Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Творческото въображение на сценаристката е толкова.
Как пък не го влюби Емир в едно образовано момиче, различно, да е от Истанбул - някаква музикантка, адвокатка...
Голямо повторение и хората с право реагират негативно...
Все да се бие, да ги защитава. Актьорът може да изиграе много по-различни неща с удоволствие...Откъде го измъкна това  - от затвора Джавидан пък как взе, че я намери, че я препрати и сега ще  праща Емир да гони Михаля на село, разбирай да се бие с глигана. После и лошата снаха ще им трови живота.
В пъти по-интересно щеше да бъде при някаква служебна среща от фирмата да пресекат пътищата му с едно образоване момиче, което да притежава човечност, искреност, да е готова да се бори за любовта си. Да я влюбят в Емир и тя на свой ред да го накара да погледне друга жена, да превъзмогне болката и загубата...Да пътуват заедно, да бъдат сами в командировка или на работна среща. Нека пак да има защита, но да забъркат Емир с друг тип хора, а не с глигана от селото на Фериде. Нещо по-съвременно, по-интелигентно. Да видим повече стил, по-различна среда.
Съвсем забиха нивото на Емир. Поне за мен е така. А това дете?
Той на чуждите деца беше готов в първи сезон да помага, да ги приеме като свои - Зейнеб, да не говорим за другото сладурче - дом им взе. А собственото си детенце, плод на тази голяма любов не погледна, не превъзмогна себе си... Това със сина е направо гавра с героя му.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 17:26 от Mydream

# 316
Здравейте момичета, прави сте за всичко дето пишете, ама сте объркали жанра и канала. Да се очаква фантазия и оригиналност в дизи, още повече ежедневно, е като да искаш приятелство от котка. А това с пътуванията и командировките ме разсмя искрено. Те в един ресторант два сезона не отидоха, вие чакате пътувания. Бюджетът за толкова стига - офис болница, затвор, имение и някой коптор за разнообразие. Каналът е държавен и там цензурата много строго държи какви внушения трябва да има продуктът. Зрителската аудитория са средностатически домакини, които не трябва да завиждат за добрите мъже и да не се чувстват нещастни заради лукса, който биха гледали, но не могат да си позволят. И не някой друг, а аз не смесвам Демирджито и образа му в тези серии. Сигурно е романтичен, но аз това няма как да знам и затова не го коментирам. Съжалявам, но личните постове в социалните мрежи за мен не са показател за нищо. Честно казано, не разбирам, защо турските актьори и фенове им обръщат такова внимание. Аз близките си хора ги поздравявам лично, а не в социалните мрежи. И пак, според мен, популярността в тях за нищо не е показател. Справка Енгин Акюрек, няма профил в нито една социална мрежа.
А иначе, аз така или иначе гледам заради актьорите, ще продължа да го правя. Но е сигурно, че това ми е първото и ще е последното дизи.
Хубава вечер и приятно гледане! ❤️

# 317
Здравейте!

А иначе, аз така или иначе гледам заради актьорите, ще продължа да го правя. Но е сигурно, че това ми е първото и ще е последното дизи.

Точно заради тях продължавам с трети сезон. Най-вече да се насладя на играта на Гьокберг.
Разби ме снощи за пореден път с неговите погледи.

Не знам колко пъти гледах и фрагмана с неговата част.

Влюбен ли е Емир във Фериде според вас? Хайде да не е толкова гръмко, има ли интерес към нея?

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 09:54 от Mydream

# 318
Привет,
Mydream, според мен му е много рано на Емир да се влюби в друга. Ако и това направят, съвсем ще унищожат образа му, който градиха 2 сезона - не само, че се върна на кота нула (почти до този, който беше в началото), но ако и толкова бързо забравя любовта на живота си и се преонтира към друга, вече тотално ще го закопаят. Сценарият с детето и аз не го одобрявам, той повече чувства показва към Рашид, отколкото към собствения си син, да му се не види. Но според мен точно сега, докато ги държат в тази къща, ще се случи нещо и ще видим завръщането на Емир към детето. Някои от рекламните снимки, които гледах в нета, към това насочват.
Иначе интерес има, но в момента просто действа закрилнически, както би сторил към всеки работещ за него, въпреки че доста се позамисли в този случай, преди да действа.
Кумру става опасна, сега се огледа в Масал. Не мога да разбера какво толкова й е направило детето, че с нея ще се гаври сега. Няма ли кой да я хване и да й разкаже играта, майката докога ще мълчи, докато някой все пак накрая умре ли? Дано Кемал сам се светне,  а пък и защо да не падне отново Нарин на глава, та да намести разместеното и да прогледне по-скоро, отколкото някой е очаквал.
Иначе относно серията по БТВ - тези вчера отново отрязаха не малка част от реакцията на Емир за бъдещото му бащинство. Това е следствие от събирането на финал и начало на серия и от това изпуснахме част от радостта на бъдещия татко. После си гледах оригиналната серия пак, за да си припомня емоциите.
Зарадва ме държанието на Кемал към Нарин, доказа, че я обича, ако не друго.
Такива размисли и страсти имам днес. Хубав ден на всички!

# 319
Все се каня да напиша, според мен майката на Нарин има някаква тайна. Може би си спомняте още в първата или втората серия от трети сезон, Кумру спомена за нея, ако съм разбрала правилно. Има нещо, с което тази зла дъщеря държи мълчанието на майката.
За мен е престъпно това мълчание, да не говорим, че се навлякоха в дома на Кемал и дотам, ама сериал да става.
А Кумру с поведението си спрямо Масал - цензура има за определени неща, а за насилието над деца?
Най-лошото е, че едва ли скоро ще я махнат от тази къща.
Не е нужно да се завръщат Талаз и Джемре. Стигат им глиганчо и Кумру.

# 320
Привет на всички.
Серията по btv.
Яли, пили и се веселили ... /с изключение на Джавидан/.
Много щастливи бъдещи родители. Бъдещият татко се грижи за всичко - възглавниците, въздуха в стаята, матрака, топлото мляко. Ех, Джавидан, синът ти, ако не е роб на жена си, на теб ли да бъде? Но Емир за втори път й прави на Рейхан номера с колата. Веднага ги усети, че крият нещо двете с Мелике. Много хубава изненада пак й спретна на сутринта с балоните. Мъж мечта, но само на кино.
Кемал и Нарин отново са заедно, двамата в стаята. Най-важното е, че е жива.

По 3-ти сезон 263-та серия.
Много ми хареса щастливата Нарин, когато тримата приготвяха тортата и след пазаруването. Започвам да се замислям за Кумру дали не е била насилвана като дете. Щом реагира така злобно на щастливото детство на Масал,  мисля, че може да има нещо такова. Майката действително има някаква тайна, с която Кумру я държи в ръцете си. Според мен е възможно хората, които убиха бащата на Нарин, да са заставили майката да тръгне с тях и по този начин да е била принудена да изостави Нарин. Но аз си спомням, че Нарин веднъж разказваше на Кемал, че има братя и тя е най-малката в семейството. Сега нищо не се говори за това.
Стигнах и до Емир Тархун. Много противоречиви чувства бушуват в него, които и мен ме объркват. Първо ми направи впечатление, че когато чу бебето да плаче, вече не е толкова гневен, а по-скоро леко загрижен. Но за кого загрижен - от липсата на Фериде като бавачка или за детето? Когато Сефер му каза за случилото се с Фериде, като че ли му мина покрай ушите. Но докато Ойя му обясняваше, че Фериде не трябва да остава в имението и да си отива, не беше на същото мнение. Щом отново стигна до услугите на Суат абе, нещо го тормози. За сега си мисля, че е само като към работник в имението. А и знаем той какъв върл защитник е на жените срещу мъжкото насилие.
Не познах за финала на серията, но сега си блъскам главата с въпроса "Кой цапардоса Емир по главата?".
Явно в 3-ти сезон ще гледаме Емир повече със спортните му умения, отколкото като влюбен мъж. Но най-много искам да го гледам като добър и любящ баща и то в скоро време.
От трейлъра разбирам, че довечера пак ще има екшън и много лошотия, щом Кумру сега се вторачи в Масал. Само Назмие ханъм да не е предвидила няколко серии в тази газифицирана барака.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 02:14 от Ваня_С

# 321
Само аз ли не мога да видя изображенията на Ваня от няколко дни? Излизат ми като иконка.

# 322
Само аз ли не мога да видя изображенията на Ваня от няколко дни? Излизат ми като иконка.
Аз виждам всичко, и не само от Ваня. 😀

# 323
При мен се вижда така. Може да е от интернета.

-------------

Най-вероятно снахата удря Емир в гръб с това дърво.
Приятно гледане и от мен! Heart

Глиганчо наел цяла гвардия...Около Тархунови само психари.

Емирджиим, на този поглед кой може да устои!?
Живо място не му остана, както пише в руския форум...

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 21:57 от Mydream

# 324
Привет на всички.
Mydream, погледни сега дали се виждат емотиконките /направих корекция/. bg-mamma-та нещо не ги приемаше.
Серията по btv.
Малко са ни змиите, та ни пуснаха и жива. Така и не разбрах каква беше целта на това мероприятие.
Наистина, добре, че не раждаше Емир. Но разбрахме, че закуската е много важна, не се пие силен чай и как да си изберем лекар по интернет - да не закъснява за прегледи, да работи асансьорът и задължително консултация и с втори лекар. И докато ни четат защо отичат краката, никакво заспиване. Когато лекарят ни пита нещо, бъдещият татко отговаря. Може и училище вече да е избрал. Очакват ни весели моменти с бъдещите родители. Много ми се искаше Емир да отпие от чая на Рейхан да я видя Джавидан тогава какви щеше да ги къдри или пък тя да беше го изпила.
Много сладки чичо и племенник. "Днес гледаш по различен начин, Кемал Тархун." 

А "любовта" между Кемал и Джавидан остава непроменена с времето.
Тъкмо нещата между Кемал и Нарин се наместиха и Ойя пак о..а пейзажа. Заради нея Кемал заля с вряла вода Нарин с това признание за фиктивния брак и да почака още десет дни.

По 3-ти сезон 264-та серия.
Ще си останем в тази колиба и довечера. Железен Емир - устоя не само на гвардията, която беше събрал Рашид, но и на самия глиган с неговите изцепки над вързан човек. Добре е, че с Фериде накрая станаха тандем. Най-накрая се вслуша в думите й, но го заболя, когато тя му каза, че търпи всичко това, защото е сама/сирак. Много искам да видя физиономията на Ойя, когато се приберат в този си вид в имението и разбере, че Емир е спасявал Фериде. Чудя се на Хикмет бей как още не е звъннал на Суат и да разбере къде е Емир.
А за Кумру нямам думи - болно човече. Но Кемал е доста скептичен към нея. Ще видим кой пръв ще я разкрие или майка й най-после ще я хване в крачка и ще я издаде.
Разбрахме, че и медът лекува прободни рани.
От трейлъра виждам, че Емир го обладават свръхсили и ще се освободи. Интересно дали той ще спаси Фериде от ръба на скалата.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден.

# 325
Здравейте!

Ваня, разбирам, че изображенията, които не виждам в твоите постове са емотиконки. В последния ти коментар се отвориха някои, други - не.
Попитах основно, защото смятах, че са някакви снимки. Провредата е при мен, явно.

Пожелания за хубава петъчна вечер с една нова снимка от мен - топла, топла от днес.
Моето нежно момиче с хубавото ни момче. Heart

----------------
За серията снощи - Сцените в къщата, в които Фериде се мъчеше да помогне на Емир - за раната, блъскането по вратата, ох, изобщо не го искам, но пак ме върнаха към онази серия, в която Емир беше ранен в рамото, още в първи сезон, цяла вечер Рейхан се грижеше за него, а на сутринта успя да отвори вратата и тичаше по пътя като обезумяла да намери помощ. Като видях снощи колата да минава, викам си - край! Емир е спасен, ама къде ти!
Много ми дожаля за него, ама горкият, съдба ли е, какво е , с тези жени в живота му...Мимар бей вместо да си гледа бизнеса, все из паланки и между куршуми и шамари се намира! Както и да е!
На мен не ми омръзва да го гледам. Heart
В другата къща на Тархунови - голяма гадюга е Кумру, но майката и тя адски ме дразни.
Явно от фрагмана се вижда, че сватба там - йок и йок! Кемалюшка няма късмет и той!  Горката Нарин! Heart

# 326
Привет на всички,
Mydream, благодаря за снимката. Аз гледах подобни, но само на Йозге и ми направи впечатление, че пръстен не носеше. Като нищо може и да не е имало годеж, а само да сме си го представяли, защото така ни се иска.
Сега относно серията по БТВ - Ванче, змията според мен беше метафорична, за злините, които преследват Рейхан отвсякъде, не случайно казвам, че Джавидан е кобра. С тая отрова, дето я пъха навсякъде, е ужасна - толкова мрази снаха си, че забравя, че детето, което се опитва да осмърти, е на сина й, носи нейната кръв. Но дето се вика - като копаеш гроб другиму, сам падаш в него, и тя ще си получи заслуженото.
Кемал и Нарин - отново криворазбрани думи и неизказани истини между двамата. А Оя вече официално не е в редиците на добрите, макар че аз не мисля, че тя някога е била добра и вече коментирах какво мисля за причините да се държи прилично с Рейхан и Емир около сватбата им.
За сезон 3 - и аз това си мислех за Емир вчера - почти същия случай, като когато Рейхан беше отвлечена от оня луд, с когото Суна си кореспондираше - и затварянето в къщата, и раната му, и опитите на Фериде да отвори вратата. Емир за първи път я погледна различно, когато тя му каза, че от бараката ще излязат двамата и няма да го изостави. Някак не толкова лошо и с омраза. И съм сигурна, че след като магически успя да разкъса белезниците, ще я издърпа и от ръба на скалата, както направи с Рейхан и майка си, когато висяха от ръба на един строеж, отново в сезон 1. Отново оригинална идея на сценаристите.
От новия фрагман не разбрах защо Нарин отказва да се ожени, но ми стана жал за Кемал - изглеждаше все едно го е убила. Дано и в тази история има добро развитие, не може психопатката да спечели.
Това е засега от мен! Хубава вечер и до скоро писане!

# 327
  • Горски извор

# 328
Сезон 3
Не! Снахата е пред конака. От едното зло се отърва Фериде, другото бърза да дойде! Rolling Eyes
Да видим какво име ще носи малкото Емирче.
Лелята този път остана изненадана. Не можа да изкомандва положението.
Във фрагмана Емир се натъжи нещо...То не, че досега му е било весело, но една мъжка сълза се търкулна по лицето му...Този сезон още не сме видели усмивката му. Ох, веднъж да вземе тази малка душица в скута си, не знае какво губи!
Глиганчо се катурна по скалите надолу, дали ще оцелее, за да им трови отново живота, или отиде в отвъдното?!
Трябва да ги затворят в Къщата на лошите - снахата, Кумру, Джемре, Талаз, глиганът, ако оцелее, лелята Ойяджим  и тя отива към тях, а Джавидан ханъм да им е шефката, да ги командва от затвора! Sweat Smile
------------------------
Ели, мисля, че има само предложение, а не годеж. Празненството беше послучай РД на Йозге, а не за годеж.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 22:25 от Mydream

# 329
Привет на всички,
Mydream, благодаря за снимката. Аз гледах подобни, но само на Йозге и ми направи впечатление, че пръстен не носеше. Като нищо може и да не е имало годеж, а само да сме си го представяли, защото така ни се иска.
Там си е, Elle, пръстенът. Просто не се вижда лявата ръка. Огледална е снимката. На другите фотографии от Антикварния магазин не снима тя и се вижда много ясно пръстенът. А и тя май много му се радва и си го показва навсякъде. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт