Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 149
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета, аз мисля вече да не гледам с превод, то и така всичко е ясно. 😢
Сериите по бТВ влязоха в цикъл финализиране на сезона по бързата процедура заради пандемията. Ей това със завода направо ме срази, колко трябва да е болен един мозък, за да му хрумне подобна идея? 🤔
Сега си давам сметка, че всъщност този сериал никога не е имал точно изградена сюжетна стратегия защо се случва всичко това, каква е целта заради която са в ход всички тези гадости. И понеже си харесахме актьорите в главните роли, ние си решихме, че темата е вечната любов. Да, ама не. Сметките ни излязоха без кръчмар. Ашк йок, ийлик хаир.
Аз наистина смятах, че ще тръгнат по линия на сближаване на Емир и Фериде чрез общите преживявания - загуба, самота, грижи по Ийгит. Те ни хлопнаха директно в севгили. Обикаля си Емир по местата им с Рейхан, вижда двойки влюбени, лодка като тяхната от сватбата и мисли за целувката с Фериде. Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола. Тогава можеше и да му се наложи да се ожени за нея. Ама те са в Истанбул, едно по човешки откровено обяснение щеше да даде нова насока на развитието на образа в чисто човешки план. И няма нужда от викове, крясъци, подигравки. И не, не смятам, че някой отмъщава на моя човек заради летните му ефири. В тях той нито веднъж не каза лоша дума за създателите на сериала, напротив защитаваше ги от настръхнали те фенове, че няма такъв, който ще изгони златната си кокошка (Йозге). Просто това си могат и такива са им разбиранията на сценарния екип начело с Назмие ханъм.
Аз все по-сериозно смятам, че се опитват да угодят на всички - фенове, широка аудитория, власт, държавна политика и най-вече народопсихологията им е друга. Това лято синът на приятели се сгоди за момиче от Истанбул. Много притеснени бяха и продължават да са. Но бащата на булката бил много доволен от избора на дъщеря си, защото според него турците са груби и тиранично настроени.
В момента вървят еуфории заради снимките от сериала на Йозге. Аз лично виждам унифицирани по американски образец млади хора, които при всички положения ще бъдат вкарани в отношения с ориенталски привкус. Дали ще има успех или не сериалът не ме вълнува, защото за мен това е изгубено време.
Желая хубав уикенд на всички! И до другата седмица ❤️

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 09:04 от dani_pop

# 361
Привет на всички.
bitti /свърши се/ - няма видео, няма проблем. Разводът вече е факт.
Ей това със завода направо ме срази, колко трябва да е болен един мозък, за да му хрумне подобна идея? 🤔
Направи ми впечатление, че дори хладнокръвен убиец като Талаз не иска да навреди на едно бебе, представете си тая дъртата какво чудовище е, неописуема е.
Поредният развод, интересно, че Емир и Рейхан идея си нямат каква драма се разиграва с едни от най-близките им хора, случилото се с Гюлсум ги направи сами да си говорят - то не бяха скандали, спорове, удари под кръста, незаслужени думи, следене с телефонни приложения.
Това и на мен ми направи впечатление. Закоравелият убиец Талаз не убива бебета. Е, как да й повярвам сега на Джавидан, че обича внучето и е загрижена за него? Какво ли не замисли, за да се отърве от него и то с единствената цел Рейхан да не остава в имението.
А що се отнася до развода на Нарин и Кемал, как да разберат останалите, като Кемал използва познат съдия /приятел/, набързо оформи документите и задвижи процедурата за два дни.
Сега Рейхан и Емир имат малко време да помечтаят за бъдещето на детето си, да поспорят дали е момче или момиче, да му изберат училище, броят на децата им и какви ще бъдат, докато не дойде действителният край на Рейхан. Казвам Рейхан, а не любовта им, защото вярвам, че тя ще си остане вечна. Жалкото е, че всичките тези мечти отиват на вятъра, за сега.
Очакват ни много тежки серии по btv.

