За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 362
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Те горе-долу нещата са стандартни, ето това ми изскочи на англиийски
https://www.kingarthurbaking.com/learn/ingredient-weight-chart
Иначе на български сайта на супичка имаше подобни мерки, като се почне от чаена лъжица до чаша

# 721
  • Мнения: 10 688
Стик бутер е това:
Скрит текст:
Влизат 4 в една картонена опаковка и те си ги знаят само. Обаче за нас си е чуденка за какви стикове става дума. Както и аз все се чудя, по нашите рецепти като се каже едно пакетче бакпулвер. Добре, но аз бакпулвера го вземам в една голяма кутия 200гр може би и върви та разбери колко е едно пакетче по бг рецептите.


vici75, не знам какви рецепти си пробвала, че да не ти се получат, но ако искаш опитай с тази, че може да ти е по-лесно за мерене:
Скрит текст:

Vanja77, пробвала съм повечето сполучливи рецепти за кекс във форума и не ми се получват. Пробвала съм мисля че твоята за Портокаловия кекс (ако не се лъжа твоята беше). Единствено на мен не ми се получи. Не знам може и брашното ни е да с различна плътност, но не ми се получи. ПО американските рецепти слагат и бакпулвер и сода заедно и двете. Така правя кекс. Но по бг-те с една лъжичка бакпулвер нищо не става. Ще пробвам и този Шоколадов кекс. На мен всички твои рецепти ми се получават превъзхдно, но с кексовете съм много зле. Фурната ми е и газова, та съвсем не мога да се оправя. Например по козуначено време, по рецептите с брашно за козунак 500гр, хората козунак сплетоха. Моето тесто с 500гр брашно си беше лепкво, размазано. Още не съм придобила усет за кексовите теста.

# 722
  • София
  • Мнения: 12 645
vici75, щом си с газова фурна, погледни тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=180758

Явно от високата температура идва проблемът.

# 723
  • Мнения: 593
Купих бейби херинга замразена, нямаше голям избор. Кажете моля ви как да я приготвя най-простичко и здравословно? Става ли на пара или на фурна във фолио?

# 724
  • Варна
  • Мнения: 14 673
На фурна, с доматен сос или зехтин. Не е нужно фолио.

# 725
  • София
  • Мнения: 3 356
Салвия на какви ястия "върви"?

# 726
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ньоки, инволтини, аз слагам да се пържи и със зеленчуци на тиган.

# 727
  • София
  • Мнения: 12 645
Салвия на какви ястия "върви"?

На агнешко месо, зеленчукови салати, доматени супи.

# 728
  • Мнения: 9 442
Салвия на какви ястия "върви"?
На мен ми върви на почти всички видове печени меса_ свинско, агнешко, пилешко, риба, заек

# 729
  • Мнения: X
Гледам в магазина има гювечета, но от керамика. Някой да има, дали става вкусно като в гювечета или по-скоро като в тава?

# 730
  • Мнения: 7 849
Гледам в магазина има гювечета, но от керамика. Някой да има, дали става вкусно като в гювечета или по-скоро като в тава?
Аз имам. На мен ми е по- вкусно в глинени съдове.
Иначе е много удобно. Особено като имам гости.

# 731
  • Мнения: 349
Здравейте как се оправя гъста супа ? Като прибавих малко ориз и се сгъсти доста

# 732
  • Мнения: 10 620
с вода Wink

# 733
  • Мнения: 22 867

Пресно мляко, бульон, зависи каква е супата. Разреждаш до желаната консистенция с подходяща течност.

# 734
  • Мнения: X
Гледам в магазина има гювечета, но от керамика. Някой да има, дали става вкусно като в гювечета или по-скоро като в тава?
Аз имам. На мен ми е по- вкусно в глинени съдове.
Иначе е много удобно. Особено като имам гости.
.
Така и предполагах. Няма да ги купя тогава, на мен ми липсват гювечетата, но при мен няма за да си купя.

Общи условия

Активация на акаунт