Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 027
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Привет!
Благодаря за информацията, че канал 7 не е държавен. Нямам идея откъде съм го решила това. Да, наясно съм, че има сериали, които вървят вече години наред и са с по над 500 епизода, но аз имах съвсем друго предвид, когато написах мнение, че Клетвата ще отпадне. Тя отдавна вече не е дневен сериал, това първо - дават сериала само събота и неделя. Говоря за ситуация, при която влиза в конкуренция например с доктора чудо, сериала на Бурак Й. и други седмични, както беше сериала на Йозге - и в двата дни с продукции, които имат огромен рейтинг.  Понеже оттам тръгна думата, че "лявата и страна" си заминала.
Всъщност всеки, който има работа в тяхната сфера е късметлия, защото като цяло да попаднеш на проект, който ще се задържи на екрана е огромен шанс. Точно за седмичните говоря, не за тези, които в момента са на 360 епизод. Но, както писах и в предния си пост - има много фактори, за да се случи това и не е в ръцете само на един човек от екипа. Големи имена в сферата, няма да изброявам, участваха в проекти, които отидоха на "лявата си страна" въпреки големите надежди. Животът продължава. А младостта  е най-хубавото нещо. Особено  шанса да си забелязан веднъж. Това не всекиму се дава. Ето защо - отново пожелавам успех на Йозге! И не само на нея! Между другото за огромната част от феновете, а и сегашната публика на Клетвата - Емир и Рейхан ще си останат любимата двойка. Това никога повече няма да се повтори. Колкото и сезона да направят. Не е трудно да се види в ютюб стотици клипове с тях и милионите гледания. Може би има и клипчета с Емир и Фериде. Не съм следила, но за сметка на това пък с героите на Йозге и партньора и - само за 12 епизода - направиха десетки.
Току що видях една сцена от Карамел във ФБ , може да е за следващ епизод на Клетвата - Емир и Фериде стоят на верандата, а после тя влезе с някакъв букет...
Явно ледът се топи по малко. Всъщност още съм на мнение, че Емир можеше да обикне друга героиня, защо му причиниха това - момиче, независимо при какви обстоятелства е попаднало в затвора, точно Джавидан да му го изпрати и така нат. Но сценарий.
На това му се казва, който не желае да гледа, има хиляда други възможности да следи сериали.
Хубава неделя на всички! Heart

Да се поправя за пропукването на леда. Това било фрагман за следващия епизод. Емир казва накрая, че вече са двама чужди в тази къща. Ами...какво друго да направи Назмие, освен и тук да повтори нещата с Рейхан и Емир. Двама чужди...много скоро ще станат двама близки. Това сме го минали няколко пъти. Sweat Smile
Крайно време беше...

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 09:43 от Mydream

# 571
Привет на най-упоритите съзаклятници.
Аз докато изгледам 311-та и 312-та серия, ще дойде време за следващите серии.
Аз ли нещо не разбирам, но помогнете ми, моля ви.
Фериде няма да прости, защото се влюбила. Ама що за обич е това? Какво иска от Емир - да умре ли, за да му прости? Колко пъти заради нея той попада в рискови ситуации, за да я спасява и да изкупи вината си? Като е толкова честна и добра, защо не казва истината за номерата на Сонгюл и как се намести в имението? Вече снахата няма с какво да я изнудва - нейните тайни са разкрити. Нали Хикмет й беше дал това, от което баща й я беше лишил? Нали в Мелике беше открила майка си? Нали Ийт беше всичко за нея? Защо продължава да излага на риск цялото семейство и най-вече детето? Това ли е обичта и благодарността й към всички? Отива да се нареве в квартирата си и на сутринта все едно, че нищо не е било. Защо се цупи, когато й кажат да остане заради Ийт, че той има нужда от нея? Какво иска да чуе - "Остани заради мен /визирам Емир/" ли? Не разбирам. Според мен любовта е да приемеш другия такъв, какъвто е - с всичките му плюсове и минуси. Единият като направи грешка, другият да му помогне да я осъзнае, заедно да я поправите и да продължиш напред. Нещо много зациклиха на тази прошка. Тази гордост на Фериде ми идва вповече, май инатът й е голям.
А Джавидан с внучето направо ме качва на метлата. Как може да казва "Благодаря на Всевишния, че те създаде. Ти си всичко за мен."? Да не го е създал от нищото, от реброто Адамово? Та нали тя искаше да се отърве от това внуче. Добре, че беше Гюлсум да размени шишенцата. И тук възникват много "ако". Ако Йозге не беше напуснала сериала и се беше случило чудото да попадне в онези 5% да остане жива след раждането? Какво щеше да прави Джавидан - да я убие ли?
От разговора между Нарин и Фериде поне разбрах последователността на събитията - първо са погребали Рейхан, Хикмет се е възстановил, разказал е за деянията на Джавидан и Емир я е изтръгнал от сърцето си. Но дали Хикмет е разказал цялата истина? Да, той реагира остро на посещението на Джавидан, за да види внучето, но Емир й разреши. Дали напук на Сонгюл или не знае за желанието на Джавидан да се отърве от нероденото бебе?
Много ми е странна Назмие ханъм - създава едни образи, които май ги няма в реалността и ние, зрителите /поне аз/, не можем да ги разберем.
Демирджи е във вихъра си в екшън сцените.
Много мислих върху това, което сътвори Емир с псевдо сватбата. Ами той си е такъв. Спомням си за номера, който скрои на Рейхан с романтичната вечеря на брега на морето. Всичко беше прекрасно и за двамата от самото начало, накара я да признае, че това е най-прекрасния ден в живота й и й врътна плесницата с чека и зарязването накрая. Но тя как реагира? С мълчание, което означава да се бориш, докато той не осъзна грешката си. Да, Емир унижи Фериде пред всички, но и пред всички й се извини, поиска втори шанс, поне заради Ийт. Но тя "йок", ни приема, ни предава.
Кемал го раздруса ревността и докато не си признае, няма да го оставят на мира.
Оказа се, че е много лесно да избягаш от турските затвори и болници и да продължиш със злодеянията.
Това е засега от мен.
Пожелавам ви хубав ден и успешна седмица.

# 572
Привет на най-упоритите съзаклятници.
Аз докато изгледам 311-та и 312-та серия, ще дойде време за следващите серии.
Аз ли нещо не разбирам, но помогнете ми, моля ви.
Фериде няма да прости, защото се влюбила. Ама що за обич е това? Какво иска от Емир - да умре ли, за да му прости? Колко пъти заради нея той попада в рискови ситуации, за да я спасява и да изкупи вината си? Като е толкова честна и добра, защо не казва истината за номерата на Сонгюл и как се намести в имението? Вече снахата няма с какво да я изнудва - нейните тайни са разкрити. Нали Хикмет й беше дал това, от което баща й я беше лишил? Нали в Мелике беше открила майка си? Нали Ийт беше всичко за нея? Защо продължава да излага на риск цялото семейство и най-вече детето? Това ли е обичта и благодарността й към всички? Отива да се нареве в квартирата си и на сутринта все едно, че нищо не е било. Защо се цупи, когато й кажат да остане заради Ийт, че той има нужда от нея? Какво иска да чуе - "Остани заради мен /визирам Емир/" ли? Не разбирам. Според мен любовта е да приемеш другия такъв, какъвто е - с всичките му плюсове и минуси. Единият като направи грешка, другият да му помогне да я осъзнае, заедно да я поправите и да продължиш напред. Нещо много зациклиха на тази прошка. Тази гордост на Фериде ми идва вповече, май инатът й е голям.
А Джавидан с внучето направо ме качва на метлата. Как може да казва "Благодаря на Всевишния, че те създаде. Ти си всичко за мен."? Да не го е създал от нищото, от реброто Адамово? Та нали тя искаше да се отърве от това внуче. Добре, че беше Гюлсум да размени шишенцата. И тук възникват много "ако". Ако Йозге не беше напуснала сериала и се беше случило чудото да попадне в онези 5% да остане жива след раждането? Какво щеше да прави Джавидан - да я убие ли?
От разговора между Нарин и Фериде поне разбрах последователността на събитията - първо са погребали Рейхан, Хикмет се е възстановил, разказал е за деянията на Джавидан и Емир я е изтръгнал от сърцето си. Но дали Хикмет е разказал цялата истина? Да, той реагира остро на посещението на Джавидан, за да види внучето, но Емир й разреши. Дали напук на Сонгюл или не знае за желанието на Джавидан да се отърве от нероденото бебе?
Много ми е странна Назмие ханъм - създава едни образи, които май ги няма в реалността и ние, зрителите /поне аз/, не можем да ги разберем.
Демирджи е във вихъра си в екшън сцените.
Много мислих върху това, което сътвори Емир с псевдо сватбата. Ами той си е такъв. Спомням си за номера, който скрои на Рейхан с романтичната вечеря на брега на морето. Всичко беше прекрасно и за двамата от самото начало, накара я да признае, че това е най-прекрасния ден в живота й и й врътна плесницата с чека и зарязването накрая. Но тя как реагира? С мълчание, което означава да се бориш, докато той не осъзна грешката си. Да, Емир унижи Фериде пред всички, но и пред всички й се извини, поиска втори шанс, поне заради Ийт. Но тя "йок", ни приема, ни предава.
Кемал го раздруса ревността и докато не си признае, няма да го оставят на мира.
Оказа се, че е много лесно да избягаш от турските затвори и болници и да продължиш със злодеянията.
Това е засега от мен.
Пожелавам ви хубав ден и успешна седмица.
Ваня за всичко си права, аз също си мисля същите неща.
По отношение на прошката я зациклиха тотално. Все си мисля, че ще изскочи нещо в превода, което да даде малко по-логично обяснение на дългото домогване  до опрощаването. Всъщност, май нещата бяха тръгнали в тази посока, но голямото ухо и дългата ръка на кака Соня пак си казаха думата. Иска ми се да си мисля, че причината не е в прошката, а в точното установяване на правила, защото, съгласи се, трудно се живее влюбен около човек, от когото си понесъл какво ли не. На това ме навеждат думите на Емир, че ще са като напълно чужди един на друг.
Що се отнася до Джавидан, тя ненавиждаше Рейхан и правеше всичко възможно да се отърве от нея. Детето няма нищо общо с това след като я няма майка му. По нашите географски ширини това е често срещано явление, снахата е персона нон грата, но децата и са на любимия син. Свекърва ми, лека и пръст, казваше, че снахата не е роднина, но без нея няма как да се появят наследниците. С две думи необходимо зло.
Рейхан е съпругата, тя трябва да търпи и мълчи. Ако не другаде, то поне в южната ни съседка. Докато Фериде е никоя, чужд човек, няма за какво да търпи. То ако ни питат нас, никой не бива да търпи това, което виждаме на екрана, ама там се и обичат на всичкото отгоре. И да, Ваня, напълно си права, изключително нереални образи и ситуации, но пък актьорите играят на живот и смърт. Все си мисля, че не може само парите да са стимул, все трябва нещо да те привлича в екранния ти герой.
Добре поне, че заложиха на бързото действие, ако се беше повторило темпото от първите два сезона, нямаше да го издържа. Запазвам си правото да коментирам след превода на сериите, а на всички упорити съзаклятници желая хубава и усмихната седмица! ❤️

# 573
Привет!

На мен в снощната серия много ми дожаля за Емир.
Упреквала съм го много пъти и съм си мислела дали бих простила това, което направи на Рейхан в първи сезон, че и в началото на втори, но там поне го виждах, че каквото и да прави, изгаряше по нея. За Фериде също  - циркът със сватбата е нещо непростимо, но той и каза много хубаво, че гледа само от нейната страна. Да помислим тя колко време кри от него истината - коя е, кой я изпраща, дори и да е била принудена. Приемаш съвсем непознат човек, доверяваш му се, поверяваш му сина си...Да не говорим за това, че заедно с нея дойде и Сонгюл и много от злините в конака стават заради нея. Спасяването на Фериде - няколко пъти да не говорим какво направи Емир за нея. Заради тях отвлякоха и детето.
Е, ако не е  любов,  не е само грижа за бавачката, която синът много обича.
Бавачки има много, няма какво да си говорим. Това е дете, ако се отнасят с него както трябва, то ще се привърже. Мисля, че Емир също има чувства към Фериде. Може да не ги изрича пред себе си дори, но всички тези жертви не са продиктувани само от гузна съвест и човеколюбие.Много хубави думи и каза снощи, преди да и заяви, че са двама чужди в тази къща, но пък ние този номер го знаем, какво следва след това.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 17:43 от Mydream

# 574
Здравейте съзаклятници,
Много хубава серия е 313. Динамична, страхотно отиграна, много истинска като емоции. Разбира се, няма да коментирам излизането на Емир от металната врата и самоосвобождаване то на Фериде от завързването, но то и в екшъните оцеляването в подобни ситуации е съшито с бели конци. Всичко останало, обаче, съпреживявах с Емир и Фериде.
Но да започна по ред. Впечатлиха ме думите на Джавидан към Фериде - когато ти беше край внука ми бях спокойна. Може да ги каже човек, който знае какво причинява човешката злоба и който е оценил добрия човек по достойнство.
Моят човек невероятен, толкова болка и отчаяние не съм виждала в погледа ни на актьор, ни на живо. Перфектна Джансу Туман, вярвах и през цялото време - и когато се разтревожи, и когато се отчая, и когато продължи да се страхува за Игит, и когато се притесни, че го е оставила сам с лекаря да му сложи система.
"Той е сам там" - няма какво да се добави. Късметлии са Кемал и Емир, намериха ги най-добрите майки за децата им. Може би, ако Емир беше пораснал с такава майка, нямаше да има материал за сериала...Аз обаче за друго се сетих, трябва да си силно вярващ човек, за да "оставиш" детето си "само" без теб на света. Да, децата имат и бащи, близки, но теб няма да имат. Най-страшната дилема на този свят, да не я дава Господ никому.
Разтърсен от цялото му същество Емир - "ти се жертва заради нас". Ех, Емир, ех, на колко много неща още ще те научи животът. Той все още не приема жертвата на Рейхан, а сега се сблъсква с още по-необяснима жертва, Фериде е чужд човек, приготвил се да умре спасявайки ги баща и син. Поправете ме, ако греша, но Емир като че ли не забелязваше жертвите на Рейхан за чужди хора, приемаше ги, помагаше, но като че ли не осъзнаваше същността на постъпките и. Сега се оказа от страната на спасяваните и смисълът на тази жертвоготовност го разтърси. Много свежа, много красива игра, страхотна динамика в тембрите и емоциите на Туман и Демирджи. Едва ли някой може да отрече в тези серии подбора на партньорка за моя човек.
Хикмет няма ли най-сетне да забележи жената за него. Прибира ги от улицата, жадни за власт и пари и след това ги наказва с презрението си. А тя, истинската, е там до него, отдала целия си живот на семейството му. Как искрено Мелике започна да го убеждава, че Сонгюл не е замесена в отвличането. Това е разликата между добрия и лошия човек - лошия създава ситуации, за да уязви "врага си", а добрият е почтен дори когато ситуациите са му поднесени на тепсия. Мелике и Хикмет в болницата са истински загрижени за децата си родители, които ги обичат и подкрепят.
На противоположния полюс са емоциите при Кемал и Нарин. Не му стигаше на адвоката да се жени за Кукуто, Ами сега и Отело го издокараха. В същото време тези образи на актьорите им допадат и са много убедителни в тях. Добре е, че Нарин не е толкова крайна като Емир във втория сезон.
Кукуто и Ромео до гроб си намери, но все си мисля, че няма да мине в отбора на добрите
Това е от мен, с нетърпение чакам превода на 314 епизод.
Хубав ден! ❤️

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 14:59 от dani_pop

# 575
Привет, съзаклятници!
След като изгледах последните серии с превод, мога и аз да кажа нещо. Естествено голяма част от нещата Дани ги е казала вече. Аз само ще спомена две-три неща, които на мен ми направиха впечатление.
Първото е наситеността на действието в последните серии, доста по-бързо се движи филмът. Естествено екшънът и отвличанията спомагат за това, но такова действие ми допада. Напомня ми по интензитет сезон 1, защото сега гледам повторенията и там също се движат по-бързо нещата отколкото в някои моменти на сезон 2.
За възприятията на Емир към жертвите на Рейхан - според мен той разбираше и възприемаше всичките й жертви, но някои повече от други. Най-много според мен му беше въздействало отношението й спрямо Зейнеп и тогава и той доста се намеси. Най-трудно възприе жертвата на Рейхан да влезе в затвора вместо Гюлсум, както и последната жертва, свързана с детето. Сега с Фериде му е още по-трудно, защото тя не е никаква нито на него, нито на Ийт и това прави постъпката му на сватбата още по-грозна, момичето още повече доказа, че винаги е била искрена и е мислила и за двамата с Ийт повече, отколкото за себе си.
Направи ли ви впечатление как двама души в болницата помислиха Фериде за майка на Ийт, но нито тя, нито Емир отрекоха. Това, според мен, е показателно за това как ще се развият отношенията между тях по-натам, но да видим.
Кемал и той като Рейхан се пъне да отрича, че ревнува, ама и Нарин хитра като Емир, с неговите камъни по неговата глава е малко положението.
Това е засега от мен. Поздрави на всички ви и до следващи преводи!

# 576
Здравейте и от мен.И аз да изкажа някои съображения по 313.🤣Много силен епизод,и като действие и като игра.Разбира се Емирко и Фериде бяха невероятно убедителни в играта си,за момент забравих че тя не е майка на Игит.Страхотна игра на Джансу,момичето за пореден път доказа че Игит е единствен за нея.Емирко за мен започва бавно да осъзнава че има нещо друго освен благодарност към Фериде че спаси и двамата с Игит.Нарин и Кемал-ами дървен ми седи Кемал в образа на ревнивец и това е.Нарин се оказа доста обиграна ,знае как да накара мъжа да ревнува и това е добре,защото ако чакаме Кемал.да й предложи брак,ще да е в 5ти сезон явно.Сюнгюл  е железна,но и на нея и трепна сърцето за Игит.Мелике и Хикмет-сладки,разтревожени,но Хикмет дискретно настоява младите да останат сами.Познава си момчето,и знае че му трябва време докато запали ,а запали ли,е пожар.Изгледах и 314,много тежки разговори между Фериде и Емир,много истини се казаха,но Фериде засега не прощава.В някаква степен разбирам колко е наранена,не е лесно явно да излезеш от това състояние и да се върнеш в къщата на  човек,който ти е причинил тази болка,а ти си влюбена в него Относно кой кого спасил,нещата са 50:50за мен,Емирко никой не го праща да ходи след Джавахир,всеки спаси другия в някаква степен,ама да вземат да се разберат накрая.Емир ми се струва по-спощоен,по-уравновесен уж,но скоро ще се появят нови герои,мъж и жена,явно за Фериде и Емир нови партньори ,ще има ревнив Емир ,обяснения и  ще бъде интересно надявам се.

# 577
Привет, съзаклятници.
Вие сте казали всичко и ви благодаря за написаното.
Аз ще добавя само момента, когато гръмна бомбата. Според мен, Емир, стиснал детето в ръцете си, сигурно си помисли "Защо това дете трябва да расте без майка?" В този момент сигурно за втори път преживя това, което е преживял при раждането му. За желязната врата, пред която Емир беше толкова безсилен, мисля, че полицаите я отвориха. Но нали действаха, без да ги усетят, та затова и не ни го показаха - просто стана чудото.
Хикмет хубаво се грижи за сина си, но кога ще се погрижи за себе си? Отглежда си змия в пазвата. А Суат три сезона работи само за фамилия Тархун.
Сонгюл направо ме разсмя. "Толкова неща направих и никой не се усъмни в мен, а сега нищо не съм направила и ме подозират". Забрави, че тя нае въпросната бавачка.
Назмие ханъм явно е приела като основна теза в сериала, че мъжете трябва сами да си гледат децата, а бавачките са им бонус - може пък и да изскочи заек от някоя трънка. Визирам Кемал и Масал, а сега Емир и Ийт. Но пък нито една бавачка не е без проблеми - Лейля беше "крадла", свързана с Талаз, Нарин се спаси от мафията, сега и Фериде с тайната си се появи в имението. Започвам да се замислям и за тези фиктивни бракове, които сключват - дали не е масова практика.
Кумру явно е намислила нещо, но да видим дали нейният Ромео ще успее да я измъкне от ямата, в която е затънала.
Пропуснах в предишната серия да отбележа момента в болницата след раняването на Емир. И Фериде му поиска прошка, че всичко се случва заради нея - лесно е да я поискаш, но е трудно да я дадеш.
Това е от мен. Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 02:18 от Ваня_С

# 578
Цитат
”Назови ме по име” първи сезон го дадоха по TRT1, втори и трети сезон ги дадоха по Star TV,  а четвърти сезон го дадоха по TV8.
В момента по TRT1 дават Неопитни майки(Acemi Anneler), а по Star TV дават Влюбих се веднъж (Sevdim Seni Bir Kere).
То може винаги да има нещо такова по ТРТ1, но това не е някакво правило, че ежедневните сериали ги дават по държавната телевизия, а седмичните (тричасовите, скъпите продукции) ги дават по частните.... няма такава закономерност, каквато изказа Mydream. Че ако даден сериал бил  по Star TV отдавна да бил приключил

# 579

Привет, съзаклятници.
Май ни предстои сблъсък на титаните - Джавидан и Сонгюл. Време е Джавидан да се развихри и да си покаже истинската същност.

https://www.youtube.com/watch?v=kc7diMHLqMc

Най-после и Джемре да направи нещо хубаво, но пак в полза на Джавидан.

Пожелавам ви хубав ден петък.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:59 от Ваня_С

# 580
Здравейте момичета,
Точно, Ваня! 👍 Ех, Сонгюл, ех, Джавидан се връща от там където си се запътила. 😜
314 епизод
Разговор 1 между Емир и Фериде. Ето това общуване между мъже и жени ми липсва в дизито. Спокойно и аргументирано всеки да си разкаже болката и страховете. Хубаво е, че повече няма тайни и при последващия ход на Сонгюл не се избягваха и въобразяваха, а директно си казаха кой какво мисли.
Разговор 2: Май си поразмениха ролите. Фериде постъпи по начина, който е в основата на обвиненията и към Емир. Познат похват в дизито, всеки да е на мястото на всеки. Всъщност, Нарин най-точно усети причината за болката на Фериде. Сетих се за един друг турски сериал, който майка ми много харесваше и гледаше с повторенията барабар - 1001 нощ. Там мисля, също имаше постоянно изтъкване на един момент, който не може да бъде забравен. То че ще се забрави е ясно, ама перипетиите до това са източник на доста епизоди.
Хикмет Тархун всеки може да си го манипулира както си иска. Че и за ръка хвана хлебарката, тя пък щастлива жена била с него. Ромео и Жулиета на стари години ряпа да ядат...Крайно време е да се намеси Джавидан. 🤔
Фериде изненада Ойя с проницателността си, а тя пък и отвърна с мил жест. Насълзиха ми се очите, когато Фериде каза, че никога не е духала свещи на рождения си ден, а когато беше на гробищата си поплаках с нея. Много истинска за мен ситуация. Наистина ми е любопитно какво хубаво нещо си пожела когато духна свещичката.
Не искам да се повтарям, но това, което гледам в тези серии ми харесва - интензивно действие, истински емоции и бърза смяна на кадрите. Да си призная в първите два сезона имаше доста моменти, които превъртах напред, сега не ми се случва. Дано и следващите две серии да са дълги.
Хубава вечер и прекрасен уикенд! ❤️

# 581
Добър вечер и от мен.Успях да изгледам и 314 с превод най-накрая.Изключително емоционална серия,стана ми жал много за Фериде,после за Емир,накрая и за двамата.Колкото повече гледам,толкова по ми се струва,че те двамата много си приличат-непримирими със случващото се,много раними същевременно,много объркани в емоционално отношение.Стискат зъби,гледат се като котки ,и всеки момент ще избухне бомба между тях ми се струва.Емир много добре й каза,че си гледа на ситуацията само от нейната камбанария,но и тя не му остана длъжна.Чакам.с нетърпение да видя  как ще изпълнят  това държание на непознати ,когато всеки път когато се срещнат очите им се търсят.Нарин-Кемал-много сладки,Кемал най-накрая загря и започна да ухажва булката с любовни нощни смс-и.Дано Кукуто не обърка нещата пак,че наистина нямам нерви да я гледам.Сонгюл настъпи котката по опашката този път,мисля че Оя разбра кой е пратил картичката с това обаждане на Сонгюл в цветарницата.Гледах новият фрагман и олеле-Настъплението на бурята Джавидан започва.Искрено се надявам този път да се намеси за доброто на семейството си,така ще изкупи поне малко от греховете които натрупа.Най-доволен е Игит-малък ангел,който толкова умно гледаше Фериде докато му говореше,че ще реши човек че я разбира.
    Да видим епизодите уикенда какво ще поднесат,на всички приятни почивни дни🤗

# 582

Привет на всички.
Вие сте написали всичко по 314-та серия, но и аз да си кажа, каквото ми е на душата.
Не искам да защитавам Емир, но ми е жал, че никой не иска да разбере какво му е на него. Може би Хикмет го разбира отчасти и затова е толкова търпелив към него.
Фериде се е хванала за нейното сърце и чест, а неговото сърце, че е на пепел, не на парчета, въобще не я интересува. В мига, в който трябва да е най-щастлив - раждането на детето, той губи любимата си. Не пожелавам никому такава участ. Нима всеки път, когато погледне сина си, не вижда в него жената, която е загубил? И така ще е, докато е жив. Да, има разговори между двамата, но в повечето случаи говори тя, а Емир слуша и се съгласява с нея. А него кой и кога ще го изслуша? Май Фериде иска да убеди сама себе си, че е в имението "единствено и само заради Ийт", защото мен не ме убеждава в това, а и Нарин не се връзва на тези приказки - усещанията й не я лъжат. Ако беше така, защо се разсърди в болницата и се врътна, когато Емир каза на сина си "Кака Фериде ни спаси, не го забравяй" или след като Емир прие нейните условия да не се виждат, да не се поглеждат, го търси до вратата? Дори, когато Мелике отиде да вземе Ийт, си мислеше, че стъпките са на Емир и е пред вратата. Имам усещането, че Фериде ревнува от починалата Рейхан, но ще видим.
За Фериде в началото ми беше жал, но сега - не. Имам чувството, че е голям егоист и мисли само за себе си.  Емир е много прав, като й каза, че гледа само от нейната страна. Огорчи всички, които искаха да я направят щастлива, на рождения й ден, мислейки само за цветята и бележката. Като написах "рожден ден" се замислих - как пък до сега нямаше нито един друг, с изключение на Масал? Думите й: "Той си мисли, че като се извини и всичко ще мине" защо да важат само  за нея, когато му стоварва толкова беди на главата, а за другите - не? Защо реагира по този начин, когато Кемал разказваше, че ще се женят с Нарин? Нима всички трябва да се съобразяват с нея и да внимават какво говорят? Защо трябва Емир да чисти честта й пред хората, които са я видели на улицата в сватбена рокля? Това, което трябваше да направи, той го направи - пред цялото семейство си призна грешката и й се извини. Много хубав разговор между чичо и племенник - "Мен и без това съвестта ми ме мъчи, за секунда не ме оставя на спокойствие. Направих всичко, за да се избавя от този товар, но не, не се получава. Сърцето й не се е разбило, просто стана каменно." Искам сега Емир да удържи на думата си и да стои далече от нея, да я видя тя как ще припка след него. Стига са го притискали на тема съвест и вменяване на вина. Но мен никой не ме пита - ще гледам това, което й се иска на Назмие ханъм.
Мелике правилно й каза, че трябва търпение и нещата ще се подредят, но първо трябва да се отърват от Сонгюл, за да не мъти водата. Дано са се усетили, че тя стои зад номера с цветята след разговора й с доставчиците. Не приемам оправданието на Ойя, че Хикмет е болен, щял да страда, и затова трябва да си мълчат. При създалата се ситуация страдат всички и най-вече детето.
На мен сцената на гроба не ми допадна. През цялото време се питах, "А Ийт къде и на кого ще излива душата си, когато му е тежко?"
Ех, Кемал Тархун, сега си сърбай попарата, която сам си надроби, като приемаш безрезервно азербейджанските традиции.
Това е от мен.

Попаднах на един клип и ще го споделя с вас. Артистите от сезон 3 на "Обещание/Клетва" - изненада със своите любими и съпрузи! В интерес на истината, Джан Верел наистина ме изненада.

https://www.youtube.com/watch?v=Qks8dsrNev8

Пожелавам ви хубави почивни дни в очакване на новите серии.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 17:06 от Ваня_С

# 583

Привет на всички.
Вие сте написали всичко по 314-та серия, но и аз да си кажа, каквото ми е на душата.
Не искам да защитавам Емир, но ми е жал, че никой не иска да разбере какво му е на него. Може би Хикмет го разбира отчасти и затова е толкова търпелив към него.
Фериде се е хванала за нейното сърце и чест, а неговото сърце, че е на пепел, не на парчета, въобще не я интересува. В мига, в който трябва да е най-щастлив - раждането на детето, той губи любимата си. Не пожелавам никому такава участ. Нима всеки път, когато погледне сина си, не вижда в него жената, която е загубил? И така ще е, докато е жив. Да, има разговори между двамата, но в повечето случаи говори тя, а Емир слуша и се съгласява с нея. А него кой и кога ще го изслуша? Май Фериде иска да убеди сама себе си, че е в имението "единствено и само заради Ийт", защото мен не ме убеждава в това, а и Нарин не се връзва на тези приказки - усещанията й не я лъжат. Ако беше така, защо се разсърди в болницата и се врътна, когато Емир каза на сина си "Кака Фериде ни спаси, не го забравяй" или след като Емир прие нейните условия да не се виждат, да не се поглеждат, го търси до вратата? Дори, когато Мелике отиде да вземе Ийт, си мислеше, че стъпките са на Емир и е пред вратата. Имам усещането, че Фериде ревнува от починалата Рейхан, но ще видим.
За Фериде в началото ми беше жал, но сега - не. Имам чувството, че е голям егоист и мисли само за себе си.   Емир е много прав, като й каза, че гледа само от нейната страна. Огорчи всички, които искаха да я направят щастлива, на рождения й ден, мислейки само за цветята и бележката. Като написах "рожден ден" се замислих - как пък до сега нямаше нито един друг, с изключение на Масал? Думите й: "Той си мисли, че като се извини и всичко ще мине" защо да важат само  за нея, когато му стоварва толкова беди на главата, а за другите - не? Защо реагира по този начин, когато Кемал разказваше, че ще се женят с Нарин? Нима всички трябва да се съобразяват с нея и да внимават какво говорят? Защо трябва Емир да чисти честта й пред хората, които са я видели на улицата в сватбена рокля? Това, което трябваше да направи, той го направи - пред цялото семейство си призна грешката и й се извини. Много хубав разговор между чичо и племенник - "Мен и без това съвестта ми ме мъчи, за секунда не ме оставя на спокойствие. Направих всичко, за да се избавя от този товар, но не, не се получава. Сърцето й не се е разбило, просто стана каменно." Искам сега Емир да удържи на думата си и да стои далече от нея, да я видя тя как ще припка след него. Стига са го притискали на тема съвест и вменяване на вина. Но мен никой не ме пита - ще гледам това, което й се иска на Назмие ханъм.
Мелике правилно й каза, че трябва търпение и нещата ще се подредят, но първо трябва да се отърват от Сонгюл, за да не мъти водата. Дано са се усетили, че тя стои зад номера с цветята след разговора й с доставчиците. Не приемам оправданието на Ойя, че Хикмет е болен, щял да страда, и затова трябва да си мълчат. При създалата се ситуация страдат всички и най-вече детето.
На мен сцената на гроба не ми допадна. През цялото време се питах, "А Ийт къде и на кого ще излива душата си, когато му е тежко?"
Ех, Кемал Тархун, сега си сърбай попарата, която сам си надроби, като приемаш безрезервно Азърбейджанските традиции.
Това е от мен.

Попаднах на един клип и ще го споделя с вас. Артистите от сезон 3 на "Обещание/Клетва" - изненада със своите любими и съпрузи! В интерес на истината, Джан Верел наистина ме изненада.

https://www.youtube.com/watch?v=Qks8dsrNev8

Пожелавам ви хубави почивни дни в очакване на новите серии.
Права си, Ваня, за всичко! ❤️
Някак си ми се прииска да споделя нещо. Трудно се бяга от собствената камбанария... 😥 Наскоро изпратих майка си в последния и път и сигурно заради това толкова ми въздействат гробищните сцени. Аз не мога така ясно да изразя чувствата си когато съм на гроба и, а явно ми се иска.
И на мен ми е мъчно за Емир. Макар че обективно погледнато вече 3 сезона гледаме света от неговата камбанария. Мисля си, че ако не беше Демирджи с толкова релефно и детайлно пресъздадени емоции на героя му, щяхме да го възприемаме като отрицателен персонаж. Разбира се, пресилвам доста, точно в стила на сериала. 🙂 А за празнотата в живота на Ийт, да не дава Господ никому. Все пак, Фериде е единствената в имението (хлебарката не я броя), която не познава Рейхан и научава какво се е случило от други хора. Мен ме е яд, че близките му толкова много щадят Емир и чакат един непознат човек да го извади от вцепенението. 🤔
Разбира се, че сценарият кара Фериде да преиграва, нали серии наред ще трябва да се убеждава колко не е била права. 😜
По отношение на клипчето, Верел не ме изненада с нищо, адвокатката си му е гадже отпреди сериала. Изненадана съм защо представят Джейда с възлюбен, бях чела, че това е съпругът и. А за жалост, съпругът на Гюл Арджан е починал, но явно са успели да създадат много здрави връзки в семейството си, защото през миналото лято всичките и медийни и изяви  в социалните мрежи бяха с и от дома на дъщерята на съпруга и.
Още веднъж, извинявайте за отклонението...❤️

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 09:35 от dani_pop

# 584
Цитат
”Назови ме по име” първи сезон го дадоха по TRT1, втори и трети сезон ги дадоха по Star TV,  а четвърти сезон го дадоха по TV8.
В момента по TRT1 дават Неопитни майки(Acemi Anneler), а по Star TV дават Влюбих се веднъж (Sevdim Seni Bir Kere).
То може винаги да има нещо такова по ТРТ1, но това не е някакво правило, че ежедневните сериали ги дават по държавната телевизия, а седмичните (тричасовите, скъпите продукции) ги дават по частните.... няма такава закономерност, каквато изказа Mydream. Че ако даден сериал бил  по Star TV отдавна да бил приключил

Привет!

Не помня да съм писала, че това е закономерност. Изразих мнение, че при рейтинг, който има Клетвата, ако се излъчваше веднъж седмично, в дни като четвъртък и сряда, с подобна конкуренция, отдавна да е свален.
Не говоря за дневните сериали, наясно съм, че някои от тях имат по 500 серии и отгоре.
Ставаше въпрос за отпадането на "лявата страна" заради рейтинга. Също става въпрос само за мнение.
Както и да е. Това е минало.
-----------
Цитат
Думите й: "Той си мисли, че като се извини и всичко ще мине" защо да важат само  за нея, когато му стоварва толкова беди на главата, а за другите - не? Защо реагира по този начин, когато Кемал разказваше, че ще се женят с Нарин? Нима всички трябва да се съобразяват с нея и да внимават какво говорят? Защо трябва Емир да чисти честта й пред хората, които са я видели на улицата в сватбена рокля? Това, което трябваше да направи, той го направи - пред цялото семейство си призна грешката и й се извини. Много хубав разговор между чичо и племенник - "Мен и без това съвестта ми ме мъчи, за секунда не ме оставя на спокойствие. Направих всичко, за да се избавя от този товар, но не, не се получава. Сърцето й не се е разбило, просто стана каменно."

Ваня, това все едно аз съм го писала.
Само едно искам да знам. За каква се смята Фериде? ОК! Грижеше се за детето на Емир, но тя отиде в конака с уговорка и по задължение, излизайки от затвора. Да, направи определени жертви, но това, което Емир направи за нея също не е малко. Няма как да се измери направеното добро.
Ама какво да ги мисля толкова, тези двамата се харесват, имат чувства, както писах и преди, заради едното човеколюбие, Емир едва ли щеше да направи всичко това и да излага живота си опасност.
Просто Назмие е решила да повтори доста от номерата в предишните сезони - сюрпризи, ранявания, болници, инати и прочие, докато се съберат. После ще има нови и нови номера, за да им бъде трудно и да има серии.
Това, което искам само да добавя, че каквото и да правеше Рейхан, като изключим клетвата дадена на Хикмет, /но все пак имаше човек от семейството, който знаеше и причината беше болест, дълг и какво ли не/, във всичко останало тя беше искрена и нямаше грам умисъл. А при Фериде не мога да го кажа същото. Има някаква неискреност в нея, някакъв инат, който на мен не ми допада. За някои е гордост, достойнство, за други - егоизъм. Ето затова пак ще го напиша, чакам момента, в който ще си признаят чувствата един към друг ,ще се обичат, гушкат и прочие. Щом се искат младите...Щом искат да правят епизоди...
Чудесни почивни дни!

Дани, искрени съболезнования за загубата! Бъди силна и живей с всички хубави мигове, които сте имали! Мисля, че майките винаги пазят децата си - и на този, и на онзи свят. Връзката не се прекъсва. Heart

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 12:23 от Mydream

Общи условия

Активация на акаунт