Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 907
  • 737
  •   2
Отговори
# 75
Привет, дружина!
Имам да коментирам 2 серии накуп, дано не се получи много дълго.
Серията в четвъртък ми мина под ефекта на думите на Емир за Рейхан "Фея, която докосва живота ми с вълшебна пръчица и го засипва с чудеса". Много красиво казано, а и точно на място. Рейхан успя да намери Суна, да говори с нея, а накрая даже и успя да я придума да се върне в имението. Мисля, че причината Суна да обещае да се върне е след думите на Рейхан за това, че я е поставила на мястото на починалата си сестра, това май й бръкна най-дълбоко в сърчицето на Суна. Тя е нещастна, защото майка й никога не я е обичала истински и дори се срамува от това, че е инвалид. Дори я използваше само да си осигури по-добро място в елита и да се намърда във фондацията на покойната Сухейля и оттам да хване Господ за шлифера.
Горката Суна, стана ми много мъчно за нея, когато психясалата Джемре я влачеше вчера насам натам като парцалена кукла. Добре, че Джемре си призна за историята с лекарствата, за да разбере Суна, че винаги трябва да има едно наум с такива като нея.
Много ми беше красива и сцената с Емир на люлката, когато Рейхан отиде при него. Малките детайли ми избождат очите в такива моменти - как той се люлееше на люлката в такт с мелодията, която вървеше за фон в този момент. Само мога да гадая дали е търсен ефект или се е получило просто ей така.
Много ми допаднаха и всички доста проницателни и с голяма истина в тях думи на Рейхан - и към Суна, докато я убеждаваше да се върне при семейството си, и към Емир на люлката. Прав е Емир, че не само той е щастливец, че тя е в живота му, но и всички в имението. Де да можеше и Джавидан да схване нещо и да се промени, но това мисля, че е невъзможно.
Кемал и Нарин бяха много смешни - мълчат си и само се допитват до Интернет дали ревнуват/обичат. То това, ако със стаии в интернет се разбираше, всички щяхме да сме спецове по всичко.
Да видим какво точно ще измисли Джемре - сериите в понеделник и вторник ще са интересни, пълни с действие и емоции, чакам ги с нетърпение.
Змей Горянски, още няма точна дата на започване на новите серии.  Мисля, че тези дни са започнали снимките, така че не виждам как по-рано от средата на септември ще започне излъчването на новия сезон.
Едва вчера обявиха и дългочаканата партньорка на Гьокберк в главната роля - не се знае още дали просто ще замести Йозге като Рейхан или ще е нова героиня, макар че съм по-склонна да мисля, че ще е първото. Актрисата се казва Илайда Алтънташ и не изглежда зле. Да видим как ще се справи с ролята си и то под такъв натиск от напускането на Йозге и неминуемите сравнения между двете.

Това е засега от мен. Хубав уикенд и много позитивни емоции!

# 76
Здравейте,
Някой да има идея кога ще пуснат по екраните сезон 3?
Турските фенски групи твърдят, че ще е втората седмица на септември. Официално инфо от Карамел и Канал7 няма.

# 77
Elle, dani, благодаря за отговорите!
Аз не издържах и изгледах втория сезон до край с руски субтитри и сега съм в абстиненция Simple Smile

Иначе по развитието на сюжета - на мен от доста време вече Нарин и Кемал са ми доста по-интересни от Рейхан и Емир. То хора всякакви по света, сигурно има и такива характери като тези на Рейхан и Емир, но аз като не съм ги срещала в живота, сега на екрана ми идват доста измислени. Иначе актьорите си играят ролите невероятно. Но самите персонажи са ми малко изкуствени - и Рейхан с това нейното безкрайно търпение, и Емир с неговите емоционални изблици.... Иначе са ми много симпатични, но Кемал и Нарин са ми много "по-истински"...Особено Кемал много ме кефи - мълчи и търпи, като има проблем - директно тръгва да си го разрешава, не се занимава със скандали... сега кой крив и кой прав - и той доста често недоразбрал, ама някак си е точно като мъжете, които познавам - по-малко приказки, повече действия Simple Smile И точно затова като има от време на време някакъв по-емоционален момент при него е още по-въздействащ...
Хубава неделя на всички!

