За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Първата се води "течна готварска сметана", поне доколкото знам.
Така се води, но може да се подслади по вкус. Аз лично така бих предпочела, вместо сладкарската, която ми е прекалено сладка.

# 211
  • Мнения: 11 123
Е, да то май разликата им е точно, че едната е със захар, пък другата без захар и можеш просто да си увеличиш количестото захар в рецептата. И аз имах такива терзания преди време тук в темата - бях взела готварска вместо сладкарска, но си се получи рецепата идеално.

# 212
  • Мнения: 9 461
Първата се води "течна готварска сметана", поне доколкото знам.
Така се води, но може да се подслади по вкус. Аз лично така бих предпочела, вместо сладкарската, която ми е прекалено сладка.
+ 1. ПРедпочитам да си подсладя готварската.

# 213
  • Мнения: 5 567
Течната сладкарска, която се води мисля, че има свойства да се разбива, докато готварската не може.

# 214
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
Течната сладкарска, която се води мисля, че има свойства да се разбива, докато готварската не може.
Точно. Тя не се разбива.

# 215
  • Мнения: 225
Винаги ли се осолява патладжан, когато се готви? Ако се пече цял нужно ли е? Дайте и някаква идея за манджа с патладжани, чушки, домати

# 216
  • Мнения: 731
Патладжанът се осолява, за да пусне горчивината.
Винаги ли се осолява патладжан, когато се готви? Ако се пече цял нужно ли е? Дайте и някаква идея за манджа с патладжани, чушки, домати

# 217
  • София
  • Мнения: 12 695
Винаги ли се осолява патладжан, когато се готви? Ако се пече цял нужно ли е? Дайте и някаква идея за манджа с патладжани, чушки, домати

Зеленчуци асорти с доматен сос

# 218
  • Мнения: 14 917
В нета срещам различна информация  колко време  трябва да се варят бурканчетата с готова лютеница, може ли да ми кажете от личен опит колко време ги варите.

# 219
  • Мнения: 731
За стерилизация се варят около 5 минути.

# 220
  • Мнения: 9 461
10-15 мин след завирането на водата с ключ ги варим

# 221
  • Мнения: 225
Патладжанът се осолява, за да пусне горчивината.
Винаги ли се осолява патладжан, когато се готви? Ако се пече цял нужно ли е? Дайте и някаква идея за манджа с патладжани, чушки, домати
Ако се пече цял на жар как се осолява, не трябва ли да е нарязан за да пусне горчилката

# 222
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Винаги ли се осолява патладжан, когато се готви? Ако се пече цял нужно ли е? Дайте и някаква идея за манджа с патладжани, чушки, домати
Аз не винаги посолявам. Поне никога не е заради горчилката им - не ни горчат.
Когато пека цял, не соля разбира се. После го овкусявам.
С патладжан -
1. https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/sabich.html
2. https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_82.html
3. https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/200.html
4. https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_14.html
5. https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_23.html

С чушките и доматите - печени/пържени чушки с доматен сос.

Или мусака с печени чушки/патладжани - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_10.html

Или пълнени домати. С патладжан или пък със сирена.

# 223
  • Мнения: 14 917
10-15 мин след завирането на водата с ключ ги варим

А какво означава с ключ?

# 224
  • Мнения: 9 461
Ври и кипи Simple Smile с хубави балони водата.

Общи условия

Активация на акаунт