Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!

Жалко, че след всичко, което Емир и Рейхан преживяват, сценаристите са решили тяхната история да има този край! Сериалът има рейтинг и трябва да продължи. Парите са по-важни. А не е лесно да измисляш във всяка серия какво зло да победят героите.

Нова снимка от тази сутрин. Heart

# 166
Здравейте!

Жалко, че след всичко, което Емир и Рейхан преживяват, сценаристите са решили тяхната история да има този край! Сериалът има рейтинг и трябва да продължи. Парите са по-важни. А не е лесно да измисляш във всяка серия какво зло да победят героите.

Много мил спомен от същия ден миналата година, когато и двамата са били на една и съща снимачна площадка в общ проект. А ние се чудехме дали са гаджета или не ...❤️

# 167
Привет, момичета и момчета.
Много се чудих дали да коментирам последните серии, но не се сдържах.
Емир, както каза и Рейхан - "единствен на света". Чуди се как да направи жена си щастлива. Даже се разболя накрая. А Рейхан вече свободно изразява чувствата си към него, макар и все още с изчервени бузи. Но това пък се харесва на мъжа й.
Историята с мнимата сестра ми е малко скалъпена от СЦ. За какво й трябваше на Джавидан "да мъти водата, за да се хванат рибите"? Та първата риба беше скъпоценния й син. За едното оставане в имението толкова много народ се навърза на опашката за пари - Талаз, дететктивът, Гюлсум. Да взема и аз да се наредя там. Много нелогична ми е подмяната на ДНК теста, като всичко беше тайно, Емир даде плика с материалите на Сефер и той му върна лично на него резултата.
Ерхан - с помощта на Йонджа разбра истината за брака и пусна тежката артилерия. Кемал е умен мъж. Вярно, че сега е гневен и не мисли логично, но как пък не се усеща, че Ерхан е все около него. Жал ми е за Нарин. Това борбено момиче, неотстъпващо пред никого, сега само мълчи и плаче.
Пожелавам ви хубава неделна вечер.

# 168
Определено Джавидан прави така, че да си усложни живота неимоверно, но най-вече да причини огромна болка на децата си.
За мен тя няма сърце. Никога няма да се промени.
Нищо не може да я завърне към човешките радости.
Завистлива, злобна, коварна, без капка съвест.
А по темата за досещането.
Проблемът не е само в Кемал, но и в Емир.
Ако някой е изпитал на гърба си всичко, което изпита Емир с майка си от появата на Рейхан в конака, би трявбало да я наблюдава по-изкъсо и да се съмнява в постъпките и при определени ситуации. Както се казва да си има едно наум.
Каквото и да се случи с Джавидан в този сериал, все ще е малко.
Тя е отрова за  живота на най-близките си хора. Злото, което им причинява не може да се измери нито с физическа болка, която би могла да изпита, а за духовна - тя е оперирана от подобни чувства.

# 169
Здравейте групата,
Два клипа, на които може да се види как си тренира Демирджито хореографиите.
Сватбения зейбек:
https://www.youtube.com/watch?v=fi6GG9jkTnQ
Свободните боеве от предстоящия трети сезон:
https://www.instagram.com/p/CEhNl2WpdDQ/

# 170
Mydream, аз от самото начало се чудя как СЦ успя да сътвори такъв образ като Джавидан. Не вярвам, че в действителност има такива хора. Не може човек, заобиколен от толкова доброта, да измисля още по-зловещи планове, за да прави децата си нещастни. Това, което ме дразни най-много е, че тя изпитва удоволствие от всичките злини, които твори. Как пък нищо добро не видях в тази т.н. "майка". А и СЦ не се помъчи да я промени поне мъничко към по-добро. Мисля си "Какво иска да ни покаже СЦ с образа на Джавидан"? Аз ли нещо не я разбирам?
Що се отнася до Емир - той не знае за всичките й лошотии. Той винаги научава последен - Рейхан му ги спестява, защото все пак му е майка. Но и това е част от играта на Джавидан - тя много добре знае, че другите не са толкова лоши, като нея.
Стига съм си разваляла настроението рано сутрин в понеделник.
Благодаря на dani_pop за публикуваните клипове. Наистина, всички полагат огромни усилия, за да се реализира този проект.
Пожелавам ви хубав ден и успешна седмица.

# 171
Здравейте!

Ваня_С, трябва да има лоши и добри във всеки сериал. Образът на злата свекърва е много използван в турските сериали. Веднага бих могла да посоча няколко заглавия, но тук са попресолили яденето.
Мисля, че е много късно да подобряват Джавидан. Прекалено много грехове сътвори.
Само като си представя отношението и към Хикмет, и това, което прави с него, отделно към Рейхан, но то всъщност е към Емир...Към Зейнеб, Нигяр. Не обича Кемал. Не прие Таджи...
Както и да я променят към добро, това не може да заличи стореното.
Гледах едно представяне на сериала, видео от деня, когато започва неговото излъчване за първи път.
Актрисата, която играе като Джавидан каза "Да видят зрителите какви свекърви може да има."

dani_pop, благодаря за клипчетата!!!

Heart

# 172
Привет,
Във вчерашната серия нищо кой знае какво ново не се случи, освен, че Гюлсум яко играе по свирката на Джавидан, но това не ме учудва. За нея в момента парите са най-важният двигател. Все пак лоши думи от устата й за Хикмет, пък макар и по сценарий. Емир това най-вече го обиди - от всички неща, които чу, от това най-много го заболя.
Кемал бесен, та бесен, но мисля, че с думите към Нарин за семейния терапевт вече прекали. Разбирам защо й се сърди, но понякога Кемал от наранена гордост може да бъде и много злобен и точно това беше случая вчера. Като видях да се връща все пак при нея, след като я разплака и си викам - Е, най-накрая, не можеш да бъдеш чак толкова лош, но той ме опроверга веднага. Шахрийето пак заключи семейството, ама тоя път планът й не успя, даже бих казала, че по-лошо стана, отколкото те си мислеха с Оя. Не знам докога Кемал ще упорства и дано да не е за дълго.
Добра идея на Нарин да напише писмо на Кемал, дано той го намери навреме, че оная гад не й дава да диша и я бомбардира с идеята за този медицински семинар.
Рейхан много добре разбира болката на Нарин в момента - все пак тя трябваше да мълчи, когато беше шантажирана от Джемре и тогава нараняваше Емир по принуда и мълчеше от страх. Много ми хареса как прегърна Емир силно, за да се почувства защитена и обичана. И как го помоли да си обещаят да не си лягат скарани и винаги да заспиват заедно и прегърнати, независимо какво се е случило през деня. Според мен покрай историите с Гюлсум доста често ще трябва да изпълняват точно това си обещание в сериите занапред.
И разбрахме още един илач за сваляне на висока температура - да прегърнеш любимия и всичко ти минава от раз. Еех, така ако ставаше, ще фалират фармацевтичните компании.
Това е засега от мен. Хубав ден и до скоро!

# 173
Да, интересна серия.
Рейхан и Емир - много сладки във всичките им съвместни сцени /разменените СМС-и, снимки, разходката и вечерта в стаята/. Обожавам широките му прегръдки, как да не се гушнеш в тях. Гаднярката Джавидан наруши удоволствието на Емир да съзерцава любимата си и да прави анализ на бузите й. Ей, голяма манипулаторка, бе. Как само пусна мухата на Емир за Гюлсум и разиграха сцените. И защо? За да спечели Емир на своя страна.
Шахрие и Ойя - добри намерения с вечерята и заключването в стаята, но пълен провал на мероприятията.
Това "Вече си свободна", изпратено от Кемал, може да се изтълкува многозначно. Веднъж, както Нарин се зарадва на новината, че мафиотът е мъртъв и така, както го изтълкува Нарин - можеш да напуснеш  живота ни. Но пък Кемал се успокои, че "Масал и тя" са в безопасност, когато разбра, че мафиотът не е жив вече. Сърцето му се късаше, докато я гледаше от стълбите така наранена, но гневът му надделя. С една дума - ПЪН.
Пожелавам ви хубав ден и до следващата серия.

# 174
Здравейте!
Да, понякога много му се ядосвам на Кемал бей!
Обича Нарин, а се държи като пън!
Как се сдържа да не я прегърне  тази отдадена жена, как не я гушна да и даде мааалко топлина.
Въпреки всичко го харесвам, но да не ти е в къщата! Sweat Smile
А прегръдките на Емир са прекрасни. Revolving Hearts
Игрите на Джавидан дори не искам да го коментирам, но и актрисата е уникална.

https://twitter.com/i/status/1300703854787547137

Зад  камера морето е спокойно. Снаха и свекърва Sweat Smile

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 16:49 от Mydream

# 175
Здравейте, бандичка!
Днес напрежението между Рейхан и Емир започна да се повишава, пак стават двамата жертви на пъклените планове на Джавидан ханъм. Как не се умори тая жена да прави интриги, направо никаква почивка не си дава. Като постигне целта си да остане в имението, нещо друго няма да й хареса и ще почне нови интриги да плете.
Разбирам и Рейхан донякъде, спомни си как Емир я принуди да се извини за нещо, което не е направила. Макар че няма как да знае, че случаят тук изобщо не е такъв. Гюлсум си заслужава да я накарат да се извини.
Кемал и Нарин отново изиграха ролята на влюбени и щастливи младоженци пред социалните, но иначе настроението е под нулата при тях. Днес можем да кажем БРАВО на малката Масал - вече знае, че Ерхан е гад мръсна и го следи какви гадости прави, та ако има начин да ги поправи. Добре, че Кемал намери писмото и го прочете. Да видим утре как ще реагира и дали ще спре Нарин да не заминава.
Мислех си относно Джавидан, че няма човек, на когото да не е навредила по някакъв начин. Или май само на Мелике не смее да й прави мръсно или да й дудне, може би не смее, а дали не е възможно и да я е страх от нея, защото Емир я уважава почти, колкото майка. Дали няма по някакъв начин точно Мелике да разкрие господарката какви ги върти в новия сезон - а, дано, тази жена заслужава страхотно отмъщение за всички злини, които е причинила.
Това е от мен. Хубава вечер и до скоро!

# 176
Здравейте групата,
Както всички забелязват, отново се насочва сюжетът към драма, но да се надяваме, че любимците ни вече ще реагират зряло и с доверие помежду си.
От вчерашната серия ще изкоментирам само плана на Шехрие със заключването, което си беше ясно, че ще е пълен провал. Явно, заключената врата действа само когато влюбените сами се заключват, за да не позволят на любимия да се отдалечи. Справка: Емир и Рейхан, първи сезон.
https://www.youtube.com/watch?v=gP2n_idXJ00
От днешния епизод ще коментирам само писмото на Нарин. Много искрено, вълнуващо и абсолютно вярно. И пак ще кажа, откак са започнали проблемите с Ерхан, Нарин нито веднъж не е нарекла Кемал пън или тиквеник.
Ами това е, от любовта не може да се избяга, за щастие! Revolving Hearts

# 177
Ах, Емир, ах  - мъж мечта. Само да кажеш "А" и той веднага "НА". Много хубава изненада направи на Рейхан с възглавницата. Но много слуша мама, веднага се поддава на манипулациите й. То бива, бива уважение, ама тя въобще не го заслужава. То с тази "мама/свекърва" няма начин да не ни хвърлят отново в джаза/драмата.
Чудя се тази жена винаги ли е била такава или женитбата на Емир отключи в нея тази злоба. Ако винаги е била такава, как за 30 години не са я разбрали? Що за отношение проявява към Хикмет - ужасна. Вместо цял живот да му е благодарна, че я е измъкнал от калта и мизерията, тя направо се подиграва с него. Голямо театро, голямо нещо, разигра самата тя, а и заедно с Гюлсум.
Браво на Масал - добре, че запази писмото. А написаното в писмото си е самата истина за отношенията баща-дъщеря. Да, Нарин спря да нарича Кемал "пън" или "тиквеник", откакто се появи Ерхан, но тя сега не му е ядосана. Аз, обаче, ще продължа да си го наричам ПЪН, защото продължавам да му се ядосвам. Дано някой успее да забележи отношението на Масал към Ерхан и да се запита "Защо е така?".
Пожелавам ви хубав ден и доскоро.

# 178
  • София
Здравейте!

Скрит текст:

Тук не съм много съгласен. От едно известно време насам съм следил няколко турски сериала, къде по желание, къде по принуда и впечатлението ми е по-различно - обикновенно винаги има попресоляване на манджата, ама тук с чували сипят солта. Интересен е замисъла, ама почти няма движение в сюжета. Винаги в основата на всичко са Джавидан и Талаз, сега добавиха  Ерхан и толкова. Ако Лейля не беше излязла от сериала, Ерхан нямаше и да го има. Обикновенно главните герои преминават през различни препятствия,  лошите се разкриват, има възмездие, сменят се стресовите ситуации и хората свързани с тях, на кратко - има движение в сюжета. Тук това липсва - лошите са едни и същи, възмездие няма и глупостите и маниполациите им край нямат.

За мен продължават да са ми нтересни Нарин и Кемал, доста по-реални са ми като образи и мога да разбера действията им. Малко ми е странно как ък всичките им опити да признаят чувствата си и всички опити на Нарин да признае на Кемал истината се провалиха. Съвсем ненужно ми беше на мен да се появи ухажор на Шехрие за 3 епизода, само колкото да провали опитите на Кемал да признае чувствата си на Нарин.

Elle Ganovska - адмирации, доста добре разгада сюжета със сестрата.

# 179
Здравейте!
Имате право на несъгласие.
За пресоляването на манджата и пълнежите, за това, че е тотална турска сапунка - съм писала в коментари по-напред.
Въпросът е, че на мен ми харесва екранната  двойка  Йозге и Демирджи и  не търся логика, все пак говорим за едни 250 епизода и според руски източници още толкова почти в трети сезон.
Харесват ми и другите двама. Нарин е прекрасна. Писах, че и Кемал ми харесва въпреки поведението си. Това е така, защото всички сме много различни, различна е любовта ни, поведението ни, реакциите ни, травмите от миналото. Точно затова ми харесват - различни характери. За реални образи - ами все пак е кино. Няма как всичко да е реално. На мен не ми пречи да има нереални ситуации. Забавлявам се със сериала. Не приемам насериозно дори Джавидан. Актрисата толкова достоверно я представя, че понякога се забавлявам точно с играта и. Понякога гледам определени сцени самозаради музиката. Друг път потъвам в тъжните разплакани очи на Нарин, но харесвам и любовта в очите на Кемал. А  другата екранна двойка е бонус.

Дядката, който се върти край Шехрие го прескачам почти винаги.
Гледам сериите само в оригинал, почти съм на финала на втори сезон.
С нетърпение очаквам и трети сезон.  Искам да видя какво ще стане нататък и какво ще се случи с героите.
Най-вече ще гледам продължението заради Демирджи. Харесва ми играта му.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:45 от Mydream

Общи условия

Активация на акаунт