Шестокласници през 2020/2021

• 29 545
  • 800
  •   1
Отговори
# 780
Ние имахме проблеми със закъсненията на учителката по БЕЛ. Вече не им преподава. Май са ѝ връчили предизвестие или каквото е там, в часа пред децата. Влезли няколко човека, връчили ѝ да подписва нещо, после жената се разстроила...Така и не разбрах кому беше нужно децата да стават свидетели. Сигурно си спомняте, че за последното закъснение пак пред децата са се разправяли учителите и са ѝ държали сметка защо взима да ползва тестове на други учители. Че не е ставала, е ясно, но не останах с добро впечатление от подобни публични наказателни акции.

# 781
Честно казано момичета, знам че на чужд гръб е лесно да се посмееш, обаче на мен ми стана смешно това с харесването и уж сме гаджета.
По принцип е нормално да харесваш някого на тази и възраст и да му си се кефиш, но в историята има такива случаи където и от доста по - малки се харесват и след време се събират и живеят заедно.
В нашата буква имаше две момчета в първи или втори клас когато бяха се сбили за едно момиче пак от нашата буква, то пък харесвало едно от тях но си мълчала, мина известно време и спряха да я харесват, не си развалиха дружбата помежду си заради нея, сега някои са на аз харесвам тази / този, той / тя еди кой си, щерката като почне да ми ги разправя направо си падам от смях, после я подпитвам ми ти харесваш ли някой, а тя амиии много ми трябва, те момчетата са тъпи и глупави за какво ми е, харесвам само тези от BTS, то едно си баба знае едно си баба бае.
Да видим в кой момент ще има изненада.

wild poppy - наистина е неприятно да се разиграват тези сцени пред децата, дори е грозно, ако беше свястна учителката и не допускаше такива гафове, може би децата също щяха да реагират по друг начин,
но и ръководството е трябвало да изчакат като влезне в учителската стая или да я привикат след работа и да говорят насаме с нея, а те са го превърнали в махленски спор.
Наистина неприятна ситуация.

# 782
Абе 8 клас са си на 14 години и аз бих имала едно наум. Така че, не забранявай срещите и чатовете, но говори в посока да внимават какви ги вършат.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:07 от *PipiLota*

# 783
  • Mars Hotel
Леле, осмокласник ми се струва голям за нашите девойки. Но пък знам ли и аз... Моята вчера ми сподели, че мисли че едно момче от друга паралелка я харесва. Тя не го харeсва обаче, защото бил много активен в Тик Ток, а за нея това е огромна черна точка. Grinning В класа им се говори за "харесвания" активно, а нейни приятелки бяха "влюбени" още миналата година.

И по-прозаично: тази седмица я оставям вкъщи, защото е сериозно хремава. Не знам как ще навакса изпуснатите уроци.

# 784
  • Сф
В 5 ти клас още имах съученички с гаджета аз, няколко вярно, но не е нещо толкова необичайно.Целуваха се и се прегръщаха с гаджетата, излизаха. Рано ми изглежда сега, като имам щерка Simple Smile

# 785
И аз забелязвам, че момичетата от класа на сина ми много по-бързо се развиват , те от 3-4ти клас говорят за харесвания и влюбвания. Синът ми беше получил дори някакво любовно стихотворение...от което останах шашната как е написано, той още не е на тази вълна, да видим докога. Но започнаха да се събират заедно момичета, момчета, няма така силно изразени групички вече само момичета или момчета. Дали някой знае повече подробности около това, че намаляват приемни паралелки в някои гимназии като НПМГ и 73-то? Прочетох нещо във форума на седмокласниците...

# 786
Моят до този момент си е харесвал девойки,но само до там,говорят си,гледат се,кога онлайн,кога из квартала,и тук всичко приключва.Същинската любовна вълна не го е докоснала още.Има време за всичко.
Все още чакаме входното по мат,явно не си дава зор г-жата за проверките,но за сметка на уроците е друг тертип.Прескача 2урока вече и днес писах в школо(запазих добрия тон,дано имам обратна връзка),еми не ми е работа да обяснявам задачите,нито съм учител,нито пък математик.Тамън наваксахме предните неща и днес,хоп ново двеста....

# 787
  • София
Моят е много далеч от любовния живот. Като чуе за гаджета, казва че още е дете и му е рано за това.

# 788
Тройката от входното по математика цъфна в школо вчера.
Хич не ми говорете за гаджета. Няма да издържа и това. Вчера си говорих с една пирятелка. ако оживея до осми клас, може и да ме бъде после.

# 789
... ако оживея до осми клас, може и да ме бъде после.

И аз така, ама пита ли ме някой... То каквото ти сервират - това е.

Така и не разбрах как е минала първата среща днес след часовете, защото междувременно девойката не спази уговорката ни за часа на прибиране и аз се ядосах. Освен всичко изгуби доста време, а има да учи много за утре. Много съм разочарована.

# 790
utro77 - не се ядосвай, изслушай я, виж какво ще ти разкаже, все пак първа среща, с нова личност, извън обкръжението на приятелския кръг, нормално е да закъснее, зависи и колко далече от дома е била, както нашите родители навремето са се притеснявали за нас, така сега и нашият ред е дошъл, а и ако се е влюбила, както е казано първата любов ръжда не хваща и никога не се забравя. Припомни си какво е било при теб навремето, и първите трепети.

# 791
  • София
Utro77, опитах се да се поставя на твое място:( и си представям как се чувстваш. Не знам как бих реагирала. Аз съм много крайна за такива неща. Най-вероятно щях да я привикам, да й кажа, че мисля че е много малка за любов и да си опича акъла, защото има доста по-важни неща на този етап. Леле...а баща й най-вероятно щеше да я “възнагради” за закъснението с един горещ задвратник и да й забрани всякакви срещи, втч. и чатове във вайбър. Младежът щеше да е предупреден да не припарва в периметър от 50 м. :Imp
Все си мисля, че поне до гимназия трябва да добутат, преди да мислят за гаджета.
Разбира се, и други мнения ще има, но аз просто не го приемам Flushed

# 792
  • Майничка
Аз ще съм от тези с другото мнение.😁
Може да скърцам със зъби и да се хапя отзад, но никога няма да й кажа директно баш в пубертета, че е малка и й е рано за нещо. Напротив, ще набутам (уж съучастнически) толкова теоретични постановки и казуси, че сама да реши, че не си струва цялата дандания.
 ММ в това отношение беше голяма консерва, но с годините се увери в ползите от йезуитския подход.

# 793
Ох, ами не мисля, че дори и да й кажа, че й е рано за момчета, това ще има някакъв ефект. Затова и не й го казах.
Забраните също едва ли биха помогнали.
Не искам да започне да крие и за лъже.

Остава само да й говоря, да я вразумявам да внимава...

Ще й кажа, че може да излиза само в петък следобед и то по възможност с компания от още деца, а не само с това момче.

С кака  й  /21г./  успях да се справя.
Тази малката ме постави в първоначален шах, но вярвам, че ще успея да действам адекватно.

# 794
  • София
Gargamela и това е добро решение, макар и да ми прилича леко на тъщенско-свекървенски подход. Wink Важно е да се достигне по някакъв начин до крайната цел - а именно прекратяване на рандевутата Rolling Eyes Освен това не мисля, че са вече в истинския пубертет (освен по някои физически белези). Акълът си им е детински още и са си наивни и глупавки. Поне на моето, де...
Utro77, следи изкъсо и преценявай! Ама май по-добре в зародиш да се приключат нещата. ( В работата правихме едно национално проучване за употребата на “онова хапче” Постинор, по поръчка на представителството му. Колкото и да ви е чудно, масово се употребява още на възраст 12-13 години Dizzy Face И то не сред младите ромки.No Mouth)

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:21 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт