Сериите по бТВ влязоха в цикъл финализиране на сезона по бързата процедура заради пандемията. Ей това със завода направо ме срази, колко трябва да е болен един мозък, за да му хрумне подобна идея? 🤔
Сега си давам сметка, че всъщност този сериал никога не е имал точно изградена сюжетна стратегия защо се случва всичко това, каква е целта заради която са в ход всички тези гадости. И понеже си харесахме актьорите в главните роли, ние си решихме, че темата е вечната любов. Да, ама не. Сметките ни излязоха без кръчмар. Ашк йок, ийлик хаир.
Аз наистина смятах, че ще тръгнат по линия на сближаване на Емир и Фериде чрез общите преживявания - загуба, самота, грижи по Ийгит. Те ни хлопнаха директно в севгили. Обикаля си Емир по местата им с Рейхан, вижда двойки влюбени, лодка като тяхната от сватбата и мисли за целувката с Фериде. Да, голям проблем е, ако живееха в Диарбекир или Анадола. Тогава можеше и да му се наложи да се ожени за нея. Ама те са в Истанбул, едно по човешки откровено обяснение щеше да даде нова насока на развитието на образа в чисто човешки план. И няма нужда от викове, крясъци, подигравки. И не, не смятам, че някой отмъщава на моя човек заради летните му ефири. В тях той нито веднъж не каза лоша дума за създателите на сериала, напротив защитаваше ги от настръхнали те фенове, че няма такъв, който ще изгони златната си кокошка (Йозге). Просто това си могат и такива са им разбиранията на сценарния екип начело с Назмие ханъм.
Аз все по-сериозно смятам, че се опитват да угодят на всички - фенове, широка аудитория, власт, държавна политика и най-вече народопсихологията им е друга. Това лято синът на приятели се сгоди за момиче от Истанбул. Много притеснени бяха и продължават да са. Но бащата на булката бил много доволен от избора на дъщеря си, защото според него турците са груби и тиранично настроени.
В момента вървят еуфории заради снимките от сериала на Йозге. Аз лично виждам унифицирани по американски образец млади хора, които при всички положения ще бъдат вкарани в отношения с ориенталски привкус. Дали ще има успех или не сериалът не ме вълнува, защото за мен това е изгубено време.
Желая хубав уикенд на всички! И до другата седмица ❤️
.gif)
.gif)
.gif)