Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 085
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!

Ваня,
Скрит текст:
на лични ти изпратих линк за Моята лява страна -с бг превод.
Mydream, можеш ли и на мен да ми пратиш линка за бг превода на Моята лява страна.
Мерси!

# 481
Дрого е с превод.
291-ва серия.
Да, на Сонгюл нещо й се объркаха картите. Май ще падне от високо, като се взима толкова насериозно. Поне познах, че е скалъпила нещата в махалата. Уж са женени с Хикмет, пък се обръщат един към друг на г-жа и г-н.
Кемал и Нарин се договориха за фиктивен брак Кемал-Кумру, но и това им се размина.
Продължавам да си мисля, че Джемре е намислила нещо. Не ми се вярва да е отишла на свиждане на Джавидан от добри чувства.
Рашид съвсем обърка Емир, но все пак му каза част от истината, макар и допълнена с черни краски за Фериде. Чудеше се на какво да вярва относно Фериде - на очите си или на ушите си. Хубавото е, че никой не знае какво знае Емир. Много му се събра на момчето - посещението на Фериде в болницата "при позната", разговорът с Рашид и за капак - бракът на баща му. Дори и Хикмет се изненада, че за първи път Емир не е възразил на негово решение. Прав беше Емир, когато каза на Ойя, че Фериде не е виновна за случилото се. За всичко е виновна Джавидан - тя изпрати Фериде в имението, а след нея се довлече и снахата. Демирджи много добре изигра сцените  с новината за брака на Хикмет и незабравимата вечеря. Ще ми е интересно да видя сблъсъка Сонгюл - Емир.
Mydream, благодаря.
Пожелавам ви хубава вечер.

# 482
Здравейте!

Ваня,
Скрит текст:
на лични ти изпратих линк за Моята лява страна -с бг превод.
Mydream, можеш ли и на мен да ми пратиш линка за бг превода на Моята лява страна.
Мерси!

Да, заповядай. Heart

# 483
Добър вечер на всички. Отдавна не съм писала в темата понеже не следя 3 сезон сериала защото от както Йозге я няма в сериала и лично аз не съм постоянна в негото гледане може да се каже че изобщо ако го следя и то от време на време е за Нарин и Кемал. Относно последните може ли някой който следи сериала редовно само да ми разкаже как се развиват техните отношения.
Предварително ви благодаря.

# 484
Здравейте, права е Ваня, друго си е с превод.
Ще започна от Нарин и Кемал отзад напред. "Има надежда за живот за нея (Кумру) и за нас." Тази абсурдна ситуация,  в която намесиха и Бог, и свещенослужител, е напълно абсурдна. Единственият разумен в нея беше Кемал. Аз много исках да чуя разговора в затвора. Мисля че едва след въпроса "Щастлива ли си сега?", Нарин осъзна какво всъщност принуждава Кемал да направи. Що се отнася до неговите реакции, просто няма по-адекватни от тях. За радост, това бързо приключи, защото ситуацията беше на ръба на лудостта.
Сложни времена започват за Фериде, от едната страна снаха и, която ще е жестока с нея, от друга Емир, който няма да и отстъпва, зарече се, че ще отмъщава за излъганото доверие. И аз очаквах много директни сблъсъци Емир - Фериде, но мисля, че няма да има. Много лесно намират сценаристите начин да накарат героините си да мълчат. Сега Фериде няма да му се противопоставя, защото се чувства виновна и гузна. Интересно ми стана защо са му на Емир тези 500 000 дето нареди да му приготвят. А иначе, нека послухти, нека поразбере това онова, нека излезе от чувството, че е излъгана жертва и да види в реалния живот, че на хората им се налага да се борят с болката и приемат загубите на любимите си хора с уважение и достойнство. Мисля, че образът на Фериде и в тази посока ще изиграе важна роля, защото тя наистина си е проправяла път сама, болният и брат и е бил само морална подкрепа. На практика тя се е грижела и за неговото семейство. Успяха да вкарат и социалната тема в сериала сценаристите. На практика в първите два сезона, тя не присъстваше, защото Рейхан и майка и винаги са били подкрепяни материално от Хикмет. Дано покрай опитите да разобличи Фериде, Емир успее да разкрие манипулациите на Сонгюл, с които на практика убива мъжа си, а сестра му е принудена да направи компромис с честността и почтеността си.
Ама на Хикмет как му падна долната челюст при явния намек на жена му да си изпълни съпружеските отношения. Още повече взех да го съжалявам, ама както се казва това дето сам си го направиш и най-големият ти враг не може.
Хубав и спокоен ден на всички, до следващия превод! 🌞👍🥰

# 485
Привет, бандичка!
Като никога успях да изгледам и двата епизода този уикенд.
Не мога да разбера напълно поведението и решенията на Емир в момента - хем е бесен на Фериде, че го излъга, хем като застане пред нея пуска влюбения поглед. Направо е уникален Гьокберк - такова мълниеносно преобразяване, не е истина. Направо си е за кино проект в Холивуд.
Не разбрах откъде дойдоха у мъже Тархунови тези желания за бракосъчетания. Не мога да повярвам, че Кемал най-накрая клекна за женитба с Кумру. Дано разкритието на майката на Нарин, че Кумру не й е истинска сестра, сложи край на този кошмар, че става вече лудница пълна.
Емир и пръстена на ръката на Фериде - мисля си, че ще й отмъщава по някакъв начин с този брак, но още се чудя как точно.
Иначе Оя много се забавляваше с реакциите на Сьонгул, след като Фериде се върна в конака, ама бързо загуби ума и дума, като разбра, че Емир и Кемал смятат да се женят, беше подпалила като парен локомотив.
В следващата серия и баща на Фериде ще се появява, че чак летяха от него парчета порцелан по масата и хапващите блажено семейство Тархун. Ще става интересно.
Това е засега от мен, хубава вечер на всички!

# 486
Здравейте!
Истината е само една: Назмие ханъм трябва да продължава сценария, защото и сериалът продължава.
Е, първо дойдоха майката и сестрата на Нарин. Беше измислена тази ненормална история с Кумру, та принудиха Кемал да се жени за сестрата на любимата жена. Това никъде го няма. Сега и Фериде след йенгето, което пристигна в конака, /че взе и се омъжи за Хикмет амджа/, трябва да доведат и още някой от семейството и. Кой да бъде, кой да бъде? Бащата на Фериде. Хахахах! Гоуем смех! Емирджим да си има тъст! Какво ще му е!
 Да си пият заедно ракъто по време на строгите мерки, които въвеждат за празничните дни - от 31 декември до 4 януари - излизането в Турция е ясак! Какво отмъщение над Фериде?
Човекът и надяна пръстена, животът е кратък, любов, силна храна и тъст за разкош!
И той не знае какво иска! Едно си баба знае, едно си бае. Той е по отмъщенията, а после вика биг хата направих. Ужасна хата! Чок кютю! Озур делерим! Чок озур делерим!
А жените са все толкова влюбени в него, че на часа му прощават, пляскат с ръце и се прегръщат!
Няма време за губене! Спомени си трябват!
Тархунови с нови жени, да се съберат в конака, да празнуват три дни и три нощи, Сефер да пуска караокето и танци-манци до зори!
Хахахха! Време е да помислят и за Ойя! Тя няма да ги вкара в правия път, ами поне да и намерят един жених, някой аркадаш от ученическите години или богат амджа - роднина на Нарин от Азербайджан, тя ги харесва тамошните еркеци. Да се увеличава родата.
И след 4 януари, да се вземат малко в ръце и да поработят, а жените да останат насаме, да се сдобрят, да си поговорят по женски, да изплетат някой чорап  и разни други домакински занимания. От скука да не мислят щуротии.
Очаквам и Джави да дойде в конака, време е да видим тази любяща, грижовна майка, баба и съпруга. Така и така я оневиниха, поне да и постелят в гостната. Хикмет амджа има добро сърце, все ще има една чиния ядене и за нея. Да тонтурка отвреме-навреме внука и да му се радва. Да прави компания на Сонга и Мелек абла да им прави по едно кьопюклю кааве, каквото Дважи обича...
Идилия в Тархунови. А вечер Емко да се прибира и да се радва на цялата фамилия. Време е за мир и сговор.

