За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 826
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 4 859
Искам да изпека чушки, но нямам чушкопек, а котлоните са ми нови и керамични и не ми с иска да рискувам да ги нацапам. Някакви идеи? На тиган дали ще се изпекат?

Във фурната ,аз използвам голямата тава от нея ,застлана с хартия за печене .Обръщам веднъж .После ги задушавам в плик.Белят се по-лесно от в чушкопек според мен ,но внимавай да не ги изпуснеш ,че тогава пък се късат много.

# 181
  • Мнения: 2 125
Благодаря ви Simple Smile ще пробвам във фурната , не се бях сетила.

# 182
  • Мнения: 5 429
Как правите лютите чушки в бурканчета?Искам да ги направя пукани.В интернет има много рецепти,но реших и вас да попитам,за изпитана и сполучлива рецепта.

# 183
  • Мнения: 4 859
Как правите лютите чушки в бурканчета?Искам да ги направя пукани.В интернет има много рецепти,но реших и вас да попитам,за изпитана и сполучлива рецепта.

Ето тези правим от 2 години ,няма нужда да се заваряват бурканчетата ,а маринатата е сладко кисела и много вкусна ,поне за на де
http://pep-4o.blogspot.com/2015/08/blog-post_17.html?m=1

# 184
  • Плевен
  • Мнения: 584
Искам да изпека чушки, но нямам чушкопек, а котлоните са ми нови и керамични и не ми с иска да рискувам да ги нацапам. Някакви идеи? На тиган дали ще се изпекат?

Във фурната ,аз използвам голямата тава от нея ,застлана с хартия за печене .Обръщам веднъж .После ги задушавам в плик.Белят се по-лесно от в чушкопек според мен ,но внимавай да не ги изпуснеш ,че тогава пък се късат много.
Аз така ги пека  - на котлоните в тиган. Но ще пробвам във фурната. Там не се бях сетила и аз.

# 185
  • софия
  • Мнения: 564
Искам да изпека чушки, но нямам чушкопек, а котлоните са ми нови и керамични и не ми с иска да рискувам да ги нацапам. Някакви идеи? На тиган дали ще се изпекат?

Във фурната ,аз използвам голямата тава от нея ,застлана с хартия за печене .Обръщам веднъж .После ги задушавам в плик.Белят се по-лесно от в чушкопек според мен ,но внимавай да не ги изпуснеш ,че тогава пък се късат много.
Аз така ги пека  - на котлоните в тиган. Но ще пробвам във фурната. Там не се бях сетила и аз.
добър вариант е също в парти грила -  по 4-5 чушки, лесно се обръщат и после в плик.

# 186
  • на Земята
  • Мнения: 310
Моля, за изпитана рецепта, за пълнени чушки с елда , без месо.Някъде чета със сирене или без.За първи път ще консумираме елда и не знам коя комбинация е сполучлива.
Благодаря!

# 187
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079

kikitooo, а защо не си свариш малко и да я пробваш. Има леко специфичен вкус елдата и не всеки я харесва.

# 188
  • Мнения: 10 702
На мен елдата на бакелит ми бие Simple Smile. В нас като съм правила всеки почва да провеярва контактите да няма нещо на късо дало някъде. Преди да се приготвят големи количства или засукани рецепти е хубаво да се пробва дали вкуса ще допадне наистина.

# 189
  • на Земята
  • Мнения: 310
Добре, така ще направя.ще сваря малко и ще я опитаме.А ако сварена не ни харесва, какво мога да добавя към нея, да й дам последен шанс преди да я изхвърля евентуално.

# 190
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Измий я добре и нека седи поне час накисната в студена вода преди да се вари.Във водата малко сол се слага.

И аз не я харесвам елдата под никаква форма...пробвала съм зелена,кафява,леко запечена преди варене..,е,все ми мирише на пръст..само един път ми хареса с повечко масло и сирене...а сега пък и заради въглехидратите не бива да я ям...иначе с гъби и повече подправки мисля,че може и да стане за плънка на чушки.
Руснаците много я ядят.Може да видиш за рецепти в руска кухня.

Харесвам само пуканки от елда.
Преди често си взимах,но пак заради диети спрях...

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 16:44 от Doli

# 191
  • Мнения: 22 867
Ето, колко сме различни! Simple Smile Аз мога да я хапвам само сварена, с малко масло и посолена. Пиперки не съм пълнила, но правя тая запеканка, защото и домашните любимци не са много фенове на елдата, ама така я ядат. На Селма по рецептата също е вкусна, но е в комбинация с месо.
На lina kaz рецепта и още един вариант. Побългарено и със сирене става и мед или захар, с пресно мляко също. Но, наистина, най-добре пробвайте как ще ви хареса.

# 192
  • на Земята
  • Мнения: 310
Благодаря ви!

# 193
  • При децата ми
  • Мнения: 7 314
Донесоха ми цяла чанта със сливи, джанки. Моля за изпитана рецепта за сок? Сливите са червени, не са от жълтите.

# 194
  • София
  • Мнения: 12 696
Добре, така ще направя.ще сваря малко и ще я опитаме.А ако сварена не ни харесва, какво мога да добавя към нея, да й дам последен шанс преди да я изхвърля евентуално.

Ето някои от начините, по които приготвям елда:

Свинско месо с елда и гъби

Запеканка с елда и извара

Гъби на фурна с елда и сметана

Общи условия

Активация на акаунт