Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 124
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
Мама Ру, ако наистина тестовете ще ги плащаме родителите, колко теста в месеца ще можеш да си позволиш в присъствената форма на обучение? Ако стратегията е такава, за да посещава детето присъствено училище, то "няма не искам, няма недей".
Ако откажем да плащаме, то тогава какво? Ще си стоим в карантина ли? 2 седмици вкъщи, без никаква опция за продължаване на учебния процес, защото няма готовност или за пълно, или за частично ДО /поне за карантинираните/?
И това на всяка температура, подкашляне и сопол???? И така през седвмица х2седмици вкъщи, или по един ПСР?
Тестовете за антителата се позитивират по-късно от ПСР, така че не стават за този случай.
Добавка- ПСР има шанс да се позитивира от петия ден на контакта нататък. Междувременно какво? Стоим вкъщи без бележка, без смисъл да се тестваме и чакаме или ходим на училище, та ако не сме успели от първия контакт, да сме сигурни, че ще прихванем в следващите дни?
Да, и  взимането на пробата за ПСР е далеч по-гадно от взимането на гърлен секрет. Поне тази му част с бъркането в носа. По опит от първа ръка- клечката е дълга около педя, напъхват 2/3 от нея навътре в носа, чак до гърлото и там обтрива, до активиране на повръщателен рефлекс. После един ден ме боля гърлото от взимането на пробата.
Честно ли? Смятай сама - около или малко под 1000лв нето. От тях близо 400 за заеми (ипотека и потребителски). Остават около 600-650 максимум за трима.души за месеца. (Аз и двете деца). Отговор - пряко сили 1 за семейството и то в много краен случай.
За щастие мисля, че мога да разчитам на достатъчно добър ЛЛ, с която си имаме доверие и няма да ги праща за щяло и нещяло на такъв тест. Принципно си им пуска кръвна картина и црп, ако се налага и гърлен/ назален секрет + антибиограма.
Ама аз и друг вариант освен присъствено нямам, защото означава да остана с доход 0 лв за мен и двете деца. Та вече въпросът е на живот и смърт ама от глад, а идва и зима. А държавата е доказала, че изобщо не мисли за народа, освен на приказки де.
И вече няколко пъти питам, а отговор не получих - говорим само за учениците на ДО. А децата в яслена и детско градинска възраст? Защото какъв е смисълът от затваряне на училища, ако в семейството има дете под 7 години и то ходи на ясла или градина?

# 751
Заради  истерията  с този  вирус  дори не можеш да отидеш  и да те прегледат  при всякакви  оплаквания.
По  телефона  консултация и директно факс към аптеката с изписан  АБ за обрив.  Чудничко .

Иначе всеки може да си направи тест за Ковид безплатно.

# 752
Може ли да слагате дълги цитати в скрит текст? Тези чаршафи стават нечетими през телефона.

Четейки написаното от Щастлива мама, не ми се мисли какво ще е зимата. Аб за някаква банална настинка, рентген. Просто отврат.
Още една причина за ДО.

Контеса, при вас последно ще има ли ДО по желание, след като половината родители и повечето учители са за?

# 753
  • София

Ще се обадя ПО ТЕЛЕФОНА на лекаря и ще действам според инструкциите. Ще му взема ЛИЧНО гърлен секрет (много пъти съм го правила) и ще го пусна, понеже освен "банални" вируси има и бактерии (не знам дали те са банални или по-интригуващи) и на 2-рия 3-тия ден ще му пусна тест за антитела, който струва 30, а не 130лв. и при симптоми е достатъчен период за образуването им.

Е да аз също ще се обадя по телефона първо и се надявам да ме приме, ако не ме приеме очаквам извинителна блежка за да не бъде детето ми риск за останалите. Ще му пусна една кръвна картина ако не свали темепратурата до 3 дни и ще му се обадя отново. Ако има като първи симптом кашлица с температура определено бих се притеснила. Трябва да се свържа с ОПЛ най-малко за бележката все пак и не очакам да ме прати директно в инфекциозна болница. А за пср-теста могат да ни принудят, както казвате, иначе и аз бих пуснала антитела ако ми изглежда нетипично състоянието. Мисля че поне сме на едно мнение че детето се спира от училище за да не е риск за останалите. Разликата е че Вие смятате че директно трябва да се третира като ковид. Не съм съгласна.

Трябва да се третира като ПОТЕНЦИАЛНО заразно болно и да не се приема от ЛЛ - на място, където се приемат останалите пациенти.

# 754
Дъждец, няма ми я опцията за скрит текст. Съжалявам. И аз съм от телефон.
Yummy Mommy, къде може да се направи безплатен тест, в случай на нужда?

# 755
Е кое му е добрето - ако за всеки сопол, Т и кашлица зимата изписват силен АБ, не ми се мисли.
За комбинацията температура + кашлица от самото начало често дават антибиотик, това говори за по-агресивно начало и сигурно е за предотварятване на усложенения

# 756

Ще се обадя ПО ТЕЛЕФОНА на лекаря и ще действам според инструкциите. Ще му взема ЛИЧНО гърлен секрет (много пъти съм го правила) и ще го пусна, понеже освен "банални" вируси има и бактерии (не знам дали те са банални или по-интригуващи) и на 2-рия 3-тия ден ще му пусна тест за антитела, който струва 30, а не 130лв. и при симптоми е достатъчен период за образуването им.

Е да аз също ще се обадя по телефона първо и се надявам да ме приме, ако не ме приеме очаквам извинителна блежка за да не бъде детето ми риск за останалите. Ще му пусна една кръвна картина ако не свали темепратурата до 3 дни и ще му се обадя отново. Ако има като първи симптом кашлица с температура определено бих се притеснила. Трябва да се свържа с ОПЛ най-малко за бележката все пак и не очакам да ме прати директно в инфекциозна болница. А за пср-теста могат да ни принудят, както казвате, иначе и аз бих пуснала антитела ако ми изглежда нетипично състоянието. Мисля че поне сме на едно мнение че детето се спира от училище за да не е риск за останалите. Разликата е че Вие смятате че директно трябва да се третира като ковид. Не съм съгласна.

Трябва да се третира като ПОТЕНЦИАЛНО заразно болно и да не се приема от ЛЛ - на място, където се приемат останалите пациенти.

Е те и останалите пациенти са потенциално заразно болни предвид безсипмтомността на вируса и богатата палитра симтоми, даже и високо кръвно може да е симптом. Все пак там се ходи с предпазни средства и ЛЛ ползва предпазни средства; Освен това при нас винаги се запазва час за ЛЛ така че той ще прецени. През март ходих за направление за друг специалист и пред мен личната ( имаше маска) прегледа един човек обвит с шал и с видими проблеми, не го върна, аз пък въобще не се стресирах, и аз имах маска и стоях на дистанция. Такова третиране на всички здрави като на болни ни затвори в къщи през март и явно на някои им се струва по-приемливо всички с някакво доскоро типично за човешката популация оплакване директно в инфекциозното или с усложенения в интензвиното заради липсата на преглед и лечение само по телефона

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 00:32 от Sparkles

# 757
  • София
Скрит текст:

Е те и останалите пациенти са потенциално заразно болни предвид бесимтомността на вируса и богатата палитра симтоми, даже и високо кръвно може да е симптом. Все пак там се ходи с предпазни средства и ЛЛ ползва предпазни средства; ей такова гледане на всички здрави като на болни ни затвори в къщи през март
[/quote]

Все пак е по-вероятно човек със симптоми на вирусно заболяване да има такова, отколкото човек без такива симптоми. Въпреки, че е напълно възможно вторият да е носител.

# 758
Дъждец, няма ми я опцията за скрит текст. Съжалявам. И аз съм от телефон.
Yummy Mommy, къде може да се направи безплатен тест, в случай на нужда?
В Канада.
Въведоха  го сега.
При нужда били поръчали и 6 милиона маски ако се наложило да се носят в училищата.  Те ще стигнат до никъде,  но поне вече ще има избор.

# 759
Аха, ясно. При нас в Бг ме интересува дали има опция за безплатен тест при необходимост?

# 760
  • София
ЛЛ трябва да те насочи към инфекционист, който може да назначи тест, ако прецени, че е нужно. Иначе при влизане по спешност в болница... Може да има и други сценарии, при които тестът да е безплатен, но аз не ги знам.

# 761
  • София
И на мен ми се струва, че накрая ще прехвърлят топката на общините  локално да си решават общата картина според заболеваемостта там, а общините ще прехвърлят на училищата - да се оправят както си знаят. В най-добрия случай ще им дадат някакви предписания и пари за дезинфектанти. Ако нещо се прецака - родителите да си плащат тестовете и да се разправят с ЛЛ.

# 762
https://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB- … i-news950496.html
Ето да видите как се лекува в България.Разговор от първо лице.Само за тестове семейството е дало 400 лв.После РЗИ е оставило на майката да следи състоянието на децата.Така сме подготвени, т.е. никак.Оправяй се сам.

# 763
Големият ми син беше преди месец с много висока температура. Звъннах на ЛЛ и ми каза това, което и очаквах да чуя, да го заведа в кабинета. И реално къде наистина да отиде човек като е с температура? В нашия град има една болница. За спешно не е. Баш за ЛЛ си е. Прегледа го, назначи му рентген. Два дена беше с 39+, на третия ден беше като нов. Антибиотици ни изписват изключително рядко. Изобщо не бих започнала някакво лечение по телефона. Когато човек чувства, че не е добре отива на лекар - прослушване на гърдите, гърло. Няма и да се втурна да правя тестове при всяко неразположение.

# 764
Sparkles, не мисля че е ок по този начин. Тепърва ще сърбам попарата на гадният АБ, но това е друга тема..... противовирусен препарат изписа Авирон Рапид.
В нашият град рязко скочиха случаите с вируса и  ми е притеснено за септември присъствената форма. От друга страна ДО ме може да компенсира, та съм със смесени чувства.
А в крайна сметка пак ще правим това което реши МОН.

Общи условия

Активация на акаунт