Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 051
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета, напълно споделям мнението ви!
 Аз също няма да коментирам само по картинките, макар и доста показателни, ще изчакам превода. Ще си позволя само да изразя мнение, че по отношение на сценариите аз не виждам съществена разлика между сезоните, една и съща боза. Единствената логика в поведението на героите е да се създават недоразумения, които проточват сериала във времето. Ако героите разговарят помежду си и разкажат всичко, което ги вълнува без премълчавания, за час и половина филмът е изчерпал темата си. А така, играейки си на развален телефон, могат да запълнят 2-3 години.
Много от ситуациите са клишета - свекърва, която не може да понася снаха си, приятелка от детинство, която не е станала любима, завистлива слугиня, изнудваща господарите си. Хиляди варианти за развитие на тези ситуации, включително и в класическата литература. Много от решенията в дизито са необясними за нас, но не чак толкова за южните ни съседи. Други решения пък те не приемат, защото творците са следвали някакъв европейски или световен модел. За жалост, най-голямият недостатък за мен е, че сценарият се пише в движение и се губи стратегическата нишка, защо и какъв е смисълът от всичко това не става ясно. Така и тук, вървяха по линия на голямата любов, изгубиха я. Тръгнаха по линия на отрицанието, започна да се превръща в гротеска. Съчувствам на актьорите, защото целта на занятието, им помага в превъплъщението. В това ловене на риба в мътна вода, Демирджи ми е най-убедителен. Много му отива това поведение на сеирджия, погледите му имат широко поле за изява. Определено насмешливо-циничният му взор ми е фаворит.
Хубава вечер на всички! ❤️

# 511

Честита Нова Година!
Пожелавам ви да е здрава и изпълнена с много любов и добрина.

Изгледах 297-ма серия с превод и нищо ново под слънцето.
Сонгюл и Кумру пускат въдичките, а рибките /Фериде и Нарин/ - кълват. Хубаво е, че Кемал се опитва да постави Кумру на мястото й, но не знам дали това няма да му създаде проблеми. От цялата им игра страда Масал.
Емир Тархун е във вихъра си на дететктив. Да видим дали ще успее да даде урок на Фериде. Аз не виждам ашк от негова страна, а Фериде хлътва все повече. Малко гадничко постъпва с нея /удря я на най-слабото място - доверието/, но очаквам да надуши и главния заподозрян - Сонгюл.

Очаквам с нетърпение утре да се появи и Джавидан. Колко й е лесно на нея, когато разбра, че Фериде и Емир ще се женят - забрави за тайната ни, аз ще я отнеса в гроба, а ти си продължавай живота.
Демирджи ми е най-убедителен. Много му отива това поведение на сеирджия, погледите му имат широко поле за изява. Определено насмешливо-циничният му взор ми е фаворит.

Приятна вечер.

# 512
За много години! На всички желая много здраве и щастие през 2021 година! ❤️
По отношение на 297 епизод за мен акцентите са два:
Нарин най-после се запита дали е постъпила правилно. Всъщност, днес си дадох сметка, че абсурдността на ситуацията се изостря от факта, че с чисто и добро сърце се подхожда към изключително лош и злобен човек, който на всичкото отгоре е и прост. Мисля, че категоричното "знаеш, че само заради Нарин се съгласих на това" на Кемал ще доведе неприятности за Къдрокоската. Изкефих се как един детски въпрос: "татко и Кумру като си играят на семейство защо сестра Нарин не може да живее с нас?", лиши от дар слово и адвоката и любимата му, която в тази ситуация проявява доброта, граничеща с глупостта.
"Урокът" на Емир е вторият акцент. В тази ситуация Фериде е като удобна мишена, защото всеки път думата доверие я унищожава. Още повече, че почти бе започнала да разказва. Моментът със скъсването на договора си беше целенасочена гавра от страна на Емир. В тази ситуация ми доставя удоволствие единствено как Сонгюл всеки път остава с долна челюст, виснала до деколтето.
Някъде, не помня къде, прочетох, че Джемре ревнува Талаз. Моето мнение се различава, тя просто започва да губи контрол над действията му. Тя го въвлече в шпионирането, а той я оставя извън играта, тя е умно момиче и усеща какво се случва. Пак някъде, където не помня, прочетох, че сюжетът е гавра с Джемре. Умна, образована, а докарана до лудост, клоун на сериала. Ами това е наказанието и за всичките и глупости. А и нека да си смени мястото с тези бедняци и аутсайдери, които толкова много презираше и не приемаше за хора. Та, според мен, Джемрето сега пораства и помъдрява. Да видим кога това ще се случи с моя човек, че както я е подкарал, докато отмъсти на всички жени в живота си, току виж е захванал и четвърти сезон...😜
Много ми хареса как Фериде обясни на Ийгит, че тя не може да замести майка му, но ще го обича много, точно като нея. Ето, тези моменти ме карат да вярвам, че все пак, до края на сезона паметта за Рейхан ще заеме полагащото и се място в имението, защото в сърцата на обитателите му тя няма как да бъде забравена, макар в момента това да не личи.
До следващия превод! 🥰

# 513

Дочаках и 298-ми епизод.
Ех, Нарин, сега ли се замисли какво причиняваш на Кемал? Кумру разчисти терена, натъпка Кемал с хапчета и сега ще действа. Разчитам на Шахрие да въдвори ред. Как пък бързо се надушиха двете змии Сонгюл и Кумру. Жената с опит може да предаде някой и друг урок на девойката. Макар, че Кумру мачка всичко по домова книжка.
Джавидан нали искаше Хикмет да е щастлив, сега защо плаче на оградата? Много бързо я пуснаха от затвора. Сега остава и тя да се настани при Талаз и Джемре.
Оййй, как й светнаха очичките на Сонгюл, когато разбра, че картата е без лимит. Но за нея "безконтактна" и "без лимит" е едно и също. Би се отказала от всичко, но не и от картата. Така се захласна по нея, че въобще не забеляза напудрения Талаз. Едно време на Кемал му идваха извлечения  от картата на Нарин, когато Ойя я беше пуснала в употреба. Сега Хикмет не получава ли съобщения?
А за Фериде какво да кажа. Сега ли се сети, че предложението за брак беше, "за да бъде майка на Ийт"? Не можах точно да разбера  от какво е провокирана реакцията й, когато Емир се наведе да я целува. Дали от гузна съвест или да не се издаде за чувствата си? За Емир май "ние" винаги съществува, щом има брак, или и това е част от играта.  Но сега Фериде не е онази Фериде, която беше в началото - сега много е затънала в лъжи, така, че започвам да се съмнявам да се стигне до брак и май тя ще изпревари Емир. Но успя да го цапардоса накрая с това "не си играй с чувствата ми". Сега посещението на Джавидан дали няма да се окаже катализатор на събитията? Очаквам един разярен Емир. Сигурно краят на серията ще бъде с припадането й.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 514
Здравейте групата, интересна серия се оказа 298, каквото и да говорим за сценаристите, успяват да задържат интригата. Много смислени и показателни диалози.
Ще започна от разговора между Кумру и Сонгюл. Ей на това се вика усойници, чувах съскането при опитите им да се захапят една друга. Ето тази прикрита злоба я нямаше в първите два сезона. Там всичко беше открито и ясно. Тук всичко се разиграва задкулисно, дори и дребните заяждания на две безскрупулни кучки.
Каква огромна разлика между две влюбени жени - Кумру и Фериде. Едната, знаейки перфектно защо е жена на Кемал, но въпреки това подставя всички, за да направи брака им истински и другата, напомняйки постоянно, че бракът няма как да е истински, защото любовта не е взаимна. Ваня, не се е сетила сега Фериде за чувствата си, просто тормозът на Емир пое в друга посока. Досега той дълбаеше на тема доверие, сега продължи със сватба и брак. "Тя ще те оплете в чувствата ти и после ще се подиграе с теб", каза Решид. И наново шах с пешката за Емир. Фериде и не прави опит да го омотава, напротив тя непрекъснато повтаря, че всичко е фиктивно. "Не си играй с чувствата ми" е искрената молба на Фериде. Не си играй, Емир, защото този урок отново ще е за теб.
Някой тук говореше, че нямало наказания в сериала. Е, в тази серия го видяхме истинското наказание. Погледът на Джавидан върху сцената между Хикмет и Сонгюл, е израз на наказанието свише, а не само по правовите ни закони.
Ще завърша с Нарин, защото нейната глупост край няма. Всъщност, и тук всичките идиотизми на Кумру само ще отворят широко очите на Къдрокосата, която все още се дърпа и като магаре на мост държи на огромната грешка, в която вкара Кемал и Масал, твърдейки че ги обича. И що за любов е това?
Въобще, интересни ситуации, да видим какви обрати в развитието им са ни приготвили.
Хубав ден и прекрасно настроение желая! 🌞👍🥰

# 515
Здравейте!
Здрава, мирна и успешна Нова година на всички!

Интригата е задържана, но на каква цена и доколко може да се говори за справедливост в цялата история...

Още повече, след като изгледах фрагмана, освен ако не е сън на Фериде или Емир.

Ясно е, че както с Рейхан, Назмие ханъм ще завърти колелото обратно и след раздялата с Фериде, Емир и тя ще започнат "начисто" своя път...Естествено по пътя ще им измисли нови и нови щуротии, гадории и какво ли не, защото, ако ги няма - и сериал няма.

Каква справедливост?
За Джавидан няма да говоря. Разкаянието отново ще го напиша, не може да поправи стореното от нея. Разкаянието е за нея, но не може да излекува раните, които нанесе на Рейхан /независимо, че не е между живите/, на Емир.
Но от всичко изгледано до този момент, мога да кажа , че и той е син на майка си.
Как може да причини това на Фериде? След като знае, че има лъжа, като мъж защо трябваше да продължи това следене, слухтене, душене и лицемерие, най-вече лицемерие.
Като по-силната страна, като човек благодарен за стореното от нейна страна, спрямо сина му и самия него, като мъж...
Защо не я покани на една вечеря, на един откровен разговор, да и каже чисто по човешки, че по някакъв начин е разбрал за нейната самоличност, вижда, че крие нещо, което я измъчва, да направи така, че да я предизвика да разкрие истината и да решат двамата как да продължат.
Какъв е този садизъм, предубеденост, отвратително лицемерие, което изпитва да измъчва жените, които го обичат?
Вярно е, че е лъган, вярно е, че с такава лицемерна майка, готова да убие заради  собственото си его, не може да е много по-различен, но това, което ще причини на Фериде е меко казано жестоко. Ами няма как да му повярвам, че отново е жертвата, защото той реши да бъде такъв, знаейки, че има тайна, досещайки се за нея.
Фериде има вина, че не говори откровено с него, че не намери сили да излее душата си, виждайки накъде вървят нещата. Влюби се, не вярва в себе си, знаейки своето минало, но това, което ще направи Емир е още по-долно и унизително.
Джавидан го заслужава, защото нейните игри и интриги нямат край.
С какви очи отиде в конака? Не е ли близко до ума, че ще има среща с Фериде, ще я злепостави и т.н. Отново постави себе си на първо място с извинението, че отива само, за да види внука си.

Нямам идея как може да заживееш след всичко преживяно с Емир.
Първо лъжейки, прикривайки истината, после изобличен в деня на сватбата, публично да бъдеш така унизен. А след това лицемерие, жестокост и прикритост да се любиш с този мъж, да преглътнеш всичко, да му се отдадеш...След целия тормоз.
Дори и в името на едно дете, към което си поел ангажимент, но за бавачка, а не за майка.
Има нещо сбъркано в разбирането на Назмие за любовта...
Рейхан дълго не успя да повярва и приеме Емир точно заради това лицемерие и жестокост, заради отровните думи, които и каза, че няма да я докосне до смъртта си...Какъв гняв и каква злоба изля върху нея!
Не е чудно, че избра да роди детето си, че не  избра Емир. Въпреки любовта. Сега отново се случва същото. Фериде може и да е влюбена в Емир, но може би дългът към детето е в пъти повече.
Какво е това удоволствие, което изпитва Емир, първо да унищожи жените до себе си, а после да умира от любов по тях...
Това не е постъпка на разумен и обичащ баща, подчертавам баща, защото после точно с извинението , че заради детето трябва да опитат отново, ще иска шанс от Фериде.
А Фериде как ще му повярва отново, няма ли винаги да си има едно наум, кое е постановка и кое истина? А Емир, след тайната на Фериде и то свързана с Джавидан, ще може ли да забрави и прости нейното мълчание и заблуждение?
Интригата я има, но на каква цена?
Нарин, както пишат рускините, поднесе Кемал на тепсия на лудата Кумру, а Емир продължава с жестокостта от първи сезон, но много по-прикрито и лицемерно, отколкото с Рейхан...
Най-чистите образи в този сериал ще си останат Рейхан, Мелике и донякъде Фериде.
Тархунови са сбъркани. Вярвах повече на Кемал, но този мъж прояви слабост и се съгласи на абсолютната лудост, на която го подложи Нарин. Трябваше просто да им отвори вратата на трите жени и да си живее живота. Да го обявя за луд е едиствена само една причина - Масал и всичко, на което я подложи.
За заблуждението на Хикмет дори не искам да говоря.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:12 от Mydream

# 516
Здравейте, съзаклятници! Честита Нова Година! Да бъде здрава, щастлива, успешна и пълна с обич и топлина за вас и любимите ви хора!
След гледане на серия 297 и 298 с превод, мога да кажа и аз нещо.
За пореден път ще споделя, че този Емир не ми харесва - вярно, Фериде го излъга за някои неща, но чак такава гавра не заслужава. Правилно каза "Не играй с чувствата ми". Очевидно е, че момичето е влюбено, но смята тази любов за недостойна, заради купищата лъжи, в които потъна, волно или неволно. Емир уж добър и честен човек, пък доста често си спомня думите на оня червей Рашид. Как може да вярва на човека, който щеше да изгори живо детето му, а да не допусне, че може би някои от нещата, които му е казал, са силно преувеличени, да не кажа чиста лъжа. Съгласна съм с My dream, че по-достойното щеше да е да седне с Фериде и да каже открито, че знае някои неща, за които го е излъгала и да я принуди да признае всичко останало. И без това тя е достатъчно на ръба, за да си признае по-голямата част.
Сцената между Кумру и Сьонгюл беше показно на змии в нападение. Всяка се чудеше как по-злобно и отровно да изсъска, за да вземе превес.
За Джемре съм на мнението на Дани, няма по-голямо наказание за префърцунената висшистка с две висши от това, което е в момента. Но май тя ще се окаже по-стока от другите злобарки, дори в момента я харесвам и й симпатизирам.
Горкият Кемал, сега го и дрогират. Ето докъде води безпределната тъпота и добрина на Нарин.
Не знам докъде ще стигне Назмийе в сценарните опити, дано не изпотрепе и не изпопсихяса всички, че трябва сезон 4 и 5 да мисли.
Хубава вечер на всички!

# 517
Здравейте!

След последните две серии мога да кажа само едно:
Назмие ханъм пусна Емир отново по пързалката...
Слухтенето му беше напразно! Не успя да разбере след цялото следене най-важното, колко е виновна Фериде, не успя да "хване" подмяната на писмото. Затова така грозно и жестоко и постъпи, но не липсата на достатъчна информация го подтикна, а неговото его, лъжите, в които е живял и липсата на доверие, навикът да действа винаги прибързано и да избира възможно гаден и долен начин, за да накаже любимите жени...
Не мисля, че Емир не изпитва грам чувства към Фериде, напротив.
Може да не е голямата любов, може дори да не е и още любов, но има чувства някакви. Както и да е!
Но това сме и жените. Мачкат ни, подтискат ни, тормозят ни и отново сме готови да бъдем всеотдайни, да обичаме...В повечето случаи постъпваме така. Заради едната любов. Понякога криворазбрана. В този смисъл, Фериде ще му прости, със сигурност.

# 518
Привет на всички.
Все така се получава - пиша и веднага след това публикуват превода, но не мога да се въздържа.
Здравейте!

След последните две серии мога да кажа само едно:
Назмие ханъм пусна Емир отново по пързалката...
Слухтенето му беше напразно! Не успя да разбере след цялото следене най-важното, колко е виновна Фериде, не успя да "хване" подмяната на писмото. Затова така грозно и жестоко и постъпи, но не липсата на достатъчна информация го подтикна, а неговото его, лъжите, в които е живял и липсата на доверие, навикът да действа винаги прибързано и да избира възможно гаден и долен начин, за да накаже любимите жени...
Не мисля, че Емир не изпитва грам чувства към Фериде, напротив.
Може да не е голямата любов, може дори да не е и още любов, но има чувства някакви. Както и да е!
Но това сме и жените. Мачкат ни, подтискат ни, тормозят ни и отново сме готови да бъдем всеотдайни, да обичаме...В повечето случаи постъпваме така. Заради едната любов. Понякога криворазбрана. В този смисъл, Фериде ще му прости, със сигурност.
Mydream, не съм съгласна с поста ти.
1. Въобще не му беше напразно слухтенето. Усети Сонгюл още, когато му попречи да влезне в стаята на Фериде при "посещението" на "тате". Сигурна съм, че е усетил и подмяната на писмата, но се прави на ощипан. Той просто усещаше присъствието й зад гърба си, но не се издаваше, очаквайки да види до къде ще стигнат нещата. А и в подмененото писмо сигурно има голяма доза истина, вярно, че подплатена с "украса". Може пък по този начин да бъде по-убедителен пред Хикмет да разкара вещицата от имението. Вярно, че е за сметка на Фериде, но той ще се поправи.
2. Гневът му нарасна още повече, когато разбра кой е основният виновник за всичко, което му се случва - Джавидан. "Мама" отново го излъга и обърка живота му.
3. Засега не усещам никакви чувства от страна на Емир към Фериде. Може на по-късен етап да се появят, но сега е още рано, а тя все още е "човек на Джавидан" и след лъжите...
Единствено съм съгласна, че Фериде ще му прости, най-малкото, заради детето, а и тя се чувства виновна, че доста го лъга. Да, много грозно постъпи с Фериде, но той до последно очакваше тя да му каже истината. И тогава нямаше да се стигне до недоразумението с писмото. Фериде се успокои и се усмихна, когато разбра, че е прочел писмото, но тя не знаеше за подмяната. Това още повече напрегна Емир.
Емир си е такъв - всичко е игра, която трябва да доведе ответната страна до самопризнание. Да не забравяме какъв номер спретна на Рейхан с Бану заради едното признание, че ревнува. И тогава слухтеше, докато Рейхан и Суна си говореха за него. Виждаше, че Рейхан страда, чак на Бану й дожаля за нея, но той продължи с играта докрай. Не, че го оправдавам или приемам за нормално поведението му, но такъв образ ни представя Назмие ханъм.
Интересен фрагман, да видим дали Хикмет ще отпрати Сонгюл. Мисля, че Джемре ще помага на Фериде да ходи тайно в имението. Май ще има "консултации" с адвокат Кемал след провалената сватба или взаимно ще си ближат раните и ще обменят опит. Емир е все още със свтбения костюм, само е свалил папионката.

Спирам с разсъжденията, празник е.
Честит празник на всички именници.
Скрит текст:
Да ви почерпя, че при нас е национален празник, много сме - във всяка къща си имаме по един, а в нашата сме двама.

Пожелавам ви хубав ден.

# 519
Здравейте момичета, честит празник на Ваня и всички именици! Желая здраве и късмет! ❤️
Моето мнение е някъде между тези на Ваня  и Mydream. А превод скоро няма да има, сега пък новата операционна система на компютъра им е виновна. 😜 Аз си запазвам правото да коментирам след превода. Сега само ще кажа, че според мен, Емир щеше да постъпи по този начин без значение щеше ли да си признае Фериде или не. Той си беше поставил за задача да разобличи на всеослушание всички лъжливи жени - мама, Фериде, Сонгюл. И понеже обича всички да знаят какво е в душата му, той не може да страда сам, го направи пред много хора, без да мисли, че и тях поставя в неудобна ситуация.
Аз все пак, се надявам, че това са стъпки към порастването му ...🤔
Хубав и празничен ден! ❤️

# 520
Здравейте!

Ваня, честит имен ден! Пожелавам ти здраве и сбъдване на всички хубави  пожелания, които ще получиш днес! Весел празник! Heart

-----------

За сериала. Разбира се, че от подслушването имаше смисъл, това не го отричам, но цялото му слухтене и научаване на истини ги свързвам с крайния цирк, който направи - сватбата. За мен това беше точно цирк. Да спретнеш това зрелище първо на себе си, на близките си, а после и на Фериде, каквато и да е причината, граничи с лудост. Но...като на филм.
Емир има избор да накаже хората, които го лъжат - Фериде, Сонгюл и Джавидан. Начинът, по който го направи - ето на това казвам пускане на Емир по пързалката. За мен това си е голямо безумие и излагация и както казват съседите - чок язък за всичките му усилия да научи истината. Не го приемам по никакъв начин. Противно зрелищно, с последствия най-вече за него.
Добре, Фериде ще си отиде след шоуто.
Сонгюл, да речем, че и нея в един момент ще я изгонят.
Джавидан ще се върне в затвора.
Но...всичко щеше да бъде ОК, ако той няма да се вижда с тях  оттук нататък. Но, ако  Назмие даде някакво общо бъдеще на Емир и Фериде, за мен това ще бъде абсолютна пародия...
Изобщо защо Фериде...Емир би ли искал такава компрометирана жена за сина си? Иска ли такава жена за съпруга? Такава жена в дома си?
Ето затова говоря - отново някой от родителите му направи избора вместо него, отново живота му, новият ми живот започна с лъжа, но сватбата беше върхът на сладоледа.
Аз наистина не знам дали Назмие има главен герой, когото да обича в този сериал?
Всъщност тя успя да опорочи образа на Емир още с поведението му спрямо собственото му дете, което се проточи безумно дълго. Беше неестествено. Начинът, по който се държеше с Фериде в началото без да я познава - с това устройство да я следи и да бъде на линия при всяко повикване като закрепостена. А сега след всички предложения, "загриженост", вечери, разходки и така нат. - сватба-брадва. Ами ненормално ми е. Друго нямам какво да кажа.

# 521
Здравейте оптимистки,
То какви други трябва да сме щом продължаваме да очакваме да се случи нещо нормално и разумно. 😜
Епизод 299
Уроците започнаха. В дома на Хикмет, Емир ще обучава "гадните" жени в живота си. Само дето не е предвидил, че не може да ги сложи всичките под общ знаменател.  Една добра дума на съпричастност, а не предизвикателно и Фериде всичко щеше да му разкаже. И нямаше да се пържи в собствената си ненавист, че го мотат както си искат. Или поне да беше взел урок от мама, че като подслушваш, трябва да изтърпиш и слухтиш до края. Хем щеше да не се ядосва толкова, хем можеше да се разкандардиса да прави цирк на непознати хора. Иначе Фериде лесно ще му прости всичко, тя се чувства виновна и за пандемията. Всъщност, Емир е прав - с неговата майка и нейния баща, врагове не им трябват. И страхотно сравнение на сценаристите - Джавидан искаше да убие Хикмет и Рейхан, не успя, но сега се разкайва и е готова да се откаже от собствения си живот; бащата на Фериде не е искал да убива никого, но го е направил и за секунда не се чувства виновен, продължава да върши жестокости. Лично на мен тези сравнения са ми интересни.
Вторият урок е за Нарин. Поигра си с живота на Кемал и Масал, поразпита се дали не е сбъркала, а сега се хвана за "той не може да постъпи така" като удавник за сламка. Ще се повърти на шиш напълно заслужено. За Кемал ми е жал, превърнаха дистанцирания и хладнокръвен адвокат в съмняваш се във волята си човек. Шехрие ме разочарова, много бързо се предаде. Тя първа разконспирира лошотията на Кумру, а сега дим да я няма, разочарована била.
Интересно ще е отмъщението на Талаз. И що ли за човек е бил преди тази кучка Сонгюл да го разсипе. Тя се блъсна в него и не го позна, значи разликата е огромна.
Толкова от мен, дано преведат  епизод 300 преди утре вечер, че става голяма бъркотия. Хубава вечер и до превод! ❤️

# 522
Добър вечер !
не гледам 3 сезон  редовно в частност само за Нарин и Кемал. Но от няколко дни съм пропуснала бая епизоди, но ми е интересно само за Нарин и Кемал.
Може ли някой да ми резюмира какво се случва с тях след ставбата на Кемал с "предполагаемата сестра" на Нарин?

чудя се как продуцентите не убедиха Йозге за продължението на 3 сезон без нея сериала не е същия

# 523
Привет на всички.
Благодаря ви за пожеланията, момичета. Да ви се връща 100-кратно.
В 299-та серия двете опорни точки бяха:
1. Фалшивата ПБН, изфабрикувана от Кумру. Сега, ако си спретне и една бременност, направо ще я призная за майстор. На всички първата реакция беше "Кумру лъже". Шахрие с нейните разбирания обърка всички останали и наля масло в огъня. Видяла. Какво видя? Кумру по пижама, затваря вратата на стаята на Кемал. Нали е яла от кокошка крак, та побърза веднага да "сподели": "Видях", че даже напусна дома Кемалов. Интересно Масал на кого ще даде шишенцето с хапчетата.
2. Първата "официална" среща Джавидан - Фериде. Емир и тук очакваше Фериде да се издаде по някакъв начин, но Фериде е железна - ще носи тайната в гроба. Много ми е смешна Сонгюл - защо Емир не реагира по нейния начин, както на нея й се иска? Ами защото не знае, че той знае основните неща от истината.
В серия 300 акцентът беше върху разобличаването на Джавидан и Фериде. Не беше по най-добрия начин, но филм да става. Мисля, че го направи пред толкова много хора, за да видят защо не се доверява на никого и да не го упрекват за това.
За Кемал и Масал ми е жал - оставиха детето само с онова ку-ку, а Кемал е без вина виновен. Дано г-жа Милювер се задържи там. С нетърпение очаквам довечера срещата на Кемал с псевдо доктора. Но се чудя и на Нарин - нали Рейхан й беше като сестра? Толкова бързо и добронамерено прие Фериде,като че ли тя е родила Ийт. Дори не споменава името на Рейхан, само измънка две-три думи колко добра била майката на детето. За Нарин въобще не ми е жал - "каквото си надробИ, това ще сърба" сега. Това,което сам си направиш, друг не може да ти го направи.
И сега какво? Ще снемат всички обвинения от Джемре? Пфу.
Да, жалко, че не задържаха Йозге в сериала, но Назмие ханъм нямаше да ни отрупа с положителни емоции, а щеше да ни скъса нервите с още по-гадни номерА.
Не знам само как издържа Демирджи в този образ. Впечатленията ми са, усмихнат човек, а сега трябва да играе вечно сърдит и гневен. Но се справя твърде добре.  Телефонният разговор с Джавидан изигра перфектно.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 524
Здравейте групата,
С много смесени чувства съм след превода на 300 серия.
Не знам дали Оя Тархун е най-умната в имението, но че Хикмет Тархун е най-глупавият там, две мнения няма, а че Емир Тархун на нищо не го е научило нещастието с любовта на живота му, е ясно като бял ден. За жалост, най-адекватните реакции са на Джемре, официално признатата за луда, и на Джавидан, официално признатата за враг номер 1.
Фериде и това трябваше да изтърпи. Момиче, какво те задържа там? Привързаността към едно сираче като теб, любовта към един добър към другите, но жесток към най-близките си човек или добрината от хора, които не ги интересува чия дъщеря си и кой те е изпратил там. "Ти донесе на Емир и Ийгит само хубави неща" - обобщи Мелике след като разбра, че Фериде всичко е разказала в писмото. Огромното чувство за вина на Фериде предполагам, че по-нататък ще е в основата на прошката и.
Не съжалявам Нарин, в крайна сметка тя това искаше. И Кемал не съжалявам, защо се съгласи с този абсурд, пък макар и заради любовта си. Мъчно ми е за Масал, колко още трябва да преживее детето заради глупостите на възрастните, които обича.
Шехрие удари дъното, а уж познаваше синчето си. Тук, явно, ще помогне майката на Нарин, само тя не се усъмни за секунда в провокацията на Кумру. Общо взето, сцената между Нарин и Кемал много напомня недоверието на Рейхан в края на първия сезон и отношението и към уж изневерилия Емир. Странни са тези жени - не допускат мъжете си до себе си, сервират им един куп дивотии, а след това се чувстват изоставени и предадени. Определено смятам, че тези ситуации не са типични за традиционното турско общество и са художествена измислица. С две думи каквото им се иска да се случва, това описват в художествените творби.
Отново много силно сравнение. Този път между Кумру, която заповядва на Масал, че и е майка и Фериде, която говори на Ийгит, че не може да замени майка му, но много го обича и ще е до него до края на живота си, ако и позволят. Много обвинения към Фериде и Джансу Туман изчетох, с повечето не съм съгласна. Тук ще изкоментирам обвиненията, че не говори на детето за майка му. От хората, обкръжаващи детето на Рейхан, Фериде е единствената, която не я познава. И пак тя е единствената, която постоянно я споменава. Другите думичка не проронват за Рейхан, все едно никога не са я познавали. Може би, идеята на сценария е да не натъжават Емир, но те всички бяха близки с нея и беше добре поне на детето да споменават по нещо за майка му.
Сега разбрах защо Оя е сама и цял живот е придатък на живота на чужди, макар и роднински семейства. Тя просто не е добър човек.
Сонгюл и Емир няма да ги коментирам, техните чистилища предстоят. И кой каза, че Гьокберк не бил главният герой, аз не мога да си представя по-широко поле за изява и повече възможности за разкриване на потенциала в един проект.
Ще завърша с мнението си относно излизането на Йозге Яъз от сериала. Според мен, предвид отношенията в живота на главните герои, един от тях трябваше да излезе от сериала. Да, хубаво беше да се питаме това артистите или героите им са, но не е добре за тях самите. Ако бяха наети, когато вече са двойка, е друга работа, но така не е вариант. Не случайно ги бяха принудили нищо от връзката им да става публично достояние.
Любопитни са ми следващите серии. Приятно гледане на любопитните и до превод на всички! Бъдете здрави! ❤️

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 16:36 от dani_pop

Общи условия

Активация на акаунт