По 3-ти сезон.
Момичета, моля ви не се отказвайте, но вие си знаете най-добре. Доколкото си спомням от едно изказване на Демирджи, той каза, че на Емир ще му бъде много трудно и тежко в 3-ти сезон. За трейлърите не съм сигурна, че ще свършат работа. Съдя по себе си - предишният трейлър много ми хареса, но серията се оказа отвратителна.

Засега Емир си спомня само фактите, но не и причината, която го провокира да целуне Фериде - споменът за Рейхан. Според мен той се бори да я изтрие от съзнанието си, но още не може да се осъзнае, че е в сърцето му и от там няма как да я изтрие. Все още гневът в него надделява. Това, че се озова край морето, беше инстиктивно, неосъзнато - той там се осмотява по принцип и затова не го впечатлиха нито мястото, нито влюбените двойки, нито яхтата в морето. Докато се разхождаше по брега, беше гневен на себе си, че е допуснал това да се случи и затова надделяваха спомените за Фериде, а не за Рейхан. Надявам се, че когато стигне до сърцето си, ще изпита най-силната болка и тогава нещата ще си дойдат на мястото. А и като е заобиколен с толкова много "доброжелатели", които му набиват в главата, че Фериде е влюбена в него, гневът ще расте още повече. Погрешно навърза нещата със снимката, ризата, думите на организатора на бовете и на Ойя и изрече грозни думи. Заслужи си шамара, Емир Тархун. Но вие, мъжете Тархун сте такива - първо говорите, после мислите. На Фериде също не й е лесно, защото и тя си има една снахичка, която непрекъснато й набива това в главата и й устройва разни капани. А и Ойя е същата - не пропуска случай да й натяква, че е хвърлила око на Емир.
Много ми е интересно какво е намислила Назмие ханъм за образа на Емир. В 1-ви и 2-ри сезон го беше издигнала на пиедестал - влюбен, всеотдаен, грижовен, мъж мечта. А сега го тегли надолу. Да видим как и кога ще го удари в дъното и дали ще видим отново предишния Емир. Много ми се иска да бъде такъв баща, какъвто се виждаше в мечтите им с Рейхан.
Сонгюл и Кумру няма да ги коментирам, защото нямам думи за лошотията, която творят, освен възмущение. Чудя се на г-жа Милювер до кога ще търпи и прикрива игрите на Кумру.
Хубаво е, че Нарин се съгласи да отидат с Кемал при терапевт, вече си говорят за бъдещето, но дано котка не им мине път.
Не мога да отрека, че Джемре мисли много логично относно разширяването на бизнеса - семките вървят с вода и мокри кърпички.
Не мога да не отбележа прекрасната игра на всички актьори.

По трейлъра за понеделник.
Да видим Емир с какво ще провокира Фериде за второ посягане за шамар и реакцията му, когато разбере истината за масата, че г-жа Сонгюл я е приготвила. Грозна е картината в кабинета и в спалнята с хвърлените пари /позната история/. Не всичко се решава с пари, Емир Тархун. Нарин май ще започне да се възстановява и това е хубаво.

Това е от мен.
Пожелавам ви хубав неделен ден.

# 362
Здравейте момичета, това, което ще напиша не е обсъждане, но пък и не мога да не го споделя с вас. В съботния брой на Труд половин страница е отделена на Гьокберк Демирджи. Според вестника, Обещание го прави световноизвестен секс символ. Третият сезон е купен от бТВ, така че инфото на рускините за пълната липса на интерес, не е вярна. Пише, че в него се снима Илайда Алтантуш, което пък превръща в партенка материала. Разбира се, не е пропусната връзката на Демирджи и Йозге в живота, а тя е напуснала сериала заради силните любовни чувства, които и пречели да си изпълнява ролята качествено.
Ако по същия начин се случват дописките и в други източници, си давам сметка, че няма нужда да им се вярва безрезервно.

# 363
Здравейте момичета, това, което ще напиша не е обсъждане, но пък и не мога да не го споделя с вас. В съботния брой на Труд половин страница е отделена на Гьокберк Демирджи. Според вестника, Обещание го прави световноизвестен секс символ. Третият сезон е купен от бТВ, така че инфото на рускините за пълната липса на интерес, не е вярна. Пише, че в него се снима Илайда Алтантуш, което пък превръща в партенка материала. Разбира се, не е пропусната връзката на Демирджи и Йозге в живота, а тя е напуснала сериала заради силните любовни чувства, които и пречели да си изпълнява ролята качествено.
Ако по същия начин се случват дописките и в други източници, си давам сметка, че няма нужда да им се вярва безрезервно.

Дани, привет!

Много хубаво, само не знам кой ще гледа тази пародия на сценарий! Лично аз, не! Целият сценарий е под всякаква критика в 3 сезон, а в допълнение и непрофесионалната игра на Джансу съвсем отблъсква и малкото зрители, които са решили все пак да го гледат! А, аз прочетох, че никой не е купил Обещание на изложението, което е приключило на 16.10.2020г. и, че са удължили само онлайн продажбите до 17.11.2020г. С цялото ми уважение, много бих искала да закрият 3 сезон и Гьокберк да се освободи от този филм, който в този сезон му срива авторитета, който вече си е създал.

Хубава неделя!

# 364

Дани, извинявай! Къде прочете, че сериалът е купен от БТВ, не те разбрах! Аз прочетох статията, но никъде в нея не пише, че БТВ е купила трети сезон, или ти си прочела тази информация на друго място!

Невена

# 365

Дани, извинявай! Къде прочете, че сериалът е купен от БТВ, не те разбрах! Аз прочетох статията, но никъде в нея не пише, че БТВ е купила трети сезон, или ти си прочела тази информация на друго място!

Невена
Вени, не във вестника прочетох, но грешна информация, извиниха се. Продажбите щели да продължат и първата половина на ноември, онлайн.
Явно, всяко инфо е предпоследно и с вариации. 🤔

# 366
Здравейте съзаклятнички,
Днес е рожденият ден на Гьокберк Демирджи, да видим сюрприза на Йозгето какъв ще е. Тъщата гледам вече го е поздравила в Инстаграм.
Серията по бТВ няма да коментирам, че не я гледах, но и аз като Емир не си спазих клетвата и изгледах тази нощ всички серии от третия сезон с превод. 😜
Реших, че ще продължа да гледам. Много приятно ме изненадаха сценаристите - действията на майката на Нарин и след това на Кемал бяха чудесни. За първи път в този сериал реакциите и постъпките са нормални и човешки, а не само заради интригата.  Сума и време повтарях, че Кемал не е пън и тиквеник, ето че излязох права, мъжко момче е. И майката ми хареса с това "казвай каквото искаш" към Кумру, явно и тя е готова всички тайни да излязат наяве.
Харесва ми това момиче Джансу, много силна последна серия за нея. Тежки думи на Емир, изключително добър отпор от нейна страна. Харесва ми, че не я отплеснаха и нея в рев нон стоп.
Много фенки се чудеха как ще се справя моят човек с друга партньорка. Ами кой си го може, го може. Той просто си е добър, партньорката няма значение коя е.
Интересна ми стана тази нова любов на Емир как ще ни я поднесат. Взех да си мисля, че именно чрез нея, той ще осъзнае и приеме саможертвата на Рейхан. Или поне ми се иска да е така...
Не мога да подмина и работата на новия режисьор, по-различният му подход ми допада, сцените са по-динамични, често сменя ракурса. Че с Айхан индийските сериали ряпа да ядат.
На всички желая прекрасен и ползотворен ден! 🌞

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 05:07 от dani_pop

# 367
Привет на всички.
Аз съм тъпа и упорита и продължавам.

Серията по btv.
Имаше хубави моменти - посещението при Мерием, срещата с Хасан и сутрешната изненада на Емир. Малко шумничка, но приятна - ремонтира играчките, направени от баща му, за тяхното дете. Мила сцена. Великият Емир Тархун ще намери начин да реши проблемите на Мерием и Хасан, за да не се разстройва любимата му. А мисълта "Дали ще бъде добър баща" не му дава мИра. "А това дете ще бъде най-щастливото дете на света, защото ще има теб за баща". Каква я мислеха, каква стана тя? Дали Назмие ханъм си спомня тези думи?
Кемал, докато не се съгласи с мнението на специалистката/докторката и на Шахрие, няма да се справи с Масал. С пици и невероятна закуска не става, Кемал Тархун. Нека продължава да слуша глупостите на Ойя и до никъде няма да стигне - ще си спомня за Нарин и ще я вижда в сънищата си. Какво разбира Ойя от проблемите на Масал, та се пъне? Чак пък бърза да затвори устата на Шахрие при разговора с лекарката. Детето си иска Нарин абла. Заслужи си оставената на прага халка с това поведение на пън. Така лесно ли Масал ще забрави Нарин, каквото и да направиш, Кемал Тархун? Само Шахрие и Нарин мислят и страдат за детето, останалите са големи егоисти - инатът ще ги провали.
Добре, че са Шахрие и Хъзър, та малко ме развеселяват.
Джемре как пък разбра, че Ясин ще дойде точно тук, но филм да става. Не можах да схвана целта на посещението на Джемре при Рейхан, но трябва и съспенс да има. Как пък никой веднъж не обърна внимание на отворените врати в този Аврамов дом /спалнята им/? Все вятърът я е отворил. Сефер можеше да сподели за видяната сянка с Емир, ама нейсе. А имат и камери - никой не се сеща да преглежда записите.

По 3-ти сезон.
Бих казала хубава серия - имаше доста раздвижване.
Кемал се взе в ръце и разобличи Кумру. Разбира се, не без помощта на г-жа Милювер. Крайно време беше да се приключи с тази игра. Да видим Кумру какво ново ще сътвори. За Нарин си мисля, че има надежда да се оправи.
Емир отново разбра всичко погрешно и сътвори куп глупости, за които съжали.
Хареса ми Фериде - въобще не му мълча и не му остана длъжна. Хубавичко го насОли и с парите за къщата.
Хикмет много добре скастри Ойя и Емир за отношението им към Фериде. "Кога станахте такива?"
Новият персонаж /младежът/ хич не ми харесва - прилича ми на плейбой. Сега да не се наложи Емир да пази Фериде и от него?

По трейлъра за довечера.
Малко се дразня, че се повтарят сцени от предишния сезон, но толкова си може СЦ. Жалко, че докторите не дават надежда на Нарин, но си мисля, че тук има нещо гнило - намеса на Кумру. Младежът е мнго активен - веднага извежда Фериде и се връщат с роза. Не мога да преценя дали Емир ревнува или просто го познава що за човек е и се притеснява за нея.
Довечера ще разберем какви ги е натворила Назмие ханъм.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.
Допълвам се, че с dani_pop сме писали почти едновременно. Много се радвам, че си променила решението си.
Да ни е жив и здрав рожденикът.
Да продължава да ни радва с хубави проекти. А в личния живот - да е много щастлив и да успее да изживее истинската, голяма любов. Да получи най-желания подарък и желанието му да се сбъдне.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 07:01 от Ваня_С

# 368
Здравейте!
Да се наредя и аз до списващите...
Не съм гледала последните серии - сезон 3, снощи късно видях фрагмана за следващия епизод, срещнах и снимки, както и кратки видеа на Карамел, в които ясно се вижда, че Фериде не му мълчи на Емирджим, за което браво на нея.
Любовта на Емир и Рейхан още ме вълнува и дълго ще бъде така, но съм се връщала към сериите от първи сезон и на втори преглед мога да кажа, че той има много трески за дялане, безкрайно пъти я нарани неоснователно, та в този смисъл продължава и в трети сезон да говори и действа преди да мисли. Дори беше в пъти по-краен към Рейхан в определени моменти и ситуации.
Видях и във фрагмана повторението със счупеното стъкло...
Какво да се прави? Може сценаристката и умишлено да го прави, за да подсети Емир за стари грешки, може и толкова да и стига силата. Тя си знае.
Колкото за играта на Демирджи с друга партньорка.Оооо! В това има ли още някой, който да се съмнява?
Понякога си мисля, че този човек така се е сраснал с ролята. Все едно е Емир и в живота. Как се отърсват тези хора след сцените, особено той с тези емоции, сътресения, угризения на съвестта, боищата, виковете...Тази игра с очи, нали всичко трябва да премини първо през мозъка, за да излезе точно този израз на очите...

Да е жив и здрав! Честит и благословен със здраве, късмет, любов, семейство, в което да намира спокойствие и много радост след уморителен ден! Пожелавам му и много добри проекти, защото той заслужава своята публика и зрителите /зрителките най-вече/ имат нужда от него!!!
Честит рожден ден, Гьокберг!!! Gift Heart

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 09:40 от Mydream

# 369
Привет банда,
Реших да коментирам сега, въпреки че последните 2 серии от сезон 3 не съм ги гледала и днес трябва да наваксвам.
По БТВ в момента е затишие пред буря - радост у бъдещите родители, съмненията на Емир дали ще бъде добър баща или не. Това последното явно е основателно, зависи какво ще е решението на Назмийето. В сезон 3 дотук не е такъв, дано скоро това се промени. И аз мисля като Дани (добре, че си решила да продължиш да гледаш, между другото), че точно Фериде с държание и разговори ще помогне на Емир да приеме и оцени жертвата на Рейхан, както и да промени отношението си към Иит. Оя ми е толкова противна в тези серии, че се чудя как Кемал е толкова ослепял, че не вижда нейната омразя към Нарин, това е очевадно направо. Хазър, въпреки че ме дразни, внася доза хумор, заедно с Шахрийе.
Отдавна казах, че според мен Гьокберк може да се справи с всичко актьорски - и различни партньорки, и изиграване на злодеи - невероятен е и дано има късмет много скоро да му бъде предложен проект, в който да разгърне потенциала си на максимум.
Просто не мога да се сдържа и да не коментирам и изненадата на Йозге за рождения ден на Гьокберк, а именно - появяването й на снимачната площадка на "Обещание" със специална торта за рожденика, на която пише Seni seviyorum.
https://www.instagram.com/p/CGj2MYFpTeK/
Според мен Гьокберк много е спечелил от срещата си точно в този момент от живота му с това момиче. Съдя и по отношението на майката на Йозге към него - това, че всячески на всеки празник и голям момент в живота на Гьокберк го подкрепя и не го оставя да си спомня за загубата на собствената му майка, за мен говори само едно - че тази жена е голям човек преди всичко. Дано и двамата с Йозге да са много здрави, любовта им да е силна и безкрайна и скоро да имаме сватбааа!
И още нещо сладко - Емир Тархун с малкия Емир на леля Йозге:
https://www.instagram.com/p/CGj3YW5pHr3/
Ванче, между другото някои от гифовете и емотиконите ти отново не се зареждат, можеш да провериш какво става.
Това е засега от мен! Хубав ден и до скоро!

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 17:51 от Elle Ganovska

# 370
Привет банда,
Реших да коментирам сега, въпреки че последните 2 серии от сезон 3 не съм ги гледала и днес трябва да наваксвам.
По БТВ в момента е затишие пред буря - радост у бъдещите родители, съмненията на Гьокберк дали ще бъде добър баща или не. Това последното явно е основателно, зависи какво ще е решението на Назмийето. В сезон 3 дотук не е такъв, дано скоро това се промени. И аз мисля като Дани (добре, че си решила да продължиш да гледаш, между другото), че точно Фериде с държание и разговори ще помогне на Емир да приеме и оцени жертвата на Рейхан, както и да промени отношението си към Иит. Оя ми е толкова противна в тези серии, че се чудя как Кемал е толкова ослепял, че не вижда нейната омразя към Нарин, това е очевадно направо. Хазър, въпреки че ме дразни, внася доза хумор, заедно с Шахрийе.
Отдавна казах, че според мен Гьокберк може да се справи с всичко актьорски - и различни партньорки, и изиграване на злодеи - невероятен е и дано има късмет много скоро да му бъде предложен проект, в който да разгърне потенциала си на максимум.
Просто не мога да се сдържа и да не коментирам и изненадата на Йозге за рождения ден на Гьокберк, а именно - появяването й на снимачната площадка на "Обещание" със специална торта за рожденика, на която пише Seni seviyorum.
https://www.instagram.com/p/CGj2MYFpTeK/
Според мен Гьокберк много е спечелил от срещата си точно в този момент от живота му с това момиче. Съдя и по отношението на майката на Йозге към него - това, че всячески на всеки празник и голям момент в живота на Гьокберк го подкрепя и не го оставя да си спомня за загубата на собствената му майка, за мен говори само едно - че тази жена е голям човек преди всичко. Дано и двамата с Йозге да са много здрави, любовта им да е силна и безкрайна и скоро да имаме сватбааа!
И още нещо сладко - Емир Тархун с малкия Емир на леля Йозге:
https://www.instagram.com/p/CGj3YW5pHr3/
Ванче, между другото някои от гифовете и емотиконите ти отново не се зареждат, можеш да провериш какво става.
Това е засега от мен! Хубав ден и до скоро!

Прекрасна двойка са наистина! Чакаме сватбата! Желая й им от сърце да са все така влюбени, подкрепящи се и допълващи се в живота!

# 371
Винаги така! Heart

Прекрасни

# 372
Привет на всички.
Серията по btv.
За първи път, а може и за последен, да кажа БРАВО на Джемре. Хубав капан устрои на Джавидан - малко й е, но не е без хич. Когато не мисли за Емир и Рейхан, мозъкът й работи нормално. Хубаво е, че разбра кой е виновен за проваления й живот. Когато лихварите отвлякоха Джавидан, си помислих, че това може да я промени към добро, но не. И сега не вярвам, ако Джавидан се спаси, да се промени.
При Рейхан и Емир нещата засега са розови. Припомниха ни и всичките му изненади, с които я зарадва. Къщата на Мерием беше последната. Имаше много мили сцени с двамата. Тук имаше добра хрумка на СЦ паралелно да ни дава Рейхан и Джемре. В един момент си помислих, че това е капан за Рейхан - обаждането на Йонджа, шофьор и кола, отиване на неизвестно място. Но всичко се намести, както трябваше.
При Кемал и Нарин нещата са все още черни. Ойя се опитва да се прави на добра и загрижена леля, но не се получава - Масал дори не иска да я вижда, нито да я слуша. А Кемал отново извърши голяма глупост - да изгони Нарин.
По 3-ти сезон.
Нищо ново под слънцето. В очакване сме на плановете на Кумру. Бизнесът на Джемре и Талаз нещо се закучи. Нарин започва да има проблясъци. Надявам се да се оправи, независимо, че докторът не дава надежди. При Фериде и Емир нещата са си все така. Само дето новият персонаж започна да лази по нервите на Емир. Аз предлагам да го дадем него на Ойя. Тя и без това доста се прехласва по него. Но мисля, че той усети, че има напрежение между Фериде и Емир и нарочно се насочи натам. Много ми е странно, когато дават сцените с Фериде и Емир. Тя преглъща като гладно коте, а той железен - гледа я като полезно изкопаемо и дори не мига. А този спомен за целувката, сигурно ще го въртят цял сезон. Фериде постепенно започва да научава и добрите страни на Емир - загрижеността му за ръката й, споменаването от къдравелко, че и Емир много помага на бедни хора.
По трейлъра за довечера.
Очертава се интересна серия, но да видим. Къдравелко става все по-нахален, а Емир все по-гневен. Хубавото е, че Кемал научи истината за "влюбената" в него Кумру. Да видим каква ще е и неговата реакция.
Mydream, с какъв браузер си? Възможно е в него да е проблемът / да, при Google Chrome го прави/. Аз пускам само емотикони и нищо не съм променяла. Ще погледна да видя какво не му харесва. Благодаря за хубавите снимки от РД на Демирджи.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 06:12 от Ваня_С

# 373
Здравейте!

Ваня, благодаря за коментара по сериите - сезон 2 и 3. Heart
Този път за емотиконките не съм писала аз, но и при мен не се отварят всички. Щом разбрах, че не става въпрос за снимки, не го споменавам вече. По-скоро да не изпусна някоя нова снимка на Йозге и Демирджи, затова бях писала преди. Голяма тръпка са ми.
Чудесни снимки излязоха от РД вчера. Нека да бъдат винаги така щастливи и обичащи се!

Радвам се, че Кемал е разбрал за "любовта" на Кумру. Тя първо се влюби в къщата, още като престъпи прага и за първи път, после разбра, че е адвокат,след това реши, че ще бъде нейната любов, а не на Нарин.
Колкото до Емирко. Той има прекрасни качества, но и да не си край него, ако разбере нещо погрешно или си въобрази и се вкара в някакъв филм  - я за чужд мъж, я за някоя тайна...Ще хвърчат саксии, свещници и други неща.
А тайни има около Фериде...Най-голямата още не е излязла - Джави изпраща Фериде да се грижи за внук и ....син.
На Фериде и платиха един вид - солидна сума. Дано разбере къде са отишли парите, т.е. тайната и около снахата-навлек, че в предишните сезони много от  гадориите останаха заметени под килима. Разбира се, докато излезе тази тайна за Джавидан наяве, Емирко и Фериде ще са си станали близки. Емирко обича страстно и силно. Ще прости на Фериде. Проблем йок.
Целувки-милувки кой знае колко време ще мине, докато настане време за осъзната целувка, но като цяло, в трети сезон има и доста динамични моменти. Нищо не се знае!
Да не си на мястото на Фериде! Този хубав мъж да ти диша в очите на всеки сантиметър от конака. Ще преглъща жената, какво друго и остава. Хем гордост, хем достойнство, хем възпитание и традициите от село...Смее ли! Я, ако беше Кумру на нейно място, направо леглото щеше да му приготви.

# 374
Ашк йок, ийлик хаир.
Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола.
Колко пъти си била в Диарбакър, в смисъл... че така смело се изказваш? Анадола обхваща почти цяла Турция, цялата Азиатска част. Аз съм бил в Диарбакър 2 пъти и не е по-различно от много други градове в анадолската част. Опира до манталитет, до религиозно възпитание и т.н. И в Адапазаръ, което е близо до Истанбул може да откриеш по-религиозни хора, които определят на децата си за кого да се оженят/омъжат и т.н. Винаги в селските райони, независимо в коя част на Турция са... хората са малко по-първобитни, по-религиозни и т.н.
В Истанбул отдавна вече е представителна извадка на цяла Турция и то на провинциалните, селските райони. Вече е 20 милиона, от които 2 милиона са кюрди. След 2000 масово от бедните райони наприиждаха хора "за по-добро бъдеще". Имам ясен спомен, че през 2005 почти нямаше забрадени жени в Турция. Сега са поне 2/3. По-скоро Измир е някакво олицетворение на  светското мислене

P.S.-Иначе "хайър" е "не" - (hayır).  "Хаир" е съвсем друго нещо, ... "на хаѝр да е"... hayırlı olsun

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 11:29 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт