Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Привет на всички.
За довечера са ни спретнали два фрагмана. Бомба гиби.

https://www.youtube.com/watch?v=EvljBmy2oy0
С превод на руски

и https://vk.com/video-149255342_456243327

Хайде балакъм, какви ще ги сътворят.
Пожелавам ви спокойна неделя.
Честно казано, вторият ме притеснява 😜
А мен ме притеснява абсолютно всичко в насоката, която ни водят. Преди години имаше един турски сериал, в който почти всички главни положителни герои станаха отрицателни, а отрицателните - положителни. И най-големият гадняр взе "наградата"-момичето. Пу-пу, да не ни е на уроки!!! Дано не стане така и тук!

# 496
Привет!

winona, ами може Талазчо  да вземе момичето Сонга /къз втора младост, средна възраст, те са най-шавливи, хахахаха/ Sweat Smile
Няма лошо! Старата лИбоФ ръжда не хваща! Two Hearts
И още, може лошото момиче да вземе доброто момче Sweat Smile -
Джемренцето да хване Емирко - така ще се сбъдне една детска мечта...Защо не? По Коледа се случват чудеса!
Аз предлагам и Мелике да отиде при Хико амджа. Най-подир. Kiss
Джава-умница, на мръсните дела кралица, да се сближи с бащата на Фериде. Ще бъдат топ 10! Dart
Кумру с глиги! Animal Pig2 + Animal Crying Cat Face
Фериде със Саферчо! Поне ще има добра свекърва! А и той е порядъчно момче.
Ще има да и вика Чичем, гюлюм! Flowers Hibiscus
Таджито с Ойка! Yum
За феновете да има поне една утеха - Кемал, Нарин, Масал и Ийтчо - да си бъдат семейство...С майка докторка, татко авукат...Баба Мюневерка да им се радва! People Couple With Heart  People Couple

Гарантирам ви, че ще има и 4 сезон на Клетвата, така както са тръгнали. Само да попитам, колко пъти Масал избяга от дома си досега? И колко пъти Рейхан си тръгва от конака? Сега е наред Фериде...
Други въпроси няма да задавам. Докато извадят от ръкава всички роднини на Нарин и Фериде ще мине много време. Назмие ханъм ще скърпва по някоя сценка с всеки герой и сериалчето ще си върви.

Само да сме здрави!  Хубава предпразнична седмица на всички! Heart

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 12:02 от Mydream

# 497
  • Русе
Mydream, така ме разсмя, че ме чуха даже в центъра...на затворен прозорец! Ставаш повече от Назмие ханъм?!
Светли празници и от мен!

# 498
Привет, банда!
Тъй като гледам без превод, защото нямам време да гледам по два пъти, някои неща не ги разбирам съвсем.
Определено такъв Емир, криещ се по кюшета и конаци не ми харесва. Може би си има причина сега да е такъв, за да не бъде лъган от жените в живота си, но по-добре да каже всичко директно и да става каквото ще.
Относно Сейфи бей - само от реакциите на Фериде се вижда, че е ужасена. Доколкото схванах от ретроспекциите, тоя си е бил кърканде още откакто Фериде е била дете, че даже и жена си е затрил. Ясно е от началото, че ще краде в имението - очите му се облещиха като палачинки като видя вазите и златните слончета. Интересно кой го сгащи на местопрестъплението. Ако съдя как действа Назмийе, сигурно ще е Сонгюл анъм, че обирът да се осъществи.
Оя бетер Джавидан с тези предбрачни договори. Емир правилно се намеси, ама тоя път Фериде се оказа доста горда и все пак подписа. Ама как гледаше йенгето, че заради Фериде трябваше и тя парафа да тури, а направо й се ревеше.
Нищо де, после Хико й връчи един тлъст пръстен, който така блестеше, че чак мен можеше да ослепи.
Тоя годежен пръстен, дето само го размятат насам-натам, да няма общо с тоя, дето е на ръката на Йозге абла - не може само тя да се разхожда с диаманти по пръстите, трябва всички дами в "Обещание" да се сдобият с такива, да не ревнува Назмийе ханъм, че не е в центъра на вниманието в социалните мрежи.
Емир как се размина някое парче порцелан да не му резне част от лицето, барабар с брадата - рисковете на професията. Въртеше се в нета една снимка с порязаната му ръка, явно все пак е дал частично фира.
Толкоз от мен. Весело посрещане на празниците!

# 499
Здравейте!

Надявам се Джава вече да е спокойна. Тъй като посвети много от времето, усилията си, нощите си, за  да унищожи Рейхан, да я прогони далеч, да я изтрие от съзнанието на сина си, а нея вече я няма, спокойно може да се върне в конака.Надявам се най-вече да намери успокоение и да го види щастлив с Фериде, която тя се постара лично да изпрати там - за щастието на Емир и внука /който Рейхан им подари/.

Е, Джавидан е на ход, а Назмие ханъм нека я направи щастлива съпруга и майка, каквато искаше да бъде - царица на конака. Само не знам дали ще има очи и нос да си мечтае за обществото, към което се стремеше...след всички нечовешки дела и затвора.
Със сигурност и затова Рейхан и е виновна.
А тъй като Тархунови забравят всичко и всички много бързо, навярно ще забравят и злините на Джава - как за малко не уби първо Рейхан, после Хикмет, въвлече Джемре, Нигяр в игрите си....
Да не говорим, че дума не се обелва и за Суна.
Актрисата отиде в друг сериал, но героинята и тя ли е изтрита от паметта на най-близките си.
 Хайде Рейхан е чужда, нея кучетата я яли, ама Суна...

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 11:51 от Mydream

# 500
Привет на всички.
Гледам и се чудя да се смея ли, да плача ли.
За Джавидан - има Рейхан, има проблем, няма Рейхан, няма проблем. Всичко друго си е ОК, всички заслужават щастие и тя се радва за тях. Да видим дали ще е истина това и дали Джемре ще й помогне злобата й да си прекъсне отпуската.
Трите поколения Тархун се сдобиха с "прекрасен" сват, тъст и дядо, пристигнал след "дълга командировка",  "собственик на антикварно магазинче". След сватбата иска и стая да му предоставят. В имението и глътка вино не изпиха, само вода и сокове, а сега ще трябва да се заредят с по-твърд акохол за новия член на семейството. Боже, Хикмет го покани да остане до сватбата, за да си изгладят отношенията с Фериде. Разбрахме за грабежите и бандите, с които е свързан /колега на Талаз/, но на мен ми е интересно дали се знае за убийството на майката. ПлЯнът "Сонгюл" такър, такър сработва. След Мелике сега е ред и на Сафер.

Горката Фериде - притискат я от всички страни. То Джавидан, то Сонгюл, то т.н. "баща", а и Емир с неговите съмнения, но е прав. Не й стига тежкото детсво, а и сегашният й живот не е за завиждане. Ех, Фериде, ако знаеше какво те очаква, въобще нямаше да се захващаш с Джавидан и да се насадиш на тези пАчи яйца.
Сонгюл е като Джавидан - колкото повече се мъчи да опозори Фериде, толкова повече я сближава с Емир. Ще й излезе и на нея сметката без кръчмар. Както казват рускините, винаги носи глава лук със себе си и лее сълзи, когато потрябва.
Нарин и Кемал продължават да творят глупости, провокирани от Кумру. Ой, на Кумру няма кой да й дръпне столчето и да й съблече сватбената рокля, няма и ПБН. Горкият Кемал, как пък един нормален брак не му се случи, а все фиктивни. За Масал да не говорим - и тя се сдоби с "прекрасна" майка. Разчитам на Шахрие да вкара в правия път Кумру и да я разобличи щом майка й не успява - вече усеща, че сърцето й е лошо. Давай, Шахрие, на прав път си. Много закъсня с истината, Милювер ханъм. Между другото, май не видях пръстени на ръцете на Кемал и Кумру.
За Талаз нямам думи в какво го превърнаха - от всемогъщ и безстрашен мошеник в старче, което заспива на пост, даже не се заинтересува от офертата на Джемре за много пари, но не е забравил първата лИбоФ. Чак се изненадах, че и той можел да обича някого, освен парите. Голям екшън ще стане, ако Талаз отвори очите на Хикмет за кого се е оженил.

И аз не харесвам този Емир, но ми е интерсно каква ще бъде реакцията му, когато узнае цялата истина. На вълка вратът му е дебел, зщото сам си върши работата. Та и Емир реши сам да стигне до истината, да се прави на детектив и да играе своята игра. Чудя му се, като разбра истинската фамилия на Фериде, защо не предприе нищо? Мисли с главата си, Емир Тархун. Да видим до къде ще я докараш. Единствено харесвам сцените му с детето.
За съжаление, никой не може да избира родителите си - съдба. И Емир, и Фериде не случиха на родители.
Започвам да си мисля, че Рейхан е погребана в Ерзурум, при майка й и затова не ходят на гроба й.
И сега какво, Сонгюл и Фериде ще си мерят пръстените ли? Искаше ми се брачните договори да си останат, но в събота ще видим какво ще се случи. Дано Емир да скъса само договора на Фериде, а да остане този на Сонгюл.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден и светли празници.

