Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 229
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Много хора не знаят, че името на медикаментът е търговско и че активната съставка е важната. Важното е,че се разбрахме и е съвместимо. Глава и зъб болят най-лошо 😬да минава!

Кристалин, как сте?

Имаше и една дама с бебенце новородено,което не ака, как са там нещата?

# 91
  • Бургас
Живи и здрави да сте, че споменахте Оки! Аз имам цяла кутия от миналата година, но не съм пила нито през бременността, нито сега, докато кърмя. Имам страшна мигрена и хване ли ме криза съм умирам от болка. Нурофен не ми помага, а мислех че само той е разрешен по време на кърмене.

# 92
За мигрена лягате, затваряте очи и слагате студена кърпа, даже лед съм слагала и така се преживява.

# 93
  • Бургас
О, правя го. Особено през първите месеци
 бременността беше ужасно. И масаж ми прави мъжа ми, на тъмно се затварям. Но сега, с бебето е много по-трудно.

# 94
Моята е хормонално зависима и по време на бременностите беше непоносима, повръщах от болка, но колкото и да е гадно повръщането помагаше и след това ме болеше съвсем леко. Иначе нурофен  може да се пие, но знам, че не помага. Кафе може да пиете, уж кофеина помага.

# 95
Кактусче, благодаря, че попита. 🌷
Добре сме, типичните за бебешката възраст неща при нас си вървят. Отложих ваксината, макар педиатърката да бе категорична, че коронавируса не е опасен за децата. Личната ни лекърка ни посъветва да изчакаме тестването поне 9 дена след контакта със заразения, затова сме си вкъщи и не мърдаме никъде, докато не дойде време. Иначе, поне суче добре, нищо че е страшна шуга и дори тогава не спира да рита с крачета, съответно ползва корема ми като батут и много се кефи, като успее да си завре големия пръст на крачето в пъпа ми 🤣🤣🤣🤣

# 96
Хаха, чакайте да разбере, че може да цели устата или носа. Малкото много обичаше да си бута крачето в лицето ми, за да го цункам, но от това се хилеше и кърменето ставаше голямо забавление.

# 97
Момичета, какво пиете като ви заболи гърло? Гледам, че прополисът не е съвсем безопасен, а повечето спрейове са с прополис. Прополкоте пише отзад на кутията, че са съвместими, но вероятно защото са ниско дозирани.

# 98
Стрепсилс, Тантум Верде... Първо за тях се сещам.

# 99
Пръскало тантум верде използвам. Може и гаргара с концентрирана отвара от лайка.

# 100
Гаргара с лайка+сода, много е гадно,но върши работа. Всички смучещи са ок от тези, които се сещам. Прополис защо не? Съвместим е, освен ако нямате някаква фамилна обремененост.
Внимавайте с разните прахчета за настинки

# 101
Прополиса ми го дава low risk в e-lactancia, заради алергични реакции. По принцип правя гаргара със Сандрин, но не винаги ми е под ръка, за разлика от спрейове, които стават и за навън.

# 102
И какво значи low risk 😁 значи,че е съвместим. Както и аз ви казах, ако нямате фамилна обремененост от алергия, е ок да ползвате прополис и клеева тинктура.

# 103
Благодаря, Кактусче. Аз реших, че само low risk (зеленото поле) е ОК Simple Smile. Дори като бях бременна не смеех да използвам.

# 104
Грешно ли е да давам на бебето да суче през час от предходното сукане? Реве до захлас, отваря уста и търси гърда. Според педиатърката смесването на старото мляко с новото е грешно и пречи на стомашните сокове да си свършат работата.
И още нещо - какво си подлагате под бельото да не се мокри и цапа? Ползвам еднократните подложки за кърмачки, но много ми изсушават гърдите. Получава се даже коричка.

Общи условия

Активация на акаунт