Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 127
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета, аз не мога да ви догоня. Преди малко изгледах 281 епизод с превод. Честно казано, приятно ми е да гледам - по-бързо действие, по-логични реакции на повечето от героите, няма засиняване върху погледите им, усмихнатите очи на моя човек, сериозния отпор на Фериде...
И тук идва едно голямо НО. Нелогичното поведение на Емир. Ако бяха направили скок във времето, детенцето да беше на годинка-две, някакси можех да се съглася. Сега определено е много рано, колкото и да е ядосан, колкото да е решил да не си спомня Рейхан, колкото да търси наказание и за себе си, и за нея. Той край нея спечели награда за въздържание, а сега край Фериде е като разгонен котарак.Предположенията на момичетата отдавна са в публичното пространство. Днес докато Фериде му се репчеше в кухнята, си помислих, че не може да не го привлича с контраста с Рейхан като външност и поведение. Светлоока и светлокоса, пълна противоположност на Рейхан, не е търпелива и затворена, всичко си казва. Не знам, дали това няма да е разковничето в новия Емир.
Честно казано, като реализация за мен това е най-силният сезон. Жалко, че не успяха логично да вържат по-нататъшния живот на Емир. При Кемал и Нарин определено им се получи.
Не вярвам на Кумру, а Джавидан е като досадна лелка пред Сонгюл. Не е особено приятно, че отрицателните герои са по-находчиви от положителните, но сега поне Фериде не си мълчи. Този приятел на Емир нещо не се държи приятелски, а вече изобщо не ми е чудно как Хикмет се е оженил за Джавидан. Всъщност, тя вече даже ми е симпатична, прости ми, Господи. С две думи голяма забава.
Извинявайте, че не коментирам бтв-то, но там съвсем не мога да се вредя, а вече май нямам и желание. Хубава вечер и до скоро! ❤️

# 406
Разгонен котарак...
Привет!
Сигурно бих добавила  - нормално, всички мъже мислят първо с една друга глава. Както казват - една майка ги е раждала.
Пък и това въздържане два сезона за Емир, сега намери отпор.
Но и друго има! Когато човек стои без работа, мисли само за щуротии. В този смисъл Емир мисли за бавачката, защото няма друга работа. Не знам дали е разгонен котарак или клони към пубертет.
Хикмет е другият палячо в трети сезон.
Кемал е най-сериозният от тримата Тархун.
А появата на Джемре и начинът, по който Емир я приема и допуска до себе си е абсолютна гротеска. След всичко, което направи в предишните сезони. Тя първото, което е, трябва да е до Джавидан, на съседното легло. Повече няма какво да коментирам.
Фериде е открита и напориста. Нямам идея какво ще му достави на Емир, как са го измислили, но за в момента и на двамата им е трудно да се въздържат. Стискат зъби и не се знае в кой момент ще  излезе пламъкът от бутилката. Дали е лИбов, похот или нещо друго, трудно ми е да определя какво животно ще се роди от техните отношения и в какво ще прерастне, но ако съдим по нелогичността на събитията, за мен ще е нещо нелогично. Нека сценаристите да ме опровергаят. Много искам.

# 407
Привет на всички.
Много се радвам, че продължавате да пишете и не съм сама.

Сериите по btv са много тежки, но като че ли ни подготвят за Емир от 3-ти сезон - "Не искам да съм баща без теб!" Не мога да отрека прекрасната игра на ГГ. Много силни сцени на гробището, двамата в стаите и Емир на пейката в парка - сами със спомените и мъката си. Всеки е прав за себе си, но пак казвам - на никого да не се случва да изпада в такава ситуация. За Рейхан това е единственият й шанс да роди дете, плод на тяхната любов, а Емир не иска живот без нея.
При Кемал и Нарин нещата съвсем се объркаха, въпреки гениалните планове на Шахрие и Хъзър да ги съберат. До къде води една поръчка за кафе - обръща всичко с краката нагоре.
Джемре си прави сметка без кръчмар - Джавидан има 7 или 9 живота, вече и аз не знам колко.

По 3-ти сезон 281-ва серия.
Потвърждават се сентенциите:
1. "Една лъжа, казана 100 пъти, става истина" - всеки се опитва да втълпи на Емир, че е влюбен във Фериде.
2. "Любовта на мъжа минава през стомаха" - Сонгюл успя да разбере любимото ястие на Хикмет и побърза да му го сготви.

При Самих има нещо гнило - Емир не му вярва /и аз също/. В началото на серията, когато двамата се карат в хотела, Емир споменава за случай с Филиз, която едвам са я спасили от смъртта след Самих, и няма да позволи да се случи същото. Затова смятам, че Емир просто се опитва да предпази Фериде от Самих. Чудя се на останалите в имението как пък чак толкова много му се доверяват, особено Хикмет. А и начинът, по който Самих скрои номера да изпрати Емир и Фериде в Агва на благотворителна мисия, беше доста гаден. Накрая на серията се чудя как аджеба успя да ги снима - цяла нощ ли ги дебна, в печката ли се беше скрил? Как така реши, че точно Фериде е неговото лекарство?
Според мен Емир и Фериде все още се опознават. Не мисля, че на този етап той изпитва някакви чувства към нея. Все още не го виждам като "разгонен котарак". Да, има моменти, в които я гледа по различен начин, но това за мен не е любов, а по-скоро нахлуване на спомени, от които се мъчи да избяга. Е, в тази серия поне погледна към сина си, но дали изобщо го видя?

Фериде видя и част от добрите страни на Емир, въпреки упреците на чичото в столовата, че за благотворителност трябва желание, което не вижда в него.
При Кемал и Нарин нещата се подреждат, но Кумру ще продължи да им къса нервите. Нарин много добре разкри сестра си, аферин, хубав шамар й завъртя. Аз мисля, че Кумру нарочно направи номера с колата, за да накара Нарин да се чувства виновна за състоянието й и да смекчи гнева й. Боже, това момиче до къде доведе Кемал бей - да проверява навсякъде в стаята си дали не се е скрила някъде.
Чудя се на турската медицина - Нарин беше в безнадеждно състояние и прогледна, а на Сонгюл гипсът седи вече толкова дълго време.
Сонгюл и Джавидан - хвани едната, удари другата.  Очертава се интересен сблъсък между двете. И двете ламтят за парите на Хикмет. Целта на Сонгюл е да уреди себе си и Фериде. Поне засега не вреди на никого.

282-ри епизод ще коментирам след превода. Установих, че по картинки не става. Вчера прегледах 246-ти епизод с превод. Там всичко си е казано в първите 10 минути - "Трудно било да направиш първото и последно вдишване. Не, трудно е да останеш посредата, в чистилището. Трудно се живее без теб, с лъжа и с гняв. Ти ми взе последния дъх. Няма да ти простя. Нито на теб, нито на себе си, нито на моята глупост. Никога няма да простя! " Това е нашият Емир от 3-ти сезон - излъган, че всичко ще бъде наред, гневен на Рейхан, на себе си, останал без дъх. Да видим дали ще излезе от чистилището, поне заради сина си, или ще отиде при любимата си. Ще успее ли да спази клетвата си, че никога повече няма да го лъжат и в живота му повече няма да може да влезе нито една жена? Всичко е в главата на Назмие ханъм.

За събота се очертава интересен епизод.
Емир и Фериде започват да си говорят нормално, като бели хора. Но все си мисля, че номерът с журналистите е скроен отново от Семих. Успяха да изкарат Емир от кожата му със забравата на любимата му жена и новата любов. Да видим дали ще има пострадали при катастрофата. Ако има, кой за кого ще се грижи, или ще бъде както с Рейхан - ще успее да спре навреме и ще предпази Фериде. Интересно ще бъде, ако публикуват новината и снимките и Джавидан ги види. Каква ли ще бъде нейната реакция, а и на останалите в имението?
Предполагам, че Нарин ще направи всичко възможно и ще успее да излекува сестра си.
Спирам, че ме досрамя.
Пожелавам ви хубав ден.

# 408
Здравейте!
Според мен ще има ранен - един от двамата - Фериде или Емир.
Няма начин! Според мен ще е Фериде, за да накарат Емир да разбере, че тя вече има някакво място в живота му. Както и да се нарича то. Ако е Емир, не станаха ли много травмите в главата му, гръден кош, колко катастрофи ще му написва Назмие ханъм? Не човек, а желязо. Ако пък е решила отново Емир да отнесе удара, то тогава сигурно Фериде ще се грижи за него от игла до конец и този път тя ще се разкайва за изречените думи, ще го гледа като рохко яйце. С две думи, Фериде ще го променя, ще го изважда от дупката, ще го провокира, явно това е нейната мисия при влизането и в конака. Отделно бебчето, за което тя като цяло няма време в последните епизоди. Добре, че е Мелике. Ангелът в конака винаги готова да замести всички и без умора раздаваща спокойствие и добрина. Най-светлият образ в сериала.

Много, много хубава снимка от сторито на Гьокберк, вчера в ИГ. Heart

# 409
  • Русе
Добро утро и от мен!
Цитатът на Ваня_С, че "Целта на Сонгюл е да уреди себе си и Фериде", ме кара да попитам тези, които са гледали с превод 3-и сезон:
Разбра ли се какво стана с парите, които Фериде даде за операцията на брат й?
Благодаря предварително!

# 410
Добро утро и от мен!
Цитатът на Ваня_С, че "Целта на Сонгюл е да уреди себе си и Фериде", ме кара да попитам тези, които са гледали с превод 3-и сезон:
Разбра ли се какво стана с парите, които Фериде даде за операцията на брат й?
Благодаря предварително!
winona , Фериде даде половината пари /500 000/ на снахата и тя си ги прибра. Въобще не е имала намерение за операция. Това беше постановка от страна на Сонгюл. Не са дали какво направи Фериде с другите 500 000. Мисля, че Сонгюл въобще не знае за тях.

# 411
Не и завиждам на Фериде, когато узнае истината за тези пари и за постъпката на Сонгюл.
Но това задължително трябва да стане, не е честно спрямо почтените хора в сериала, всички направени гадории, които касаят и човешки животи, да се замитат под килима, както беше сторено с една голяма част от подлите планове на Джавидан и Джемре. Като гледам обаче  как продавачката на слънчогледови семки - ни лук яла, ни лук мирисала се явява пред Емир, а той все едно е под наркоза, я гледа почти приятелски, без да отреагира и слуша съветите и за доброто момиче Фериде, си остана ненаказана, непотърсена нито от психиатри, нито от полиция....Съмнявам се, че и Сонгюл накрая ще си получи заслуженото.
Къде е гневният Емир, при появата на Джемре.
Емко е гневен само на Рейхан в първи и втори сезон и на Фериде в трети сезон. Останалите мога да направят всичко и пак ще бъдат опростени в един слънчев ден.
Лошото е, че и Фериде влезе в конака с една тайна, която доста ще засегне Емир в крайна сметка. С две думи, той пак ще бъде излъган, подведен, наранен...
Фериде е все още с друа самоличност, нали?
Емир нали беше започнал някакви проучвания за нея, докъде стигнаха?

# 412
Здравейте момичета,
Мисля, че са се опитали да вържат третия сезон с втория в днешния епизод по бТВ. Много силна игра на Демирджи и много силни думи на Емир към Рейхан - "обричаш мен на самота и бебето на живот без майка", "един ден то ще порасне и ще ме обвини защо не съм опазил майка му", "ти си егоистът в тази ситуация, отдавна си взела решение". Като се замисля, действията на Емир в третия сезон са директно продължение на този епизод. Емир за всичко се е оказал прав и сега изпълнява заканите си към Рейхан, включително и непоглеждането на детето, той се страхува, че няма какво да му отговори, че е спомогнал да расте без майка. Изключително добър превод е българският, в руския не може да се усети цялата безизходност и отчаяние на Емир. Що се отнася до "разгонения котарак" малко пресилих, но той толкова често си спомня целувката, че ми идва в повече.
При Нарин и Кемал влезе в сила най-силният турски антибиотик, а именно пилешка супа с лимон. 😜
Хубава вечер, момичета и до следващ коментар! ❤️

# 413
Здравейте момичета,
Мисля, че са се опитали да вържат третия сезон с втория в днешния епизод по бТВ. Много силна игра на Демирджи и много силни думи на Емир към Рейхан - "обричаш мен на самота и бебето на живот без майка", "един ден то ще порасне и ще ме обвини защо не съм опазил майка му", "ти си егоистът в тази ситуация, отдавна си взела решение". Като се замисля, действията на Емир в третия сезон са директно продължение на този епизод. Емир за всичко се е оказал прав и сега изпълнява заканите си към Рейхан, включително и непоглеждането на детето, той се страхува, че няма какво да му отговори, че е спомогнал да расте без майка. Изключително добър превод е българският, в руския не може да се усети цялата безизходност и отчаяние на Емир. Що се отнася до "разгонения котарак" малко пресилих, но той толкова често си спомня целувката, че ми идва в повече.
При Нарин и Кемал влезе в сила най-силният турски антибиотик, а именно пилешка супа с лимон. 😜
Хубава вечер, момичета и до следващ коментар! ❤️
Да добавим и био оцет, приготвен от ръцете на Шахрие.
Напълно подкрепям написаното.

Много ме ядоса, Емир Тархун. Малко ли са й на Рейхан изборите, та и този сега - "или аз, или детето". Коя жена може да направи такъв избор?
А Кемал Тархун се прави на недостъпен, но му е приятно Нарин да пърха около него.

Скрит текст:
Не и завиждам на Фериде, когато узнае истината за тези пари и за постъпката на Сонгюл.
Но това задължително трябва да стане, не е честно спрямо почтените хора в сериала, всички направени гадории, които касаят и човешки животи, да се замитат под килима, както беше сторено с една голяма част от подлите планове на Джавидан и Джемре. Като гледам обаче  как продавачката на слънчогледови семки - ни лук яла, ни лук мирисала се явява пред Емир, а той все едно е под наркоза, я гледа почти приятелски, без да отреагира и слуша съветите и за доброто момиче Фериде, си остана ненаказана, непотърсена нито от психиатри, нито от полиция....Съмнявам се, че и Сонгюл накрая ще си получи заслуженото.
Къде е гневният Емир, при появата на Джемре.
Емко е гневен само на Рейхан в първи и втори сезон и на Фериде в трети сезон. Останалите мога да направят всичко и пак ще бъдат опростени в един слънчев ден.
Лошото е, че и Фериде влезе в конака с една тайна, която доста ще засегне Емир в крайна сметка. С две думи, той пак ще бъде излъган, подведен, наранен...
Фериде е все още с друа самоличност, нали?
Емир нали беше започнал някакви проучвания за нея, докъде стигнаха?
На първия въпрос отговорът е "да". Само Сонгюл разбра, че Фериде е с друга фамилия, но си мълчи.
На втория въпрос - "до никъде". Назмие ханъм май забрави този момент.
Пожелавам ви хубава вечер.

# 414
  • Русе
Благодаря, Ваня_С!
Толкова много станаха заметените под килимчето ситуации, че се чудя СЦ дали няма да почне да се препъва?!

# 415
Здравейте,
dani_pop ... аз същото го виждам. Незнам как се прави сценарий без да е свършил предния сезон, но виждам гняв в очите на Емир. И аз виждам този преход, който не е преход, а желание за живот на любим човек. Това е прелюдия към новия сезон. Незнам дали е правилно всичко там. От майката, която жертва себе си за детето на любимия си мъж до бащата, който отрича детето си, заради саможертвата на майката. Йозгет-то Heart и Демирджи пресъздадоха една много красива история ... истинска приказка. Накараха н да се вълнуваме ... а аз доста често си поплаквах, но в трети сезон нещо нещата не са както трябва май Wink

Не съм ви забравил, но работата ... пропуснати епизоди във времето, почивки и т.н. ме накараха да съм толкова тих. Сериите са много тежки ... за мен. Но работата бързо ме връща в реалния живот!

Бъдете здрави и се пазете!

# 416
Здравейте групата, радвам се, че се събираме отново, макар и от време на време. ❤️
Днес погледнах малко от епизода по бТВ и бях покосена от спомена на Емир точно преди да хукне да вади Рейхан от операционната. Имам предвид думите и: "Ти винаги си казвал, че ще съм добра майка. А майките винаги знаят кое е най-доброто за децата им. Ето и аз знам, че всичко ще е наред с бебето ни и аз ще го гушна като се роди, ще живеем щастливо и даже няма да си спомняме за случилото се."
Е, не се случиха така нещата, нищо от избора на Рейхан не се случи. Бебето им остана неприласкано до идването на Фериде, всеки помни за случилото се, но това причинява много болка и се правят, че не го помнят. Емир е толкова сам, че унищожава всичко по пътя си, точно както пък той и каза, че ще се случи. Как да си прости, че позволи всичко това!?
Еп. 282
Първо да кажа, че моят човек е неузнаваем, толкова объркан и изгубен, но вече без обичайния гняв. Демирджито си е находка, ама явно на турската кинематография не е необходим. То пък една кинематография...😜
Думите на Фериде - "не си позволяваш да бъдеш добър", са точно в десятката.
И веднага след това Джемре, различна, променена, помъдряла - "Аз се изправих след смъртта на мама. Хванах се за това. Виж колко са малки, но аз се държа здраво. А ти колко важни неща имаш, за които да се хванеш. Направи го! Живей!"
Днес четох рускините по повод сериала на Йозге, чиято сценаристка знаят от два други сериала и анонса много им приличал на сюжета на единия от тях. Та в реда на мисли казаха, че не се притесняват турците да превръщат добрите в лоши и лошите в добри, само серии да стават. Като гледам Джавидан и Джемре, почвам и аз да забравям какви ги вършиха миналия сезон. И за Кумру намериха извинение да направи още някоя глупост безнаказано. Нищо чудно и за Кемал да я оженят, тъй и тъй е безнадеждно болна, да не я разстройват. 🤔
А за Фериде се оказах права, все по-добре изглежда. Играта и, както знаете, на мен ми допада. Допада ми и това, че не е търпелива и покорна, какво като е наемна работничка. Като не му изнася да я уволни, не да търчи подире и. 🔥Мисля, че приятелят, макар малко агресивен, също не е лош човек. Бърза доста с това продължаване на живота, ама пък за нация дето приема извънбрачните връзки на мъжете за нещо нормално, какво точно сме се затюхкали и ние, сериал да става. 😜
Момичета, ще гледате ли сериала на Йозгето? Аз съм твърдо не, нищо че моят човек призовава да го гледаме. 😜 Да не се заричам, ама това Обещание ми е напълно достатъчно. Коментари, обаче, мога и да чета. 😀
Хубава вечер и до следващия път, надявам се да е по-скоро! ❤️

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 14:43 от dani_pop

# 417
Привет на всички.
dani_pop, напълно споделям написаното.

С решението на btv да съкратят времето на сериите започнаха от нищото и завършиха в нищото.
Емир, както винаги, първо действа, после мисли. Основната му мисъл беше, че Рейхан няма да му прости, ако стане факт операцията - и в двата случая ще я загуби. Но все пак има малка надежда да остане жива при раждането. Мисля, че това го подтикна към желанието да спре операцията.
При Кемал и Нарин планът "Шахрие-Хъзър" сработи с цената на заболяването на Кемал. Е, дотук бяхте, госпожи Ойя и Пелин.

По 3-ти сезон 282-ра серия.
Г-жа Сонгюл си осъществи една детска мечта - сдоби се с обувки, подарък от г-н Хикмет. Ех, тези мъже Тархун с тези добри сърца ще осъществят всички детски мечти на всеки, споделил ги с тях. Интересно дали някой в имението ще разбере за обаждането от затвора.
Кумру пак крои нещо - не й вярвам за поисканата прошка. Първият й въпрос след събуждането беше дали Нарин й е простила след катастрофата. После изпадна в криза, след като разбра, че и Кемал знае за миналото й. Няма да се откаже това момиче. Няма да ме учуди Назмие ханъм, ако й спретне фиктивна женитба с Кемал, за да се почувства богата и да е щастлива в последните си дни /както като в "Назови ме по име"/. Но пък на Кемал ще му станат много фиктивните бракове. Хубавото е, че Нарин разбра истината и прости на майка си.
За Емир какво да кажа? Объркан, самотен, но доброто в него все още е живо. Не иска някой да контролира живота му и да му казват какво да прави - нито Фериде, нито Семих, нито Ойя или някой друг. Фериде му каза доста тежки думи в кабинета, без да го познава. Най-много го засегнаха думите й "В един момент повярвах, че си добър човек." Сега пък го зачопли въпросът "Дали в следващия момент не е помислила, че е сбъркала?" Голяма драма се получи - "Добър ли съм или лош според Фериде?" Много тежки думи отново от устата на Фериде пред вратата на възрастната жена. Въпреки сърцето му, което той контролира, очите му го издават - "Ти не цениш това, което имаш, но очите ти го ценят. Не си заслужава да се гневиш толкова на сърцето си. Не ти се получава, защото ти не искаш да бъдеш добър човек." - направо го раздруса. Май Джемре ще се окаже неговото лекарство - "Разтвори крилата си и полети. Дръж се! Не падай!" Хубав край на серията - майстор Емир Тархун приятно изненада Фериде.
Малко ми беше наивна тази серия с това разнасяне на храна от кош коджа ми ти Емир Тархун, но пък отново се проявиха неговите добрина и състрадателност към бедните.
Пожелавам ви хубав ден.

# 418
  • Русе
Привет на групата!
Отново се извинявам за въпросите си, нямам време да гледам сериите с превод - гледам фрагманите и чета постовете тук, така малко от малко вдявам съдържанието.
Имаше съмнения тук: дали Кумру е истинска сестра на Нарин или майка й я е отгледала. Някой разбра ли как е в действителност? И кого е убила майката, за когото е лежала в затвора? Нали това беше голямата тайна, с която Кумру изнудваше майката...
Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 11:37 от winona

# 419
Здравейте! Heart

Кумру определено не е истинска сестра на Нарин. Майката я отглежда, след като убива бащата на Кумру. При убийството тя е бебе.
---------
За сериала на Йозге аз ще го гледам. Това момиче въпреки всичко - начинаеща пред камерата, определят я като скована, без мимики, какво ли не съм срещала, за мен си беше светлината в Клетва. За двойката Рейхан - Емир изобщо няма да говоря. Поне от 10 години така не съм залепвала за екранна двойка. Разбира се, че чарът в двойката е Емир, но Рейхан ми е светлината, чистотата и дълбоката човечност, трудно разбираема за света и много хора около нея. Като външност също ми харесва.  И сега , за да не стане смесване на героиня с актриса, Озге  ми е любимка, защото този образ си го изгради сама, с нейните си визия, походка, игра, усещане за нещата, емоции, които пресъздава.
За мен е чудесно, че Джансу е с друг цвят очи, коса, изобщо целта явно е да бъде различна, но като игра не може да ме спечели. Разбира се, че играе, полага усилия, но начинът, по който говори, бързо и високо, когато се обръща към Емир да му каже някои истини не ми допада. И не само. Един до друг като екранна двойка също все още не мога да ги възприема. Мисля, че това е най-нормалното, от една страна - те са в конака, в същата кола, където бяха заедно с Рейхан, детето е плод на любовта между Емир и Рейхан. Това ми влияе, определено. Но не е само то.

За гледането на новия сериал на Озге да продължа - да, още във фрагмана виждам много клишета - бедно момиче най-вероятно ще се влюби в богато момче, тръгват отново с някаква тайна и ще има отмъщение. Да, четох, че го сравняват с Фериха, в който участва Ч. Улусой, но на мен това не ми пречи ни най-малко. Искам да я гледам Озге и това е - как играе в друг проект, как стои до друг актьор, как им се получава като партньори, историята стига да е нещо нормално, като за вечерен сериал, веднъж седмично, защо не. Ще се види във времето.

Общи условия

Активация на акаунт