Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 212
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Странно. Слаб е, да. Обикновено се изписва друг. Очаквах да ви го смени даже. Не го спирайте,все пак има инфекция в следствие бактерия. И трябва да се пие,за да не рецедивира и да се пребори бактерията. Пийте го и то се пие 7/10 дена,защото отнема време да се натрупа в организма и да достигне до тази тъкан, т.е. и да се пие 2 или 3 дена, ефект по-скоро няма да има,трябва пълен курс на лечение. Предполагам,че е мъничък абсцеса и затова така е казал,но все пак. Антибиотикът е съвместим с кърменето,тъй че си го продължете.
А стига да ви е удобно,ще се справите с кърменето, минало е най-гадното! От тук насетне просто внимателно да няма задръжка на мляко 😊

# 481
По-добре 10 дни, защото наистина е леко необичаен за мастит. Аз знам, че антибиотик се пие по закон 10 дни, защото гадините стават вси по-трудни за убиване и да се предотврати рецидив.

# 482
Приспиването на гърда брои ли се за кърмене? Имаме по 3-4 такива приспивания на ден. Лошото е, че дълго време не пуска гърдата. Дори като извадя лекичко, устичката още се движи Simple Smile
На 2 м и 3 седмици за колко време бебето изпразва гърдата? Първото кърмене сутрин ни е около 40 минути, но следващоте са доста по-кратки. Или се дърпа, или заспива...няма угодия.

# 483
  • Несебър
Имат нужда от различно количество на всяко хранене. А и доколкото знам различни гърди задържат различно количество кърма. Плюс това никога не са празни 😁 И ние сме така с храненето. Търпение му е майката.

# 484
Момичетa, нa колко меcецa горе-долу е ок дa cе отбие бебето? Вече cедмицa не кърмя, тъй кaто взимaм aнтибиотик, който уж е cъвмеcтим c кърменето, но aз реших зa вcеки cлучaй дa не кърмя. Първите няколко дни бяхa кошмaрни, много плaчеше, но вече зaпочнa дa cвиквa без гърдa, и може дa cе cмятa, че cъм го отбилa уcпешно. Вcе още имaм кърмa, мaкaр и доcтa мaлко количеcтво. Aко cегa го cложa нa гърдa, тя поcтепенно ще cе увеличи - тaм cпоред зaконa зa търcенето. Caмо че, cтрувa ли cи, cегa cлед кaто е отвикнaл, отново дa го приучaвaм, и cлед товa отново, cлед няколко меcецa, отново ca му я отнемa, този път окончaтелно? Зaбрaвих дa кaжa, че бебето ми е нa 11 меcецa, нa тaзи възрacт повечето мaйки cпирaт дa кърмят. Вие кaкво бихте ме поcъветвaли? Cъщо тaкa, трябвa дa cе вземе предвид, че откaзвa дa пие AМ. Може би ще cи вземa еднa помпa и ще cе цедя нa ръкa, зa дa поемa вcе пaк някaквa кърмa, но едвa ли ще могa дa изкaрвaм голямо количеcтво...

# 485
Аз бих върнала детето. Официалните препоръки са кърмене до около 2 години. Отделно при въвеждане на алергенни храни, преминаване през сезон с вируси и настинки и т.н. кърменето е много предпазващо за детето.
Както и сама сте видяла, отбиването не е най-трудното нещо. Има недоволство, но свикват. Пък и напред във времето, когато кърмата Ви естествено намалее, бебетата сами се отказват.

Успех!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 08:01 от tonid

# 486
Няма верен отговор. Направете каквото вие усещате, за да не съжалявате после зарадие нечие мнение.
Довода със сезона на вирусите е добър, но има и минуси и те са за майката. Две години кърмих малката, безброй вируси донесе голямата по това време и е много неприянто да не може да се лекуваш/облекчаваш симптомите, защото кърмиш и все да се чудиш това далш може да го пиеш. Да кашляш и кихаш докато кърмиш и да будиш детето. Антителата са фактор, но не вездесъщ.
Просто направете каквото усещате, че е най-добре за вас двамата - мама и бебе.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 08:01 от Ваня А.

# 487
Здравейте. С малкия почти на 1 г и 4 месеца започнахме да работим с консултант по детски сън. Последните 2 месеца стана страшно, буди се на всеки 30 мин, суче, изпива млякото и от двете гърди и продължава да си суче и ако се отдръпна св буди и рев. Главната цел е да премахнем асоциацията заспиване и сън на гърда. Това добре, но той суче най-много нощем. Имаме си и вечерното кърмене. Ранното сутрин и нощното се сливат. През деня той вече не търси, предлагах му, засуква и веднага пуска. След приема на желязо 2 месец вече яде 4 пъти твърда храна и се храни доста по-добре. Въпросът ми е ако работата с консултанта е успешна и той спре да се буди нощем, или намалее буденето дали ще се само отбие( ако се научи да си преминава във фазите на сън сам?). Нашето кърмене е главно той да ме ползва за успокоение и ако нощта вече може и сам, дали ще спре да търси въобще? Консултантката подкрепя дългото кърмене, но е на мнение че трябва да се премахне асоциацията му със заспиване и спане на гърда?

# 488
Според мен работете да имате обилно сутрешно кърмене.
Другото е, не знам, дали сте го обсъждали с консултанта, да въведете dream feed преди Вие да си легнете. Товс няма да пречи на самостоятелното заспивсне, защото означава Вие да събудите бебето за цокане и когато приключи, слагате в кошарата без значение заспал или незаспал. Така ще имате две обилни кърмения и спокойна нощ.
Успех със съня, дано бързо свикне да не се буди нощем, за да се наспите и Вие Simple Smile

# 489
  • София
И на мен заспиването ми е основния проблем - само на гърда! Нощем, като се събуди, ако не дам настава драма! Следобяд също спи с гърда в устата! А тая кърма явно не намалява - с каката, като ми намаля и я отбих без проблем! Дойте ми съвет как да започна отбиване, как да го приспивам, като търси! Детето е на 1г 3м почти, ще тръгва на ясла след 2-3 седмици. Как се казваше онази горчива течност, с която мога да се мажа? Имам около месец и ми се искаше да стане плавно и нестресиращо, но май няма такъв начин при нас....

# 490
Здравейте, момичета! Бихте ли ми казали дали фотоепилацията е съвместима с кърменето? В домашни условия, ако има значение, имам уред на Phillips и спрях заради бременността и кърмя вече 5 + месеца, но ми се иска да върна постигнати резултати.
Благодаря предварително!

# 491
Приспиването на гърда брои ли се за кърмене? Имаме по 3-4 такива приспивания на ден. Лошото е, че дълго време не пуска гърдата. Дори като извадя лекичко, устичката още се движи Simple Smile
На 2 м и 3 седмици за колко време бебето изпразва гърдата? Първото кърмене сутрин ни е около 40 минути, но следващоте са доста по-кратки. Или се дърпа, или заспива...няма угодия.
Всеки път, когато бебето суче и преглъща е кърмене,независимо дали в последствие ще заспи или не😜 като спре да преглъща, пъхате кутрето си в края на устенцата и между венците, разваля се вакуума и бебето пуска. Тук то детето може да си мърда устата на сън и да ви сънува гърдите, не е проблем,че го прави. Колко време - зависи от детето. Няма норма. Докато бебето заспи или откаже - действате си перфектно.

Отбиването е лично ришение и усещане. Препоръката вече са я споменали. Кога обаче една жена ще отбие зависи само и единствено от нейното решение. Въпреки това време без кърмене детето вероятно ще се върне с готовност на гърда,но дали вие го искате, Little heart,,трябва да решите сама, а не да питате другите.

Сол,няма да се отбие,ако има други кърмения,дори и едно-две да са.

Лактацията може да се поддържа и една година с такъв брой кърмения. Големите кърмачета обикновено се кърмят не повече от 2 пъти за денонощие.

Съни кид, горчивата течност не е правилен подход за отбиване. Нито за вас, нито за детето. Предполага се,че така детето трябва да спре от раз,щото млякото горчи. Това причинява емоционални травми за детето, а за вас е крайно нежелателно да спирате от раз, защото рискът от запушвания и последвали инфекции е голям. Прочетете товаhttps://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/

Не казвате колко кърмения има общо и как се храни през деня. Трудно да се даде така съвет. Ако единствено суче за приспиване, трябва да въведете друг ритуал - галене по гръбчето,четене на книжка/пеене на мелодия и постепенно да останат тези нови форми на приспиване. Ако детето пак търси гърдата от вас,е добра идея друг да го приспи с посочения нов ритуал.
Ако детето има хранения през деня - трябва да заместите първо тях с твърда храна и постепенно да се тамалят кърменията.

И все пак да спомена,че заспиването на гърда не пречи на детето да ходи на ясла, там като ви няма - няма и да търси мляко. Вкъщи може да го кърмите за приспиване и нощно, ако желаете, разбира се.

# 492
Кактусче, благодаря за пореден път Simple Smile. И друго да питам: знам, че при поза люлка ухо, рамо и бедро са в една линия, коремче към коремче, но моето бебе не винаги е съгласно така. Извърта се с корем към тавана. Това проблем ли е? А ако я държа понякога на ръце да поспи, дали ще й навредя на гръбнака?

# 493
Коремчето в коремче е с цел правилна поза и засукване. Т.е. ако се извърта и главата леко,може да не засуква правилно. Може би позата не й допада или й става горещо. Пробвай да я разсъблечеш или пробвай друга поза,например легнала щом си заспива.
Няма да й навредиш, ако я държиш, но теб може би ще те болят ръцете😬 ако заспи в легнала поза на леглото, няма да има нужда да я държиш или местиш. Може да пробваш и със слинг.

# 494
  • София
Кактусче, имаме едно кърмене следобяд за приспиване ( ама то приспиването понякога отива по час-два, през които се кърмим 3-4-5 пъти ), вечер кърмя за приспиване и през нощта се буди по 2-3 пъти. През деня си яде твърда храна, но приспиването е само на ръце и на гърда. Не става с лежане, галене, книжки, пеене - всичко съм пробвала, той става и заминава или се мята, реве и съвсем се изнервя. Една вечер имахме гости и го приспа свекърва ми, но през нощта, като се събуди не можа да го приспи пак, защото търсел и бяха тръгнали да ме търсят в коридора. На яслата е ясно, че няма как, но вероятно ще ми се наложи да замина за дълго време и не ми се иска в последния момент да се наложи от раз да го отбия. Та имам около месец.....

Общи условия

Активация на акаунт