---------
Усмихни се , Емир! Какво не ти е наред?
Жената ти жена, детето ти дете...Пусни усмивката, балоните, снега, накарай облаците да говорят!
Реши вече какво искаш от живота.
Аа, недей още, че сериалът ще свърши. Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:37 от Mydream

# 487
  • Русе
Mydream , Elle Ganovska, много сте забавни и двете! Смея се от душа!!!

# 488
Привет на всички.
Момичета, много ме развеселихте. Прочетох постовете ви с огромно удоволствие.
Преводите отново се бавят и ще карам по картинки.
1. Емир Тархун, докато се чудиш кой лъже, сезонът ще свърши. С нетърпение очаквам да видя гениалния ти плЯн, как, аджеба, ще стигнеш до истината и какво ще направиш после. Ще разбереш ли най-после, че единствената, която не те е лъгала, е биологичната майка на сина ти? Ще й простиш ли? Ще покосиш ли гнева, който препуска из вените ти и е единственото, което те държи жив? Ще престанеш ли да я мразиш, защото, ако мразиш, няма да забравиш? Идва ми направо да те опердаша. За играта на Демирджи нямам думи, освен да кажа едно голямо "браво" на момчето. При този недодялан /за да не кажа нещо друго/ сценарий много добре се справя с непосилната си задача.
2. Омръзна ми от това иди ми до'ди ми на Фериде. Колко пъти си тръгва и се връща, ами да спре вече. Добре, че онази жена й отвори очичките за делата на снахата в Сапанджъ, та да разбере що за човек е Сонгюл и да дотичка набързо в имението. Че и предложението да стане майка на Ийт да приеме за нула време. Да я видим какви ще ги къдри, когато истината за връзката й с Джавидан излезе наяве.
3. В имението мъжете Тархун се женят за отрицателно време, без значение за коя. За Хикмет си мисля, че така се е оженил и за Джавидан, която беше положила доста усилия, докато стигне до него и успее да се измъкне от мизерията, в която е живяла. А Емир винаги си намира повод. Първият път беше, за да натрие носа на баща си и да му докаже, че не е прав, а сега - заради Ийт. Но той си е такъв - първо действа, после мисли, а чувствата са най-накрая, ако все пак успее да стигне до тях. Когато се разведоха с Рейхан и се зарече, че няма да я вижда, отиде първо "заради Зейнеп", а после - "заради баща си". Сега на ход е детето.
4. Е, Нарин абла, доволна ли си от това, което сътвори? Щастлива ли си? Успокои ли се съвестта ти, след като нарани всички около себе си - Кемал, Масал, Шахрие? На фона на всичката лошотия, която се сипе от екрана, добротата на Нарин ми идва вповечко. Дано, все пак, майка й успее да спре този фарс, който твори Кумру.
5. Да, интуицията на Ойя работи и добре надушва нещата, но не ги довежда докрай. Така беше и при развода на Емир и Рейхан - усети, че Джемре има пръст в тази работа, но какво от това. Да видим сега какви ще ги натвори. Лошото е, че никой не вярва на интуицията й и не я взимат насериозно.
6. Хайде бакалъм кой кого ще надцака с лъжите и компроматите - Фериде или Сонгюл, коя и как ще бъде разобличена първа.
Mydream, в имението има място и за Джемре, и за Талаз, и за Мимо. Да си ги вземат и тях за отглеждане и купонът ще е на 6. Някой, ако иска да избяга от лудницата, има къде - къщичката в Сапанджъ е свободна.
Има неща, които ми бодят очите и не мога да не ги споделя с вас.
1. Що за операция направиха на Кумру за два дни и то на главата. И си се прибра по живо, по здраво на собствен ход. Е, няма такава фантасмагория.
2. Срещите на Джемре и Талаз с полицията винаги минават безпрепятствено. Та тези хора не ги ли издирват или Назмие ханъм забрави и това?
3. Натоварват ме сцените с детето, когато плаче и се опитват да издевателстват над него. Дано всичко това да е само монтаж. Не знам как допускат да се показват такива неща.
Скрит текст:
Здравейте!
Истината е само една: Назмие ханъм трябва да продължава сценария, защото и сериалът продължава.
Е, първо дойдоха майката и сестрата на Нарин. Беше измислена тази ненормална история с Кумру, та принудиха Кемал да се жени за сестрата на любимата жена. Това никъде го няма. Сега и Фериде след йенгето, което пристигна в конака, /че взе и се омъжи за Хикмет амджа/, трябва да доведат и още някой от семейството и. Кой да бъде, кой да бъде? Бащата на Фериде. Хахахах! Гоуем смех! Емирджим да си има тъст! Какво ще му е!
 Да си пият заедно ракъто по време на строгите мерки, които въвеждат за празничните дни - от 31 декември до 4 януари - излизането в Турция е ясак! Какво отмъщение над Фериде?
Човекът и надяна пръстена, животът е кратък, любов, силна храна и тъст за разкош!
И той не знае какво иска! Едно си баба знае, едно си бае. Той е по отмъщенията, а после вика биг хата направих. Ужасна хата! Чок кютю! Озур делерим! Чок озур делерим!
А жените са все толкова влюбени в него, че на часа му прощават, пляскат с ръце и се прегръщат!
Няма време за губене! Спомени си трябват!
Тархунови с нови жени, да се съберат в конака, да празнуват три дни и три нощи, Сефер да пуска караокето и танци-манци до зори!
Хахахха! Време е да помислят и за Ойя! Тя няма да ги вкара в правия път, ами поне да и намерят един жених, някой аркадаш от ученическите години или богат амджа - роднина на Нарин от Азербайджан, тя ги харесва тамошните еркеци. Да се увеличава родата.
И след 4 януари, да се вземат малко в ръце и да поработят, а жените да останат насаме, да се сдобрят, да си поговорят по женски, да изплетат някой чорап  и разни други домакински занимания. От скука да не мислят щуротии.
Очаквам и Джави да дойде в конака, време е да видим тази любяща, грижовна майка, баба и съпруга. Така и така я оневиниха, поне да и постелят в гостната. Хикмет амджа има добро сърце, все ще има една чиния ядене и за нея. Да тонтурка отвреме-навреме внука и да му се радва.
Да прави компания на Сонга и Мелек абла да им прави по едно кьопюклю кааве, каквото Дважи обича...
Скрит текст:
Идилия в Тархунови. А вечер Емко да се прибира и да се радва на цялата фамилия. Време е за мир и сговор.

---------
Усмихни се , Емир! Какво не ти е наред?
Жената ти жена, детето ти дете...Пусни усмивката, балоните, снега, накарай облаците да говорят!
Реши вече какво искаш от живота.
Аа, недей още, че сериалът ще свърши. Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

Това кафе ли имаш предвид?

Ще видим в събота как и от къде ще изникне Фериде бабасъ и ще се спре ли Нарин с недомислиците, които твори.
Спирам, че май пак натворих глупости.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.
------------
Допълвам поста си, след като изгледах 293-ти епизод с превод.
ЖДНБ /Жива Да Не Бях/ да стигнем и до този абсурд.
Не мога да се примиря, че от устата на Емир Тархун доживях да чуя реплика към сина му относно Фериде: "Знам едно, че тя те подари на мен. За това трябва да съм й благодарен". Пълна амнезия е обхванала Емир бей, детето падна от небето и Фериде му го подари.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:56 от Ваня_С

# 489
Привет!
Ваня може и това кафе. Само, че крайно време е Мелике абла да се научи да го прави...Предвид кой ще се върне в конака и кой застана начело...
Колкото до мъжете Тархун, не знам амнезия или вървят към "все ми е едно" да става каквото ще.
Кемал ще се жени за Кумру. Защо? Щото обичал Нарин, а тя пък имала съвест. Ами, като има съвест, да напусне Кемал и да не му го причинява. Крайно време е авукат бей да им отвори широко вратата и трите -майка и "сестри" да напуснат дома му. Да отиват, където искат, да работят каквото искат, да видят как се изкарва хляба  и откъде идва топлата вода. Да се женят, за когото искат.
Това е абсолютна фантасмагория.
Хико амджа - без коментар. Избира си змиите - една от друга по-отровни...
Емирко - не знае какво иска. Все излъган, все измамен, но това не му пречи да ги обича после. Нямам търпение да видя любовта му към Фериде, щом тя му е подарила сина...

# 490
Моля да ме извините, но не мога да се побера в кожата си с тази недомислица.
Изгледах и 294-та серия с превод и си представям нещата по следния начин.
Нарин и мама в Азърбейджан, а Кумру, жива и здрава, господарка на дома Кемалов с нещастната Масал. Госпожата може да разкара и Шахрие. Нарин вече си е намерила дом и ще напуска къщата. И фиктивният брак се превръща в реален. Горките Кемал и Масал.
Много ми е интересно Емир като ще се жени за Фериде коя нейна лична карта ще използва. Ако е фалшивата, после много лесно може да анулира брака, след като я разобличи, разбира се.
Чудя се на Хикмет с кои очи води разговор с Емир, че е взел прибързано решение за брака с Фериде и дали го е обмислил. А той премисли ли, когато се ожени за Сонгюл и за колко време я свърши тази работа? Даже и с Мелике обсъжда дали е правилно решението му. Вече и Хикмет е благодарен на Фериде за това, че първо подарила Ийт на Емир, а после, че му върнала Емир.
Чичо и племенник в холдинга взаимно си ближат раните за предстоящите бракове. И двмата се пекат на един и същ огън - не обичат влюбените в тях жени, за които ще се женят. Единият го прави заради Нарин, а другият - заради Ийт.
Интерсно ми е как ще реагира Джавидан, когато Джемре й съобщи "хубавата" новина, че "чичо Хикмет" се е оженил. После няма начин да не разбере, че и Емир се оженил. Да я видим тогава какви ще ги сътвори.
Ех, Назмие ханъм, какво се опитваш да ми покажеш? Че в любовта и да правиш жертви е все тая - никой не го оценява и бързо се забравя.
Пожелавам ви хубав ден.

# 491
  • Русе
Привет на Клетвоманияците!
Чета Ви и хем се смея от сърце, хем се ядосвам от недомислиците на Г-жа СЦ! А обикновено на фрагманите само се ядосвам!!! Явно сценаристката залага на принципа, че едно нещо може да оправи само когато напълно се разруши. Към недомислиците прибавям и репликата, че "Фериде е подарила на Емир детето"?!! Боже, Боже, кой го ражда, кой даде живота си, и кой на кого го подарява?!! Разбирам от сравнения, метафори и все в този стил, но това е бисер за Гинес.
Няма да пиша за другите недомислици, Вие сте достатъчно изчерпателни!

# 492
Здравейте момичета, гледам тук голяма забава сте спретнали, викам и аз да се включа, че сколасах най-сетне с преводите.
От 293 епизод разбрах две неща: Едното е , че Емир в първия сезон го ожени баща му за негово добро, а в третия той ще свърши сам това за доброто на всички. И пак като тогава ще доказва собствената си правота. Като знаем какво се случи в предните два сезона, ясно е този какво ще последва. Ваня май питаше с коя лична карта ще се омъжи Фериде, то и рускините това питат от има-няма месец. Разбира се, че с фалшивата, иначе как ще има повод за истинска сватба когато нещата се разплетат.
Що се отнася до абсурдната сватба на Кемал и Кумру, имаше един адекватен образ и той отиде курбан. Иначе ситуацията е на границата на лудостта, щом се оставиха лудата да ги върти на малкия си пръст. Има моменти, в които се питам Нарин помни ли още, че е лекар и то хирург и толкова ли е сложно да изобличи лъжата на шизофреничката. Мисля, че тя няма да предприеме нищо и след като разбере, че Кумру не и е сестра и тогава освен да я канонизират, не виждам какво друго може да се случи.
294 епизод:
Емир ще разкрива тайни и ще мъсти. Ясно е, че няма да се наложи, защото няма за какво. Аз обаче, съм оптимистка и мисля, че освен с Ийгит, Фериде ще го сдобри и с мъртвата Рейхан. Много се смяхте на тъста, но тази тъпа злобарка Сонгюл е в състояние да докара всички неудачници и аферисти от селото, за да злепоставят Фериде. Както знаем, обаче, тези планове само сближават главните герои. Поправете ме, ако бъркам, но бащата е напуснал семейството заради друга жена когато с брата са били малки и неговото поведение по никакъв начин не може да рефлектира върху Фериде.
В крайна сметка, тя е добра, състрадателна и жертвоготовна. Знаейки какво си причинява хукна да спасява и пази Емир, и близките му от манипулациите на леля Соня, както я наричат рускините. И как да не хукне като е влюбена до ушите, пък и как да не е влюбена, Емир е красив и добър, какво повече може да иска. Е, ответната любов е добър вариант, ама и това ще стане.
А Емир много още ще се чуди какво се случва, защото дори и да мисли че Фериде играе, постъпките и не са користни и егоистични. Та голямо чудене ще падне. Поне временно се отървахме от физическото присъствие на Рашит, че нещо моят човек много си спомня думите му.
А иначе с Джемре и Талаз голям смях. Не само се подиграха с полицаите, ами си и повярваха. То май докато другите се тресат в недоверие и пристъпи на мазохизъм, те може и да потънат в романтични напъни. А енгето ме уби: Фериде и застрашавала статуса. 🤔 Тая е истинска кучка, само Хикмет бей не го вижда и се изживява като светец и мизантроп. И колко е притеснен, че Емир не обичал Фериде, като че ли някога е смятал, че любовта е задължително условие за встъпване в брак. 😜
Много ми е жал за Мелике, тя не заслужава подобно отношение. 😢
Ще пише Назмие ханъм, как няма да пише. Факт е, че много добре си познава аудиторията и дневните и сериали си имат стабилна публика. Сега ми е любопитно какво ще предприеме Демирджи с новия си мениджър, още повече, че договорите се подписват януари месец. Въобще, пораздвижиха се страстите предпразнично. 😜
На всички желая хубав уикенд и до следващия превод! ❤️

# 493
Привет на всички.
За довечера са ни спретнали два фрагмана. Бомба гиби.

https://www.youtube.com/watch?v=EvljBmy2oy0
С превод на руски

и https://vk.com/video-149255342_456243327

Хайде балакъм, какви ще ги сътворят.
Пожелавам ви спокойна неделя.

# 494
Привет на всички.
За довечера са ни спретнали два фрагмана. Бомба гиби.

https://www.youtube.com/watch?v=EvljBmy2oy0
С превод на руски

и https://vk.com/video-149255342_456243327

Хайде балакъм, какви ще ги сътворят.
Пожелавам ви спокойна неделя.
Честно казано, вторият ме притеснява 😜

Общи условия

Активация на акаунт