Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 924
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
С какво бих могла да изчистя мъх от камъка на пода на северна тераса? За пръв път ни се образува тази година, просто пода зеленее.
Имаме куче и дете и никак не ми се иска да ползвам силни химикали, които евентуално ще повредят и цвета на камъните (червени). Имате ли някоя хитра идея под ръка?

За тавите с дупки - пица не съм пробвала, но картофки винаги там пека като слагам хартия на дъното за да не протича олиото. Стават винаги много хрупкави.

# 211
  • Пловдив
Чекмеджето на пералнята го мия с вряла вода и веро. Ако не постигна желания резултат кисна за 15 минути във вряла вода и белина и е готово. Ако трябва дя почистя пералнята, ползвам препарата на ДМ и 90° програма.

# 212
  • София
С какво бих могла да изчистя мъх от камъка на пода на северна тераса? За пръв път ни се образува тази година, просто пода зеленее.
Имаме куче и дете и никак не ми се иска да ползвам силни химикали, които евентуално ще повредят и цвета на камъните (червени). Имате ли някоя хитра идея под ръка?
Скрит текст:
За тавите с дупки - пица не съм пробвала, но картофки винаги там пека като слагам хартия на дъното за да не протича олиото. Стават винаги много хрупкави.
Водоструйка или пароструйка е лесния начин, или с четка с твърд косъм и мнооого търкане + подходящ препарат, например меглио. После ест. старателно отмиване на препарата.

# 213
Здравейте на всички , искам да попитам с какво почиствате мивките , вчера забелязах , че мивката в банята е леко пожълтяла , пробвах с Циф , но не се махна . Благодаря и приятна хубава неделя на всички.

# 214
  • София
Здравейте на всички , искам да попитам с какво почиствате мивките , вчера забелязах , че мивката в банята е леко пожълтяла , пробвах с Циф , но не се махна . Благодаря и приятна хубава неделя на всички.
Уточни от какъв материал е мивката ти, това има значение, както и какъв цвят е, макар че си мисля за бял, щом казваш пожълтяла.

# 215
  • Sofia
Аз я чистя с магическите гъби.

# 216
Уточни от какъв материал е мивката ти, това има значение, както и какъв цвят е, макар че си мисля за бял, щом казваш пожълтяла.
Бяла е мивката.

# 217
  • София
С Доместос. Намажи я и остави да постои 30 мин. След това разтъркай с гъба и изплакни.

# 218
Имате ли идея как да махна заледяване от фризера. Ще поясня. Фризера е в долната част на хладилника. Има чопче от вътрешната страна на вратичката, което се е смъкнало и при затваряне, вратичката не се е затворила. Седяла е открехната цял ден и сега вътре има заледяване. Има ли начин да го премахна без да изключвам целия уред?

# 219
Здравейте, залепих си тази рокля с ютията, четох тук във форума че се оправя с вода и оцет ама темата е от 2007. Дали някой е пробвал? Прилагам снимка Simple Smile

# 220
Чекмеджето на пералнята накисвам, изтърквам с четка колкото мога и мия в съдомиялната.

# 221
  • София
Здравейте, залепих си тази рокля с ютията, четох тук във форума че се оправя с вода и оцет ама темата е от 2007. Дали някой е пробвал? Прилагам снимка Simple Smile
Скрит текст:
Не мога да разбера само е смачкана или на самия плат са се разтекли нишките? Ако е първото наморки я в този участък хубаво и изглади, но с подходящата температура. Ако е разтопен плата, няма как да се оправи.

# 222
Мисля че е само смачкана , защото когато я разтегля се оправя. Но с гладене не стана. Ще пробвам после първо в пералнята да я изпера и дали ще се оправи.

# 223
  • София
Мисля че е само смачкана , защото когато я разтегля се оправя. Но с гладене не стана. Ще пробвам после първо в пералнята да я изпера и дали ще се оправи.
Може и така, при мен са се оправяли, но мястото преди гладене трябва да е абсолюно мокро и да вкл. турбо парата.

# 224
Имате ли идея как да махна заледяване от фризера. Ще поясня. Фризера е в долната част на хладилника. Има чопче от вътрешната страна на вратичката, което се е смъкнало и при затваряне, вратичката не се е затворила. Седяла е открехната цял ден и сега вътре има заледяване. Има ли начин да го премахна без да изключвам целия уред?
Да. Трябва да извадиш всички продукти. Затваряш вратичката и си приготвяш хавлия, шпатула, леген (или кофа). Първо почистваш продуктите ако по тях има скреж, или лед. После отваряш и чекмедже по чекмедже чистиш с шпатулата, избърсваш с хавлията и хвърляш леда в кофата. Когато трябва да спреш за малко процедурата, пак затваряш вратата.
Накрая подреждаш продуктите, добре избърсани доколкото може в чекмеджетата и затваряш всичко плътно. По възможност не отваряш повече поне 12 часа за да може да си възстанови t°. През последните месеци общо три пъти спасявах така положението Sad 😳

Общи условия

Активация на акаунт