За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 434
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Престраших се да правя торта Павлова. Има ли някакви тънкости или хитринки? Гледах няколко рецепти и видеа и във всяко по нещо различно 😑
Някой може ли да даде изпитана рецепта? 😊

Ето http://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_10.html?m=0

zenata, принт не се слага на сметана защото ще се разтече трябва да ти е маслен крем А отдолу

# 76
Сетих се, на Ванчето и аз съм го правила, добър е. _limonche_, благодаря!

# 77
_limonche_, а стана ли жълт от вътре Laughing На мен това ми е болката и за това питам.

# 78
Жълт стана, но мисля, че при мен цвета идва от домашните яйца. Сиви са ми ставали печивата, когато ги правя с купени яйца и прекаля със содата.

# 79
Момичета, как да направя оризови спагети, за да не станат сухи. Попринцип ги правя със зеленчуци и соев сос, но всеки път става сухи.

# 80
  • София
Момичета, как да направя оризови спагети, за да не станат сухи. Попринцип ги правя със зеленчуци и соев сос, но всеки път става сухи.
При нас всеки си слага допълнително сос в чинията ,но моите са от готовите.ММ слага доматен сос с босилек.Пробвала съм и повечко зехтин да сложа, но пак стоят по-сухи.

# 81
Може ли да ми дадете идеи на храна подходяща за поход с нощувка на хижа?Чудя се какво да приготвя,страх ме да не прокисне в горещината.Обмислях принцеси с кайма,върти ми се и картофени кюфтета,от тиквички,варени яйця,но ме е страх да не се развалят.Изобщо не знам какво да взема.
Накрая хляб и лютеница,вода и банани GrinningJoyGrinning.

# 82
  • София
Може ли да ми дадете идеи на храна подходяща за поход с нощувка на хижа?Чудя се какво да приготвя,страх ме да не прокисне в горещината.Обмислях принцеси с кайма,върти ми се и картофени кюфтета,от тиквички,варени яйця,но ме е страх да не се развалят.Изобщо не знам какво да взема.

Палачинки със солена или сладка плънка
Кексчета
Различни видове хамбургери
Омлет гарниран със зеленчуци
Баница
Плодове

# 83
Сирена, маслини, консерви някакви които там ще се отворят, пастет също там да се отвори. Вярно че не са най-здравословни консервите, но са по-добър вариянт октолкото да се натрови човек с развалена храна. Ако консумирате протеин на прах, една две дози спасяват положението, както и някакви протеинови барове или домашно приготвени такива. Ядки могат да се вземат. Плодове и зеленчуци, които няма да прогизнат.

# 84
А храната трябва да оцелее без хладилник до втория ден ли?

# 85
Ми да, нещо за по пътя,  ако някой изпита глад и за вечеря после,евентуално и закуска.Изобщо не знам и каква храна предлагат по тези хижи.А май няма да имаме хладилна чанта.А е доста горещо вече и ме страх да не се развали храната.Консервите,пастетите,сиренето,кашкавала не са опция не ги консумираме JoyJoy.Сложно е Rolling Eyes

# 86
  • Sofia
... Изобщо не знам и каква храна предлагат по тези хижи.А май няма да имаме хладилна чанта... Сложно е Rolling Eyes
Мдаа, сложно е. Има неща, които не консумирате, освен че и хладилна чанта може да нямате.  За мен чантата е задължителна. Иначе както ти каза -  "хляб и лютеница". Wink Човек огляднява от чистия въздух и тогва пък всичко му е вкусно, дори най-простата храна - ако извадиш един пресен хляб... и сам той е достатъчен. Simple Smile
Иначе за храна в хижите/ по заведенията в сегашната ситуация изобщо не може да е сигурен човек - кои работят, кои не...
Аз ти предлагам бухти/ вместо зеленчуковите кюфтета - гъсто палачинково тесто с малко бакпулвер и зеленучци; плодове или пък и по-сух колбас... каквото ви хареса и пържиш/печеш. При мен зеленчуци (например) и тесто са в съотношение 3:1.

# 87
Точно така - хляб, лютеница, друга зеленчукова консерва, ако имате (кьопоолу, патладжан, тиквички), вода, плодове и много ядки. Зърнени барчета може да си приготвиш. Солети, брускети...С хладилна чанта на поход ли отиваш, или на море?!   Всичко друго за принцеси, кюфтета и продукти, в който има яйца и млечни продукти ги отпиши; ще ги влачите цял ден под слънцето и после ще ядете? Освен ако не ги стерилизираш за кратко в буркан, но пък който ще мъкне и такива буркани в раницата, горко му. Сандвичи може да направиш за първия ден от похода, но  с чисто масло и сух шпек, суджук, или филе/сушено месо, не варено пушено някакво, които да изядете първия ден. За следващия ден може да си приготвиш хляб, и някакво сушено месо/суджук (но не и пресни колбаси, варени), които са вакумирани и завити в няколко пласта алуминиево фолио през първия ден. Сутринта си ги правиш на сандвичи и продължавате.
Почти всички хижи, които работят, предлагат и храна. А в много и готвят вкусно. Имат скара, имат и чорби. Имат и телефони. Свържете се и питайте. А до всички хижи има и място за барбекю, може да си вземете зеленчуци да си изпечете, или месо, наденица, които като тръгвате да са съвсем замразени и отново завити в няколко пласта алуминиево фолио. издържат до вечеря.
Но пак се връщам, че ще вървите - това си е преход с раница,  в която трябва да събереш малко неща.

# 88

Да си сготвите нещо тип манджа преди да тръгнете да сложите в буркани ,заварени за капачка ,вариант ли е ?
Примерно зелен боб яхния или грах яхния ,постни или с месо са вкусни и без претопляне .Кюфтета по чирпански ,някакъв кебап тип винен .С хляб и една салата ще спасите положението .Пържени кюфтета ,супи,също може в буркани.
Лозови сармички са хубави и студени ,постни за по-сигурно,ако не ви се рискува с кайма.
Иначе солени и сладки мъфини ,кекс,бъркана баница ,нещо с бутер тесто ....

# 89
освен да се върнете към старата класика - сандвичи (бял хляб, масло и шпек, хаха), баница, кюфтета, хляб, лютеница, зеленчуци, може и картофена салата. друг вариант е вакуумирани храни /има и зелени серии без гадости/. обаче без хладилна чанта не знам къде сте тръгнали, явно сте неподготвени.
морена, така е с огладняването. дето се вика хубави хляб, домат и сирене, ммммм. какво ти трябва.
с манджи не бих рискувала, един ден все ще изкарат.

Общи условия

Активация на акаунт