Заедно заради детето или ново начало

• 7 097
  • 142
  •   1
Отговори
# 30
  • Linz
Има ли любов, всичко може да се оправи, но няма ли- няма и шанс.
Децата са добре когато родителите са добре, без значение в каква конфигурация.

# 31
Семейство заради детето, означава отворен брак и нищо друго.
Ситуацията няма да е приятна, не защото другия ходи тук-там, а защото, ако срещнеш Любовта, ще е кофти да зарежеш човека, с който имате вид договорка. Ако ти се прииска второ дете, пак разговори, пак плануване - ще се прави ли, няма ли да се прави, кой ще го прави... А-у. Голям цирк. И всички нещастни.

# 32
Семейство заради детето има много смисъл, но само, ако и двамата го осъзнават и виждат така, и работят по въпроса. А не единия да се гъне, а другия да е диванен съквартирант, че и да изкарва половинката крива. Така просто няма как да стане.
Аз тук виждам старания от едната страна и тулуп насреща.
Ами защото чуваме само едната страна тук.
Ако дойде другата какво ли ще каже?

И като каже, че тя е от черна по-черна, детето му пречи на съня и не му се прави нищо заедно с авторката, защо xyz, това ще оправдае неговото поведение и незаинтересованост към авторката и детето ИМ? Да, сигурно има достойна причина и да си чати с мацки.
Ами ако каже, че тя се е отдала на детето и не му обръща внимание. Че го иска два пъти в месеца само за секс а той иска да го обича. Ако каже че се бъхти на работа за да има детето му всичко а тя все е недоволана от него. Че каквото и да каже той, тя го приема за заяждане за чистенето за готвнето или за каквото и да било. Ако каже че не я разбира...и вече не си говорят а само се карат....та как звучи...

# 33
  • Бургас
Колко е годишно детето?
С малко дете е трудно,родителите се карат.
Обаче той го е искал преди това и не е честно да бяга от отговорност с телефона и в другата стая.
И аз бих пробвала да говоря с него.При съвсем открит разговор ще му кажа,че и той е родител.Ами и той има отговорности.Няма такива неща като умора.С малко дете си нон стоп зает.
Авторката не спи и  гледа детето,той си почива.Ами не е правилно.Всеки е човек,има нужда и право на почивка.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 23:54 от mariqivanova799

# 34
Семейство заради детето има много смисъл, но само, ако и двамата го осъзнават и виждат така, и работят по въпроса. А не единия да се гъне, а другия да е диванен съквартирант, че и да изкарва половинката крива. Така просто няма как да стане.
Аз тук виждам старания от едната страна и тулуп насреща.
Ами защото чуваме само едната страна тук.
Ако дойде другата какво ли ще каже?

И като каже, че тя е от черна по-черна, детето му пречи на съня и не му се прави нищо заедно с авторката, защо xyz, това ще оправдае неговото поведение и незаинтересованост към авторката и детето ИМ? Да, сигурно има достойна причина и да си чати с мацки.
Ами ако каже, че тя се е отдала на детето и не му обръща внимание. Че го иска два пъти в месеца само за секс а той иска да го обича. Ако каже че се бъхти на работа за да има детето му всичко а тя все е недоволана от него. Че каквото и да каже той, тя го приема за заяждане за чистенето за готвнето или за каквото и да било. Ако каже че не я разбира...и вече не си говорят а само се карат....та как звучи...

Ми нека дойде и каже, де, и на него ще му кажем какво мислим. Иначе.... давай да закриват форума, щото тук винаги се пише само от единия замесен 😏 Размишляваме върху подадената информация, не върху догадки тип  "ами ако тя е психо, но се прикрива" и т.н.

# 35
Работи си от вкъщи , частен бизнес , сам си организира срещите ... не мисля , че много се изморява , ляга късно, спи до 11/12 , все изморен горкия Simple Smile а за детето , баба му живее наблизо и доста често е при нея , не съм се самозабравила с детето Simple Smile)

# 36
  • Бургас
Не те навивам да останеш,но доста мъже са силно отегчени от детето.Особено докато е много малко,никак не им се занимава.Колкото по-голямо става,толкова повече се отпускат и привързват.Но от бебе или малко дете,някои мъже изпитват ужас.
Вашата дъщеричка в колко се събужда?
Бившият ми мъж също не можеше да спи в една стая с детето,бил на другия ден на работа.През събота и неделя бил свикнал да си почива.По други причини се разделихме,но ме дразнеше.През повечето време не идваше изобщо вкъщи.
Това обаче се е случвало и на други двойки.Един познат ми се жалваше,че когато се родило детето,любовта им умряла.Обаче си остана при семейството.
Друга двойка,заедно от много години,нямаха дълго дете.По всякакви лекари ходеха,лекарства пиха...Обичаха се безкрайно и вероятно още се обичат,но когато най-накрая им се роди детенце и те се посдърпваха.
Пиша всичко това,защото има някакъв шанс да се е ошашавил от присъствието на малката сладурка.Обаче точно като едновремешните мъже се държи,жената,бабите и т.н. гледат детето,а той няма такива ангажименти.

# 37
Абе, ошашкал се той. Този мъж според така подадената информация не е дорасал за семейство и дете без значение на колко години е. Някои така и не достигат нужната зрялост.

# 38
Работи си от вкъщи , частен бизнес , сам си организира срещите ... не мисля , че много се изморява , ляга късно, спи до 11/12 , все изморен горкия Simple Smile а за детето , баба му живее наблизо и доста често е при нея , не съм се самозабравила с детето Simple Smile)
За мен лично едно семейство става такова когато всеки влезе в обувките на другият. Той казва,  че се изморява...ама ти - не,  не се изморявал. Ти не му вярваш, той не ти вярва....ами какво семейство създадохте?
В предишен пост споменах психолог и семеен консултант, защото никой не ни учи как да се държим с мъжа си/жена си и децата си. Всеки има виждане за семейството от това какво е било това на родителите му. И обикновенно това виждане е различно. И ако двама души искат да направят семейство искренно терябва да работят в тази посока. Естествено ако има любов в цялата работа....

# 39
Няма смисъл да се мъчиш. Детето не поглежда, теб не те поглежда, чати с други, за какъв ти е тоя мъж точно? Имаш най-важното предимство, че не си зависима финансово. И след хиляди разговори, той няма да се промени. Багажа и чао.

# 40
Имам приятелка, дето при разходка мъжът й носи раницата с бебето (на годинка). Имам друга приятелка, бременна, на която мъжът й слугува. Имам и други познати, които си гледат децата заедно.
Не разбирам концепцията 'прекалено изморен/а съм, за да си гледам детето'. А нямам деца и уж не съм спец в материята. Моля някой да ми обясни как и защо правиш дете, което няма да гледаш? Защо стоиш в това семейство, като не вкарваш нищо повече от покриване част от разхода? Чорбата не се готви сама чинията не се измива сама, памперсът не се сменя сам. Ако ти откажеш да го правиш, защото..., то другият трябва винаги да го прави.
Ми айде не и хващаш пътя, а?

# 41
Гал, да не съм аз приятелката ти?😀
След малко излизаме на разходка и ММ ще е с раницата. Докато кърмех аз си я носих по обясними причини, сега ММ я носи, вече ми идва тежка.
От година и половина малкото спи между нас и така като гледам няма изгледи скоро да се премести. Любовта по между ни определено не е умряла. Даже сега е по-вълнуващо да успеем да откраднем някоя минута за нас.
Не възприемам нормално мъж спящ в другата стая. Нали децата са общи, значи и грижите са общи. Това бебе да не ми го е донесъл щъркелът та сама да си го гледам.
Изморявал се бил той... Горкичкият. А майката не се ли изморява? Ден с бебето по-лека работа ли е? За мен е по-важно майката да е в добро кондиция от бащата. При евентуална грешка допусната от преумора нейните грешки носят по-големи последствия от тези на бащата.

# 42
  • Варна
Приискало му се семейство щот видял, че другите имат ама като не се оказало каквото мислел, айде бегом настрани. Решил, че авторката му е в кърпа вързана щото му е родила дете и няма къде да мърда. Намерил, че премерил. Такива остават адски изненадани, когато жената си вдигне багажа или им посочи вратата.

И за мен няма какво да се спасява в тоя случай. Да е едно нещо, две, да се постараеш. Ама тука този от всичко е недоволен. Да е живял в кутийка досега, че да си няма хал хабер какво значи нов човек в къщата, иди дойди. Ама никой не е чак толкова залупен.

Иначе малко извън темата да си кажа, че много се кефя на независими жени. Сякаш все по-често виждам такива. Голямо предимство си е да не си вързана на каишка финансово и жилищно, така че да можеш трезво да помислиш и да си свободна да решиш оставаш или не.

# 43
Сядате на една маса и му казваш за своите тревоги, респективно и той неговите ако иска разбира се.Казваш му как е редно да бъде според теб ако не се припокриват нещата и не гледате в една посока довиждане.Аз като съм спал при децата,хранил съм ги посред нощите(не съм спал изминалите 3г повече от 6ч),бърсал дупета,ходел на работа,готвил .....и др да не съм умрял.От къде ги намират тия безхарактерни и безволеви мъже не зная,а и как ги търпите още повече.Ми то като за 1я секс за чий ти е в къщи да му слугуваш и на него ли айде няма нужда.

# 44
  • Бургас
Ами...прецакали сме се.
Бившият мъж веднъж не смени памперса нито веднъж и никога не бърса акано дупе.
Иначе с готова храна (от магазин или приготвена от мен),го е хранил(ама броени пъти).

Общи условия

Активация на акаунт