Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ново от двамата влюбени

Добре че след напускането на Йозге не следя редовно сериал, без нея цялата история се обезсмисля

# 526
Здравейте, макар че все още не мога да намеря пълен превод на интервюто с Гьокберк Демирджи за Magazin Hatti, преведох откъслеци от него оттук-оттам.
* Спортът е важна част от живота
* В актьорската професия е попаднал случайно
* Зрителите на сериала Yemin не са се отказали да ги поддържат
* В сериала няма особено негативни ситуации
* Казва, че има общи черти с героя си Емир
* В Емир има много крайности
* Сериалната любов с Рейхан е приключила, за да отвори път на реалната с Йозге
* Слава на Аллах, двамата с Йозге са много щастливи
* Той е направил първата крачка и е признал чувствата си
* Точна дата за сватбата им все още няма
* Това, че са били с Йозге в един проект е началото на съвместното им щастие
* В отношенията им той е по-ревнивият, но без да изпада в крайности
* В момента работят за бъдещето си
* В Йозге харесва всичко

# 527
Здравейте!

Много ми хареса репортажа.
Демирджи е много емоционален човек. Представям си как трепери над своето момиче, любовта се усеща във въздуха. Очите му буквално греят, когато започне да говори за двамата. Дано са много щастливи и занапред! Пожелавам им да си намерят ниша, чрез която да печелят пари и актьорството да е само за удоволствие. Трудно постижимо е да се съчетават двете неща, особено снимането на сериали със сигурност им заема по-голямата част от времето.
Колкото за приликите между него и Емир, ами със сигурност е така. Колкото и добър да си в работата, ако твоята същност, темперамент, усещане за света и хората не са такива, няма как да направиш точно такъв образ. Да изваяш точно този Емир.
Със сигурност е и ревнив. То кой не е. Пък и Озге е доста по-млада, сега е в разцвета на младостта си. Тя буквално стана жена пред погледа ни. В Клетва се променяше с всеки изминал епизод. Не само заради ролята. Сега с новата роля още повече. Буквално грее. От една страна играе влюбена, но тя е влюбена и в живота и всичко дава своето отражение. Пожелавам им дълго да съхранят любовта си. Много ги харесвам. От всичко, което виждам, имам усещането, че той е по-емоционален, по-романтичен, по-ревнив /хаха/, сякаш е човек, който си е намерил своята роза и я пази да не падне някое от листенцата и. Като чета и го слушам, как той първи е признал чувствата си, кой знае как се е случило всичко. Какво ли е усещането да бъдеш толкова близо до жената, която харесваш всеки ден. Един ден се събуждаш, осъзнаваш, че се влюбен, че те привлича и после... Представям си с какво удоволствие е тръгвал за сета. Сигурно е започнал със закачките първо, като гледам клипчета зад камера, и тя с тези искрящи очи и прекрасен смях...
Стискам им палци да им се случват само хубави неща!!!

# 528
Здравейте групата,
Този път по-бързо се появи превода на 301 епизод и макар че няма изненади, друго си е да чуеш предположенията си на разбираем език.
Както се казва, жива да не бях, ама тя Сонгюл искала да предпази всички от Фериде. Че и животът и съсипало това разбойническо семейство. Голяма мъка, ама нещо май сълзите и не хващат дикиш...😜
Джемре във вихъра си, и ще помогне, и ще защити, ако се наложи. Не ми излиза от главата, че обикаляше Джавидан, за да изкара някой лев. Но от друга страна от Фериде няма какво да получи. Иска ми се най-сетне и на нея да и се прииска да има приятелка и близък човек.
Що се отнася до Фериде, нищо неочаквано. Ще постави на мястото му всяко нещо, в което бе въвлечена де от милосърдие, де от наивност, де от собствените си чувства.
Направи ми впечатление, че всички се съобразяват с Емир и не му противоречат, макар че не са съгласни с него. И се сещам за всички преференции към синовете по нашите географски ширини и то не само при по-старите поколения...
Кемал най-сетне успя да се възползва от мисловната си дейност, друг е въпросът, че докторката можеше хиляда пъти да установи "грешката". Всъщност, сега идва ред на светлия период за Кемал и Нарин за сметка на хаоса в имението.
Емир няма да коментирам, предстои му да сърба попарата, която надроби. Все си мисля, че главна роля за компромиса му в началото ще изиграе малкият паша, който намекна вече чий фен е.
Mydream, как видя греещите очи на Гьокберк? Щото аз само тъмните му очила съзрях. 😂 Макар че то е ясно, в тях само огън от любов...🥰
Хубава вечер и до следващия превод! ❤️

# 529
Цитат
Mydream, как видя греещите очи на Гьокберк? Щото аз само тъмните му очила съзрях. 😂

Гледала си на грешното място, dani_pop. Някои неща се виждат само със сърцето. Stuck Out Tongue

"Има три неща, които не могат да се скрият – казваха османлиите, – а това са любовта, кашлицата и сиромашията." – "Мостът на Дрина"

Сега сериозно. Причината за моя коментар не е само репортажа. Той е само повод. Няколко пъти го гледах.
 Ясно е, че не е случаен. Защо се появява точно сега е друг въпрос.
Моето мнение, описано в поста ми е общо, за това, което чувствам от снимки, от коментарите им към тях в ИГ, от  изгледаните епизоди на Клетвата и разбира се от репортажа.  
Затова и в поста ми има изречение "От всичко, което виждам..."

Очите на Гьокберг. Една отделна тема.
Всъщност те грееха още, когато отговаряше на въпросите за Йозге, в онази телевизионна игра. И не само...

Една от последните снимки... Много любима.

За последните серии не мога да коментирам. Не съм ги гледала.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 00:29 от Mydream

# 530
Привет по нощите.
Както казват комшиите "Щом се обичат младите, нека се вземат и да остареят на една възглавница". А що се отнася до репортажа - нека е за добро. Пожелавам и на двамата много здраве и успехи в живота и кариерата.
Сега по 301-ва серия.
Каква е вината на Фериде? Всичко казано от Емир, без кражбата, беше истина. Ами така е - в това имение писмата никога не стигат до получателя си. Сега ми се иска, докато я няма, в имението да стане нова кражба, за да се убеди момчето, че не Фериде е крадлата. Защото той е от типа "око да види, ръка да пипне" - не вярва на нищо друго.
Бащата на Фериде няма да се откаже толкова лесно от тази златна мина и да се предаде без бой, още повече, че Фериде му измъкна торбичката от ръцете, а и Сонгюл е все още там. Искам да започнат да следят изкъсо Сонгюл, да разберат за връзката й с бащата на Фериде и да разплетат възела около Талаз, ама кой ме пита мен.

Надявам се Хикмет да чуе най-после нещо от думите на Ойя и да проумее що за змия е Сонгюл. Ама нерде, Хикмет ни приема, ни предава, нищо, че сложи маската на замислен.
Не мога да разбера що за правосъдие имат комшиите /а може да е само на кино/ - Джемре е невменяема и й снеха всички обвинения /това май го има и при нас/, а Джавидан е като на хотел в затвора. Нещо не могат да ме убедят, че и двете се събудиха една сутрин и хоп, чистички и добрички. Джемре, която изпитваше удоволствие да измъчва Рейхан и въобще не се трогваше от сълзите й, сега да е толкова чувствителна и да успокоява Фериде. За нея имението е разграден двор - слага си шапката невидимка, влиза и излиза, когато и където си поиска, без никой да я види. Как пък една врата не се оказа заключена за нея. А за Джавидан да не говоря - въобще не заслужава да припарва до внука си. В това отношение Емир е прав да има такова поведение спрямо нея.
Да, за Кемал и Нарин идват светли дни, но ме притеснява Назмие ханъм - ще вземе да им спретне някоя нова гадория. Не случайно се появи новият персонаж - нищо чудно и той да им създава проблеми.
Доколкото разбрах, Кумру май е имала някаква връзка с "лъжливото овчарче" /доктора/. Той май не знае, че тя се е омъжила и я канеше на среща при разговара им пред къщата. А може да се е решил да каже истината, след като разбра от Кемал, че "за съжаление, тя му е съпруга". Да видим и с нея как ще се развият нещата или и тя като Джемре - невменяема и невинна.
И в тази серия Демирджи се изяви, както винаги, на ниво - много емоции, много нещо.
Това е от мен за сега.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

Допълвам се, защото пуснаха превод и на 302-ра серия.

Отново сме на формат около час и почти няма какво ново да се каже.
Емир отново се води от най-лошия съветник - гнева. Изрече доста тежки думи на Фериде, за които после наистина ще съжалява. Сонгюл е във вихъра си, нали е съпруга на Хикмет, тя коли и беси в това имение - набързо натири Джавидан. Джавидан пък взела да обяснява на най-неподходящия човек, че Фериде е невинна.
Ядосах се на Мелике. Чак пък толкова да е загрижена за Фериде, били като майка и дъщеря. Тя така казваше и на Рейхан, но нито веднъж не я потърси, докато бяха разделени с Емир, независимо, че и Зейнеп беше с нея. Да, упрекваше я, че сама е напуснала дома, но това не я оправдава. Ходеше тайно дори и при Джавидан да й носи храна, докато беше в изгнание. Или за нея важи правилото, ако те изгонят, съм състрадателна, ако сам напуснеш - няма милост.
Дано Фериде успее да си стъпи отново на краката, пък после ще видим с какво ще ни изненадат. Вещицата Сонгюл веднага е разпространила новината за Фериде в Сапанджъ по нейния си начин, та затвори пътя на момичето и за там.
Кемал хубаво подготвя документите за развода, но не мисля, че Кумру ТАРХУН ще се даде толкова лесно. Може би заради това я арестуват във фрагмана - отказала е да подпише и Кемал е намерил друг начин.
Ще чакаме събота и неделя да видим продължението.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 05:45 от Ваня_С

# 531
Здравейте момичета,
Тази седмица преводачите надминаха себе си, но и сериите са кратки. Нищо кой знае колко различно в 302 епизод от предишния, но все пак, ще се произнеса...😜
Голям боклук тая Сонгюл, на цялото село разказала за позора на Фериде. То може, то бива, ама тая надхвърли всички възможни граници. И на Джавидан какви ги наприказва, тя била жената  на Хикмет Тархун, това бил нейният дом, нямало да и позволи да си прави каквото си иска. Ама тая наистина си повярва. 😡
И Емир в познатото амплоа - аз няма да позволя, аз няма разреша, аз няма да допусна. Клетва до клетва. Що ли ги дава като си знае, че силата му не е в изпълненията им. Ама иначе сръдните му вдигат рейтинга, така че ясно защо са. 😜
Фериде в ситуацията на Рейхан от началото на втория сезон, само че я обгрижва Джемре. Много добра Джейда Олгунер, прекрасна в ролята на луда. Горката Мелике, на кой Бог по-напред да служи. А и обслужващ персонал само тя остана, всичките други босове. Както се казва, много вождове, малко индианци. 😂
Талаз намери телефона на любимата, само дето тя много не се трогва. А и Джемре си го действа как си иска. Любопитно ми е Назмие Йелмаз помни ли, че той се изявяваше като голям подземен бос в първите два сезона. 🤔
Втората голяма дама със собствена къща се издъни тотално. Ама и тя си повярва. 😀
С две думи до събота, да видим кой ще кандиса първи. Емир ли ще си затвори очите заради Ийгит или Кумруто ще даде развод, че да не влезе в затвора.
Mydream, аз се шегувах за очите на Гьокберк, но пък той държи на всяка цена туй дето го види сърцето му, всички да сме в течение. Както казва Ваня, като се обичат, да се вземат младите. Ама той пък вика като се наработели за себе си. Аз пък викам да сме живи и здрави, пък каквото е писано то ще стане! То и в Клетвата така става, каквото е писала госпожата. 😜
Хубава вечер, момичета, и до следващ път! ❤️

# 532
Привет, банда!
След гледане на 4-те последни серии, не мога да повярвам какво ще кажа сега. Джемре е права и Емир трябва да я послуша, като му казва, че ще съжалява за това, което причини на Фериде.
Продължавам да съм на мнение, че постъпката на Емир да опозори така момичето пред гости и семейство, е под всякаква критика. Вярно, че за всичко е прав, без кражбата, но можеше да спести този срам, като постъпи по-мъжки и по-човешки. Естествено, сега е подпалил като реактивен двигател, а той в такива случаи не може да ползва мозъка си по предназначение, но все на нещо за 2 сезона живот с Рейхан и всякакви манипулации от тоя и оня трябваше да се е понаучил. Пак стигна до пачките и да ги хвърля в ръцете на жените в живота му. Когато разбере някои неща пак ще се срамува и няма да може да погледне Фериде в очите заради истините, които все още не знае.
Кеф ми е, че на Кумру най-накрая ще й дръпнат чергата под краката, че нещо много си беше повярвала. Крайно време беше да се разберат всичките й машинации, за да впримчи Кемал.
Гледайки трансформацията на Джемре, така наречената луда, мисля си, че в същината си тя е такава. Просто манипулацията с електрошока, на която я подложиха в болницата, е оставила в нея само чистота и доброта и е изтръгнало лошотията, която до голяма степен й беше насадена от прекомерното й общуване с Джавидан, която само нагло я използваше.
И накрая, една снимчица от Йозге, със спомени за лятна любов:

Хубава вечер на всички и до скоро.

# 533
Ето и тема към сериала, който започва в понеделник от 13.30 по БТВ
https://www.bg-mamma.com/?topic=1294831

# 534
Привет на всички.
Е, този път направо ме убиха - и двете серии 303-та и 304-та с превод /значи можело/.
Нещо забавиха темпото. Емир продължава да твори глупости. Фериде се бори с живота, но най-накрая тропна по капака и му каза, каквото й беше на душата. Кумру, докато влезе в ареста и излезе. Да не се е договорила нещо с лъжливото овчарче /доктор Левент/, за да я пуснат и то като невинна? Нещо е намислила щом иска развод. Крайно време е Кемал и Нарин да мислят вече само за себе си и за Масал. Добре, че Емир се вслуша в думите на Мелике и намери истинското писмо. Да видим какъв ще е резултатът от опита на Сонгюл да накисне Ойя с това писмо. Но при сравнение на почерците, лъжата веднага ще лъсне.
Много хубави сцени на Емир с Ийт - ще се научи да бъде татко.
Естествено, че стигнахме до "Какво напаравих?" и хукна да издирва Фериде, но това ще е в следващия уикенд.
Пожелавам ви хубав ден и спорна седмица.

