемал във втория и отказа от сватбата в третия сезон, ми идват в повече, но както Ваня казва, сериал да става.
Кумру и снахата на Фериде надминаха Джемре и Джавидан по всички параграфи.  Вече имам, обаче, моя версия за това как може един религиозен канал да толерира толкова много жестокост в ефир.  Според мен, идеята е, че на гадостите не трябва да се реагира с отмъщение. Явно, в турската народопсихология отмъщението е важен момент и сега е необходимо да се показва как няма нужда човек да отмъщава, това е работа на Аллах.
Спокойна вечер на всички и приятно гледане! ❤️

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 19:55 от dani_pop

# 338
Добро утро на всички.
Ще коментирам 3-ти сезон 268-ма серия.
Интересна серия. Разкриха се някои тайни от миналото на майката на Нарин - на плещите й лежи едно убийство. И доколкото разбрах, Кумру не й е родна дъщеря. Ако съм сбъркала, моля да ме поправите. Излязоха и някои от спомените на Нарин от детството й - много тъжно.
Снахата се оказа играч от висока класа. Вечно е готова с нов план. Първо спаси Фериде от Хикмет и как само нагласи нещата Фериде да замине с Емир за Сапанджъ. Да ги видим как ще мелят брашно с Ойя.
Хубаво е, че и Емир разбра за постъпката на Ойя с роклята на Рейхан, та и той я постави на място. Сега пак се чувства виновен за постъпките си спрямо Фериде. Но не само за роклята, а и за поведението си към нея на сутринта. Не мога да го разбера защо се чувства длъжен толкова много да пази Фериде, нали е само работничка в имението. И една комична ситуация - докато й викаше да внимава, когато Фериде се подхлъзна на чешмата, взе , че и той цопна в калта. Интересно ми е на финала дали чу, че Фериде е била в затвора.
Кумру става още по-нагла. Ще вземе да докара Нарин до психиатрия.
dani_pop, знам, че на лошото не се отвръща с лошо, но тук е толкова много, а и няма никакво наказание за тях, независимо от кой. Няма справедливост. Не ми се иска лошите да са победители, а добрите да страдат.
Като гледам трея, довечера ще сме в Сапанджъ и пак ще има комични ситуации. Дано срещата с това детенце да открехне поне малко сърцето Емирово за сина му.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

# 339
Здравейте момичета,
Днес в серията по бТВ много ми хареса откровеността на Гюлсум, максимално честна и към себе си, и към Хикмет. Да, понякога чуждите хора се превръщат в истинско семейство, когато имат добро сърце и умеят да обичат. В това отношение Рейхан е класически пример. Много влюбен и много  всеотдаен, Емир се чувства виновен, защото именно той вкара сестрата в дома им.
Ваня, права си за многото злини, но аз търся логично обяснение за случващото се. Някакси не ми се иска да се съглася, че сценаристката е луда, а аз и се връзвам и се тормозя за жестоките и фантазии. Освен това чудесната игра на артистите, може би, също е доказателство за някаква рационална идея в прекалено многото лошавини и триумфа на злодеите. Все пак, не всичко е пари в този живот.
В 268 серия разбрахме няколко важни неща.
Фериде няма да търпи Емир да и говори каквото си иска, а всеки път ще му казва какво мисли. На обвиненията му, че няма гордост и какво ще кажат хората като разберат, че е изкарала нощта в стаята на непознат мъж, тя отговори, че не я интересува какво мислят хората, че знае мястото си и че нищо не може да я спре да помогне на човек в беда. Съществена разлика с Рейхан по отношение на хорското мнение, което впечатли Емир.
Майката на Нарин почти разкри трагичната си история, а Кумру се оказва дъщеря на насилник. У нас на това му викат крушата не пада по-далече от дървото. Не мисля, че децата отговарят за греховете на родителите си, но в този случай като че ли и създателите на сериала, натам ни водят. Думите и към Кумру, че взаимно са си съдба, са изключително жестоки по отношение на всичко, което е преживяла.
Сонгюл, явно, ще играе важна роля в сериала напред. Хитра и безскруполна, ще трови живота на Фериде, уреждайки собствения си живот. Фериде я помоли да не продават къщата, защото това е единствения спомен от родителите и брат и, ама това не отговаря на плановете и. Намери се и купувач, съвсем по поръчка. Интересно ще е довечера чу ли Емир, че е била в затвора и какво ще се случи там. Все пак, малкият категорично заяви, че ще се ожени за Фериде. Laughing
Благодаря, че все още сте тук! Green Heart Желая хубава вечер и приятно гледане! Satellite

# 340
Здравейте!

Ох, Гюлсюм! Много ми е мъчно за това момиче. Каква съдба само!
Да, ситуацията с нея е пример, как човек може да се променя под влиянието на доброто и любовта на "близките", които в случая, дори не са и близки. Дали има хора като Рейхан по света, които биха постъпили точно така, за да защитят други хора, да ги спасят от затвора, та ако ще това да са брат и сестра?
Между другото нали и Фериде доколкото разбрах влиза в затвора заради брат си? Или греша?
Само, че това, което изтърпя Рейхан в затвора, бременна при това, беше много мъчително.
Ето затова никога няма да простя на Джавидан, ако ще оттук нататък да върши само добрини. Никога!
----------
По въпроса за отношението на Емир към Фериде и угризенията му...
Ами много е просто. По един или друг начин тя го вълнува. За мен няма друго обяснение за неговото поведение.
Но някак си в това отношение пресоляват манджата. Не се трогва за сина си, а търчи да спасява Фериде на всяка крачка. То като цяло вече те са все един до друг. Бързо ще ги сближат, къде осъзнато, къде не. Лично аз го приемам като сериал да става, но някак си ми е лишено от логика толкова бързо да се "привържат".
За Фериде го разбирам това отношение - Емир е привлекателен мъж, тя усети, че е състрадателен, има причини да беснее и да се гневи, огорчен от живота и жените, жена в разцвета на младостта си, още повече е толкова близо до детето, а той е сам, вдовец. Макар и да отрича пред снаха си, че е само на работа, убедена съм, че Фериде е привлечена от Емир, но мисля, че и той взе да се заглежда и тя е в мислите му по определен начин.
А и този клип е потвърждение на думите ми.
https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/332970598001111

Както и да е. Там посоката е ясна. Малко ми е раничко за неговото привързване, но пък човек не може да е подвластен на чувствата, които го връхлитат, а и мъж е в крайна сметка, също в разцвета на силите...
На Кумру обаче аз не гледам. Адски ме натоварва тази героиня.

Какво мислите по въпроса "Екранната двойка Емир-Фериде - ще стане ли любима двойка на зрителите, които следят сериала?"

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 18:26 от Mydream

# 341
Здравейте!

Ох, Гюлсюм! Много ми е мъчно за това момиче. Каква съдба само!
Да, ситуацията с нея е пример, как човек може да се променя под влиянието на доброто и любовта на "близките", които в случая, дори не са и близки. Дали има хора като Рейхан по света, които биха постъпили точно така, за да защитят други хора, да ги спасят от затвора, та ако ще това да са брат и сестра?
Между другото нали и Фериде доколкото разбрах влиза в затвора заради брат си? Или греша?
Само, че това, което изтърпя Рейхан в затвора, бременна при това, беше много мъчително.
Ето затова никога няма да простя на Джавидан, ако ще оттук нататък да върши само добрини. Никога!
----------
По въпроса за отношението на Емир към Фериде и угризенията му...
Ами много е просто. По един или друг начин тя го вълнува. За мен няма друго обяснение за неговото поведение.
Но някак си в това отношение пресоляват манджата. Не се трогва за сина си, а търчи да спасява Фериде на всяка крачка. То като цяло вече те са все един до друг. Бързо ще ги сближат, къде осъзнато, къде не. Лично аз го приемам като сериал да става, но някак си ми е лишено от логика толкова бързо да се "привържат".
За Фериде го разбирам това отношение - Емир е привлекателен мъж, тя усети, че е състрадателен, има причини да беснее и да се гневи, огорчен от живота и жените, жена в разцвета на младостта си, още повече е толкова близо до детето, а той е сам, вдовец. Макар и да отрича пред снаха си, че е само на работа, убедена съм, че Фериде е привлечена от Емир, но мисля, че и той взе да се заглежда и тя е в мислите му по определен начин.
А и този клип е потвърждение на думите ми.
https://www.facebook.com/yeminkanal7/videos/332970598001111

Както и да е. Там посоката е ясна. Малко ми е раничко за неговото привързване, но пък човек не може да е подвластен на чувствата, които го връхлитат, а и мъж е в крайна сметка, също в разцвета на силите...
На Кумру обаче аз не гледам. Адски ме натоварва тази героиня.

Какво мислите по въпроса "Екранната двойка Емир-Фериде - ще стане ли любима двойка на зрителите, които следят сериала?"
Mydream, в затвора Рейхан няма как да е била бременна, според мен. При раняването щеше да се разбере, все пак, имаше стомашна рана, без изследвания дори и медицината от сериала нямаше да се справи.
За заглеждания та на Емир на мен ми е още много рано. Мъж, жена, няма значение, той не се е съвзел от една травма, айде веднага следващата. В случая, Фериде ми е по-реалистична и ми е нормално тя да започне да се привързва. Все пак, за самотно момиче като нея, някой да я защити с риск за живота, се превръща в близък човек. Само брат и го е правил за нея и тя му връща жеста с влизането в затвора вместо него. В този смисъл, тя се чувства длъжна да се грижи за Емир, той е спасил живота, поставен на карта от подлеца Рашит. Честно казано, коментарите на туркини и рускини по повод Фериде, за мен са глупави. Тя знае коя е, знае мястото си, знае лъжата, в която я въвлече Джавидан и дори и да харесва Емир, няма да си позволява подобни емоции, защото е добър и почтен човек. Поведението и думите и го доказват. Ядосва ме и сценарият, който въвлича Емир в чувства, за които няма как да е готов. Но вярно е и друго, че тези двамата са истинска опора един за друг и според мен, именно нуждата от приятел и другар, наистина е основа за сближаване. Ясно, че рано или късно ще са двойка. Дали феновете ще ги приемат? Ще има и приемащи, и неприемащи. Според мен, на никого от екипа точно затова не му пука. Снимките вървят, сериалът се излъчва, първите два сезона са разпродадени, Обещание отдавна е изпълнило и преизпълнило плана за него, оттук насетне може само да става по-добре, загуби няма. Демирджи е всяка вечер на екран в праймтайма, може само да извлече ползи от това, поне според мен. А Джансу Туман не е непозната за турската публика, снимала се е в тийн сериали. Така че да им е успешно и да им отвори вратите на големите компании. Така мисля аз.

# 342
Рейхан не забременя ли още, докато Гюлсум беше в конака /преди трагичния и край/?... Сигурно бъркам откога беше ясно за нейната бременност. Изгледах сериите на един дъх и е възможно да поомесвам малко събитията в отделните епизоди.

Да, напълно съм съгласна, че планът за Обещание е преизпълнен.
Както писах  и преди, за мен 3 сезон си е напълно нова страница в живота на Емир конкретно.
Да, абсолютно съм съгласна за добротата и почтенността на Фериде.
Възможно е на мен да ми се струва за това, че е привлечена от Емир. Сигурно, защото на мен ми харесва този чаровник! Sweat Smile
А за него, ами Фериде е под негова опека, както и да и крещи, каквото и да означава това. Едва ли ще я обича точно така както обичаше лудо Рейхан, но да не забравяме, че той се влюби за първи път. Сега любовта му, когато може да се нарече така, ще е по-различна. Със сигурност. По-зряла. А и детето го има.

# 343
Привет на всички.
От серията по btv най-важното беше, че Гюлсум се промени към добро. Изплаши се от вещицата и реши да действа. Колко мило молеше Хикмет за съвет какво да прави. Хубавото е, че направи запис на признанията си, но да видим дали някой ще го види. Аз мисля, че ако беше говорила с Емир, нещата щяха да са съвсем различни, но Джавидан се постара да попречи и на това /"страх лозе пази", трябва да си спасява кожата/.
Рейхан колко добре познава мъжа си - не успява да я заблуди. А и той веднага я позна, че й се иска нещо.
Нарин се оказа следващата себеотдаваща се. Интересно, че бедните в този сериал са добри, а богатите хрантутници и паразити - лоши.
Ойя врътна номер на брат си, за да се покаже добра, но в главата й са съвсем различни неща и то зли.

