За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • под тепетата
Morenа, досрамя ме да го кажа за галета, че все него препоръчвам напоследък. Но много ми хареса като бърз и мързелив сладкиш, а и плодовете не се изпичат до сухота. Може да се направи и като мини-галетчета, както иска дамата. Аз също бях изненадана с много смокини и то от големите. Направих повечето срязани наполовина и изпечени в тава със съвсем малко захар, заради сиропа.

# 526
  • Sofia
Morenа, досрамя ме да го кажа за галета, че все него препоръчвам напоследък. Но много ми хареса като бърз и мързелив сладкиш, а и плодовете не се изпичат до сухота. ...
Що да те е срам като си е толкова хубаво... точно най-бързият вариант е, а толкова вкусен...
Иначе аз смокини мога да ям целодневно (което и направих де, като си бях в Сандански преди няколко дни, късам от двора и ям - райско направо), толкова обичам...  Simple Smile

# 527
http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Видях тази рецепта,  но ще се радвам да ми препоръчате вашите изпробвани.

# 528
http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Видях тази рецепта,  но ще се радвам да ми препоръчате вашите изпробвани.

Вкъщи тая галета ни е дежурната и харесвана с всичко - и сладко, и солено.

# 529
  • под тепетата
Аз действам по тази, като оставям тестото за час в хладилника, намалям захарта наполовина. Плодовете са достатъчно сладки.
 https://www.24kitchen.bg/recipe/galet-s-jabalki
 Тази на Бети ми хареса, още повече, че имам още лавандула.

# 530
Здравейте, взех си био Лешников крем и сега се чудя какво да го правя, върти ми се в главата нещо с орехи и мед....дайте идея

# 531
С лешниковия крем може да правиш всичко, което правиш с нутела.

# 532
Няма вид толкова на шоколад, колкото на тахан, по скоро е тахан

# 533
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Можеш да правиш всичко, каквото правиш и с тахан: в дресинг за салата, сладки, в тесто за хляб, кекс, с мед и какао за мазане.....

Само не разбирам орехи защо ще му слагаш? Това са само смлени лешници, други ядки не са нужни.

# 534
  • София-Младост
Шунка може ли да се замрази? Хубава, от месарница, уж 100% месо?
Може.

# 535
Ами лешниковия крем бих го изяла с лъжицата Grinning
Иначе, без да искам да засегна някой, но винаги съм се чудела защо хората купуват неща, без да имат идея какво да ги правят? Доста пъти чета такива постове в темата, просто ми е интересно.

# 536
Ами на мен онзи "хайвер" ми го донесоха/подариха. Sunglasses
Споделям, че го отворих и изобщо не ми хареса - доста безвкусен за моето небце и с неприятно мека консистенция.

# 537
Е за подарените неща е ясно Simple Smile

# 538
  • Бургас
От няколко години имаме електрическа мелачка за месо Zelmer, и има приставка за домати. Но като пуснем доматите, бързо се залепят люспи на отворите и ....край на дейността. Действаме с изпитаната стара ръчна машинка. Но ме е яд. И сега реших да питам дали се очаква от мен да обеля предварително доматите и да оставя на машинката да отстрани само семките. Като ме затисне "стоката" и не ми се занимава с експерименти. Само ако някой има опит, да сподели, моля.

# 539
Поръчах 3 кг боровинки. Пристигнаха... Половината неузрели, другата половина ферментирали. Мога ли да ги направя нещо или да ги хвърлям?

Общи условия

Активация на акаунт