# 535
Здравейте групата, много преводи, много нещо, нарушиха ми работния ритъм, но ще карам подред.
Много обещания дадоха Нарин и Кемал, чак ми се сви сърцето. Като знам какво следва след "нищо няма да ни раздели" (Нарин) е ясно, че средните Тархун ги чака дълъг двугласен канон. Кемал се закани, че няма да пусне ръката на Къдрокосата, чак ми стана любопитно кой ще му попречи. 🤔
Прекрасна Мелике: "аз исках да те науча да си честен и почтен, но не успях". Е, как да не е успяла? Ако има в този сериал някой, който довежда решенията си до край това е Мелике. "Ако ме уважаваш, ще ме изслушаш", каза тя и червената лампичка светна. Най-сетне Емир включи мисловния процес. Не че щеше да намери нещо, ако Оя не беше предизвикала Сонгюл, но поне щеше да се разколебае в правотата си.
Фериде, всъщност, много добре обобщи случващото се: "Добре дошла в новия си живот, Фериде. Сега си абсолютно сама." Всъщност, добре е, че действието се развива бързо, по-интересно е за гледане.
Кумру, естествено, в своето амплоа - възторжено-шизофренично. Не знам за домашните и, но на мен ми е страшна и непредвидима.
Изгоря, Сонгюл, изгоря. От една страна Хикмет, от друга Талаз, като излезе и Рашид от затвора, хептен ще я закърши. Малко си вкара автогол с тва писмо, ама докато се сетят за почерка, сезонът ще се изтърколи.
В анонса съвсем логично Емир тръгва да издирва Фериде, но защо Нарин гледа тъжно ще разберем през уикенда.
Чао и бъдете здрави! ❤️

# 536
Направо ме утрепаха с бързия превод, но така вече съм си изцяло във филма отново.
Мелике е велика - добре, че се наложи на Емир да я изслуша и да се замисли. Толкова беше права, че на него за втори път му стана неудобно. Първият път беше в разговора с Фериде пред колата.
Намери и писмото и лошо му стана, като го прочете и вкара разкаяния поглед.
Това, което ми харесва във Фериде, е, че хич не й пука кой стои пред нея, а си защитава честта и достойнството при всеки удобен случай - и с Емир, и с оная кифла от магазина. Това е и основната разлика между нея и Рейхан, която мълчаливо страдаше и носеше от 100 кладенеца вода, докато гъкне пред Емир за каквото и да било - да не напомням развода им.
Не очаквах толкова бързо да пуснат Кумру от ареста, както е и сигурно, че има някакъв план.
Оя дори няма да разбере откъде й е дошло с новия номер на Сонгюл, да видим как ще се измъкне от гнева на Емир и дали ще успее да намери той Фериде в следващия уикенд.
Спокойна вечер на всички!

# 537
  • Русе
Ех, почти седмица никой нищо не е писал, няма мнения или разяснение...Гледам фрагманите - Фериде е "друга бира", не като Рейхан - не прощава лесно! А какво стана с Джавидан ханъм? Влиза-излиза от затвора, среща се с когото иска, а какво е казала никой не написа.

# 538
Днес получих страхотен подарък за рождения ден - превод на епизод 305 и веднага го изгледах.
Емир разбра каква грешка е допуснал и веднага тръгна да търси Фериде, но засега не успява да я намери, пък и Мемо и майка му добре го нахокаха в родното й село, тъкмо да му дойде малко акълът в главата. Фериде със сигурност няма да му прости лесно, въобще не прилича на Рейхан в това отношение.
Добре, че отиде при Джавидан, та най-накрая да му се изясни какво чудовище е Рашит, а пък той колко му вярваше на лъжите, чак си ги припомняше милион пъти. Но този разговор му беше от полза, за да получи отговор на нещата, на които от писмото на Фериде не става ясно.
Изненадата за "мама" Нарин беше много мила, чак и на мен ми се насълзиха очите.
Чакам и преводът на серия 306, преди това не смея да коментирам, че интерпретацията по картинки не винаги е точна.
Хубава вечер на всички!

# 539
Ех, почти седмица никой нищо не е писал, няма мнения или разяснение..

Никой не пише и в темата за сериала, който сега върви от 13.30... "Навсякъде ти", грам ли не ви харесва?

Общи условия

Активация на акаунт