# 501
Здравейте момичета съзаклятнички,
Успях да изгледам с превод двете последни серии и бързам да споделя.
Като гледам при Тархуните започна Сезонът на сватбите. То в дома или по-скоро в домовете на Кемал, е по-скоро Сезонът на канарчетата, ама нейсе, сериал да става. Не, че Хикмет е Красив ум, ама Емир и Сефер като Шерлок Холмс и Доктор Уотсън си ги бива.
Ще започна от имението. Голяма измет бащата на Фериде. Не случайно тя върна пръстена, кой би искал подобен роднина - помисли си дали искаш такава майка за Ийгит. Но Емир наистина е добър човек - никой не отговаря за делата на родителите си. Казаното от нея - ако баща ми беше добър като теб, всичко щеше да е различно, съдържа драмата на три, два от които вече унищожени, живота. И ответното - чак сега разбрах колко травми съм нанесъл на Ийгит с това, че не го забелязвах. Ех, Емир, ех, ти наистина не знаеш какво е да издевателстват над теб най-близките ти. Да, знам, ще кажете, Джавидан се постара. Но тя за сина си винаги е била най-добрата майка, трябваше да се влюби синът и, за да започне да издевателства над жена му. Картинка мила, родна и позната по нашите географски ширини. Не ме разбирайте погрешно, не защитавам и оправдавам Джавидан по никакъв начин, просто край нас непрекъснато това се случва, просто е тихо, мирно и кротко. Преди време бях шокирана от случайно дочут разговор. Свекърва се оплакваше на своя позната, че снаха и не иска второ дете, защото е с бъбречна недостатъчност и втора бременност ще е фатална за нея. Коментарът беше, хем я взехме болна, хем още едно дете не иска да роди. След време разбрах, че жената е родила и няколко месеца след това е угаснала. Свекървата никой не нарича убийца, а и самата тя не страда от подобни угризения. Не познавам сина и честно казано, не искам. А Джава няма да е спокойна, искрено се надявам да помогне на близките си, доказвайки своето разкаяние за стореното. И пак ще кажа, наказанието, ако липсва разкаяние, не струва и пет пари, води до по-големи злодеяния.  Оказва се, че Фериде е накарана от баща си да краде. Нейните спомени стигнаха до първото бягство, но как мже да противодейства едно малко дете на подобна гнида. Много силна сцена на гробищата, не помня от кога не бях плакала на филм, а сега и двата пъти. Разбрахме причината Фериде да запази добрината и честността си въпреки всичко - тази крехка и неугледна на външен вид майка, която отказва тя и децата и да се възползват от крадените пари.  Аз разбирам и защо не признава всичко - за да споделиш с някого подобни неща, трябва да му вярваш, в противен случай неудобството и срамът надделяват.
Всъщност Кемал обобщи - Фериде е имала труден живот, но явно винаги се е стремяла да се държи на крака, затова не я обиждай.
Тази Сонгюл май ще се окаже най-голямата измет. Явно, не само е стара изгора на Талаз, но е провалила живота му. Любопитно ми е как ще навържат Сонгюл, Талаз и бащата на Фериде и разбира се, бизнеса с кражби, извършвани от деца. признавам, много добър ход на сценаристите. С един куршум много зайци. А и вече е ясно защо бяха запазени образите на Джемре и Талаз в третия сезон.
Някъде бях чела преди време, че Джан Верел нямал изразителни мимики. В сцената със сватбата как грейна лицето му като видя Нарин и как посивя за отрицателно време след положителния и знак. Този абсурд явно още доста време ще ни държи. Но тук има една Шехрие абла дето няма нужда да слухти и подслушва, защото бързо усеща кои хора стават и кои не. Душичка Таджи, кукуто имала нужда от любов. Всеки изхожда от собственото си битие. И категоричното - това момиче е зло, сърцето му е зло, изречено от Шехрие. Много женски образи, много гледни точки, различно поведение и аргументация за него, но ми е интересно да гледам.
И накрая ще си позволя да напиша няколко думи за Емир. На мен определено ми харесва слухтенето и дебненето му, защото го спасяват от погрешни реакции на прима виста. Според мен, в това слухтене ще научи неща, които няма откъде да знае. Те с Фериде наистина са си необходими. Той, за да излезе от поведението на мамино синче, криещо се зад милионите на баща си, а тя за да намери най-сетне добри хора, които ще я приемат въпреки миналото и баща и. Той, за да започне да се държи като зрял мъж, тя, за да спре да се срамува от лошотиите на други хора, пък макар и имащи роднинска връзка с нея. Има една американска поредица Любовта идва полека, която отваря пътя за голямото кино на Кейти Холмс. Първата част завършва с думите - любовта не винаги е пеперуди в корема, по-често е доверие и закрила. Та така и в нашия сериал - от Фериде пеперудите, от Емир закрилата и през общото доверие. Ще бъда разочарована, ако и тогава не бъде приета с благодарност паметта за Рейхан.
Желая на всички много здрави, светли и щастливи празници!  Бъдете с хората, които обичате и раздавайте щедро от позитивизма и енергията си! Благодаря, че ви има! Heart

# 502
Хайде сега да видим чия е ръката.

Аз мисля, че е на Фериде.

# 503
Хайде сега да видим чия е ръката.

Аз мисля, че е на Фериде.
Аз също. Даже мислех да напиша предположението си, но се отказах. И мисля, че именно заради това ще бъде вкарана в манипулация, която ще рефлектира най-напред върху нея.

# 504

Нещо фантазията ми се поразмърда.
Възможно е Фериде да хване баща си и да се опита да го прикрие, но някой ги е видял /Емир или Сонгюл/.
Ако е Емир, ще продължи с играта и следенето /сейфа от фрагмана/.
Ако е Сонгюл, ще я притиска още повече.
И сега какво, ще искаме ли момата от тате?
Мисля, че ни бутат в посока "Лейля" от 1-ви сезон.
А сега пожелавам на вас и вашите семейства много здраве. Останалото - кой каквото си пожелае.
Весели празници.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 08:11 от Ваня_С

# 505
Честито Рождество Христова!
Бъдете здрави и много усмихнати.
Ново от двамата влюбени

Някой някого е посетил на снимачната площадка

и ново от Йозге

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 21:52 от azisiq

# 506
Здравейте!

Водя ви един чаровник...и пожелавам хубаво предпразнично настроение...Christmas Tree Nature Sparkler

# 507
Чак па чаровник Grinning

# 508
Привет на всички.
Ще изчакам търпеливо превода на последните серии и тогава ще ги коментирам.
Но ми се наби една реплика на Емир след годежа с Рейхан, когато я обяви за господарка на имението:

"Понякога прекаленото състрадание засенчва справедливостта."

Мисля, че това може да бъде и основното мото на филма - отнася се за всички герои.
Като си помисля колко неща направи Рейхан за семейство Тархун - изправи на крака Суна, положи неимоверни грижи за Хикмет /ако не беше тя, Джавидан да му е видяла сметката/, превъзпита Емир и го дари със син. И сега - НИЩО, дори и думичка няма за нея, да не говорим за помен или молитва за душата й.
Имах един директор, който казваше "Няма ненаказано добро" и "Направи добро, да изядеш л...о". Май това се опитва да ни каже и Назмие ханъм. Но на мен не ми се иска да е така. Искам доброто да е вповече и да побеждава злото.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

# 509
Здравейте!

Ваня, много истина има в коментара ти относно състраданието и справедливостта.
Може би е най-добре да се мисли за трети сезон, като за съвсем нов филм, все едно не сме гледали първите два. Трудно е да се търси някаква логика. Просто я няма, защото трябва да се пише сценарий и да има небивалици, които да движат историята напред, наляво, надясно и в нищото, после отначало. Как се пише сценарий за три сезона, от които за първите два ежедневни серии?
За мен Клетва е 1 и 2 сезон, бих казала до момента, в който Рейхан съобщи на Емир  новината, че ще става баща.
После беше само мъка, огромна мъка.
Последните две серии, без превод.
Смешен Талаз, неговият образ е  поредният олекнал в сериала.
Нито е бандит, нито е добър. Влюбен изтрещял глупак.
Джемрето... от образовано момиче, с прекрасна майка лекар - на бунището, продавачка на семки и ревнуваща Талаз, може би...
Джава - най-вероятно оправдана от всички.
Емир - все на него ли са падат тези "лъжливи" моми?!
Няколко идеи по-въздържан/няма го онова беснеене и трошене, сърдене с дни, но и прикрит... С едно животинско огънче в очите.
Фериде... дааа, къде отиде онова напористо момиче, което казваше истината на Емир и дръзваше да му се противопостави.
Защо и двамата трябва да крият какво чувстват и какви мисли ги вълнуват, като и без това са свързани вече помежду си?
Толкова ли е трудно да кажеш, че обичаш? Че ти пука за другия...
Както и това, което те вълнува, защото знаеш определени неща, но не си сигурен в тях, в крайна сметка. Не е ли по-лесно да си искрен с човека, с който ще  вървите по един път, дори и в името на детето.
Но, трябва интрига, а не истина. Да става сериал.
Хикмет и Сонга са номер едно сред двойките - тя си въобразява, че ще го лъже вечно, той вярва, че тя е добър и спокоен човек - хузур му било на Хико амджа.
Оплакаха се един на друг Хико и Кемал. Все на тях ли? Все на тях...
Мечбурум....били
И пак на Джава...С какви очи ще отиде в конака?!!!

Общи условия

Активация на акаунт