За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 544
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Здравейте,може ли да ми препоръчате проверена месарница в София,от където да си купувам прясно пилешко месо и да има възможност да го смелят на място.
Благодаря предварително.
Пилешко не мелят никъде заради евентуална салмонела.

# 391
Показаната сметана е за готвене, а не за разбиване. И не е сладка.

# 392
Мариат , така е , тя затова Ваня е предложила солена рецепта.

# 393
Ама след нея Биляна е предложила сладка рецепта.

# 394
  • София
Здравейте,може ли да ми препоръчате проверена месарница в София,от където да си купувам прясно пилешко месо и да има възможност да го смелят на място.
Благодаря предварително.
Пилешко не мелят никъде заради евентуална салмонела.
Не, не е така, може да смелят , ако са сигурни, че пилешкото е от бълг. производител. Така смилам пилешко/пуешко  във "Вашата месарница".

# 395
Здравейте! Бихте ли ми дали идея какво да сготвя с обезкостени пилешки бутчета?

# 396
Много благодаря. Снабдих се с миксер така, че може и нещо с разбиване. Тортата тип сладък салам за момента ще направя. Децата харесват много шоколадови, горчиви чак сладки и бели ванилови.

# 397
Моля дайте идея за лесен кекс, сладки, бисквити, може торта. Децата се прибират от лагер и искам да ги зарадвам.
Нямам миксер тук обаче, така че по лека обработка на продуктите.
Това правя, когато предстоят да дойдат (почти) неочаквани гости Simple Smile
http://magi-bg.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

# 398
Пийк, за вас или и за детето? Аз обичам пиле с грах, правя ги и намазани с песто и запечени във фурната. Стават много сочни и ароматни. Ако ти се занимава, можеш да добавиш сушени домати и каперси.

# 399
За нас. Трябва да е нещо, което да сготвя сега, че да ми е свободна вечерта, а не да съм на печката. На грил тигана дсли ще се изпекат като пържоли??

# 400
За нас. Трябва да е нещо, което да сготвя сега, че да ми е свободна вечерта, а не да съм на печката. На грил тигана дсли ще се изпекат като пържоли??

да.

# 401
Здравейте! Бихте ли ми дали идея какво да сготвя с обезкостени пилешки бутчета?

На тиган са и двете рецепти ,бързи и вкусни

С мед и лимон
http://pep-4o.blogspot.com/2016/04/blog-post.html?m=1

Със соев сос
http://pep-4o.blogspot.com/2015/02/blog-post_16.html?m=1 

# 402
Взех си от Лидъл бурканче песто от босилек. Изключително рядко ядем салати и се страхувам, че ако го отворя ще се развали. Та питането ми е: колко време ще издържи отворено в хладилник и за какво друго мога да го ползвам? А защо съм го купила, не ме питайте. Joy

# 403
С песто -брускети ,сандвичи ,спагети и изобщо всякаква паста,пица ...И със сьомга в комбинация лично на мен ми харесва във фолио и на фурна .Може да си направиш пилешки руладини ,или пилешки филенца тип капрезе -запечени с песто ,домат и моцарела .
Моето купено е ок по 2 седмици ,повече не съм пробвала ,ако се притесняваш сложи  зехтин отгоре ,ще го запази .

Една идейка за лятна салата -тиквички и патладжани на грил ,розов домат на шайби ,сирене или моцарела ,и песто ,много е вкусно Blush

# 404
Взех си от Лидъл бурканче песто от босилек. Изключително рядко ядем салати и се страхувам, че ако го отворя ще се развали. Та питането ми е: колко време ще издържи отворено в хладилник и за какво друго мога да го ползвам? А защо съм го купила, не ме питайте. Joy
Раздели го в 2 бурканчета и едната част можеш да прибереш във фризера

Общи условия

Активация на акаунт