# 78
Пропуснах да спомена нещо в предишния си коментар.
Това е относно липсата на истински целувки между героите в този сериал (като изключим тези по челото и бузата). По принцип се дразня на такива безумия, все пак сме в 21 век. Но тук това никак не ми пречи, даже въпреки липсата им, пак усещам страстта между Рейхан и Емир.
В сцената с маргаритките в последния епизод усетих изключителна страст между двамата, а те само се държаха за ръце. Представям си, ако сцените бяха по-разкрепостени, как щеше да трябва да се гледа сериала с възрастови ограничения и червена точка през цялото време на екрана. Stuck Out Tongue Closed Eyes Laughing

# 79
Това е относно липсата на истински целувки между героите в този сериал (като изключим тези по челото и бузата). По принцип се дразня на такива безумия, все пак сме в 21 век. Но тук това никак не ми пречи, даже въпреки липсата им, пак усещам страстта между Рейхан и Емир.
В сцената с маргаритките в последния епизод усетих изключителна страст между двамата, а те само се държаха за ръце. Представям си, ако сцените бяха по-разкрепостени, как щеше да трябва да се гледа сериала с възрастови ограничения и червена точка през цялото време на екрана. Stuck Out Tongue Closed Eyes Laughing
А мен пък ме дразни като си легнат вечер и Рейхан се гушне в Емир и той я гали по главата...като баща, който си гали детенцето...

# 80
А мен пък ме дразни като си легнат вечер и Рейхан се гушне в Емир и той я гали по главата...като баща, който си гали детенцето...
А чорапите на краката им ме разбиват от всякъде. Не стигат пижамите, обикновено с дълги ръкави и крачоли, ами и ходилата им пакетирани. 😜 Ама нейсе, филм да става. То сме си свикнали, едно време в съветското кино като дойде ред за интимна сцена, даваха прозорец с ветреещи се от вятъра завеси. Сега приятелски прегръдки вместо еротични сцени. 😂
Elle, аз не съм убедена, че ако трябваше да играят нещо по-разкрепостено, щеше да им се получи. Моят човек много скромно го раздава, срамежлив е май...😀

# 81
Здравейте съзаклятници, от една седмица не съм гледала и затова избягвах и да коментирам най-хубавите серии. Но пък четох с огромно желание. 🥰
Екшънът с Джемре много не ме впечатли. Тя включи и Емир към заклетите си врагове, а той пък започна да мисли разумно по отношение на действията и.
Суна и Таджи - отношения без бъдеще, прекалено много ги разводниха.
Много красиво умее да говори Емир за чувствата си. Не мога да разбера как Рейхан му устоява, понякога ми иде да я разтресе през телевизора. Обърна Назмието и сцената със заключването. Да, и според мен, тоалетната не е най-подходящото място за обяснение в любов...😂
Тази серия много добра за Нарин и Кемал. Тези двамата са родени един за друг, ако преди това не се избият и застрелят с думи. Но пък изключително искрени, понякога до болка. Пуснаха и ревността на Кемал в действие, много е сладък като се убеждава защо му е неприятно. А с какви влюбени очи се гледат, не е истина.
Малко бавничка тази серия, няма много действие...
Хубав ден и прекрасна вечер на всички! ❤️

# 82
Здравейте дружина,
Страхотни!
Това се отнася за играта на всеки един актьор в сериала и за коментарите ви. Последната сцена днес за малко да завърши със заветното "seni seviyorum", но уви ... утре ще е. Днес беше една много силна серия. Изобщо сериала минава от динамика, унес, романтика, екшън в едно малко избухване! Героите си поплакаха, аз също покрай тях Wink Сцената, в която видях една различна Джавидан даже ми даде надежда, че няма такива майки в действителност! Изобщо за 15 минути се случиха толкова много неща. Хикмет как изигра героя си - убийствен. Наистина страхотни артисти и спойка. Четох за целувките някъде по-нагоре - в моят дом целувката на излизане и прибиране е закон. Не знам дали е правилно, но излизам винаги с чувството, че съм обичан и че някой ме чака у дома. Разбира се както всяко средностатистическо семейство си имаме трески за дялане, но това все пак е нормално. Любов като тази е реална само в сеирала за съжаление. Но е много красива и чиста. Изобщо в мен сериала предизвиква емоции, които понякога забравям от стреса в работата. Това е хубаво. Не забравям кой съм. Не забравям какъв съм.
Стархотни!
Отново ще го напиша - актьори и съфорумци!

Бъдете здрави. Благодаря за снимките. Продължавам да се чудя с новата актриса какво ще бъде точно. Там ще е много трудно а нея, защото Йозге-то Heart е вдигнала много летвата. Страхотна снимка с татковците. Това момиче май е фея не само в сериала?

Лека вечер съфорумци и до утре! Очакваме заветните думи от Рейхан!

Демирджи - железен!

# 83
Здравейте, банда!
Днес прекрасна серия, наситена с куп емоции - страх, надежда, любов, смях, случи се и чудото Суна да се изправи на краката си най-сетне и то в най-подходящия момент. Жалко, че Емир ще чуе така чаканото "Обичам те" от Рейхан утре, но все пак ще доживее да го чуе.
Джемре си направи сметката криво, видиш ли нямало да връзва краката на Суна, защото била инвалид. В опитите си да уязви момичето, си сложи примката на шията сама, откъде можеше да предположи, че точно сега Суна ще проходи. След това се опита да се изсули, докато траеше всеобщата радост, но Емир има очи и на гърба и не я остави да се измъкне. Да видим сегакакви показания ще даде точно и какво ще каже за участието на маминка.
Стана ми жал за Таджи - толкова жално гледаше над супата, че да му се прииска на човек да го гушне. Горкото момче е между чука и наковалнята.  Хем иска да помогне на Суна, хем не иска да лъже Кемал. Добре, че тиквеника пак послуша жената и бързо се отсърди.
И после като яхна метлата на ревността - какви са тези цветя, как, защо, за кого. Естествено не пита Нарин директно, а обяснява, че трябвало да купува кисело мляко и газирано.
Така се надявах Хикмет да се раздвижи съвсем и да изтропа истината баш на двора пред всички, но Назмието е решила да бави тази развръзка, иначе сериалът трябва да свърши, като разкрият всички машинации на Джавидан ханъм. На нея сега и без това не й е лесно, страхът е голямо нещо, сега вижда как Джемре я издава и за нея всичко приключва. За съжаление това няма да стане още, нали трябва и трети сезон да се снима.
Много ми бяха смешни сцените, в които Емир си просеше признанието в любов. Не, че Рейхан не каза "И аз теб" в отговор на неговото, ама друго си е да чуеш "Обичам те". Върна й със заключването в тоалетната, но тя пак се измъкна и от тази ситуация, с малко помощ от Зейнеп.
Много се смях и на това, как щяла да надебелее Рейхан и как щяла да бъде цялата в бръчки. Емир и той се посмя, представяйки си тази картинка.
Актьорската игра е на ниво отново - всички са страхотни, съгласна съм с мнението на Мравояда.
И само една вметка към Змей Горянски - като гледам Емир и Рейхан гушнати в леглото, не ми изглеждат като баща и дъщеря. Напротив,  според мен Емир я гали по косата, за да не прави друго с ръцете си, опитва се да се озапти. Колкото и да е срамежлив, както Дани написа, си мисля, че може да й лепне една страстна целувка, а защо не и нещо друго и тогава отиде детската аудитория... Тогава си представям как ще реагира Рейхан. Така де, не стига, че от една прегръдка почервенява като рак, какво остава, ако я обара Емир порядъчно, сигурно ще умре в спалнята...

# 84
Привет, момичета и момчета.
Вие сте написали всичко по серията, за което ви благодаря и напълно ви подкрепям.
Най-после Суна повярва в себе си и успя. Джавидан трябва цял живот да е благодарна на Рейхан само заради това, ама нерде. Много ми се иска да видя този край Джавиданов, за да разбера от какво толкова се страхува.
Суна и Таджи - много симпатична двойка. Актьорите, макар и млади, много добре се справят с ролите си. Искаше ми се това искрено приятелство да премине в нещо повече, но СЦ така е решила.
Нарин и Кемал - с облекчение приеха "лошата" новина от адвоката. Раздялата няма да е сега, още малко време ще имат да са заедно. Как пък и двамата все се оправдават с Масал и Шахрие. След като прочетоха домашното, как пък не си изясниха вече чувствата един към друг.   В пънчето ме ядосва нерешителността му, но пък не мога да му се сърдя за това. Много е сладък, когато ревнува - "Макар и само на книга, все пак ми е жена".
За Рейхан и Емир сте написали всичко. Голяма хитруша се оказа Рейхан - все намира начин да се измъкне от ситуацията, понякога и с помощта на Зейнеп. А Емир се върти около нея като куче около касапница и си чака заветното "Обичам те". Бяха много сладки, докато четяха заедно дневника й - допусна го съвсем близо до себе си.
И само една вметка към Змей Горянски - като гледам Емир и Рейхан гушнати в леглото, не ми изглеждат като баща и дъщеря. Напротив,  според мен Емир я гали по косата, за да не прави друго с ръцете си, опитва се да се озапти. Колкото и да е срамежлив, както Дани написа, си мисля, че може да й лепне една страстна целувка, а защо не и нещо друго и тогава отиде детската аудитория... Тогава си представям как ще реагира Рейхан. Така де, не стига, че от една прегръдка почервенява като рак, какво остава, ако я обара Емир порядъчно, сигурно ще умре в спалнята...
Тя само от едно хващане за ръката потъва в земята от срам, та какво остава за нещо друго. Това с целувките по челото и бузата ни е бонус.
Относно пижамите и чорапите - харесват ми, добре им стоят. Чорапите са ми малко вповечко, ама нейсе. Имаше едно загатване за еротична нощничка по време на подготовката за сватбата, но стига ни толкова - важното е, че Емир я видя, докато се гледаше в огледалото, а тя я смотА набързо зад гърба си.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден.

# 85
Привет, съзаклятници!
Доживя днес Емир, а и ние барабар с него, да чуе заветните думи
За пореден път, обаче, се убеждавам, че не е готино това обединяване на финални и начални сцени, което правят от БТВ. От това сцената с любовното признание пострада, беше поорязана бая, не се видяха шокът, наченките на нови сълзи в очите на Емир, мълчаливата му благодарност за озвучаването на чувствата на любимата. Пак ще трябва да преговарям оригиналните серии. Иначе Рейхан си го направи най-щастливият мъж на света за втори път след сватбата.
Суна не може да се нарадва на това, че ходи, обикаля къщата и живеещите в нея с голямо удоволствие и нетърпение.
Днес Шехрийе обра точките, милата, как се просна в безсъзнание насред дивана барабар с пембените чорапи, беше гледка един път.
Джемре тотално изтрещя. Щеше ми се да беше убила Джавидан, тая кобра си заслужава всичко, което й се случва. Отиде при нея, за да си спаси кожата пак, че се и хилоти насреща й. И аз да бях, и аз бих се опитала да я изтрия тая усмивка от устата й, нагла до безобразие.
Рейхан ще става студентка, да видим Емир как ще понесе състудентите и учителите в университета, ще има да ревнува и да пали като моторетка. Отсега ми става забавно, като си го представям. Изкефи ме, обаче, как се хвалеше сам - "Невероятно красив, изключително привлекателен, висок като топола и лудо влюбен в жена си". При това описание и Рейхан се затрудни да реши за кого става дума... Ама умряла циганката, дето го хвали и реши сам да се опише скромно, скромно. Сладур!
Това е от мен засега, хубава вечер на всички!

# 86
Здравейте групата, 🥰
Днес като изключим страданията на старата вещица, за останалите всичко е любов. Е, вярно в различни крайности се блъскат, но не могат да избягат от нея. Вече и Кемал я прие, макар че неразбираемо за мен, реши да се обяснява, представяйки си двете хубави очи. Собственичката им, така и не разбрала какво се случва, не само полегна чакайки го, но и заспа не казвайки на любето лека нощ. 🥰 Нарин секси по пижама и повлекана с тия клоширани поли. Добре, че хипнотизира тиквеника, разтърсвайки къдроглава косица и притваряйки очи планински извори  ❤️
В днешната серия разбрах Демирджито от къде си е краднал това "съкровище", дето на много фенки попречи на летния сън. 😜 Иначе при тях нищо ново - Рейхан се срамува, вече на градски ниво, а Емир я ухажва и ревнува по старому. 🥰 Днес пак се поскарах на телевизора, викам защо чак вкъщи ще го целуваш, накарай ги тези бъдещи архитектки да позеленеят от завист. Ама йок. 😂 То хубаво, ама моят човек как ще трае до вкъщи...Ама то и за траене ли е, меден месец уж пък булката на училище. То не е мерак, не е чудо, ентусиазмът и може да послужи за пример на много бг ученици. 😜 А тва с ръката пред даскала малко като в оная приказка а на ляво, а на дясно, добре, че му звънна телефонът на младоженеца, че иначе щеше да прибере ръката на Рейхан в джоба си.😀
То с тия любови и ревности в тая фирма май само Йонджа бачка. Айде чок артък от мен. 😅
Хубава вечер и прекрасни сънища на всички! Че утре започва големият сюрприз за Рейхан, ама тва, между нас казано...❤️

# 87
Привет банда,
Днес съм се смяла доста на серията.
Каква любов при Емир и Рейхан, какво чудо, чак изпуши от ревност мъжлето, като видя учителчето да дава лекции на любимата му.
Хареса ми сцената с изпълнението на желанието, особено като Емир каза "Лампата на Аладин май е прашасала". Хубаво го изпързаля Рейхан, ама накрая го накара да сънува наяве.
Ама и Рейхан не я разбирам, стискаше се като партизанин 150 серии, да не би да каже на Емир, че го обича, сега не можеш да я спреш. Какво нещо било хубавият сценарий.
И мен ме досмеша за целуването само вкъщи, макар че така я млясна за късмет в първия й учебен ден, че тя гледаше като тресната и се чудеше къде да се дене, все едно не знам ко стана.
Кемал и Нарин ме разбиха - то бива такава неразбория, ама това само Шахрийе може да го свърши, да вземе писмото от спалнята в коша за пране и да направи егати драмата. Прав е Кемалчо, че анонимните писма не са много добър вариант, вече за втори път стават недоразумения заради негови анонимки.
Цветни сънища на всички, както казва почетната снаха Тархун. И чакаме с нетърпение сюрприза за Рейхан, ще си глътне граматиката милото момиче! Heart Exl

# 88
  • Горски извор
Привет
Да ама и хамсииката е в стрес Stuck Out Tongue Winking Eye

# 89
Привет, момичета и момчета.
Привет
Да ама и хамсииката е в стрес Stuck Out Tongue Winking Eye
Така се е стресирала, че въобще не отрази факта, че Рейхан се записва в университет.
Ще изкоментирам двете серии накуп.
Само Шахрие може да забърка такива каши. Човечецът беше тръгнал с голямата кошница, но удари на камък.

Неговата "месечинка" си глътна езика и гледа като "хамсийка". Голям зор ще види с нея. Реакцията на Нарин спрямо Хазър е обяснима, защото и тя го е преживяла. Много забавна борба между двата лагера - мъжкия и женския.
Нарин и Кемал - обичат се, но не знаят как да си го признаят и изпадат в комични ситуации.  Благодарение на нерешителността на "тиквеника" се стигна до анонимното писмо без обръщение и подател. Голяма каша се заформи не без помощта и на Шахрие, разбира се.
Емир и Рейхан - от всичко по много. Любов, романтика, ревност, загриженост, но пък много им отиват. Ама и Емир ненаситен - 14 желания в едно. Но Рейхан веднага се усети. Все пак заветното "Обичам те" от нейната уста и то два пъти е голям напредък. Оказа се много упорита и старателна студентка. Но пък и Емир не се предава - ще вижда жена си, когато му се прииска. А пословичната му ревност го изкарва от релсите. Не може да гледат жена му, да я нараняват и оскърбяват. Как хитричко я подпитваше с кого се е сближила в университета.
И щом не гледа мъжа си, той ще е там, където тя гледа. Целувката за късмет и посланието в тетрадката - много сладки моменти.

А тази ръчичка си е само негова и всички трябва да видят и да го знаят.

Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден и до следващия епизод.

Общи условия

Активация на акаунт