Аз също няма да коментирам само по картинките, макар и доста показателни, ще изчакам превода. Ще си позволя само да изразя мнение, че по отношение на сценариите аз не виждам съществена разлика между сезоните, една и съща боза. Единствената логика в поведението на героите е да се създават недоразумения, които проточват сериала във времето. Ако героите разговарят помежду си и разкажат всичко, което ги вълнува без премълчавания, за час и половина филмът е изчерпал темата си. А така, играейки си на развален телефон, могат да запълнят 2-3 години.
Много от ситуациите са клишета - свекърва, която не може да понася снаха си, приятелка от детинство, която не е станала любима, завистлива слугиня, изнудваща господарите си. Хиляди варианти за развитие на тези ситуации, включително и в класическата литература. Много от решенията в дизито са необясними за нас, но не чак толкова за южните ни съседи. Други решения пък те не приемат, защото творците са следвали някакъв европейски или световен модел. За жалост, най-голямият недостатък за мен е, че сценарият се пише в движение и се губи стратегическата нишка, защо и какъв е смисълът от всичко това не става ясно. Така и тук, вървяха по линия на голямата любов, изгубиха я. Тръгнаха по линия на отрицанието, започна да се превръща в гротеска. Съчувствам на актьорите, защото целта на занятието, им помага в превъплъщението. В това ловене на риба в мътна вода, Демирджи ми е най-убедителен. Много му отива това поведение на сеирджия, погледите му имат широко поле за изява. Определено насмешливо-циничният му взор ми е фаворит.
Хубава вечер на всички! ❤️

Да ви се връща 100-кратно.