За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 615
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 811
MEERA, не съм сигурна за същото ли питаш, заради думата "гръцка", но по тая рецепта правя джобчета, ето и снимка, понеже в рецептата е изчезнала.

И още едни джобчета, по-различни.
labrex, благодаря много! Не ги знам какви са, но точно това искам да получа.
Flowers Hibiscus

# 301
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Момичета, запознайте ме моля с оризовите спагети.Има ли нещо специфично при приготвянето им? Колко време се варят и някоя рецепта ако може Simple Smile

Оризовите нудли не се варят, киснат се в гореща вода за 5-10мин. И са характерни за азиатската кухня. Ето такава при мен, като можеш да ползваш оризовите нудли във всяка рецепта с нудли - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D … 5%D0%BD%D1%8F?m=0

# 302
  • Мнения: 264
Момичета, как проготвяте червени картофи (не сладки, а червени). Гледам, че може да не се белят, дали е така?

# 303
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Може разбира се... които и да са картофи не е задължително да се белят.  Но трябва добре да се измие кората. Червените са подходящи най вече за пържене, но не само.

# 304
  • Мнения: 264
А на фурна дали ще станат добре?

# 305
  • Мнения: 2 638
Аз за бланшираните картофки да запитам, как стават хрупкави? Моите все меки и напоени с олио стават. Фритюрник нямам, на тиган, после върху кухненска хартия вадя, въпреки всичко не стават хрупкави.

# 306
  • Мнения: 731
Аз ги овалвам в галета.
Аз за бланшираните картофки да запитам, как стават хрупкави? Моите все меки и напоени с олио стават. Фритюрник нямам, на тиган, после върху кухненска хартия вадя, въпреки всичко не стават хрупкави.

# 307
  • Мнения: 9 453
Аз за бланшираните картофки да запитам, как стават хрупкави? Моите все меки и напоени с олио стават. Фритюрник нямам, на тиган, после върху кухненска хартия вадя, въпреки всичко не стават хрупкави.
Трябва ти повече мазнина и много,  много силно загрят котлон. На мах

# 308
  • here and now
  • Мнения: 5 521
Аз за бланшираните картофки да запитам, как стават хрупкави? Моите все меки и напоени с олио стават. Фритюрник нямам, на тиган, после върху кухненска хартия вадя, въпреки всичко не стават хрупкави.
Трябва ти повече мазнина и много,  много силно загрят котлон. На мах
+ слагай малки порции да се пържат. Когато картофите са повече се задушават.

# 309
  • Мнения: 264
Момичета, дайте ми рецепта за хубава памук погача. Може и видео.

# 310
  • София
  • Мнения: 12 681
Момичета, дайте ми рецепта за хубава памук погача. Може и видео.

Тази съм правила и се получава чудесна:

Памук пита

# 311
  • Мнения: 1 467
Почти същата е рецептата, но тук са обяснени  и подробно описани стъпките на правене на питата.


ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ


https://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html

# 312
  • Варна
  • Мнения: 1 448
Здравейте!
Пепчо, имам конкретен въпрос към теб. Правя за пореден път твоята маринована бамя. Винаги обирам овациите с нея. Искам да сваря бурканчетата за зимна употреба.
Кога да ги сваря - веднага или след като ферментират?

# 313
  • Мнения: 9 453
Ако я свариш Simple Smile ще омекнат. Дори за 2-3 мин. да е. Те са по-нежни и от  корнишоните.
Слагай им по 1 аспирин, дръж на студено място  и спокойно ще изкарат зимата.

# 314
  • Мнения: 264
Тук виждам, че маята не се оставя предварително да шупне. Това няма ли да доведе до проблеми със втасването?

Момичета, дайте ми рецепта за хубава памук погача. Може и видео.

Тази съм правила и се получава чудесна:

Памук пита

Общи условия

Активация на акаунт