Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 194
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Тогава да го приспива таткото. Ако иска мляко да му предложи айрян, прясно мляко или друго. Няма да е лесно, но трябва да спре да асоциира кърменето със заспиване,ако от теб категорично отказва заспиване по друг начин. Друг трябва да поеме тази функция. Нека таткото да гали,чете или каквото работи при детето. Без да се месиш. Опитай да въведеш следобед нещо питателно за закусчица - може дори чаша мляко,но да не е гърда. Пробвай да те няма един ден-два,уикенд, според мен детето ще се съгласи на заместителя при твоята липса. Сега гледай да махнете следобедното и да въведете друг ритуал. После след 2 седмици,виж как ще е положението и работи и за нощните.

# 496
  • София
Благодаря, Кактусче! Следобедното ще отпадне с яслата, надявам се. За другите ще трябва да помисля, че нашия татко е от най-работните и едва ли ще бъде ентусиазиран да не спи нощем и да ходи на работа Wink Освен да натоваря някоя баба, ама ми се струва, че и с товаще трябва сама да се справя. Лошото е, че той никога не е пил нищо от шише, не е близвал биберон! Та не знам как да му давам айрян, примерно. С чашата по нощите не мисля, че е удачно. Но в краен случай, ще ревем няколко нощи двамата и все някога ще спре да търси, като няма друг вариант. Благодаря ти за съветите! Simple Smile

# 497
Е с чаша, разбира се. Със сламка, нормална,както си пие вода.
Не става въпрос таткото да не спи,а да си приспи детето. И той е родител,време е да се включи, по-добре е от бабата, освен ако не живеете с нея. Пък нощем може да ги оставиш кърменията,докато не се научи да се приспива по друг начин и да се махне следобедното. Не отлагай следобедното за яслата, там също ти приспиваш. Това първо трябва да се работи.

# 498
Здравейте, от началото на месеца започнах да държа бебето на гърда по 5 минути на всяка и ако след това я усетя, че търси още давам по още малко. По този начин повръщанията много намаляха, почти до минимум. Все още обаче си мисля, че не мога да позная кога иска да суче. Единствено познавам когато я държа на рамо и тя започне да търси гърда-общо взето ми яде рамото. Другите признаци са ми трудни за познаване. Гледала съм и видеото на Хедра, но тя свга е в един период в който си преоткрива ръцете и постоянно мята ръце и крака, юмруците са свити почти винаги. Може ли да ми припомните как да я познавам, че е гладна? Също и какво ви е мнението ви за метода ми аз да я махам, а не да чакам тя да пусне зърното?

# 499
Аз пак с въпрос: днес бебето суче много малко, спира, започва да разглежда, смее се, гука..аз се правя, че не я забелязвам, цоква малко и пак същата работа. Местя я на другата гърда, там пък изобщо не мога да я задържа. Радва се, смее се, а не яде. Какво е това чудо...

# 500
Открива света. Вероятно ще се буди през нощта да хапне и навакса.
Сложете си един гердан за кърмене, кърмете на тихо,притъмнено място,да няма много разсейване.

# 501
  • София
Момичета, има ли сред вас такива, които са ползвали и двата крема за зърна с ланолин на Медела и на Лансинох? И ако да можете ли да кажете кой препоръчвате? Аз с първата бременност ползвах на Лансинох, но търся мнение и за този на Медела. Може ли и след него да се кърми без отмиване?

И също някоя от вас има ли случайно бюстие на Медела за цедене, с което да иска да се раздели? Срещу заплащане, разбира се Simple Smile

Благодаря!

# 502
Лаленце,честито! Бременеем заедно изглежда💐

Меделата също не се отмива. И двата са чист ланолин. Разликата е в цената. Аз бих избрала по-евтиния вариант,защото откъм съдържание е едно и също.

А давам идея за бюстието - може да си го направиш от спортен сутиен/бюстие. Напиши do it yourself pumping bra и ще ти излязат стъпки даже. В случай,че не намериш. Мисля,че и всяка шивачка може да ти го спретне за 5 лева.

Скрит текст:
Да не очакваш две,извинявам се за любопитството, но ти си гърмян заек с кърменето 😁

# 503
  • София
Еееййй, Кактусче, как ме зарадва! Честито! Кога ти е термина, знаете ли пола? Пу-пу!

Аз чакам да ми донесат кремче от Англия и ще поръчам от сега, че ще си идват роднините, а по-натам не се знае заради вируса. Именно заради цената питам, че има разлика.

А бюстието е за приятелка, която роди наскоро. Аз с помпата се гледах най-вече при отбиването, но не повече от 5-6 пъти. Надявам се на същия успех и с второто Simple Smile

# 504
Предложи й и тоя вариант, да си го направи тя или шивачка. Честно казано не си струва да се купува за 90 лева подобно нещо, просто не му е реалистична цената.

Скрит текст:
Аз съм с термин март. И кърмя тодлър още. Забавно ми е 😂 не знам още пола

# 505
  • София
Еййййй, супер хубаво ми става, като чета такива новини! Честито Кактусче и Лаленце! Леко бременеене ви желая! ❤❤❤

# 506
Здравейте на всички. Бях се интересувала преди време за кърменето с човешки папиломавирус. Свързах се с консултант по кърмене и се оказа, че действително има риск, макар и малък, да се предаде в кърмата. За съжаление все още не мога да преценя кое би било по-добре за бебето, тя е на 4 месеца. Дали страхът за евентуално предаване на вируса или ползите да се кърми поне до 1 година.
Мислила съм да пробвам да си повиша имунитета с биозин и някакви природни методи, дано успея.
Искам да попитам дали някоя майка има подобен опит с ЧПВ и отразило ли се е на бебето. 
Благодаря предварително.

# 507
Момичета, имам бързо питане. Бебчо е на почти три месеца, от няколко нощи заспива в 22, буди се в три, храня го, но той не суче особено, после същото в 6. Два пъти вече бутвам биберона в 3 уж да поспя 5 мин, а той си заспива спокойно до 6 без да е ял и яде чак в шест. Чудя се ок ли е такава пауза за толкова малко бебе и за лактацията? Той си е лакомник и не би заспал спокойно ако е гладен мисля. Денем хапва на максимум 2.5ч на поискване.

Също така колко е нормално да качва в 3тия месец на кърма

# 508
Колко време cлед cпирaне нa aнтибиотикa могa пaк дa зaпочнa дa кърмя?

# 509
Мелиса, освен ако не е на гърдите, няма причина да не се кърми. Това, което се прави е да се ражда секцио, за да не минава детето през родовия канал, където е вируса. Аз по тази причина имам две деца, които са родени секцио, но са кърмени общо 3 години и половина. Даже някои лекари смятаха, че секциото е ненужно. Ако нещо ви тревожи пишете ми на лични.
BundleOfLove, като се притеснявате, не бутайте биберон.
Little heart, 12 часа би било достатъчно. Щом АБ се пие на 12 часа, значи че количеството му в организма значително намалява за тези часове и е необходима доза за поддържане на концентрация. Ако много ви притеснва може и 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт