За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 495
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
# 541
http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Видях тази рецепта,  но ще се радвам да ми препоръчате вашите изпробвани.

Вкъщи тая галета ни е дежурната и харесвана с всичко - и сладко, и солено.

+1 И на нас много ни харесва....Става за  различни вкусове....

Искам да приготвя вита баница с готови кори. По колко кори да навивам- 1 или 2?

# 542
  • София
По 2.

# 543
Скрит текст:
Скрит текст:
http://vkusnosbety.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Видях тази рецепта,  но ще се радвам да ми препоръчате вашите изпробвани.
Вкъщи тая галета ни е дежурната и харесвана с всичко - и сладко, и солено.

Скрит текст:
+1 И на нас много ни харесва....Става за  различни вкусове....

Искам да приготвя вита баница с готови кори. По колко кори да навивам- 1 или 2?
[/quote]

Аз по две, но можеш и по една. Трябва по бързо да действаш, че корите омекват и се късат, когато са по една.

# 544
Искам да правя пица. Може ли рецепта за тесто със сода? Благодаря!

# 545
  • София
Искам да правя пица. Може ли рецепта за тесто със сода? Благодаря!

2 бр. Яйца
1 ч.ч. кис. Мляко
1/2 ч.л. хл. Сода
1 1/2 ч.ч. брашно
2-3 с.л. за поръсване

# 546
Здравейте, от известно време си квася домашно кисело мляко. Много съм доволна. Не обичам каймака в квасено мляко и го отстранявам след като кипна млякото. Но пък не искам и да го хвърлям. Знам, че мога да го ползвам като сметана просто или с буркан да си избия масло. Но квася по 2 или по 4 л и става много малко количество - колко дълго мога да го съхранявам в хладилник като масло или просто като сметана преди да се развали? Евентуално ако правя масло - може ли да дослагвам в бурканчето? Нещо специфично да издържи по-дълго? Например - сол на маслото?

# 547
Не знам колко би издържал каймака в хладилника. Може би седмица 🤔. Но можеш да прибереш бурканчето във фризера (ако не е развалено вече)  и да дослагваш в него. След като решиш, че си събрала достатъчно за масло или за каквото си решила да го ползваш - местиш в хладилника да се размрази и ползваш

# 548
Преди няколко дни ядох в едно заведение супер вкусен ябълков пай и сега се опитвам да намеря рецептата. При него особеното беше, че блатът беше не от тесто за пай, а от точени кори, напоени с някакъв сироп, подобно на баклавата, но не толкова сладко и течно. Евентуално може да е било и бутер тесто, но повече ми приличаше на точени кори. Така сиропирано не можах много добре да преценя. Отгоре плънката си беше стандартна - ябълки и канела. Та на някой известна ли му е подобна рецепта?
П.п. - заведението е Морско Конче във Варна, ако някой е оттам.

# 549
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ябълките сигурно са пуснали сок и затова е било като сиропирано.

# 550
  • под тепетата
Паламуд как е най-добре да се приготви - на скара или на фурна? Ако е на скара - на шайби или на филета?

# 551
Не знам колко би издържал каймака в хладилника. Може би седмица 🤔. Но можеш да прибереш бурканчето във фризера (ако не е развалено вече)  и да дослагваш в него. След като решиш, че си събрала достатъчно за масло или за каквото си решила да го ползваш - местиш в хладилника да се размрази и ползваш

Благодаря - точно така ще започна да правя.

# 552
  • Варна
Паламуд как е най-добре да се приготви - на скара или на фурна? Ако е на скара - на шайби или на филета?
На скара, с подправки. Изчистете прецизно кръвта и перките. Около гръбнака има отровна жила.

# 553
  • Sofia
Вчерa нa обед сложих в буркaн топлa пърженa рибa,бурkaнa хвaнa вakуум,но съм зaбрaвилa дa го приберa в хлaдилник
Дaли стaвa зa ядене?

# 554
  • под тепетата
Viviana91, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт