Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 030
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Привет,
Дани и Ванчето са ми прочели мислите и са ми взели думите от клавиатурата.
Само ще допълня две неща, които си мисля.
За да влезе Нарин в затвора, явно Кумру ще инсценира, че тя й е направила нещо, от което е умряло бебето й. Дано излезе по вестниците, за да дадат показания лекарките, които я прегледаха в болницата, ако трябва да се доказва нещо с дати.
Доживях най-накрая някой да натика пари в ръцете на Емир, няма само за него да е запазено това действие.
Лично аз следя повторенията, защото първите епизоди не съм ги гледала. Разкритията за връзка между двамата не ми пречи.
До следващи преводи от мен!

# 556
Здравейте и от мен.Изгледах последните две серии с превод и взе че ми хареса накрая как се развива филма.☺️Това зацикляне върху Кукуто дето всички го обгрижват и принизяването на образа на Нарин почти ме бяха отказали от гледане.Не разбирам защо сценаристите така смачкаха и Нарин и Кемал,направо полуумни едва ли не ги изкараха.Фериде и Емирко-там много добре се получава.Нашето момче е Супермен,направо ги изтрепа всички .То че изпитва вина,изпитва,ама май ще има и малко любов.Фериде в последната серия се справи изключително за мен-много убедителна игра,леко смекчи тона към Емир, доверието полека се връща.Очаквам епизодите уикенда,които ще са кратки,но надявам.се изпълнени с поне малко романтика.Хубав уикенд на всички и весел празник ,който от двата и да празнувате.

# 557
И аз гледах последните 2 серии с превод, отново от по час и 40 минути, та се случиха малко повече неща.
1. За пореден път някой бяга от психиатрията без да му мигне окото - това не говори добре за тези институции. Там нещо като охрана няма ли - преди Джемре си бягаше както си иска оттук и оттам, сега на ред е Куку.
2. Нагледно беше показано как обявяваш някого за мъртвец без да провериш поне дали има пулс. Ако Емко се беше сетил, щеше да спести сълзите и терзанията на Фериде.
3. Нарин беше с култовата си прическа от сезон 2 и се сетих за него и за дефилетата на Рейхан по арести и килии.
4. Емир няма равен в екшън сцените - само се протяга и всички около него падат в безсъзнание.
Интересно ми е Мелике как ще се справи със Сонгата и Емир дали ще убеди Фериде да му прости без някой да го вкара в болница за тази цел в предстоящите епизоди.
До скорошни преводи.

# 558

Привет на всички.
Вие сте написали всичко и за мен не остана нищо. Напълно съм съгласна с вас.
Тази седмица ни засипаха с фрагмани - до сега изгледах 4. В последния имаше сблъсък Сонгюл - Джавидан. Интересни неща ни очакват. Имаше и много снимки, видеа от сета - нещо се пораздвижиха нещата.
Пожелавам ви хубави почивни дни.

# 559
Здравейте всички,
Днес най-после изгледах и 310 серия с превод. То докато стигна до нея забравих какво стана в 309, ама нейсе, ще напиша каквото помня. 😜
Фериде много пъти каза, че не иска помощ и сама ще се справи. Ами направи го, бойна дама е. Шокът и дойде малко в повече, ама пък добре го изигра. Емир отново в ролята на догонващ, ама пък как хубаво успокоява, чак да му се прииска на човек да го отвлекат и Тархун младши да го спасява. 🙂
При Нарин и Кемал за малко всичко се поподреди. Да, ама не. Добре, че Шехрието обу пембените чорапки за делото, че иначе току виж бяха осъдили Нарин. Шегувам се, адвокатът си беше свършил перфектно работата, но сърце не ми даде да ги пропусна. 😂
Емир много виновен, Фериде още повече. Много ми хареса как искрено момичето разказа за привързването и обичта си към Ийгит. Много ми хареса и тупаника на Емир, а фирменият му удар с глава ме доведе до екстаз. Всъщност, бързото действие е много добър вариант за гледане. И да, интересно е това развитие на действието. 👍
Що се отнася до новите герои в сериала, все си мисля, че ще попълнят отбора на лошите. Че то само с кака Соня ще е трудно. Вярно е, че е голяма напаст, но няма потенциала да се саморазправя с всички, тя си е играч на дребно.
Желая на всички хубав ден и приятно гледане довечера! ❤️

# 560
Извинявам се, че не е по темата, но исках да отговоря на Дизи!

Мерси, мерси. Между другото твоят аватар се използва и от:
Скрит текст:

# 561
  • Русе
Извинявам се, че не е по темата, но исках да отговоря на Дизи!

Мерси, мерси. Между другото твоят аватар се използва и от:
Скрит текст:
Благодаря, Дизи! Странно ми е това повторение - мислех, че Админите следят и не допускат.
А сега по темата -
Мили дами, много малко са коментарите Ви и аз съвсем се обърквам къде съм, какво гледам ( а и нали не знам турски - нищо не разбирам)...Да, сериалът отдавна не е това, което беше в началото. И все пак, моля Ви, дайте малко разяснение поне за тези герои, които познаваме , дори и отрицателните. Ще съм Ви много благодарна!

# 562
Може ли да попитам как се развива действието с Нарин и Кемал ? Събраха ли се? Кемал разведе ли се със сестрата на Нарин? Или много съм пропуснала?

# 563
Здравейте всички,
С удоволствие изгледах 311 серия с превода. Харесва ми този тип разказ - спокойно, с обяснения, с аргументи. Уви, обаче, това не е силата на турските сериали, явно.
Силен епизод за Фериде, всичко си каза. Не че това за любовта и към Емир не го знаехме. Не че за доборото и чувство към Хикмет и Мелике не се досещахме, но друго е да го чуем от нея така, както го усеща. Обикновено в живота като се намеси любовта става по-лесно и да се разберат хората, и да се обяснят, но не е така в дизитата. Има ли любов, трябва да е болезнено. Та и сега, ще се стрелят и ще се спасяват, ще се взривяват и ще излизат като феникс от огъня, само и само да се доближат един до друг. То хубаво каза Фериде на Нарин: само да беше дошъл Емир и да ме попита. Ама то и тя можеше да я свърши тази работа, просто да беше му разказала. Ама така е, разминали се, неразбрали се, необяснили се и така до средата на юни. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ей на, Нарин и Кемал за другите имат съвет и решение, ама те да се възползват от тях даже не им минава през акъла. Вече започвам да си мисля, че дори Фериде  и Емир ще се разберат по-бързо от Нарин и Кемал.
Много противна кака Соня, имам чувството, че толкова не ме е било яд на никого. Може би, защото Джавидан и Джемре не бяха толкова прости и вулгарни в първите два сезона. Тя вече пред Хикмет не се преструва толкова, ама той е доказал, че е имунизиран срещу здравия разум. Прекрасна Мелике, най-сетне се взе в ръце и започна да се противопоставя на хлебарката.
Добре е да напиша и нещичко за кукуто, но не искам да коментирам г-жа Мюнивер. То и вълкът сит, и агнето цяло, е невъзможна ситуация. Време и е за драстични решения.
Срам не срам, ама с нетърпение чакам следващия превод и ситуацията около отвличането. Жива да не бях, ама май започвам да свиквам със свирепостта и жестокостта на турското дизи.
Хубава вечер на всички и до превод! Heart Decoration

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 14:39 от dani_pop

# 564
Здравейте и от мен.И аз.изгледах с превод последните два епизода  и съм доволна от бързото действие в тях.Нарин и Кемал много,ама много ги разтягат.Техните разговори даже вече ме дразнят леко-все едно са се запознали вчера,а не живеят в една къща повече от година,ама тъй да бъде,до сватбата ще издържа 😂очаквам сега страшни препятствия пред Кемал, не само д-р Кадри.Сонгюл-трябва са й се признае,мисли страшно комбинативно,и дяволите в ада ще й завидят,но трябва да я спре някой,и мисля че това ще е Джавидан.Емирко и Фериде-доживяха мафиот да им обяснява чувствата между тях,че и да стреля по Емир,та Фериде накрая да се омилостиви.Много добре игра на Джансу,с риск феновете на Йозге да ме оплюят,класи над нея.Йозгето затъна в образа на Рейхан и в  лявата страна и филмът отиде в ляво наистина 😂.Кукуто ми липсваше последната серия,но ще изпълзи скоро .Чакам с нетърпение събота и неделя да видим кой кого и как ще спаси,и най-накрая да видим малко щастие и любов!

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 13:50 от Maria Yancheva 644435

# 565
Здравейте, ама наистина друго си е мафиот да ти каже какво чувстваш. 😜 То не че имаше кой да го чуе, ама ние нали го отразихме. То и на Кемал 5 годишната му дъщеря озвучи неговите чувства, ама адвокатът не си признава. Тия Тархун как цепят дърва, ще кажеш че с това се изхранват. То не че вече знаем с какво се изхранват, ама да не задълбаваме излишно. 🤔
Хубав разговор между Нарин и Фериде. То Нарин за другите е силна, ама като опре до нея, се огъва. Фериде лекичко си противоречи. Хем иска Емир да е поговорил с нея преди да предприеме сватбарския фарс, хем той 100 пъти я пита иска ли да му каже нещо, а тя мълча като партизанин на разпит. То е ясно, че за да разкажеш подобни неща, човекът отсреща трябва да ти е спечелил доверието. Ама, все пак, разтягат нейната прошка, явно разчитат на скок в рейтинга с това отвличане.  Да видим как ще се измъкнат този път, че за малкия се тревожа, родителите му плачат за Агенцията за децата. 🙏
Иначе, аз за Лявото няма да говоря, не ме грабнаха няколкото клипа, които изгледах, не че съм се напъвала особено. То и тази боза гледам заради Демирджи, впечатлява ме с таланта си и с чисто човешките си качества. Йозге е добро дете, но и според мен, артистичната кариера и е малко в повече. Виж, за водеща е перфектна, гостите и няма да могат да вземат думата от нея. 🥰
Джансу Туман определено ми е убедителна като Фериде. В италиански тип продукция щеше да е много ярко присъствието и. Тук, с тези уклони към индийското кино, много малко актьори могат да се впишат в образеца за поведение. Е, моят човек и тук е перфектен. 🦁
Не мога да повярвам, но наистина чакам с интерес събитията около отвличането. Желая на всички спокоен и удовлетворен край на седмицата и до превод! ❤️

# 566
Привет!
Само едно нещо ще кажа.
Ако Клетвата беше по Стар ТВ или друг канал, различен от държавните, отдавна да беше приключил.
Някои от номерата за сдобряване и разкриване на чувствата в това число и прошка се повтарят за 18-ти път, а историите на Емир и Фериде и Кемал-Нарин-Кумру не стават и за приказни истории за деца от 4-5 клас.
Първи сезон и донякъде втори имаха смисъл и тръпка.
То и рейтингът си го показва.
За лявата страна - тя не е само на Йозге. Една птичка пролет не прави.
Един актьор не може да направи сериала. Иска се на първо място хубав сценарий. Хората не са толкова глупави.
Колкото за актьорските качества, рано е още да се говори за Озге.
Пожелавам и успех. 12 епизода за турски сериал е малко, но обикновено толкова траят сезоните на повечето сериали.
За Джансу Туман. Като Фериде е убедителна. Спор няма. Влезе в обувките на героинята си, но има точно четири физиономии, които върти във всяка серия . Това е пък в моите очи.
Гьокберк е магията за мен. Той ги/ни омагьосва. Изключителен актьор. Много искам да го видя и в друг проект, но както е тръгнало Клетвата може да има и четвърти сезон.
Защо не? Сигурна работа в държавен канал.
В това кризисно време...
Харесвам много и Гюл, в ролята на Джавидан. Актрисата, която играе Мелике също е точно в десетката.
Фериде се разхубави. В руските групи споделят много снимки. Вижда се голямата промяна в начина по който я гримират.
Не съм гледала сериите от много време, като изключим фрагмани, подсказки и снимки от сета, които излизат и на стената ми във фейсбук. Любопитна съм обаче да видя любовта на Емир и Фериде.
Искам да ме завладее така, както го направиха Емир и Рейхан.
Много искам! И със сигурност сега, когато Емир върне Фериде в конака ще ги гледам!
Благодаря на всички за коментарите!
Хубава вечер от мен!

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 20:18 от Mydream

# 567
Mydream, абсолютно вярно е, че Клетвата няма никакъв шанс при комерсиалните канали, но канал 7 не е държавен канал, частен религиозен канал е според турските медийни източници. И още нещо научих от тези източници, комерсиалните канали не правят дневни сериали, защото не могат да си позволят снимането на серии напред без осигурено финансиране за тях. Така че дневните сериали са приоритет на малки, но със сигурна публика в лицето на средната турска домакиня канали, които за малко пари реализират много серии, които заменят индийските сериали с родна продукция.
Що се отнася до сценариите, тъй като гледам откъси във вид на клипове от много вървящи в момента сериали, не могат да се похвалят с оригинална мисъл. Навсякъде отвличания, неразбиране, липса на комуникация, издевателства над жени и деца. Да не забравяме, че рейтингът се определя от гледащите турци в Турция, а те реагират на силните и кръвожадни действия. То като се замисля и в първите два сезона на Клетвата не беше по-логично действието, ама екранната реална любов на героите ни очароваше. Имаше и интрига, гаджета ли са или не. Сега няма подобни неща, знаем точно какво с кого се случва и остава само филмовото действие, което добре че е на светлинни години по скорост от това в предишните 2 години, че иначе и моят човек не можеше да ме накара да гледам.
Честно казано, и Демирджи, макар че е страхотен, в момента започва да преиграва, защото непрекъснато се изисква да показва подобни емоции в сходни ситуации, при които няма как да не прегаря професионално. Всъщност, Джан Яман направи най-добре, прехвърли се в европейското кино. В каквито и кризи да изпада, то поне не затъва в блатото на минали нравствени дилеми и демони.
Извинявам се за дългия и никому ненужен коментар...🙏 На всички желая прекрасен уикенд! ❤️

# 568
Държавната телевизия е само една - TRT и има поне 16 канала, повечето ги хващам у нас на сателитката. Всичко друго са частни канали. Канал 7 не е религиозна телевизия, по цял ден дават индийски сапунки.
И т.нар hafta içi сериали, тоест... ежедневни ги има от години и все по търговските канали. "Морска звезда", който го излъчиха и у нас, беше 1287 епизода, даваха го по турската FOX. "Прости ми"  е 1477 епизода и го излъчваха по Show, после по Star. "Не ме забравяй" е 1702 епизода и го излъчваха по Fox в продължение на 8 години. "Не ме оставяй", който скоро започна и у нас все още се снима, до момента са излъчени 550 епизода по ATV. Всички тези многосерийни саги са заснети в Анкара и са на Focus Film, дават ги все по частни канали, не по TRT

# 569
”Назови ме по име” първи сезон го дадоха по TRT1, втори и трети сезон ги дадоха по Star TV,  а четвърти сезон го дадоха по TV8.
В момента по TRT1 дават Неопитни майки(Acemi Anneler), а по Star TV дават Влюбих се веднъж (Sevdim Seni Bir Kere).

Общи условия

Активация на акаунт