По 3-ти сезон 269-та серия.
Интересна серия. Кумру най-накрая направи грешка. Очаквам довечера реакцията на Кемал. Стига това "Аз съм Нарин" да не е в болната й глава. Но и фактът, че тя дойде на вечерята, е достатъчен, за да му светне лампичката.
Очаквам и реакцията на Фериде, след като разбра, че Емир е уредил продажбата на къщата. За сега при тях виждам единствено желание да се пазят един друг и да си помагат взаимно - той я предпази от продажбата на къщата на мошеник, а тя се грижи да си пие редовно лекарствата. Колкото и да се мъчи Емир, не може да промени доброто си сърце. Всичко останало са емоции и много гняв, който, надявам се с времето да отмине. Така беше в началото и с Рейхан, когато се мъчеше да я принуди да се разведат. Много сладки бяха сцените с хлапака, кандидат да се ожени за кака му Фериде. Много ми се иска при Емир и Фериде отношенията да са, както бяха с неговата дойка - уважение и благодарност за това, че се е грижила за малкия Емир. Емир, докато оглеждаше къщата, ми напомни за сцените в дома на Мерием и когато беше в къщата, където живееха Рейхан, Зейнеп и Нарин.

От трейлъра става ясно, че Фериде ще му каже директно истината - "Заради теб всички в този дом се разстройват, даже твоето дете". Пак ще имаме екшън, но каква ще е реакцията на Емир, когато види Фериде при боевете? Притеснявам се за майката на Нарин, но дано се провали тази операция, защото мошениците са с намерение да вземат всичко друго, но не и очите.

Относно отношенията Емир-Рейхан и Емир-Фериде ми се иска и аз да напиша нещичко. И двете са горди, добри и честни, бедни и свенливи, но ситуациите са съвсем различни. Рейхан дойде като бъдеща снаха с клетвата, която беше дала на Хикмет. Ожениха се, макар и не по любов, но и тя не позволяваше да я настъпват на тема чест. Колко шамара врътна на Емир, когато я унижаваше относно честта. За останалото мълчеше, но нейната тактика беше, че мълчанието е борба, а и освен това е съпруга. При Фериде ситуацията е друга. Тя дойде с тайната за самоличността си и кой я изпрати, но за да работи в имението и си знае много добре мястото. За сега не виждам да прехвърчат искри между двамата. Просто взаимно си благодарят и си помагат един на друг. Нещо повече от това се върти само в главите на Ойя и снахата. Дори и по сценарий накрая да ги влюбят, между тях винаги ще стои Рейхан. От една страна детето ще напомня за нея, от друга - не може да има втора такава любов като тяхната. Мисля си, че Фериде като е толкова добра и честна, няма да пропуска да напомня на детето коя е майка му.
Дали зрителите ще приемат екранната двойка Емир-Фериде, много зависи от Назмие ханъм какво ни е подготвила и актьорите как ще го изиграят.
Пожелавам ви хубав ден.

# 344
Здравейте!
Снощната серия имаше приятни моменти.
Особено с хлапака...
Много хубава сцена с въпросите, които задаваше и отговорът на Емир - И аз се питам какво правя тук?
Та в този смисъл... Да, загрижени един към друг.
След като според вас не са чувства - какво е?
Емир е благодарен, заради сина си и чисто човешки.
А Фериде?
За мен между тях летят искри, каквото и да означава това.
Погледите, които задържат един върху друг,
дори и тази грижа за другия.
Очите не лъжат. Така знам аз.

Дано нещо възпрепятства операцията и майката на Нарин да се отърве, но откакто влязоха в дома и, само ядове, гадории и задкулисие. Чакам с нетърпение да се махнат, но това няма да се случи.
Не знам докъде стига номерът на Кумру. Отвратително е това, което направи с отиването на вечерята вместо Нарин.
Рано или късно Нарин ще узнае това, всъщност целта е такава.
Ще ги раздели тази змия. Не мога да намеря друго определение за Кумру.
За всичко подслушват в тези тр сериали, само това, което трябва да чуят и видят, за да спрат лошото,  не го правят навреме.
Интрига да има, ама често е много болезнена и с последствия.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 18:51 от Mydream

Общи условия

Активация на акаунт