Заедно заради детето или ново начало

• 7 129
  • 142
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И аз от прецаканите . повечето неща все едно сз съм ги писала, само дето секса ни е 5-6 пъти в годината

# 46
Мен чата с разни жени ми стига. Ако ще другото перфектно да е, пак не знам как бих живяла с такъв тип мъж. Ще ме дразни всекидневно с това. От друга страна, всеки човек - мъж, жена, има правод а си чати с когото иска и ако това му е важно, няма как жена му да го спира. Сама си взела правилното решение, не ти го наливаме ние, според мен.

# 47
  • Бургас
И аз от прецаканите . повечето неща все едно сз съм ги писала, само дето секса ни е 5-6 пъти в годината
То е някаква епидемия явно,мъжете хем да не помагат и да се държат глупаво,хем да не искат секс.Може и пандемия да е.
Аз след раждането отключих доста сериозни автоимунни заболявания.Затова се разделихме,не му трябвала болна жена.

# 48
След като не го обичаш за какво се бориш?
И като не го обичаш, какво ти пука с кой си пише?
И за баща явно не го бива.
Просто розовите очила са ти паднали.
Той винаги си е бил такъв.
Не си го обичала никога.
Без него ще ти е по-добре. Мое мнение.

# 49
  • София
То е някаква епидемия явно,мъжете хем да не помагат и да се държат глупаво,хем да не искат секс.Може и пандемия да е.
Аз след раждането отключих доста сериозни автоимунни заболявания.Затова се разделихме,не му трябвала болна жена.
Ох, ужас, и аз съм с автоимунни заболявания, също и на антидепресанти, но не мога да се реша на тази стъпка, защото е сложно.
Извинявам се н авторката, че отклоних нейната тема.
Дано вземеш правилното решение

# 50
  • Бургас
Аз мисля,че няма да е зле да споделим,може да е полезна темата.
И аз съм с антидепресанти.След раждането ме мотаеха със следродилна депресия,а имах Базедова болест.Седем месеца никой не ми обясни какво ми е.Обаче когато се откри,че са сериозни заболявания,някои хора си взеха багажа.
Да,наложиха се при мен 2 операции заради ендометриозата,като дете имах 1.Приключи с тотална хистеректомия още на 29 години.Щитовидната жлеза ми махнаха преди три години.Колит,който кърви,също имам.Алергии към много лекарства.Не е розово,а някои хора действително се спасиха.
Имах мечти за собствен дом и семейство...за поне две деца...Но съм му благодарна,че имам моя син.Преди да родя съм имала също проблеми и можеше да се усилят и без да родя.А с толкова заболявания,едва ли щях да имам деца.
А и се намери човек,който и такава си ме харесва.Пиша го,за да дам кураж и на други.Вече чета пета година много се обичаме и уважаваме.Като се засилят заболяванията,обикаля с мен по болници.Казвам му,че няма да се сърдя,ако си потърси друга.Казва,че аз съм му другарчето.Ако има сродни души,просто сме се намерили.

# 51
Неслучайно се казва в болест и здраве.
И по това може да разбереш колко те е обичал.
Не те е обичал.
Права си. Да страдаш за човек, който не те е обичал е безсмислено. Може само да си благодарна за детето.

# 52
Мен чата с разни жени ми стига. Ако ще другото перфектно да е, пак не знам как бих живяла с такъв тип мъж.
То това е съвсем друг въпрос.

От друга страна, ако този мъж действително само яде, спи и се*е (както е описан тук), то не става за съжителство, камо ли брак и деца. Та 'заедно заради детето' в случая значи едно бебе (на годинка ли, две ли, колко беше детето), един, дето яде, спи и се*е и една магарица-слугиня Мара, която тегли всичко и се очаква да тръгне И на работа пари да вади, че майчинството свършило. И що? Освен синът да попие светлия пример, друга причина каква?

# 53
  • Бургас
Неслучайно се казва в болест и здраве.
И по това може да разбереш колко те е обичал.
Не те е обичал.
Права си. Да страдаш за човек, който не те е обичал е безсмислено. Може само да си благодарна за детето.
Определено не ме е обичал,няма смисъл изобщо да се тормозя заради него.
С детето чак като поотрасна,свикна.И взе да помага.Но не се ожени повече.Има мъже,които не стават за семейство.Това обаче се разбира след раждането на детето и/или ако има проблем някакъв (да пази Господ).
На детето много се радвам,то вече е голямо,само се моля скапаните ми гени да не съм му ги предала.Дано да е здрав,нищо лошо да не му се случва.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 12:56 от mariqivanova799

# 54
  • Далече, далече
Постоянната умора на този мъж може да е признак на депресия и/или друго заболяване.
Това, че обвинява винаги нея за всичко, показва, че не може или не иска да поеме отговорност.

# 55
  • Бургас
За депресията съм съгласна.В една друга тема убеждавах авторката,че мъжът вероятно е с депресия.

# 56
  • Най-красивата страна
Проблемът е,че той няма никакви ангажименти вкъщи.
Преместил се в друга стая,защото не може да спи.
Не е бил готов да промени начина си на живот.
А като се роди дете това е неизбежно.
15 минути на ден да си играе с детето не може да се нарече пълноценно общуване.
Разходките с бащата също имат значение.
За едно дете е важно да общува с родителите си .
Казваш,че не му харесвало как готвиш?
Ами той колко пъти е сготвил ?
Или пък да се сети да поръча отвън?
Не достатъчно чисто?
Нека  да помага...
Прехвърлил е всички задължения на теб .

Според мен той просто не е бил готов да поеме отговорност за семейство..

# 57
Принципно появата да детето е изпитание за всяка двойка и когато единия или двамата не са готови за това и за голямата промяна в начина на живот, става този резултат. Когато е безоблачно и безгрижно, всеки знае да се кефи, но истинския тест за една двойка е в трудностите.
Според мен не са били един за друг, може би мъжът е наистина безотговорен, но не знаем и неговата гледна точка. Може да му е писнало от вечно мрънкащото същество вкъщи, в което се превръщат някои жени след раждането, може да има друга причина.
Начинът е да седнат да говорят за проблемите си и че отиват към раздяла, от там нататък ако има желание и в двамата, може да се поправят нещата. Обаче ако си продължават по този начин, няма смисъл, с темерути не се живее и е най-добре всеки по пътя си.

# 58
Ами то всичко е навързано. Може да се дразнел на мрънкането. Ми как няма да мрънка жената, като той нищо не подхваща и всичко е на нейния гръб. Той абдикира, тя мрънка, той се дразни и така се върти колелото. Много изморен горкия, я да си разменят ролите за 2 дни.

# 59
Абе как може човек, който работи от вкъщи (тоест, разполага с времето си) да става към 11-12 по обяд, при условие, че има малко дете.
И изобщо ангажимента му към детето е нулев.

Общи условия

Активация на акаунт