Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 035
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте групата, приятно е, че не бавят преводите, но то и какво да бавят, 55 минути на мен лично ми е много недостатъчно. Честно казано, бих гледала и повече. 😜 Winona, какво да пишем като няма материал. Аз не съм любител на воайорството в Инстаграм и не схващам каква е идеята да излагаш чувствата си в социалните мрежи към близки хора, та  да коментирам задявките на Демирджи и Йозге не ми е интересно, а епизодите са твърде кратки, за да ги одумваме по цяла седмица.
Тази серия за мен е на децата, честните и добри герои. Малките големи мъже Мемо и Ийгит недвусмислено показаха мнението си за Фериде. "Ако бях голям, щях да ти дам да се разбереш" и Емир беше нокаутиран от едно дете. Синът също недвусмислено показа кой му липсва най-много. Масал даде урок на Нарин, която от известно време беше забравила, че има отговорност към Синеочката, която я прие за своя майка. Не знам дали съм права, но не виждам особено съобразяване със спокойствието на децата в дизито, то не че съм съгласна и с нашенското престараване, ама поне недопускане на вредни елементи до тях не би било зле.
Много разумни и уравновесени думи на Джавидан. В крайна сметка, никой нищо не е искал да вменява на Емир, защо той си науми да се жени и отмъщава, само той си знае. Всъщност, слушайки Джавидан, си мислех защо човек трябва да изгуби всичко, за да го оцени по достойнство.
Elle, честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и любов! 🍷🍀❤️🎶 И да знаеш, че пожеланията от Водолей за Водолей винаги се сбъдват! 🥰
До превод от мен! ❤️

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 21:43 от dani_pop

# 541
  • Русе
Ех, почти седмица никой нищо не е писал, няма мнения или разяснение..

Никой не пише и в темата за сериала, който сега върви от 13.30... "Навсякъде ти", грам ли не ви харесва?
Не бих казала "Не ми харесва". В същност не давам мнение, защото не го гледам, по-скоро го слушам.От това , което хващам, главните герои си играят добре.Обикновено тя прави грешки - той поправя, тя е в затруднение - той спасява. Как ли би било в обратна проекция? В повече ми идват собственичките на къщата - мно-о-о-о-го  преувеличено го дават и неестествено.
Извинявам се, че не е по темата, но исках да отговоря на Дизи!

# 542
Сега да видим какво ще я правят Кумру-то с изказването че е бременна Laughing....., май ще има поправяне на резултати....
Приятен ден!

# 543
 Winona, благодаря за отговора, но целта беше това да го напишеш в темата за "Навсякъде ти", а не тук. Нали разбираш, че идеята ми е темата някакси да потръгне. Последното мнение е мое, няма как аз да си пиша сам в тази тема. А ти ми пишеш за "Навсякъде ти" в темата за "Обещание", е.... мерси

# 544
  • Русе
Winona, благодаря за отговора, но целта беше това да го напишеш в темата за "Навсякъде ти", а не тук. Нали разбираш, че идеята ми е темата някакси да потръгне. Последното мнение е мое, няма как аз да си пиша сам в тази тема. А ти ми пишеш за "Навсякъде ти" в темата за "Обещание", е.... мерси
Аз само отговорих на поста ти тук. Коригирах се почти веднага.... Извинявам се!

# 545
А, няма проблем. Това просто е темата за "Обещание", аз спрях да коментирам тук, понеже не гледам филма след първите 30 епизода някъде. Да се надяваме, че новия сезон ще го излъчи БТВ в скоро време

# 546
Привет!
Спрях да гледам сериала.
Окончателно ме загубиха със случките в къщата на Кемал и  с факта, че Емир забрави коя е Джемре, какво му причини и така нат.
За Джавидан съм писала много пъти. Не ме интересува какво и струва всичко, което направи.
Прошка, наказание, осъзнаване - това е нейният живот.
Не мога да преглътна това, което направи с живота на останалите - Хикмет, Рейхан, Емир, Зейнеб, "сестрата" на Рейхан и пр.
Дори и най-голямата светица да стане, в моите очи тя е чудовището Джавидан. Как бих могла да си представя да живее заедно с Емир и Фериде и да гали сина на Рейхан? То е като приказката за вълка с овчата кожа. Няма такова нещо като ставаш добър. Или си такъв и не можеш да причиниш лошо на хората, или имаш лошо сърце. Щото лошотиите на тази жена не са какви да е. Те са убийства и опити за убийства - директни и индиректни.
Така, че пожелавам много щастие и дълги години заедно на Фериде и Емир. Нека сериалът си продължава, ако трябва още три сезона.
В крайна сметка хората с това си изкарват хляба.
Само нещо последно да кажа - жал ми е за Емир. Дано намери спокойствието и щастието.

# 547
Привет на всички.
Изчаках превода и на двете серии /305-та и 306-та/, за да си опиша впечатленията.
Да, Емир Тархун научи истината и то от кого - от мама и хукна да издирва Фериде, загриза го съвестта. Много ми е интересно, когато разбере, че Джемре живее с Талаз, дали ще продължи добронамерените си отношения с нея. Или той вече забрави и кой е Талаз? Добър урок му дадоха Мемо и майка му, но късно, чадо, мандалото хлопна. Колко са различни Рейхан и Фериде. Когато Емир обиждаше Рейхан, тя само си мълчеше и чакаше сам да осъзнае грешката си. Но настъпеше ли я на чест, му врътваше по някой и друг шамар, за да му понамести чакрите. Фериде пък се опитва да го атакува с думи, но това при Емир сработва много бавно. Добре му го каза и Рашид, че е много наивен. Така е, като вярва на лошите - пак го излъгаха. Сега е ред да се захване и със Сонгюл. Очаквам с интерес кога ще замени в телефона си контакта "бавачката" с "Фериде".
И пак силни думи на Фериде: "Няма да ти простя, никога" - голям залък хапни, голяма дума не казвай. Е, ще прости и пак ще е "заради Ийт". Защо не изтри снимката? Защото там бил Ийт.   Малко вповечко ми идват сцените на Фериде в новата й квартира със снимките на детето и мизерията, в която живее. Та "Гюлсум" живееше при по-добри условия, ама сериал да става. То бива ангел, бива, ама "прекален светец и Богу не е драг". Емир да й беше изпратил анонимно дърва, като я жали толкова много, нали е по изненадите.
Хикмет дава хубави съвети на сина си, да включи главата си, но той кога ще включи неговата по отношение на "жена си"? Емир осъзна грешката си, но Хикмет дали ще осъзнае своята? Дали си е научил урока от брака с Джавидан? Много лошо постъпиха с Ойя. Права е да им се сърди и да напусне имението, но това беше целта на Сонгюл.
Много мила сцена с изненадата на Масал към Нарин. Дано този път Нарин удържи на думата си да не я оставя.
С тази бременност на Кумру /аз я очаквах/ се чудя как в съда не поискаха доказателство, а повярваха само на думите й. И от кога е бременна - от няколко дена? Сега ли разбра, Кемал Тархун, че "жена ти" е психопатка и е много болна? Нарин се взе в ръце, стана решителна. Дано наистина проследи всичко сама преди да подменят пробите и да разобличат Кумру в лъжа. Дано се сбъднат мечтите им за пътешествие.
И сега какво - Талаз си търси нова банка? Секна банка "Джавидан", сега ще открием банка "Сонгюл" ли?
Да видим с какво ще ни изненадат в събота и неделя. Дано раздвижат малко нещата, че нещо зациклиха.
От фрагмана виждам, че Емир ще включи тежката артилерия - Ийт.
Пожелавам ви хубав ден.

# 548
Здравейте, да се произнеса и аз по 306 епизод, не че не може без мен, ама калабалък да става, че съвсем оредяхме...😜
Две реплики, според мен, са ключовите. Рашид каза на Емир: "всичко мога да ти кажа, защото знам, че ще повярваш". Както се казва, от истината най-боли. Нищо ново под слънцето по отношение на доверието при главния герой, то и главен абдал да го нарека, пак ще е вярно. Жалкото в случая е, че и слухтенето не помогна. Странен жанр са това дизитата, развитие получават само отрицателните персонажи, положителните са като екшън герои застинали във времето, едни и същи грешки, аналогични действия, сходни думи в приличащи си като две капки вода ситуации. А уж жанрът е драма. Ама нейсе, да не задълбавам във философско-критически анализи.
Втората реплика дойде от Нарин: "с теб, Кемал Тархун, съм готова да ида до края на света". Абе, готова е на всичко с него, само не и да се оженят. Честно казано, най-неправдоподобни са ми именно техните решения в името на любовта. Хак им е сега и тази бременност на Кумру. Всъщност, в държава, в която извънбрачните връзки на мъжете са нещо нормално, подобни сценаристки решения, може би, търсят възпитателен ефект. Само дето мъжете не гледат сапунки, ама това е друга тема.
Що се отнася до Фериде, тя в момента трябва да понесе в пълна степен презрението и унижението, на които я подложи Емир. Че ще прости, ще прости, то е ясно, но ми се иска да е по-активно действието, че съвсем заспаха. Откак публикуваха оклюмалата снимка на режисьорите, почти нищо не се случва.
Интересно ми е как ще развият бременността на Кумру, извиненията на Емир и лъсването на задника на Сонгюл. Посвикнах с идеята, че щом планът не е успял, значи нищо особено не се е случило. Та така и с Талаз...
Хубав и слънчев уикенд на всички! ❤️

# 549
Репортаж в youtube канала Hurriet с Гьокберк Демирджи:
Ж. Здравейте, сега сме с Гьокберк Демирджи и мисля, че вие също се вълнувате.
Как сте?
Г. Д. Добре, благодаря!
Ж. Когато влязох тук и Ви чух да говорите, си помислих, този човек е роден да рецитира.
Г. Д. Благодаря! Приятно ми е да чуя това, макар че нямам време да рецитирам
Ж. Аз често питам актьорите, които ми гостуват как се отнасят към образите, които пресъздават. Ще попитам и Вас, Вие как се отнасяте към ролите, които сте изиграли.
Г. Д. Аз ценя всяка роля, защото тя е част от пъзела на това, което съм като актьор. Дори и тези, които съм принуден да изиграя.
Ж. Искате да кажете, че не се концентрирате на нежеланието, а сте готов да продължите напред.
Г. Д.  Да, понякога чета сценария и ми е ясно, че това е много далече от действителността. И след това ми е интересно какво се е получило, гледам как съм го изиграл.
Ж. Като актьор кое Ви харесва повече, да четете ролята, да я играете или да гледате след това какво се е получило?
Г. Д. Всичко ми е интересно, и да разучавам, и да играя, и да гледам. Всичко това е вълнуващо.
Ж. Когато се готвих за интервюто, разбрах, че имате много фенове. Даже един колега беше удивен от количеството им. Това прави ли Ви щастлив?
Г. Д. Да, това е много приятно. Не мога да изразя с думи приятното усещане. Невероятно е.
Ж. Очаквахте ли такова внимание от страна на зрителите?
Г. Д. Да кажа, че съм очаквал няма да е вярно, но се надявах. Когато започвахме този проект, много се вълнувах и сега се наслаждавам на това щастие.
Ж. Има ли сред феновете Ви познати хора, с които общувате?
Г. Д. Всеки артист, предполагам, че е щастлив да общува с феновете си. Неотдавна се срещнах с една много мила
лелка, която започна да ме съветва, все едно съм героя, когото играя. Каза ми да не се ядосвам толкова, да не огорчавам баща си, да съм по-снизходителен към случващото се. Толкова се беше вживяла в сериала, че аз също забравих и започнах да и отговарям като героя си. Много е приятно това, феновете да те приемат като близък човек, като член на семейството си.
Ж. Това означава, че феновете са обикнали героя Ви?
Г. Д. Струва ми се, че да и това е най-приятното да береш плодовете на труда си.
Ж. Вие агресивен ли сте по отношение на феновете?
Г. Д. Не, разбира се.
Ж. Как реагирате към феновете на снимачната площадка и извън нея?
Г. Д. Стремя се да не обиждам никого. Когато вървя по улицата, често улавям погледите на хора, които ме разпознават. Ако поискат автограф или да се снимат с мен, никога не отказвам. Ако се случи на снимачната площадка, обикновено, графикът ни е много натоварен и това не е възможно. Стремя се да не обиждам феновете.
Ж.  Какви са Вашите интереси в момента?
Г. Д. Сега в социалните мрежи всеки знае всичко за всеки. Може би, сте разбрали, че моето хоби са антиките. Много ми се иска да се снабдя с нещо такова във Франция.
Ж. Какво последно Ви разстрои?
Г. Д. Тъй като много време съм на снимки, в сериала имаше сцена, в която екранната ми майка беше в болница. Това много ми напомни случило се с мен в реалния живот, тъй като неотдавна изгубих майка си. Разстроих се и целият ден се чувствах тъжен.
Ж. Какво Ви учуди най-скоро?
Г. Д. Нищо.
Ж. Искате да кажете, че нищо не е в състояние да Ви учуди?
Г. Д. Не, просто в последно време нищо не ме е впечатлило.
Ж. На какво последно сте отговорили с не
Г. Д. Аз не казвам лесно не и в последно време не се е налагало.
Ж. Изпадате ли в състояния, в които не можете да се познаете?
Г. Д. Аз много мисля за случващото и понякога се ядосвам на себе си. Да, има моменти в които не мога да се позная и обикновено си се ядосвам.
Ж. Питали ли сте се какъв щяхте да сте, ако не бяхте актьор?
Г. Д. Да, щях да съм боксьор.
Ж. Кое не може да се купи с пари?
Г. Д. Любовта, може би.
Ж. А тя съществува ли.
Г. Д. Разбира се, че съществува.
Ж. Можете ли да разкажете нещо за нея?
Г. Д. Аз и така много разказвам за нея.
Ж. А обичате ли да правите изненади.
Г. Д. Да
Ж. Разкажете за някоя от изненадите, която сте направили.
Г. Д. Например беше планирана вечеря за двама (тя знаеше това), превърна се в голям празник и накрая тя каза "да".
Ж. Можете ли да опишете любовта си към нея? Ако кажете, че не можете, ще го приема за отговор.
Г. Д. Знаете ли, има неща в живота, за които думите не са достатъчни и любовта ми към нея е едно от тях.
Ж. Добре, ще ви попитам по друг начин, тази любов, която изпитвате, как се отразява на живота Ви?
Г. Д. Много е трудно да го опиша, от щастие не усещам земята под краката си. Ще ви дам подсказка, в проекта, в който играхме заедно, ние обикнахме любовта на героите си, бяхме впечатлени от нея. Започнахме да изпитваме същите чувства и в реалния живот. Зрителите ни поддържаха в тази любов, която се оказа истинска и реална.
Ж. Ние се радваме за вас и очакваме да споделите продължението на тази любов. Има ли момент, в който не сте успели да прикриете чувствата си?
Г. Д. Има да. Един ден тя дойде на снимачната площадка и всички станаха свидетели на радостта ми.
Ж. Кога сте без настроение?
Г. Д. Когато съм уморен и недоспал.
Ж. Какво може да развали настроението Ви, когато сте щастлив?
Г. Д. Ето това много трудно може да се случи когато съм щастлив.
Ж. Сега можете в ефира от 83 млн. зрители да зададете въпрос на когото искате.
Г. Д. Може да Ви се струва глупаво, но единственото, което ми се върти в главата в момента е до кога ще са снимките на Йозге. И това е самата истина.
Ж. Благодаря за интервюто.
Г. Д. И аз благодаря!
Ж. Надявам се да Ви видим и в други проекти.
Г. Д. Иншаллах.
Ж. Дано от Вас слушаме само добри новини.
Г. Д. На всички хора желая само добри новини и много щастие.

# 550
  • Русе
dani_pop, благодаря за репортажа!!! Гьокберг е щастлив в геометрична прогресия и няма търпение за повече време с любимата! Дай, Боже, всекиму!

# 551
Малко инфо - от днес започват повторение на "Обещание" по БТВ Лейди, всеки делничен ден, от 23.30 ч. Започват от епизод 1.
Лично аз възнамерявам да гледам, защото съм изпуснала най-първите серии. Тъкмо ще си запълня някоя и друга празнина.

