Нашите цветя - обща тема 2

• 35 409
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Карлово

От няколко дни наблюдавам, че нещо се случва с дървото на живота, но не мога да установя какво...не виждам гадинки по листата, не виждам мушичка, не съм го местила, гледам го както към момента. Мога ли да направя нещо за него? 
Да не е на силно слънце това дърво на живота. Слънцето си променя ъгъла на огряване и може по-дълго да го пече сега. Моето така става, когато го сложа на слънце. А на сянка е ОК:
Скрит текст:

Лавандулата ми е още по-зле от твоята, но си мисля, че в магазина я бяха преполели и оттам дори в градината ми не поиска да се адаптира.

# 271
Дами, помагайте - имам един кактус, който изкарах на терасата да си поживее малко, ама сега гледам, че има някакви петна и леко ми жълтее. Според вас от какво е?

# 272
Само да кажа, че си получих стълбичката - ама наистина е като за кукли Joy
Скрит текст:

# 273
Дами, помагайте - имам един кактус, който изкарах на терасата да си поживее малко, ама сега гледам, че има някакви петна и леко ми жълтее. Според вас от какво е?

Не ми изглежда да е добре прилича ми на нещо гъбично. Определено трябва да го лекуваш ако ли не ще стане на пехтия.  Мисля че препаратът беше топсин ако не се лъжа. Ако искаш ще се разровя и ще ти пиша.

# 274
  • Пловдив
Кактусът е жесток, много е красив.

Относно дървото на живота ми, е на сянка. Бях го изкарала навън на пролет, но дворът ни приюти едни котета и незнайно зящо решиха, че само него ще ровят, та бързо си го прибрах.

# 275
  • София
Аз да се оплача.След пороя в София едната ми петуния заминава в цветния рай.Засадена е в сандъче без подложка и явно водата и дойде вповече.А хем я преместих под навеса,но пак е много мокра. И бегонията която ви показвах скоро и тя заминава,много е навътре и не я е валяло,незнам какво и става.Мушкатата които са в градинката много обрулени,на нищо не приличат.За другата година май ще преразгледам  цветя които ще имам.Но като се знам как искам от всичко.....

Магнито(май малко си променила името?),честито.Много готина стълбичката .

# 276

Не ми изглежда да е добре прилича ми на нещо гъбично. Определено трябва да го лекуваш ако ли не ще стане на пехтия.  Мисля че препаратът беше топсин ако не се лъжа. Ако искаш ще се разровя и ще ти пиша.
Скоро намерих един от моите кактуси така-обвивка с бодли,а вътре направо беше на пихтия,нямаше миризма,но всичко беше каша...Реших,че съм го преполивала във времето и съм го съсипала...Вероятно е бил болен Neutral Face

# 277
За другата година май ще преразгледам  цветя които ще имам.Но като се знам как искам от всичко.....

И аз имам същата дилема. Искам от всичко, но трудно приемам всяко загинало цветенце. Но определено вече имам повече опит. А на атмосферните условия не можем да влияем.
Никчето най-после открих как да променя. Профилът създаде ММ преди 10+ години и той избра името. Идеята беше съвсем различна от редовно участие. Но и Магнито може да ме наричате - все съм си аз. Simple Smile

# 278
От три дни ги мисля, ту зелената искам, ту бялата. Ако взема и двете ще ме убият домашните. Сравнявам размерите и мисля на коя колко саксии мога да събера. На зелената поставките са по-широки, но по къси и се губи място от разпорката, бялата пък е само 24 см на ширина, но има дълбочина. Иначе са по 70 см високи и двете. Освен това бялата мога да аранжирам за Коледа, щото зимата ще трябва да е вътре. Зелената пък е интересна като дизайн.
MagniM, бялата е чудесен избор. Конструкцията на зелената ми се вижда нестабилна.
Злодеида, за твоите кактуси мога само да кажа: Ехааа! Simple Smile О_О

# 279
Малко помощ, ако може наскоро се сдобих с тези две красавици. Едното (тъмнозеленото) беше едно клонче което си вкорених и сега има листенца. Даже незнаех какво е цветето като го вкоренявах. Оказа се, че е вид дифенбахия. Преди седмица ми подариха другото издънка с корени изглеждащи добре. Нова почва малка саксийка според размерите, но има проблем листата жълтеят. На какво може да се дължи. На перваза на Южен прозорец са сандъчетата от вън ги засенчват.

# 280
Здравейте, и аз идвам с въпрос.
Това каланхое томентоза пуска мустачки от наранено листо. Мога ли да вкореня листото? Мисля да го сложа върху субстрата без да го заравям, правилно ли е така, или да го заровя донякъде?

Имам някакъв субстрат уж за сукуленти и кактуси, прилича на много дребен керамзит. Едно едно нормално каланхое, което засадих в него, умря скоропостижно. Трябва ли да се смесва този субстрат с пръст или пясък?

И последен въпрос. Какъв му е проблемът на този стефанотис, за да пуска такива голи израстъци? На източен прозорец е, слънцето е за 2-3 часа сутрин. Четох, че не обичали прекалено много слънце, но май му е тъмно там...

# 281
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз заравям листата наполовина и чакам, ако стане - стане, ако не- здраве да е.
но моите "бебета" сукуленти са в саксии при по-големи цветя. така не се обърквам с поливането.

похвалила ли съм се с бебе кралска бегония по руски метод?
нещо такова. Simple Smile
Скрит текст:
Simple Smile при мен само от едно парченце листо има "бебе"
Скрит текст:

скоро ще пътуваме към морето и мога да донеса обещаното до Бургас, Равда, Ахелой и Пловдив. Simple Smile ако ме подсетите на кого и какво съм обещавала.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 19:45 от st. Dobri

# 282
При мен от нормална бегония нито едно листенце не се вкорени по този начин. Май нещо сбърках с поливането.. Бях сложила няколко листа в чаша с вода, там се вкорениха успешно.

# 283
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз ги държа в затворена кутия от ягоди.
има дупки на дъното, но самата кутия е в подложка, пълна с вода.
малко като водна лилия е, но малчо се оправя някак. Simple Smile
следващият път ще пробвам така Simple Smile https://greenmarine.ru/komnatnye/begoniya-razmnozhenie-cherenkami.html

# 284
Ах как ме подсети, и този метод го пробвах неуспешно Joy но на мен не ми върви много със стайните цветя
Важно е да се затисне с нещо  листото, така че срезовете да опрат в почвата. Слагах дреббни камъчета, но листата си изсъхнаха. Тази снимка ми е направо нереална, старото листо е свежо, като току-що отрязано. Ако успееш да размножиш така, да се похвалиш!

Общи условия

Активация на акаунт