За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
... За първи път ще консумираме елда и не знам коя комбинация е сполучлива.
Майка ми прави елда по рецепта от нета, ама коя точно... та лук, чесън, морков, зелен боб и едлдата - направо си облизваме пръстите! Simple Smile Като яхния.

# 196
  • Мнения: 22 867
Моренка, така ли изглежда? Че днес, покрай търсенето на правени рецепти, видях тая, че съм записала, но не съм я правила.

# 197
  • Мнения: 43 508
Много обичам елда. Сега, уви не я ям..... Хапвах я и със захар, орехи, масло и малко прясно мляко. Солена също. Дъщеря ми, която е злояда сама си я прави- малко елда, залива със вряла вода и похлупва. След 10 минути е готова, без варене.

# 198
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Лабрекс, мама я прави просто като яхния. Така я харесваме ние. Hug Иначе може рецептата от твоя линк да е ползвала, но без чушките.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 20:10 от Morena

# 199
  • Мнения: 1 471
Когато открих елдата и за мен имаше малко странен вкус. Винаги купувам зелена елда от здравословен щанд.
Използвам я да сгъстявам разни гозби, когато имат повече течност, тя веднага се сварява.

Любими рецепти:

Елда с грах
https://www.zajenata.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D0%B0-%D1%81-%D0%B3%D … -recepta8749.html

Елда на фурна със зеленчуци
http://ghost13honeyandmilk.blogspot.com/2014/07/blog-post_14.html

# 200
  • София
  • Мнения: 1 423
Елда се препоръчва при диети за отслабване, но с този си специфичен вкус, не всеки може да я яде. Трябва време за да привикнат вкусовите рецептори с вкуса и тогава да стане част от менюто.

# 201
  • Мнения: 147
Здравейте Simple Smile

Изведнъж се оказах снабдена с 2кг. червено цвекло. Решила съм част от него да направя по тази рецепта:

http://pep-4o.blogspot.com/2019/05/blog-post_22.html

Искам да го съхраня за по-дълго време(повече от месец-два). Трябва ли да заваря бурканчетата или им е достатъчно да дръпнат капачките с врялата марината?

# 202
  • Мнения: 5 639
Какви подправки подхождат на месо, запържено за такоси и тортили?
От нашите български традиционни кои мога да ползвам, за да стане вкусно? Пилешко ще запържвам.

# 203
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Това слагам аз, но на кайма:
щипка канела
щипка джинджифил
щипка чили
1 чаена лъж. червен пипер
сол

# 204
  • Мнения: 9 461
Здравейте Simple Smile

Изведнъж се оказах снабдена с 2кг. червено цвекло. Решила съм част от него да направя по тази рецепта:

http://pep-4o.blogspot.com/2019/05/blog-post_22.html

Искам да го съхраня за по-дълго време(повече от месец-два). Трябва ли да заваря бурканчетата или им е достатъчно да дръпнат капачките с врялата марината?
Завари ги 10 мин

# 205
  • Мнения: 264
А момичета, за крема маскарпоне с течна готварска сметана, коя готварска сметана трябва да взема?
https://malvis.bg/product/view/2210
https://malvis.bg/product/view/2212
Или друга?

# 206
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Първата е неподсладена, втората е подсладена. И двете са растителни.
Какво ти пише в рецептата?

# 207
  • Мнения: 264
Пише “течна сладкарска сметана”.
Значи подсладената?


1 голяма кутия крем сирене Маскарпоне - 500 г
100 г кристална захар
150 мл течна сладкарска сметана

 
Първата е неподсладена, втората е подсладена. И двете са растителни.
Какво ти пише в рецептата?

# 208
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Да, тази от втория линк тогава.

# 209
  • Мнения: 11 123
Ами май втората. Първата се води "течна готварска сметана", поне доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт