За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 538
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
  • Мнения: 44 187
Буркан във фризера няма ли да се пукне?

# 406
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
Не се пука.
Имам отворено песто от почти месец,нищо му няма.

# 407
  • Мнения: 731
Забравих, че имам хляб и купих пак. Какво мога да приготвя с хляба, за да не мухляса?

# 408
  • Мнения: 15 044
Благодаря, момичета, безценни сте!

Забравих, че имам хляб и купих пак. Какво мога да приготвя с хляба, за да не мухляса?

Аз го накъсвам на хапки, ръсвам зехтин/масло/олио и запичам да стане хрупкав. После слагам плънка като за пица - моцарела, краве сирене, шунка, маслини, шпек салам и т.н., заливам с разбити яйца с кисело мляко и пека. Накрая поръсвам с кашкавал и допичам.
Иначе може и пържени филийки с яйца да си направиш. Или между две филийки да сложиш плънка, потапяш в разбито яйце и пържиш. Много засищат двойните.
А ако не ти се прави нищо, го замразяваш.

# 409
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Забравих, че имам хляб и купих пак. Какво мога да приготвя с хляба, за да не мухляса?
Бърза баница или пица на филия, пържени панирани филии, сухар, крутони. Във форми за мъфини като блат за сладки и солени плънки. Пържени филии (само с малко мляко напоени) за канапе на риба/пържола. Аз бих приготвила и хрупкави трохи (печени), защото ползвам такива за пангретата за паста или панировка.

# 410
  • София
  • Мнения: 12 670
Забравих, че имам хляб и купих пак. Какво мога да приготвя с хляба, за да не мухляса?
Аз правя сладки със стар хляб и шоколад.

# 411
  • Мнения: 10 642
може и пълнен хляб, запечен. може и да го замразиш.

# 412
  • Мнения: 1 114
Аз правя галета. Исушавам го много добре във фурната и после в робота. Можеш да добавиш и подправки.

# 413
  • Мнения: 2 654
Какво ще стане ако не овалям в пудра захар напуканите сладки от тази рецепта?

http://muffincho.com/recipe/напукани-сладки-с-какао/

Нямам пудра захар, имам кафява Демерара - такава и сложих в тестото. Имам в предид дали ще се разлеят, мога ли да заменя с друго, само за естетичен ефект ли е пудрата захар?

# 414
  • Мнения: 7 948
Nivea ツ, по-скоро е точно заради ефекта на напуканост, а бялата пудра захар дава контрастта с тъмната основа.

# 415
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Сурови скадиди как да приготвя? Бланширани правя често като само запържвам в масло (понякога добавям малко бяло вино) и гарнирам с чесън на прах и малко лимон. Харесваме ги непочистени (с мустаци Wink ) и по хрупкави и със суровите не знам откъде да почна.

# 416
  • Мнения: 43 371
ИМам 2-3 печени патладжана. Освен кьопоолу, патладжани с майонеза, нещо друго дали се сещате за приготвяне?

# 417
  • София
  • Мнения: 12 216
ИМам 2-3 печени патладжана. Освен кьопоолу, патладжани с майонеза, нещо друго дали се сещате за приготвяне?
Това че са изпечени предварително няма никакво значение, даже е по добре.
Гръцка мусака
Скрит текст:
Медальони от патладжани
Фагутини от патладжан https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/06/blog-post_20.html
Пармиджана с патладжани  на фурна - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_528.html
Патладжанени канелони  в доматен сос - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B7%D0%B5% … D1%82%D0%B8%D1%8F
Имамбаялдъ - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_64.html
има и още и трябва да се погледне

# 418
  • Мнения: 3 264
Какво точно значи бита сметана и откъде мога да купя жълт шоколад /сладкарски/ на полусферички - искам да пробвам да направя торта тип пчелна пита / разтопеният шоколад се разстила върху фолио с мехурчета за опаковане и се получават вдъблатини../

# 419
  • Мнения: 43 371
Марчева, благодаря за идеите, но моите патладжани са изпечени цели във фурната, после обелени и изцедени. В общи линии приличат на пихтия, а не на самостоятелни слайсове, които са запечени.

Общи условия

Активация на акаунт