Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 135
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Привет, банда!
Много отдавна не съм писала, но то сериите по БТВ въобще не са за коментиране. Права е Ваня - на никого да не се налага да чува диагнозата на Рейхан, както и да прави такъв избор, както на нея ще й се наложи. Не ми харесва обаче, че отново крие всичко от Емир и носи този товар сама. Прави го точно, защото знае какво ще каже той и че ще я накара да направи аборт, защото за него важната е само тя - той без нея не може да живее, за децата каквото Бог даде, може и да си осиновят.
Точно заради този избор на Рейхан виждаме такъв Емир в сезон 3 - не поглежда детето, защото то е индиректен виновник любимата му жена да не е вече до него.
Иначе последните 5-6 серии на новия сезон не съм ги гледала. В началото сядах с интерес всяка вечер, но малко ми е нелогичен Емир сега - мисли повече за бавачката и боевете отколкото за детето, което той толкова желаеше и за което мечтаеше и заради което Рейхан направи най-голямата жертва в живота си.
Все пак да не се заричам, че няма да гледам - нищо чудно и аз, като Дани да наваксам някоя нощ и пак да се зарибя. Все пак Гьокберк си ми е слабост, Йозге също.
Относно "Назови ме по име" - в момента всяка събота и неделя по "Диема Фемили" повтарят сериите от самото начало и аз хвърлям по едно око. Ще позагледам по-сериозно от сезон 3 нататък, когато ще влезе Гьок, той там играе голям бандюга и му се получава, той може да изиграе всичко. Иначе освен споменатите от Ваня герои от "Обещание" съм виждала с роля и актрисата, която играеше майката на Джемре - Сухейля, изкуствено направена по-възрастна, отколкото е в действителност.
Това е засега от мен, хубава вечер на всички!

# 391
Здравейте момичета, аз не гледам сериите по бТВ и затова няма да коментирам. За мен това са набързо скалъпвани серии, които да финализират сезона и в тях много смисъл няма. Elle до голяма степен е написала това, което и аз си мисля. Що се отнася до третия сезон на Обещание, сценаристите сами си провалиха сериала с това нелогично поведение на Емир. Те на практика замениха образа му с този на друг човек. Не може след такава всепоглъщашща и всеотдайна любов така набързо и нескопосано да го вкарат в нова. А можеха да измислят нещо извън клишето. Защо им беше бебенцето. Да бяха направили скок във времето и пак да си ползват клишетата, щеше да има някаква логика в действията му.  На мен ми се искаше едно приятелство между него и детегледачката на основата на преживените загуби и добрите сърца. Все пак, има за пример отношенията на Хикмет с дойката и с Мелике. Стана смехотворно да се гледа мятането на Емир между боевете и целувката, за жалост.
Elle, дано не съм права, но до третия сезон не се е стигнало при първото излъчване на Назови ме по име. А иначе освен Демирджи в третия сезон и Йозге за малко в последните епизоди, В назови ме по име от самото начало са се снимали освен актрисата, играеща майката на Джемре,  Гюл Арджан, синът и, Деря Куртулуш Октар, Есра Демирджи Чобан,  пишат, че и снимачният екип е същия.
Ще гледам, защото не обичам да оставям нещата недовършени, но ме изгубиха като фен. Мисля, че е безотговорно така с лека ръка да се прахосва трудът на актьорите и интереса на феновете.
Прекрасен ден желая на всички и много поводи за усмивки! ❤️

# 392
Привет на всички.
Да, Рейхан се опълчи срещу медицината и религията /както й каза Мелике, че и при религията по-важен е животът на майката/. Тя дори й каза, че Емир иска единствено нея. Но Рейхан си е такава - не би могла да живее и да е щастлива с мисълта, че е лишила от живот бебето, за да живее тя. А фактът, че това е единствената възможност да стане майка, още повече накланя везните към раждане на бебето. Ако беше взела решение да прекъсне бременността, нямаше да е нашата всеотдайна Рейхан. А и си мисля, че нещата пак нямаше да вървят добре - тя щеше да се съсипе от вината за прекъснатия живот на нероденото бебе и може би щяха да се разделят с Емир, любовта им сигурно нямаше да може да компенсира чувството й за вина. А що се отнася до споделянето с Емир, тя много добре знае какво ще е неговото решение - аборт и затова все още не иска да му каже.
Но Джавидан веднага си направи сметката, че и в двата случая печели, дори без да си помръдне пръста. Ей, моментално пусна в ход нов план - манипулация на Емир и Рейхан и болка и за двамата.
Когато ревнува, Нарин е много сладка. Ойя за втори път сервира кафе, елиминирайки Нарин - голяма злоба е. Очаквам планът на Шахрие и Хъзър да сработи.
Относно 3-ти сезон много ми се искаше мъжката половина от участниците в темата да бяха споделили дали поведението на Емир е логично. Може би ние от женска солидарност с Рейхан не проявяваме разбиране и прекалено го съдим.
Напълно подкрепям dani_pop в последния й пост - не може с лека ръка да се прахосва труда на целия екип заради нескопосан сценарий и нелогично поведение на героите. Представям си колко им е трудно да играят в такава ситуация.
Пожелавам ви хубав ден.

# 393
Здравейте!

Дизи индустрията и политиката на каналите е най-вече пари!
Едва ли някой мисли за чувствата на актьорите и дали това, което ще напишат след 150 серия на даден сериал им допада. В началото им връчват един сценарий, който в края на втори сезон няма нищо общо от първоначалната рамка, защото трябва да има серии, пиши се в движение, угажда се на определени зрителски вкусове и накрая става каша. Понякога тя сладни, понякога нагарча, а понякога е безвкусна.
В този смисъл - дали някой зачита актьорите, но ако човек се замисли - линията Кемал-Нарин си съществува, независимо от лошата Кумру. Дали  живота на Кемал ще се трови от Талаз, така или иначе те хубаво няма да видят до финала, надявам се да е мутлу сон за тяхната двойка.
Мелике - вечният стожер на семейство Тархун в конака искам да я видя накрая до Хикмет. Мечтите са безплатни!
Емир и него го уредиха набързо с жена, влюбиха го от раз кажи-речи.
Щом е е щастлив с Фериде - да бъде! Няма да му пречим! /тук слагам усмивка и детелинка/
И тази линия е ОК!
Искам да познае и хубавото чувство да бъдеш баща, по снимки от сета се разбира, че и това ще стане, рано или късно. Няма начин.
За мен тръпката от любовта му с Рейхан никога няма да се повтори. Нищо не  е същото като усещане. И няма да  бъде!

На фрагмани и снимки и клипчета от сета съм. Някой ден може и за изгледам сериите от 3 сезон, но не сега.
Дано има и възмездие за лошите. Изобщо не желая завръщането на Джавидан в конака. Не и вярвам, не мога да преглътна стореното зло, което беше престъпно и ужасно.
Това дете, което искаше да убие още в утробата, сега ли се замисли за него? А към Рейхан? На какво я подложи, заедно със сина си?!
Какъв човек трябва да си?!
Да си гние в затвора! Малко и е!

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 11:29 от Mydream

# 394
Да ви попитам - колко серии има още от 2 сезон в българския му вариант? Все още го бутам докато обядвам, ама едвам намирам нерви вече Grinning
Щом дори редовните почитатели  на сериала тук са разочаровани от сезон 3, със сигурност мисля да си го спестя.

# 395
Да ви попитам - колко серии има още от 2 сезон в българския му вариант? Все още го бутам докато обядвам, ама едвам намирам нерви вече Grinning
Щом дори редовните почитатели  на сериала тук са разочаровани от сезон 3, със сигурност мисля да си го спестя.
Оригиналните серии са 245, до колко са ги докарали бТВ не знам дали някой знае. Може би, една дългосрочна програмна схема ще свърши работа, ако имат такава.

# 396
Оригиналните серии са 245, до колко са ги докарали бТВ не знам дали някой знае. Може би, една дългосрочна програмна схема ще свърши работа, ако имат такава.
Днешната серия беше половината на оригиналната 236-та серия от турските. Значи остават 9 епизода и половина. Може би грубо 2 седмици пълни остават до края.
Днес ще спомена, че бях зашеметена от актьорската игра и на Гьокберк, и на Йозге. За кой ли път Гьок толкова убедително играе Емир, че чак ме втресе от мъката и безпомощността на образа.
Да свършва по-скоро тая мъка, че не се търпи вече. Нищо не може да оправдае съдбата на Рейхан, но Назмийе толкова си може явно.
Хубава вечер на всички!

# 397
Здравейте момичета,
Днес от много време насам гледах епизода по бТВ. Емир най-после научи страшната новина. Очаквана реакция, много силни думи, които изпълнява в третия сезон.
"Ти си сърцето и душата ми." - каза на Рейхан. На практика до появата на Фериде, той само диша, сърцето и душата му са празно място. Заравянето на емоционалните им спомени е кулминацията. Оказва се, че има доста логически връзки между събитията във втория и третия сезон, които на мен лично са ми убягнали. Бързото превключване на любовни отношения между Емир и Фериде, обаче, ми е напълно нелогично.
Оя безнадеждно глупава, нова любов на Кемал намери...Не вижда колко са нещастни всички в къщата, а тя се изживява като съдник.
Желая хубава вечер на всички! До събота малко остана 😜

# 398
Здравейте!
Много са тъжни тези серии с Рейхан и Емир, много тежки.
Много отдавна сериал не ми беше въздействал по този начин.
Усещаш болката през екрана и теб те боли.
Наистина Гьокберк и Йозге са вложили душата си.
На фона на всичко това, как човек да приеме всичко случващо се в трети сезон. Не само нелогично, ами и много измислено, постно, серия да върви, друга да дойде.

Отровено е всичко хубаво, което имаше в първите два сезона.

# 399
Привет на всички.
Момичета, вие сте казали всичко по последните серии на btv и напълно ви подкрепям.
Действително Демирджи и Йозге играят като за последно - отдадени са не на 100, а на 200%.
Да, истината излезе наяве, но на час по лъжичка. Беше готов да я подкрепи за решението й, преди да го разбере какво точно е то.
Емир: "Ти си ми всичко. Ти си моето сърце и душа... Ти си смисъла на живота ми... Аз никога няма да допусна и косъм да падне от главата ти." Първият шамар с проблемната бременност и той не си я дава, не я пуска.

Рейхан: "Аз ще родя!" Вторият шамар с нейното решение- тя е категорична и не търпи възражение.

Емир: "Осъзнаваш ли какво говориш? Аз мога ли да се откажа от теб? Не мога! Щом има риск за живота ти, аз ще съм като стена пред теб! Дори само леко да се препънеш, сърцето ми изгаря от болка. Аз не мога да си представя живота без теб." Започва да осъзнава, че ще я загуби.

Емир: "Ако искаме, после можем пак да си направим дете."
Рейхан: "Не можем. Ако сега се откажа от бебето, никога няма да можем да имаме деца." Третият шамар - най-силен и съкрушителен.

Всички мечти станаха на пух и прах. Хубавото е, че Емир се усети колко болка е причинил на Рейхан с разговорите за бебето и неговото раждане. Но всичко това беше в резултат на манипулациите на Джавидан за "приятните" изненади, които се сипеха от негова страна уж, за да зарадват Рейхан.

Чудя се на Назмие ханъм малко ли й беше драмата с дилемата "или бебето, или живота на Рейхан", та допресоли ситуацията с "това е последен шанс да бъдеш майка".
Много хубав разговор с Мерием - даде мъничка надежда на Рейхан, че стига да искаш нещо, може и да стане.
Ойя уреди своя живот, та тръгна да сватосва и брат си. Тъкмо се зарадвах на Нарин, че се пренесе в къщата на Кемал /отдавна трябваше да го направи/ и пак отстъпи пред плановете на сестричката.
Яд ме е, че и в двете къщи ситуацията е толкова тежка, всички страдат, но единствените доволни от това са Ойя и Джавидан.
По 3-ти сезон.
Спомням си думите на Рейхан, когато зарови колието на Гюлсум - "Трудно е да простиш на човек, който го няма. Но аз й простих." Може би и Емир трябва да осъзнае това, да прости на Рейхан, да оцени саможертвата й, да приеме детето и чак тогава да мисли за влюбване или каквото си поиска. Защото, когато зарови нещата й в началото на сезона, беше изпълнен с гняв към нея и все още е така. Но всичко е в главата на Назмие ханъм.
Момичета, аз ли нещо не съм разбрала, но филмът май ще върви само в събота от 19:00. Не го виждам в програмата за неделя на Канал 7.
Пожелавам ви хубав петък и бъдете здрави.

# 400
Привет на всички.
Момичета, аз ли нещо не съм разбрала, но филмът май ще върви само в събота от 19:00. Не го виждам в програмата за неделя на Канал 7.
Пожелавам ви хубав петък и бъдете здрави.
В събота и неделя от 19.00 турско време по 2 серии.

# 401
В събота и неделя от 19.00 турско време по 2 серии.
Благодаря.

# 402
  • Русе
Добро утро и прекрасен нов месец Ноември на всички!
Да споделя една моя идея, която на мнозина може да се стори доста конспиративна или откачена. Smile
Като гледам хаоса, в който ни вкара Г-жа СЦ, ми хрумна дали ,аджаба, не е намислила ( с цел свързване с 1-ви и 2-ри сезон) да представи Фериде като изчезналата сестра на Рейхан?
Тогава като че ли ще има смисъл в този 3-ти сезон - Рейхан е "жива" не само в дете си, а и в сестра си.
Какво мислите за тази моя сюжетна линия? Само не ме подлагайте на глад, бой и скубане...

# 403
Добро утро и прекрасен нов месец Ноември на всички!
Да споделя една моя идея, която на мнозина може да се стори доста конспиративна или откачена. Smile
Като гледам хаоса, в който ни вкара Г-жа СЦ, ми хрумна дали ,аджаба, не е намислила ( с цел свързване с 1-ви и 2-ри сезон) да представи Фериде като изчезналата сестра на Рейхан?
Тогава като че ли ще има смисъл в този 3-ти сезон - Рейхан е "жива" не само в дете си, а и в сестра си.
Какво мислите за тази моя сюжетна линия? Само не ме подлагайте на глад, бой и скубане...

Здравейте!

Мисля, че още преди да стартира сезон 3 срещнах подобна идея в руските форуми, но моето мнение е, че сценаристите не мислят за подобно решение.

Между другото, снощи изгледах серията по канал 7, разбира се, имам пропуснати серии и няма как да направя връзка със събитията между героите преди това. Не мисля, че съм пропуснала съществени събития. От изгледаното виждам, че Емир все още не е погледнал сина си. Определено е обсебен от бавачката. За нея да не говорим.
Не знам как можаха да го докарат дотам - млад, образован мъж, със състояние, със солидна професия и добър бизнес, да се лута насам-натам около полите на Фериде.
Толкова ли няма какво да прави? Толкова ли лесно успя да забрави всичко? Стои като изоглавен и си забравя думите, като го погледне Фериде. Направо си е за смях. Мисля, че образът на Емир олеква яко и стремително.
Този Семих ли е, какъв е, нямам и идея какво прави в конака /от фрагманите само го мернах край Фериде/ снима влюбения Емир, който души Фериде и се вре в лицето и. От фрагмана се вижда, че ще използва снимките...
За Хикмет да не говоря. Човек с толкова опит в живота, узнал игрите на Джавидан, толкова ли си няма едно наум. Сонгюл излезе по-хитра от всички с нейните манипулации. За всичко подслушват и душат, как пък един не я видя, че хвърля патерицата, когато и падне.
В другата къща - добре Нарин прогледна, показа на Кумру, че знае за мръсните и номера с Кемал, сега пък я блъсна кола. Както казват рускините - Затворът е болница и болницата е затвор в този сериал. Ако не едното - другото. Майката пак циври във фрагмана, то какво друго да прави.
А най-смешното е, когато започнат да спят по тези столове по цяла нощ...и току се завиват един друг и после миришат това, с което са  завити. По миризмата ще ги познаете...Sweat Smile Sweat Smile

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 12:14 от Mydream

# 404
Привет на всички.
Някой питаше за сериите по btv - финал 10.11.2020 г.
bTV излъчва последните епизоди на "Обещание" с променено разписание http://tvnovellas.blogspot.com/2020/10/btv_30.html
Ще изчакам превода на сериите от снощи, защото имаше доста диалози, които не разбрах и тогава ще ги коментирам.
Но на Самих не му е чиста работата. Ако иска по този начин да върне Емир към живота, не мисля, че така е редно.
Не е лоша идеята на winona, но СЦ май съвсем забрави за Рейхан и не мисля, че ще има нещо, свързано с нея, освен детето. Вече загубих надежда, че ще чуем дори и името й до края на сезона.
Пожелавам ви хубав почивен ден.

Общи условия

Активация на акаунт