Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 66

• 41 966
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Шушито, -4 е много, знам, че  Пролия се слага при -2,5, аз даже слагах преди време и на -2. Даже сега на -2,2 пак ще слагам, за 3 години съм загубила 12% от плътността.
Олив, не знаех, че си била на Пролия, а аз толкова се "дърпам" от нея. Как я понесе, имаш ли странични ефекти,  а и ефективна ли е? Много жени в една група споделиха, че почти няма резултат и подобряване.
Надкин, една консултация в НОИ, мисля, че е добре. Когато получих рецидива, ползвах болнични 6 месеца, поради влошаване, но и пенсия ми изплащаха.  Едва след приключването на болничните подадох отново ТЕЛК.
Шушито, благодаря!
Но сега за по-прости като мене, ако може.
Как ги ползва? Кой ги издава?
Моята лична каза че не е тя, и не знаела.
Остава да е ЛКК.
А тя на каква база? С какъв документ удостоверяващ тая база?
Въобще, не разбирам?!?
В страницата на ТЕЛК пише, че след тяхно решение може ЛКК да издава още 6 месеца, а от ТЕЛК ми казва доктора че не можело?

# 661
  • Plovdiv, Bulgaria
Болничните ми ги издадоха от онкологията, където беше операцията и правех химиите . Но между първите 180 дни и вторите имаше няколко години! Не съм компетентна в твоя случай. Удължаването след ЛКК става от ТЕЛК по принцип.

# 662
Шушито, -4 е много, знам, че  Пролия се слага при -2,5, аз даже слагах преди време и на -2. Даже сега на -2,2 пак ще слагам, за 3 години съм загубила 12% от плътността.
Олив, не знаех, че си била на Пролия, а аз толкова се "дърпам" от нея. Как я понесе, имаш ли странични ефекти,  а и ефективна ли е? Много жени в една група споделиха, че почти няма резултат и подобряване.
Надкин, една консултация в НОИ, мисля, че е добре. Когато получих рецидива, ползвах болнични 6 месеца, поради влошаване, но и пенсия ми изплащаха.  Едва след приключването на болничните подадох отново ТЕЛК.
И аз съм така, но не с рецидив, а с непрекъсната химио и таргетна терапия от почти две години . Последно ТЕЛК ми дадоха 100% и ми казаха да се върна на работа за няколко дни и после, със служебна бележка от работодателя че съм била на работа, да подам документи за нов ТЕЛК за рестартиране на болничните. Така и направих и сега чакам за консултация в местния онкодиспансер и придвижвате на документите към ТЕЛК. От там ми казаха, че имам право на болнични въпреки процента и им вярвам, защото досега не съм имала проблеми с НОИ.
    Надкинка, в нашето онко има социален работник, който консултира по въпросите за болничните, указва ни къде да ходим и какви документи са ни нужни  и придвижна документите към ЛКК или ТЕЛК. Виж дали при вас има такъв служител и се обърни към него.

# 663

И аз съм така, но не с рецидив, а с непрекъсната химио и таргетна терапия от почти две години . Последно ТЕЛК ми дадоха 100% и ми казаха да се върна на работа за няколко дни и после, със служебна бележка от работодателя че съм била на работа, да подам документи за нов ТЕЛК за рестартиране на болничните. Така и направих и сега чакам за консултация в местния онкодиспансер и придвижвате на документите към ТЕЛК. От там ми казаха, че имам право на болнични въпреки процента и им вярвам, защото досега не съм имала проблеми с НОИ.
    Надкинка, в нашето онко има социален работник, който консултира по въпросите за болничните, указва ни къде да ходим и какви документи са ни нужни  и придвижна документите към ЛКК или ТЕЛК. Виж дали при вас има такъв служител и се обърни към него.
Нушка, това за социалния работник е отлична информация,  ще потърся дали има и тук. Благодаря сърдечно!
А този болничен за който говориш, той вече излиза извън правото на 380 дни платен, предполагам? Т.е., той има смисъл само като запазване на работното място. Правилно ли съм разбрала?

# 664
  • София /Абсурдистан
Ако в 2 поредни години има общо 360 дни болнични, повече не дават и трябва да мине 1 г , за да е възможно пак. При мен така беше.

# 665
  • assenovgrad
Аз да ви кажа мили момичета смятам да поема рискът и да ида утре с един доста згоден мъжец на СПА да ме поглези. Ееебах го и във вторият живот, ако не му се насладя😋🤭😅
На мен ръката няма да ми се подуе. Имам само 4 вадрни лимфни и до сега съм нямала проблеми. Относно раздвижването на кръвта мнението ми е същото като за СПА-то😁 Аз се спуках от спорт и се чувствам просто невероятно! Не взимам никакви антидепресанти от мнооого отдавна и така....абе любов му е цаката. Скъсах с гаджето и....а дано скоро се похваля с ново гадже, ама честно казано яко си се кефя на ухажването🤭😋
Душициии, пожелавам ви само хубави новини и леки манипулации! Аз май пак ще корегирам. Нямам грам мазнина над импланта и се вижда брутално. Ще лягам май пак под ножа да го вкарат подмускулно.

Flowers Hibiscus
Здравей, Марита!
Супер готина си ти!
Пишеш, че искаш да прехвърлиш имплантите подмускулно. Моите са такива - 500сс, среден профил на Ментор. Не знам дали си коментирала с лекар, но при подмускулни импланти при натоварване на гръдните мускули ще усещаш всяко движение. А ти си много активен човек и това може да ти създаде дискомфорт. Когато правиш лицеви или повдигаш тежести ще усещаш напрежение. Аз ходя на йога и когато правим пози с натоварване на гръдните мускули, честно казано никак не ми е приятно, макар че минаха почти две години и половина от операцията ми. Не боли, но усещаш. Не искам да влияя на решенията ти, но е хубаво да знаеш това-онова. Ако имаш въпроси, съм насреща! Flowers Hibiscus

# 666

Нушка, това за социалния работник е отлична информация,  ще потърся дали има и тук. Благодаря сърдечно!
А този болничен за който говориш, той вече излиза извън правото на 380 дни платен, предполагам? Т.е., той има смисъл само като запазване на работното място. Правилно ли съм разбрала?
Да, доста над 360 дни, то аз имам две прекъсвания  с малко раб. дни между тях.

# 667
Аз да ви кажа мили момичета смятам да поема рискът и да ида утре с един доста згоден мъжец на СПА да ме поглези. Ееебах го и във вторият живот, ако не му се насладя😋🤭😅
На мен ръката няма да ми се подуе. Имам само 4 вадрни лимфни и до сега съм нямала проблеми. Относно раздвижването на кръвта мнението ми е същото като за СПА-то😁 Аз се спуках от спорт и се чувствам просто невероятно! Не взимам никакви антидепресанти от мнооого отдавна и така....абе любов му е цаката. Скъсах с гаджето и....а дано скоро се похваля с ново гадже, ама честно казано яко си се кефя на ухажването🤭😋
Душициии, пожелавам ви само хубави новини и леки манипулации! Аз май пак ще корегирам. Нямам грам мазнина над импланта и се вижда брутално. Ще лягам май пак под ножа да го вкарат подмускулно.

Flowers Hibiscus
Здравей, Марита!
Супер готина си ти!
Пишеш, че искаш да прехвърлиш имплантите подмускулно. Моите са такива - 500сс, среден профил на Ментор. Не знам дали си коментирала с лекар, но при подмускулни импланти при натоварване на гръдните мускули ще усещаш всяко движение. А ти си много активен човек и това може да ти създаде дискомфорт. Когато правиш лицеви или повдигаш тежести ще усещаш напрежение. Аз ходя на йога и когато правим пози с натоварване на гръдните мускули, честно казано никак не ми е приятно, макар че минаха почти две години и половина от операцията ми. Не боли, но усещаш. Не искам да влияя на решенията ти, но е хубаво да знаеш това-онова. Ако имаш въпроси, съм насреща! Flowers Hibiscus
Мерси🤗 Докторът точно това ми изложи като мотив защо тук са спрели да ги слагат подмускулно (аз му казах за българските методи), но се чудя въпреки това. Предполагам ще свикна с това усрщане, а това как изглеждам вече и глухият цар разбра, че ми е приоритет. Ще го мисля и дискутирам с него. Дано това със слагането на мазнини е решение. Аз нямам почти вече мазнини и за самодонорство. Дали може с чужда мазнина?

# 668
Мaритке aко може ти дaвaм всичкaтa която имaм с удоволствие Grinning
Ти aко я гориш пък aз ще се грижa дa имaш зaпaс GrinningGrinningGrinning

# 669
  • София /Абсурдистан
И аз също Simple Smile

# 670
Божееее, мазнина да искаш.
Давам я всичката 😂
30кг са твои 😂😂😂

# 671
Хахахааа момичета, много вА обичам! 🤗❤️
Решихме значи проблема за всички от нас. Аз ще горя и вашите мазнини. Така и вълкът сит, и агнето цяло🤣 То и сестра ми одеве изяви желание за безплатише липосукция🤣

# 672
Мариттаа, хубаво е, че споделяш какви са сегашните ти вълнения. Аз съм от тези, на които тепърва им предстоят неясноти и изправяне пред болестта. И наистина имам силна нужда да виждам как след гадните моменти е възможно да се върне нормалното ежедневие.
И на мен като на повечето майки ми се е случвало да се оплаквам от рутината покрай гледане на деца и пр., а сега се моля да съм потопена в тази рутина дълги години и да имам възможност да отгледам децата си.

Късмет на всички 🍀

# 673
Здравейте,
и аз искам да тренирам нещо. Обаче от третата вливка насам болките в бедрата не ме напускат.  Все едно имам сханати мускулни влакна и мускулна треска едновременно. Сухожилията ми трудно се разтягат и крача като блъсната крава. Едва добутвам до петия етаж, а в нашия блок няма асансьор. Спирам на почивки между етажите.
Искрено, но благородно завиждам на тези от вас, които имат опция да спортуват.

Форест, опитай се да не се тревожиш. Кога казаха, че ще излезе окончателният резултат от биопсията?

# 674
На мен също единия крак не ми е ОК, този от оперираната страна, от коляното надолу ми е като изтръпнал, понякога имам болки около коляното. Промените ги усетих още преди да си открия тумора, изтръпването е от скоро. Омръзна ми да се обследвам за признаци, к'вото такова.
Форест, кураж, мисли, че всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт