Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 141
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Ашк йок, ийлик хаир.
Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола.
Колко пъти си била в Диарбакър, в смисъл... че така смело се изказваш? Анадола обхваща почти цяла Турция, цялата Азиатска част. Аз съм бил в Диарбакър 2 пъти и не е по-различно от много други градове в анадолската част. Опира до манталитет, до религиозно възпитание и т.н. И в Адапазаръ, което е близо до Истанбул може да откриеш по-религиозни хора, които определят на децата си за кого да се оженят/омъжат и т.н. Винаги в селските райони, независимо в коя част на Турция са... хората са малко по-първобитни, по-религиозни и т.н.
В Истанбул отдавна вече е представителна извадка на цяла Турция и то на провинциалните, селските райони. Вече е 20 милиона, от които 2 милиона са кюрди. След 2000 масово от бедните райони наприиждаха хора "за по-добро бъдеще". Имам ясен спомен, че през 2005 почти нямаше забрадени жени в Турция. Сега са поне 2/3. По-скоро Измир е някакво олицетворение на  светското мислене

P.S.-Иначе "хайър" е "не" - (hayır).  "Хаир" е съвсем друго нещо, ... "на хаѝр да е"... hayırlı olsun

Да много си прав за всичко. Аз само ще подкрепя думите ти с извадка от една статия.

Измир е другата Турция
Турският град Измир е пъстър и свободен. Там жените носят къси поли и цветя в косите вместо забрадки.

Докато в Измир можете навсякъде да видите млади двойки, които се целуват, или пък шумни младежки компании, в Истанбул междувременно - като изключим някои чисто туристически обекти - вече никой не се осмелява да демонстрира свободно поведение. Точно поради тази причина през миналата година 16 хиляди души от Истанбул са се преместили да живеят в Измир - колкото никога преди това. Те се преселват, защото тук се чувстват свободни - и през деня, и през нощта.

По отношение на сериала, да гледам го, но ми липсва динамика. Играта на актьорите ми компенсира недостатъците в сценария. Двойката Емир - Фериде ми харесва, интересно е и представянето на образа на Фериде. Емир, не е мръднал и на йота в характера си. И съм влюбена в двойката Кемал - Нарин. Добре, че малко по малко възстановиха характера на Кемал, че и той беше заприличал на плужек, покрай интригите на пишман сестрата.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 12:19 от cvetansk

# 376
Ашк йок, ийлик хаир.
Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола.
Колко пъти си била в Диарбакър, в смисъл... че така смело се изказваш? Анадола обхваща почти цяла Турция, цялата Азиатска част. Аз съм бил в Диарбакър 2 пъти и не е по-различно от много други градове в анадолската част. Опира до манталитет, до религиозно възпитание и т.н. И в Адапазаръ, което е близо до Истанбул може да откриеш по-религиозни хора, които определят на децата си за кого да се оженят/омъжат и т.н. Винаги в селските райони, независимо в коя част на Турция са... хората са малко по-първобитни, по-религиозни и т.н.
В Истанбул отдавна вече е представителна извадка на цяла Турция и то на провинциалните, селските райони. Вече е 20 милиона, от които 2 милиона са кюрди. След 2000 масово от бедните райони наприиждаха хора "за по-добро бъдеще". Имам ясен спомен, че през 2005 почти нямаше забрадени жени в Турция. Сега са поне 2/3. По-скоро Измир е някакво олицетворение на  светското мислене

P.S.-Иначе "хайър" е "не" - (hayır).  "Хаир" е съвсем друго нещо, ... "на хаѝр да е"... hayırlı olsun
Здравейте, diziler,
Благодаря за разясненията. Един сезон (общо взето е колкото една учебна година) съм работила в Мерсин. Може би, сте разбрал (аз на ти не съм минавала),  че пиша само за това, в което съм убедена. Обиколих много места, за които пиша и е много различно.  И да, това видях. Силно затворени общества, в които общественото мнение и държавната политика не подлежат на съмнение. Това, разбира се, си има и хубави страни, но в много ситуации да не си местен. Не само край Истанбул, и в самия мегаполис е така, но се отпускат, когато смятат, че ситуацията е безопасна, в моя случай присъстват само чужденци. Разбира се, аз не говоря за богатите кръгове, защото не съм имала достъп до тях, а за така наречената средна класа. И да, доброволно си прекъснах договора, макар че имаше опция да го продължа. Между другото, колегите турци ми знаят мнението и до голяма степен са съгласни с него, но не го афишират като мен  
И моля за извинение за пропуснатото "ъ", друг път ще бъда по-внимателно. 😜

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 15:07 от dani_pop

# 377
Привет на всички.
По btv бавно и мъчително ни доближават до големия проблем при Рейхан и Емир. Може би затова ни дават и такива хубави моменти между тях, за да засилят драмата - разговорът на верандата, посещението при дойката и тази притча, сякаш олицетворяваща тяхната любов и засаждането на фиданките, споменът за нахалния котарак.
При Кемал и Нарин нещата се задълбават. Ойя допълнително сипва сол в раната на брат си. Но толкова си може тя. Колкото и да се мъчи Кемал бей да забрави, няма да се получи, с каквито и причини да се оправдава /заради Масал, заради семейството/. Жалко само за Масал. Планът на Шахрие и Хъзър да срещнат Нарин с Масал беше добър, но отново се провали. Отвратително държане на Кемал с Нарин - все повече черни точки взе да трупа. Слушай Шахрие абла и може и да изтриеш срама от лицето си, пън такъв.
Разговорът Рейхан - Нарин.Колкото Рейхан каза на Нарин истинската причина за развода й с Емир, толкова и Нарин ще каже на Рейхан. А мъжете Тархун са си такива - не чуват какво им се говори, когато са гневни.
Боже, великата Джавидан Тархун до къде я докара? Единственото й  желание е да има тоалетна - не може да бъде. Не мога да не отбележа прекрасната игра на Гюл Едрджан.
Нигяр доживя да изпие едно кафе на спокойствие в гостната и хубавичко се позабавляваха.

По 3-ти сезон 278-ма серия.
Хайде да видим как ще завърши предизвикателството на къдравелко към Емир в началото на серията "РЕВ-НУ-ВАШ" и в края - "С Фериде ще бъдем добър екип". Да, интересни ситуации и разговори между Емир и Семих /май така се казваше младежът/. Затвърди ми се мнението, че младежът е доста вятърничав. Опита се да засегне Емир, че подарил книга на възрастна жена, която не вижда. Но и Емир не му остана длъжен - ходил да чете книгата на сляпата жена, но не заради самата нея, а заради момичето, което я обслужва. Ами това май беше основната тема на серията, не и без помощта и на Сонгюл. Момчетата ще се доказват пред Фериде кой е по-по-най и младежът ще гневи Емир с поведението си. И що за съобщение беше това на телефона на Емир "Истинската любов ще се настани в сърцето ти тогава, когато въобще не я очакваш"? А с Рейхан какво беше, нали беше истинска?
При Кемал и Нарин нещата са повече от хубави. Тя започна да вижда и по-дребни предмети, готвят се да заминават за Берлин, изкараха една нощ в палатката на двора заедно тримата. Е, Кумру успя да развали сутринта на Кемал с подслушаното признание за любовта й към него, но довечера ще видим реакцията му.
По трейлъра за довечера.
Сега какво? Емир ще води Фериде със себе си в офиса, за да не е в тандем с къдравелко? Кемал ще разкрие на Кумру, че знае истината за нейната любов. А снахата, докато не рабере от къде Фериде е взела парите за операцията, няма да миряса. Да видим като разбере за Джавидан, дали ще гръмне бомбата в имението.

А сега искам да напиша едно свое мнение /не искам да ангажирам никого/ за новия образ на Емир.
Не мога да разбера Назмие ханъм, която два сезона ме убеждаваше в голямата и вечна любов между Рейхан и Емир /и най-лошото е, че й повярвах/, сега го тласка в съсвсем друга плоскост. Къде отиде Емир, който познаваше Рейхан по дишането й какво прави, мисли, какво е състоянието й, беше готов да се влюби във възглавницата, на която спи? Емир, на който му спираше дъха, ако Рейхан я няма, тя беше всичко за него, а след няколко месеца страдание, напълно забрави за тази любов и сега е объркан от Фериде. Нима като закопа в началото на сезона вещите на любимата жена, успя да изтрие всичко, свързано с нея, дори и детето? Не мога да повярвам, не ми се иска всичко това да е истина. Искам най-малкото, когато погледне сина си, да си спомни коя е биологичната му майка и каква жертва направи тя заради детето и баща му.
В главата ми се върти нещо. Първи сезон завърши с разкритието на клетвата, дадена от Рейхан към Хикмет. Трети сезон да не завърши с разкриване на обещанието, което Фериде даде на Джавидан и отново разочарование за Емир след влюбване? И после да не вземат да ни спретнат и четвърти сезон с любов на чисто /повторение на 2-ри сезон/? Не искам такъв сценарий, но кой ли ме пита.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 09:46 от Ваня_С

# 378
Привет на всички.
По btv бавно и мъчително ни доближават до големия проблем при Рейхан и Емир. Може би затова ни дават и такива хубави моменти между тях, за да засилят драмата - разговорът на верандата, посещението при дойката и тази притча, сякаш олицетворяваща тяхната любов и засаждането на фиданките, споменът за нахалния котарак.
При Кемал и Нарин нещата се задълбават. Ойя допълнително сипва сол в раната на брат си. Но толкова си може тя. Колкото и да се мъчи Кемал бей да забрави, няма да се получи, с каквито и причини да се оправдава /заради Масал, заради семейството/. Жалко само за Масал. Планът на Шахрие и Хъзър да срещнат Нарин с Масал беше добър, но отново се провали. Отвратително държане на Кемал с Нарин - все повече черни точки взе да трупа. Слушай Шахрие абла и може и да изтриеш срама от лицето си, пън такъв.
Разговорът Рейхан - Нарин.Колкото Рейхан каза на Нарин истинската причина за развода й с Емир, толкова и Нарин ще каже на Рейхан. А мъжете Тархун са си такива - не чуват какво им се говори, когато са гневни.
Боже, великата Джавидан Тархун до къде я докара? Единственото й  желание е да има тоалетна - не може да бъде. Не мога да не отбележа прекрасната игра на Гюл Едрджан.
Нигяр доживя да изпие едно кафе на спокойствие в гостната и хубавичко се позабавляваха.

По 3-ти сезон 278-ма серия.
Хайде да видим как ще завърши предизвикателството на къдравелко към Емир в началото на серията "РЕВ-НУ-ВАШ" и в края - "С Фериде ще бъдем добър екип". Да, интересни ситуации и разговори между Емир и Семих /май така се казваше младежът/. Затвърди ми се мнението, че младежът е доста вятърничав. Опита се да засегне Емир, че подарил книга на възрастна жена, която не вижда. Но и Емир не му остана длъжен - ходил да чете книгата на сляпата жена, но не заради самата нея, а заради момичето, което я обслужва. Ами това май беше основната тема на серията, не и без помощта и на Сонгюл. Момчетата ще се доказват пред Фериде кой е по-по-най и младежът ще гневи Емир с поведението си. И що за съобщение беше това на телефона на Емир "Истинската любов ще се настани в сърцето ти тогава, когато въобще не я очакваш"? А с Рейхан какво беше, нали беше истинска?
При Кемал и Нарин нещата са повече от хубави. Тя започна да вижда и по-дребни предмети, готвят се да заминават за Берлин, изкараха една нощ в палатката на двора заедно тримата. Е, Кумру успя да развали сутринта на Кемал с подслушаното признание за любовта й към него, но довечера ще видим реакцията му.
По трейлъра за довечера.
Сега какво? Емир ще води Фериде със себе си в офиса, за да не е в тандем с къдравелко? Кемал ще разкрие на Кумру, че знае истината за нейната любов. А снахата, докато не рабере от къде Фериде е взела парите за операцията, няма да миряса. Да видим като разбере за Джавидан, дали ще гръмне бомбата в имението.

А сега искам да напиша едно свое мнение /не искам да ангажирам никого/ за новия образ на Емир.
Не мога да разбера Назмие ханъм, която два сезона ме убеждаваше в голямата и вечна любов между Рейхан и Емир /и най-лошото е, че й повярвах/, сега го тласка в съсвсем друга плоскост. Къде отиде Емир, който познаваше Рейхан по дишането й какво прави, мисли, какво е състоянието й, беше готов да се влюби във възглавницата, на която спи? Емир, на който му спираше дъха, ако Рейхан я няма, тя беше всичко за него, а след няколко месеца страдание, напълно забрави за тази любов и сега е объркан от Фериде. Нима като закопа в началото на сезона вещите на любимата жена, успя да изтрие всичко, свързано с нея, дори и детето? Не мога да повярвам, не ми се иска всичко това да е истина. Искам най-малкото, когато погледне сина си, да си спомни коя е биологичната му майка и каква жертва направи тя заради детето и баща му.
В главата ми се върти нещо. Първи сезон завърши с разкритието на клетвата, дадена от Рейхан към Хикмет. Трети сезон да не завърши с разкриване на обещанието, което Фериде даде на Джавидан и отново разочарование за Емир след влюбване? И после да не вземат да ни спретнат и четвърти сезон с любов на чисто /повторение на 2-ри сезон/? Не искам такъв сценарий, но кой ли ме пита.
Пожелавам ви хубав ден.

Здравейте,

Напълно споделям мнението Ви за новия образ на Емир в трети сезон! Затова и не го гледам! Само фрагове и отделни сцени, за да съм в течение! Не искам да си променям мнението за героя, който ни представиха в 1 и 2 сезон.

Хубав ден!

# 379
Здравейте момичета,
Странно се получи днес сравнението между днешната серия по бТВ и снощната по Канал7. Най-щастливият бъдещ баща погреба всички тези прекрасни чувства в момента, в който стана такъв реално. Вие сте свидетели, че търсих логични връзки за всичко това, разочаровах се доста преди Ваня. Сега гледам само от любопитство как ще развият събитията нататък.
Спомням си, че когато гледах серията по бТВ преди време, ме беше яд на Емир, че така притиска Рейхан след прегледа, не знаейки за диагнозата, която и поставиха. Но сега ми е ясно, че в неведението му всяка друга реакция би била неоправдана. И да, смятам, че толкова важни неща трябва да се обсъждат с партньора и решенията да се вземат съвместно. Иначе всички разговори по темата се превръщат в жестока ирония.
Оя окончателно далдиса, ето че и нов педагог намери за Масал. Ако не е образът на Шехрие, бих си помислила, че аз съм лудата. 😜
По отношение на 3 сезон, ясно ми е, че липсват спомени с Рейхан заради финансови неустойки. Това яростно заравяне на общи сантиментални вещи, обаче, не е в състояние да аргументира сериозно липсата на такива в по-нататъшното действие. Новият образ на Емир в този му вариант ми е неприемлив. Ясно е, че страдащ и депресиран, не дава възможност за развитие на сюжета. Но много бързо влязоха в режим влюбване и ревност. Доверие, благодарност - да. Но ревност ми е странно. Не ми харесва този Емир. Единствената надежда ми е, че чрез любовта към Фериде, ще промени отношението си към мъртвата Рейхан и Ийгит.
Кемал и Нарин са в своята приказка. Кумру вече е на видело. Мисля, че скоро и тайната на майката ще излезе наяве. Кемал продължава да е прекрасен, да видим как ще се случат нещата с балдъзата след свалянето на всички карти. И, разбира се, какво ще се случи след пътуването до Германия. Ще погледаме, ще ви дим...
Разбира се, мнението си е мое и никого не ангажирам с него. Желая на всички хубава вечер и до утре! ❤️

# 380
От една седмица и половина не  гледам и към момента няма нещо, което да ме върне към сериала. Лично за мен той стана скучен. Очаквах добре построено и логично продължение. Много исках Емир да е щастлив, но това не е моят герой. Макар, че чисто физически Джансу Т. ме отблъсква бях готова да и дам шанс, най-вече на героинята и, но както сте написали това влюбване и тази ревност ми идват в повече. Вече и фрагманите не поглеждам с интерес. Кемал и Нарин ги харесвам, но не са моята двойка. За мен сериалът Клетва са Емир и Рейхан и така ще си остане.
Мога да повторя серии от първи и донякъде от втори сезон, но сивотата и клишетата, повторенията в трети, както и нелогичността на образа на Емир ме отказаха да следя сезона.
Колкото до Демирджи и Йозге - с интерес ще видя как продължават кариерата си, но не и на всяка цена. Виждаме, че само талант и харизма не достигат, за да следиш с вълнение даден сериал.

# 381
Здравейте!

Спират излъчването на Клетва в делничните дни по Канал 7 в ТР, поради нисък рейтинг. Серия ще има само през уикенда от 19.00 ч.

Гьокберг малко ще си почине от непрекъснатото снимане.

За мен тази промяна беше очаквана. Сериалът е безкрайно далеч от очарованието, което имат най-вече 1 и 2 сезон сериите след завръщането на Рейхан и Емир един към друг след развода.  

Изобщо не е бил нужен трети сезон, ако питат мен.
Тази трудна, но голяма любов, макар да срещнах и много други мнения, трябваше да приключи след изстрела, който така и не се разбира в края на сезон 2, кой го отнася, с една серия с хубави мигове между двамата и текст, в който се  информират зрителите, че Рейхан прави най-хубавият подарък на Емир, като го дарява със син...Остава отворен край и това е. Причината е спирането на снимките и точка, но политиката на канала и апетитът за пари са други теми.
Много хора няма да го признаят, но интереса към Клетва беше всъщност любовта на зрителите към двойката Рейхан-Емир, а лично за мен въпреки младостта си Йозге се справя толкова добре за ролята си и така и пасва този невинен образ. Сега преглеждам серии от първите сезони, невероятни са двамата, любовта от живота им прави още по-зареждаща всяка сцена. Наистина продуцентите са спечелили от събирането им в един проект, а те отделно - в личен план. Дано са много щастливи!

# 382
Здравейте!

Спират излъчването на Клетва в делничните дни по Канал 7 в ТР, поради нисък рейтинг. Серия ще има само през уикенда от 19.00 ч.

Гьокберг малко ще си почине от непрекъснатото снимане.

За мен тази промяна беше очаквана. Сериалът е безкрайно далеч от очарованието, което имат най-вече 1 и 2 сезон сериите след завръщането на Рейхан и Емир един към друг след развода.  

Изобщо не е бил нужен трети сезон, ако питат мен.
Тази трудна, но голяма любов, макар да срещнах и много други мнения, трябваше да приключи след изстрела, който така и не се разбира в края на сезон 2, кой го отнася, с една серия с хубави мигове между двамата и текст, в който се  информират зрителите, че Рейхан прави най-хубавият подарък на Емир, като го дарява със син...Остава отворен край и това е. Причината е спирането на снимките и точка, но политиката на канала и апетитът за пари са други теми.
Много хора няма да го признаят, но интереса към Клетва беше всъщност любовта на зрителите към двойката Рейхан-Емир, а лично за мен въпреки младостта си Йозге се справя толкова добре за ролята си и така и пасва този невинен образ. Сега преглеждам серии от първите сезони, невероятни са двамата, любовта от живота им прави още по-зареждаща всяка сцена. Наистина продуцентите са спечелили от събирането им в един проект, а те отделно - в личен план. Дано са много щастливи!

Здравейте,

Напълно споделям мнението Ви! Най - доброто решение е да сложат край на 3 сезон! Радвам се, че Гек ще има повече време да си почине от този натоварен график и ще има възможност да се огледа за нови проекти или нова работа, не е задължително да е актьор! Желая им щастие и чакам годежа, и сватбата им!

# 383
Здравейте момичета,
Mydream  и vendolina, аз си мисля, че създателите на сериала са доста по-прагматични. Това с голямата любов едва ли някой го е мислил, Йозге и Демирджи им го поднесоха на тепсия. Аз доста почетох по темата и мисля, че след спирането на Назови ме по име, именно с Обещание осигуряват работа на голяма част от екипа.
Пробваха да преборят прайм тайма с Демирджи, не успяха, връщат индийски сериал там, защото Emanet също не е добре, макар и дневен. Сега ще опитат с почивните дни, не че там няма конкуренция, но все пак ще започва от 19.00. И не виждам как ще му стане по-свободно на моя човек, защото ще дават по 2 серии. 4 срещу 5 не е кой знае какво намаление.
Що се отнася до сюжета, аз вече не мисля, че новата любов на Емир отблъсква зрителя, като гледам, то и в живота им същото се случва. Просто им писва на съвременните фенове едно и също, идва краят на дългите много сезонни еднообразни сериали. И не само в турската филмова индустрия. И, моля, не ми давайте за пример историческите сериали, там работата е съвсем друга.
Що се отнася до следващия проект на моя човек, аз не го виждам въпреки таланта му. Той има определено мъжкарско излъчване, а като гледам котират се момчетата с гей фешън имидж. На всичкото отгоре, то и в тяхното кино все едни и същи физиономии, място за нови няма. Къде риск, къде познанства, къде връзки. Не желая за пример и Йозге, като гледам каква тежка артилерия са и приготвили за дискредитиране, Рейхан 2 са и подготвили като гледам.
Но решила съм, събота, неделя, ще гледам. Любопитно ми е как ще се развият събитията и в сериала, и в живота, а за индустрията има кой да информира.
Хубав уикенд на всички! ❤️

# 384
Привет на вички.
Много трудни са за коментар сериите по btv.
Ще кажа само едно - да не дава Господ никоя жена да чуе това, което чу Рейхан и да не й се налага да прави такъв избор.
По 3-ти сезон.
С тази линия, по която залитна Назмие ханъм, очаквах дори спиране на сериала.
Предлагам ви нещо хубаво от снимачната площадка.

https://vk.com/yemin_ru?z=video-149255342_456243182%2Fd0aab25ee0 … l_wall_-149255342 /пуснете си звука/

Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 385
Здравейте момичета,
Mydream  и vendolina, аз си мисля, че създателите на сериала са доста по-прагматични. Това с голямата любов едва ли някой го е мислил, Йозге и Демирджи им го поднесоха на тепсия. Аз доста почетох по темата и мисля, че след спирането на Назови ме по име, именно с Обещание осигуряват работа на голяма част от екипа.
Пробваха да преборят прайм тайма с Демирджи, не успяха, връщат индийски сериал там, защото Emanet също не е добре, макар и дневен. Сега ще опитат с почивните дни, не че там няма конкуренция, но все пак ще започва от 19.00. И не виждам как ще му стане по-свободно на моя човек, защото ще дават по 2 серии. 4 срещу 5 не е кой знае какво намаление.
Що се отнася до сюжета, аз вече не мисля, че новата любов на Емир отблъсква зрителя, като гледам, то и в живота им същото се случва. Просто им писва на съвременните фенове едно и също, идва краят на дългите много сезонни еднообразни сериали. И не само в турската филмова индустрия. И, моля, не ми давайте за пример историческите сериали, там работата е съвсем друга.
Що се отнася до следващия проект на моя човек, аз не го виждам въпреки таланта му. Той има определено мъжкарско излъчване, а като гледам котират се момчетата с гей фешън имидж. На всичкото отгоре, то и в тяхното кино все едни и същи физиономии, място за нови няма. Къде риск, къде познанства, къде връзки. Не желая за пример и Йозге, като гледам каква тежка артилерия са и приготвили за дискредитиране, Рейхан 2 са и подготвили като гледам.
Но решила съм, събота, неделя, ще гледам. Любопитно ми е как ще се развият събитията и в сериала, и в живота, а за индустрията има кой да информира.
Хубав уикенд на всички! ❤️
dani_pop

Дани, напълно си права за визията на "фешън" момченцата, точно това се котира напоследък, не мъжкарското, а лигавото.... Такива са ни идеалите, като гледам и се плаша, направо, честно казано... Ама, кой ли ме пита мен... 🙂
Не знам за Демирджи, надявам се да играе в някакъв мащабен проект, защото е много талантлив и заслужава.
За любовта, аз съм си романтичка и ми е трудно да приема, че ако си обичал някой истински, ама наистина истински, за няколко месеца го забравяш... Аз не мога, затова, но Дани пак е права, че в тъжната действителност виждаме точно това, клетви в любов и накрая кръга се завърта...
Дано поне Йозге и Демирджи ме оправдаят. Simple Smile

# 386
Не съм чела кой знае колко по темата, не съм и в течение на всичко от началото на излъчването на Клетва, нямам идея и кого са прехвърлили от "Назови ме по име". Дори представа нямам кой е този сериал.  Моето мнение е като зрител, изгледал двата сезона накуп, което си е голямо удоволствие, в сравнение с това да ти дават на лъжичка по вечер.
Факт е, че хората, които се отказаха  да гледат трети сезон или постепенно се отказват като мен/ в началото гледали заради Демирджи/ процентът го показва, фактите са налице. Вероятно между тях има и такива, на които им омръзва бързо, но не мисля, че са преобладаващата част от отказалите се. Големият процент отпаднали зрители е заради тази провалена любов, забравата, в която хвърлиха Рейхан, отказа на Емир да приеме сина си. Това за мен е жестоко. Бавачката му стана по-свидна, не престава да мисли за нея, ревнува я, сънува я, наруши целия му баланс. Повторенията да не говорим. Както и да е.
Колкото до това, къде е хвърлена Йозге. За мен най-важното е, че тя е забелязана, има оферта за канал, различен от държавните. Млада, красива, талантлива. Нека да се развива, щом и харесва играта пред екрана.
Няма гаранция за никой актьор, пък било и име, което е нашумяло, наложено и пр.
Свидетели сме на много проекти, в които участват актьори, които изведоха турските сериали зад граница и имат хиляди фенове по света. Тези проекти ги спасява донякъде предварителната продажба в десетки страни, точно, защото са станали любими на публиката зад граница.
Какво остава за прохождащи актьори като Йозге. Но нека не забравяме, че в крайна сметка, огромната част от актьори и певци остават завинаги в съзнанието на публиката с определен сериал, определен филм и определен хит. В този смисъл, Клетва е трамплин за Йозге, изключително добър проект и за Демирджи - виждаме по инстаграм и не само, определено тяхната известност е белязана от точно този сериал. Нищо не се знае какво ще стане занапред, от сърце им пожелавам успех и на двамата, но Демирджи до Джансу, за мен лично няма нищо общо като излъчване/като двойка/, независимо от неговия талант.  Поотделно - той е невероятен. Отново казвам, това си е мое мнение.
На вкуса на зрителите не може да се заповяда. Едно нещо или ти харесва, или не - то е необяснимо, затова някои харесват определени актьори, други не.
А колкото до екипа - чудесни са, но ето, актриса в главна роля напуска и то след такъв успех с главния актьор, историята е друга, смяна на режисьора, а и всеки трети сезон си е пълнеж отвсякъде и почти нямащ нищо общо с първоначалната история. Каквито и да са причините за отлив - за всеки различни, рейтингът е паднал значително. Сериалът е преместен в почивните дни. Факт.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 16:59 от Mydream

# 387
Привет на всички.
Mydream, доколкото съм чела и загледала оттук-оттам, при "Назови ме по име" в края на 2-ри сезон умират и двамата главни герои /артистите се оттеглят/. В 3-ти сезон се появяват Гьокберг Демирджи и Йозге Яъз. Няма успех и е спрян. Актрисата, която изпълнява ролята на Шахрие играе през цялото време. Мисля, че се появяваха Гюл Ерджан /Джавидан/, актрисата, която играе Мелике и сина на Гюл Ерджан /Сефер - пак е шофьор/.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0% … D0%B8%D0%BC%D0%B5
По нашата "Клетва" не знам до къде ще стигне СЦ, но на мен специално не ми харесва, че лошотията е вповече от добрината. И сега какво? Емир се видя с Джемре и забрави какво му е сторила преди няколко месеца /беше причина за развода му с Рейхан, отвлече сестра му, опита се да убие жена му/ - говорят си като първи дружки, даже може и съвместен бизнес да развият.
Единственото хубаво е, че Нарин прогледна.
Всичко останало са евтини номера - и Самих, и Кумру, и Сонгюл. Съжалявам, че образите на Хикмет и Емир бяха опропастени. Хикмет, който беше стожер на семейството, сега се хваща на въдицата на Сонгюл. Дори и не поглежда внучето си /то кой ли го поглежда, освен Фериде и Мелике/. Хубаво, темата "Джавидан" е табу /заслужи си го/, но въобще да не се споменава Рейхан, сякаш никога не е присъствала в живота им и не е майка на това дете - нали много я обичаше. Имението се напълни с лоши хора - Ойя, Сонгюл, Самих и всеки върти интриги. Ойя си свърши лошотиите при Кемал и сега дойде при Хикмет да действа.
От показаните 35 серии на новия сезон /колко много са се навъртяли/ оставам с впечатление, че която и да бяха пратили в имението, Емир щеше да се влюби в нея. Липсва ми Зафер - беше добър приятел, умееше много добре да помага на Емир. Не одобрявам постъпката на Самих, за да се убеди, че Емир не само харесва Фериде, но я и обича.
Много въпроси от първите два сезона останаха без отговори. Нахвърлят ни нови персонажи, които пораждат още повече въпроси, но не очаквам отговори и на тях. Това е от мен.
Но ще гледам, за да видя до къде ще стигнат фантазиите на Назмие ханъм.
Пожелавам ви хубава неделя.

# 388
Здравейте!

Ваня, благодаря за поясненията около актьорите и техните участия!

Много се радвам, че Нарин е прогледнала в последната серия, ако съм разбрала правилно!

За ненаказаните лоши в първи сезон - сериозен пропуск на сценаристите, да не говорим, че ето ги живи и здрави -продължават да дърпат конците - някои от тях, като Джавидан, Ойя, Джемрето се е намърдала. Не е за проумяване, как така Емир ще реагира така, по това, което си описала за нейното появяване пред него.
Зафер беше много светъл герой и изключително лоялен приятел на Емир, но и справедлив като човек. Той подкрепяше истински любовта на Емир и Рейхан, вярваше в нея, много повече дори от самия Емир в определени случаи.
За Хикмет също съм  разочарована. Като изключим, че беше взел решение вместо Емир - за кого да се ожени, но то пък това е интригата заложена в първи сезон, образът му будеше уважение и признание за много негови качества.
Суна в началото толкова я харесвах, после така я оплескаха и нея.
Абсолютно съм съгласна, че лошотията е в пъти повече, да не говорим, че става въпрос за лошотия в самите семейства, от най-близките хора. Душмани не им трябват.
Не се сещам къде го прочетох този коментар, но толкова ми хареса - Рейхан най-добрата и най-вярващата си отиде, а заслужаваше да бъде щастлива, да има семейство, детето и да расте сред обичащи се родители, възможност, каквато тя е нямала...

# 389
  • Русе
Привет на групата!
И аз бих искала да споделя нещо с вас относно новия 3-ти сезон:
Имам чувството, че гледам съвсем различен сериал и само името се дублира. Да, по-голямата част от главните лица все още са тук, но...няма никаква препратка, приемственост или както искате го наречете със 1-ви и 2-ри сезон. Ясно ми е , че няма как да видим Рейхан, но пояснения за смъртта й и оня изстрел, разкриването на Джавидан, излекуването на Хикмет...много неща се заметоха под килимчето. Сега...сега гледаме нещо, което и аз не знам какво. Sad
Извинете ме, моля!

Общи условия

Активация на акаунт