Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола.
В Истанбул отдавна вече е представителна извадка на цяла Турция и то на провинциалните, селските райони. Вече е 20 милиона, от които 2 милиона са кюрди. След 2000 масово от бедните райони наприиждаха хора "за по-добро бъдеще". Имам ясен спомен, че през 2005 почти нямаше забрадени жени в Турция. Сега са поне 2/3. По-скоро Измир е някакво олицетворение на светското мислене
P.S.-Иначе "хайър" е "не" - (hayır). "Хаир" е съвсем друго нещо, ... "на хаѝр да е"... hayırlı olsun
Да много си прав за всичко. Аз само ще подкрепя думите ти с извадка от една статия.
Измир е другата Турция
Турският град Измир е пъстър и свободен. Там жените носят къси поли и цветя в косите вместо забрадки.
Докато в Измир можете навсякъде да видите млади двойки, които се целуват, или пък шумни младежки компании, в Истанбул междувременно - като изключим някои чисто туристически обекти - вече никой не се осмелява да демонстрира свободно поведение. Точно поради тази причина през миналата година 16 хиляди души от Истанбул са се преместили да живеят в Измир - колкото никога преди това. Те се преселват, защото тук се чувстват свободни - и през деня, и през нощта.
По отношение на сериала, да гледам го, но ми липсва динамика. Играта на актьорите ми компенсира недостатъците в сценария. Двойката Емир - Фериде ми харесва, интересно е и представянето на образа на Фериде. Емир, не е мръднал и на йота в характера си. И съм влюбена в двойката Кемал - Нарин. Добре, че малко по малко възстановиха характера на Кемал, че и той беше заприличал на плужек, покрай интригите на пишман сестрата.