За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 792
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 12 689
Здравейте! Включвам се с два въпроса Simple Smile

2) Решили сме да правим пукани люти чушлета, но в бурканчета за сладко, някъде около 330мл са май. Майка ми ми каза за буркан Омния, че след като нареди чушките, пълни по половината с оцет, допълва с вода. Отделно слага по 2 с.л. захар и 1с.л. сол. За моите бурканчета дали ще е удачно да спазя правилото за оцета и водата и да сложа по 2ч.л. захар и 1 - сол? Или, ако вие имате някакви пропорции, ще се радвам да ги споделите Simple Smile

Аз правя по тази рецепта:

Мариновани люти чушки

Moni_90, блатове предпочитам да првя с италианските брашна тип 00.

# 241
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
А чисто информативно, когато правите блатове какво брашно използвате или няма голямо значение. Аз взех екстра на софия мел.
За блатове/сладкиши е добро по-нискобелтъчно брашно 9-10г. Но пък и определено не е толкова от значение. Simple Smile Ползвай си купеното спокойно.

# 242
  • Мнения: 1 940
Имам един килограм крема сирене и се чудя какво да го направя. Като че ли не искам да е чийзкейк...

# 243
  • София
  • Мнения: 12 689
Имам един килограм крема сирене и се чудя какво да го направя. Като че ли не искам да е чийзкейк...

Гъбен пастет с крем сирене

Гужер с мус от шунка

Мус от шунка

# 244
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Имам един килограм крема сирене и се чудя какво да го направя. Като че ли не искам да е чийзкейк...
От мен
 Бананово руло с плънка от крема сирене - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_4.html
 Покривчето на Наталина - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_3878.html
Бананов крем - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_10.html

# 245
  • Мнения: 24 610
Имам един килограм крема сирене и се чудя какво да го направя. Като че ли не искам да е чийзкейк...
Добре става и в плънка на руло от тиквички. Настъргани тиквички, яйца, малко кашкавал и там някои слагат и малко брашно или не, солчица и черен пипер - това в тавата на фурната върху хартия и после вътре завито крема сирене, овкусено по избор и евентуално може и тънки резени шунка или каквото обичате. За мен крема сирене (или сладкарската извара на Лидл) само със сол, копър и чесън си е супер, други предпочитат по-богата плънка, там вече е на фантазия.
Поне аз в този сезон за това бих го употребила, каквото не изям направо с лъжицата де Grinning

# 246
  • Мнения: 861
Момичета имам следния тъп въпрос. Когато ср прави примерно питка за прощапулник,  и отгоре сложа краченца за украса,  за да останат бели при печенето просто не се мажат с яйце или има друг начин?

# 247
  • София
  • Мнения: 3 358
Някой купувал ли е хубава къри паста и от къде? Харесвам тази:



Купувала съм я от Кауфланд, но сега не намирам там.
видях същата(или много приличаща) в рибен магазин на бул.Гоце Делчев.

# 248
  • Мнения: 11 117
Каква е разликата между боб в консерва и консервиран печен боб?

# 249
  • Мнения: 731
Боб в консерва си е консервиран боб, докато печен консервиран боб, е боб, който допълнително е запечен, като преди това е бил консервиран. Аз така го разбирам.
Каква е разликата между боб в консерва и консервиран печен боб?

# 250
  • here and now
  • Мнения: 5 554
Печения, обикновено е в доматен сос, а другия е във водица.

# 251
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
За мен разликата е в готвенето преди консервирането - единия е варен, а другия печен (готвен на фурна).

# 252
  • Мнения: 2 783
Момичета имам следния тъп въпрос. Когато ср прави примерно питка за прощапулник,  и отгоре сложа краченца за украса,  за да останат бели при печенето просто не се мажат с яйце или има друг начин?
За да не месите още едно тесто - да, не го мажете с жълтък, щом искате да се отличават крачета та. Аз също така направих и с двете ми деца(а даже май и ги намазах, но те са си отгоре на питката и пак се виждат) Simple Smile
Другият вариант е да направите просто тесто от вода, брашно и сол Simple Smile

# 253
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Момичета имам следния тъп въпрос. Когато ср прави примерно питка за прощапулник,  и отгоре сложа краченца за украса,  за да останат бели при печенето просто не се мажат с яйце или има друг начин?
Другият вариант е да направите просто тесто от вода, брашно и сол Simple Smile
Това е верният вариант -  за да запзят формата си. Маяното тесто (това на питката) бухва и ... И да не се мажат, за да се открояват.

# 254
  • Мнения: 11 117
Май наистина доматеният сос е разликата, защото в рецептата, която гледам, няма доматен сос, а пък на снимката изглежда като че да има. Рецептата е точно с консервиран печен боб. Лошо, защото аз такъв съм виждала само на Heinz, но не навсякъде го има..

Общи условия

Активация на акаунт