За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 612
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Ако я свариш Simple Smile ще омекнат. Дори за 2-3 мин. да е. Те са по-нежни и от  корнишоните.
Слагай им по 1 аспирин, дръж на студено място  и спокойно ще изкарат зимата.
Благодаря!

# 316
  • София
  • Мнения: 1 423
Въпросът ми е към дамите от София- имате ли впечатления от месото/каймата в месарница  "При кирето" на бул. Христо Ботев? Благодаря.

# 317
  • София
  • Мнения: 971
Въпросът ми е към дамите от София- имате ли впечатления от месото/каймата в месарница  "При кирето" на бул. Христо Ботев? Благодаря.

Редовно пазарувам при тях и досега не съм имала никакви проблеми. Купувам предимно свинско, пилешко, заешко и пуешко, телешкото не се тачи у нас и за него нямам впечатления.
Кайма съм купувала доста отдавна, беше добре тогава, не беше мазна. Но в последно време не купувам готова, избирам си месото и ми я мелят на място.
И карначета и наденица съм купувала, също бяха хубави.

# 318
  • Мнения: 10 666
Въпросът ми е към дамите от София- имате ли впечатления от месото/каймата в месарница  "При кирето" на бул. Христо Ботев? Благодаря.

месото става, кайма не сме купували.

# 319
  • София
  • Мнения: 1 973
Направих сладко силт от джанки по рецептата на Лабрекс (за което й благодаря Flowers Hibiscus ) Разсипах горещо в бурканчета и обърнах върху капачките. Въпросът ми е къде да ги съхранявам - в хладилник или може и в шкаф? Досега съм правила само за пряка консумация и държа в хладилник.

Между другото това сладко от джанки е трепач - няма такава вкусотия. Докато обезкостявах сливките, съжалих 100 пъти, че не си купих големи хубави сливи от магазина. Но като облизвах тенджерата, знаех че си е заслужавало. Stuck Out Tongue

# 320
  • София
  • Мнения: 12 681
Тук виждам, че маята не се оставя предварително да шупне. Това няма ли да доведе до проблеми със втасването?

Момичета, дайте ми рецепта за хубава памук погача. Може и видео.

Тази съм правила и се получава чудесна:

Памук пита

Така се действа, когато се ползва прясна мая. Сухата е безсмислено да се разтваря предварително.

# 321
  • Мнения: 264
Момичета, за питка какво брашно използвате?

# 322
  • Плевен
  • Мнения: 584
Момичета, за питка какво брашно използвате?
София мел ползвам аз. За всичко.
Миналата седмица пробвах един пакет Belbake, което също се оказа добро.

# 323
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Момичета, за питка какво брашно използвате?
Което и да е бяло брашно с 10-11г белтъчини/протеини.

# 324
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 676
Направих сладко силт от джанки по рецептата на Лабрекс (за което й благодаря Flowers Hibiscus ) Разсипах горещо в бурканчета и обърнах върху капачките. Въпросът ми е къде да ги съхранявам - в хладилник или може и в шкаф? Досега съм правила само за пряка консумация и държа в хладилник.

Между другото това сладко от джанки е трепач - няма такава вкусотия. Докато обезкостявах сливките, съжалих 100 пъти, че не си купих големи хубави сливи от магазина. Но като облизвах тенджерата, знаех че си е заслужавало. Stuck Out Tongue

От няколко години така ги правя благодарение на пеп-4о Hands Plus1 Държа ги в килера, проблеми до сега не съм имала.

# 325
  • Мнения: 22 867
Направих сладко силт от джанки по рецептата на Лабрекс (за което й благодаря Flowers Hibiscus ) Разсипах горещо в бурканчета и обърнах върху капачките. Въпросът ми е къде да ги съхранявам - в хладилник или може и в шкаф? Досега съм правила само за пряка консумация и държа в хладилник.

Между другото това сладко от джанки е трепач - няма такава вкусотия. Докато обезкостявах сливките, съжалих 100 пъти, че не си купих големи хубави сливи от магазина. Но като облизвах тенджерата, знаех че си е заслужавало. Stuck Out Tongue

Luna* , пропуснала съм поста ти, напоследък от камбанката ми отваря темите някак след два-три нечетени поста. Понякога се връщам, понякога не се сещам. Вкъщи бурканчетата със силт ги държа в килера, но общо-взето се използва, та не мога да кажа, че е стоял година-две. Но с месеци стои и нищо му няма, не съм държала в хладилник.

# 326
  • София
  • Мнения: 1 973
mama iasi, labrex, благодаря ви Flowers Cherries
Това сладко едва ли ще изкара много, но ще направя и от други плодове.

Вие сигурно знаете как да ядете сладко, но да ви кажа една идея: слагам го в мусли - доста обогатява вкуса.

# 327
  • Мнения: 22 867
Luna*, само да вметна, понеже не съм сигурна, че имаш предвид точно силт: "но ще направя и от други плодове", силт става само от меки плодчета, от твърди - не. Иначе и у нас се слага в мюсли, върху сладолед, в кисело мляко, на филийки, върху печени/пържени сирена, просто върху саламурено......върви си. Simple Smile

# 328
  • Sofia
  • Мнения: 29 089
Какво е силт?

# 329
  • Мнения: 22 867

Doli, ей това нещо, малко по-различен бърз начин на варене на сладко/конфитюр от по-меки и нежни плодове.

Общи условия

Активация на акаунт