# 552
Да, това пък са единствените серии, които съм гледал аз, хаха. Даже върви промото по БТВ Лейди... Тази вечер от 23.30 - Обещание

# 553
Здравейте на всички,
Пораздвижиха се нещата в 307 и 308 епизод. Кукуто окончателно беше развенчана, а Фериде показа, че "за нищо на света" няма да прости на Емир.
Що се отнася до Нарин и Кемал, започнаха да се държат адекватно и това ще им излезе през носа. То май само те двамата не са минавали през затвора, ето че дойде реда на Къдрокоската. Интересно в какво ще я обвини Кукуто, че чак до съд ще се стигне. Честно казано, тези сцени в дома на Кемал, заснети в стила на индийските сериали, не ме впечатлиха. Добре, че този път на адвоката не му се наложи да тъгува, щото не му се отдават твърде на Верел тъжните мимики. 🙂
Демирджи много убедителен в ролята на разкаял се глупак. Аз имам слабост към виновния му взор, дъщеря ми гледаше с подобен поглед като малка, когато свърши нещо в памперса непосредствено след като многократно сме и се молили за същото нещо където му е мястото. Емир в познатия вече сценарий: и в болницата откара Фериде след припадък, и работа и намери, но тя е непоколебима.
Кака Соня е във вихъра си, само Мелике остана да изхвърли от имението. Всъщност, то и Хикмет не и трябва, ама там има доста наследници и може би, ще бъде по-предпазлива. Тръгна с лошо към Мелике, която все още си мълчи, дано не е за дълго. Като гледам, наетото от Фериде жилище има потенциала да се превърне в убежище за обидените от Емир и Сонгюл. 😜
Иначе Талаз отново в играта, този път ще следи Джавидан, че новата г-жа Тархун не може да прости на старата, че е родила две деца на мъжа си. Интересно каква му се пада. Гледайки за първи път снимката, той каза "ти ме съсипа" и аз реших, че му е била жена. Тя обаче, не го разпознава по никакъв начин, което няма как да стане, освен ако не е претърпял пластична операция. А защо и не нещо в стил Граф Монте Кристо. 😂
Пораснала и зряла Джемре - "кой да предположи, че дяволът Джавидан ще се превърне в добър човек" и "мен няма да вземе никой на работа, защото съм болна, разбираш ли много болна". Добрият ефект на трудовата терапия при психични заболявания в действие. Ако ме питат мен, тя в първите два сезона беше болна, сега си е супер. Някои хора наистина порастват, когато загубят родителите си, а други нямат друг избор освен да са възрастни с родителите, които имат. Но това ще коментирам в следващия епизод. Явно, безпътният баща на Фериде ще я предостави на лихварите си. С две думи, предстои екшън защитата на моя човек в добре познатия ни вече стил. 🤼
Групата, не знам вие как сте, но аз не съм в състояние да гледам повторения, вече и клипове не ме привличат. Толкова много жестокости и лудости ми идват в повече, а сцените между Емир и Рейхан след толкова откровения, вече не приемам като кино, а като слухтене в чужда спалня. Малко пресилвам, разбира се, но е ясно защо отношенията им бяха табу.  А аз минах на екранизации на класическа английска литература. Там поне всичко е логично и обрано откъм външен израз на емоции. А и има доста нови екранизации.
На всички желая прекрасен уикенд! 🌞

Последна редакция: чт, 04 фев 2021, 03:38 от dani_pop

# 554
Привет на всички.
dani_pop е казала всичко, аз само ще допълня някои неща.
Когато Джемре караше Фериде да се обади за работата, като че ли видях Джемре от 1-ви и 2-ри сезон - във вихъра с лъжите си. Изненадах се, че станаха тандем с Емир.
Седенките на "светата троица" ми идват малко вповече. И сега какво, Джавидан не стига, че в затвора е като на хотел, ами ще има и едноседмични отпуски. Щеше да е добре по това време да ходи в имението. Да я видя тогава Сонгюл как ще съжителства с майката на децата на Хикмет. Той нали и без това се чувства длъжен да й помага по някакъв начин. Сонгюл като нае Талаз да следи Джавидан, дали пък той няма да се съюзи със старата си познайница срещу новата. Но и той май има някакъв сантимент към новата вещица.
Виновният Емир, докарал Фериде до това положение, който не може да каже "Извинявам се", какво ли още ще измисли, за да му прости Фериде? Сигурно ще се превърне в Супермен и в очите й ще стане нейния герой.
Хубаво е, че успяха да разобличат Кумру. Очаквам тя да си навреди по някакъв начин и да обвини Нарин, че й го е причинила.
Това е от мен. До следващите епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт