Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 133
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
У нас никой няма да тръгне да тества, но все пак ми е интересно какъв е проблемът, ако имаше такава възможност?
В нашата детска градина при някаква бройка разболели се от скарлатина (мисля 2-3деца)от РЗИ дойдоха и тестваха всички. Това е практика с цел предотвратяване на разпространението. Каква е разликата с тестването за Ковид?
Не съм чула досега някой да откаже тест за скарлатина и да мисли, че детето му ще е опитно зайче, като му вземат гърлен секрет .
Скарлатината е бактериално заболяване и бактерията заселила се в гърлто си стои там и ако има бесимтомен носител на бетахемоличен стрептокок той не променя статуса си на такъв а си живее с бактерията и тя може да бъде открита; ковид е вирусно заболяване, при случайни тестове не се гарантира че ще се хване лице на етап с вирус в носоглътката, може да не е заразено,  може да е прекалено рано заради инкубационния период или да е късно, защото се е придвижила надолу. При възможността за фалшивоположителни тестове заради съществуващи  замърсени тестове, тк. са мн. чувствителни на външната среда и замърсяване още в момента на избработка (можете да потърсите сами) е възможно да се констатира положителен тест при здраво дете и това да завърти една въртележка, в която всички ще участваме, с карантиниране, изолиране и ДО ще ни е най-малкият проблем.
При симптом на ОВИ самият родител би бил достатъчно обезпокоен и спрял детето веднага от училище, би  отишъл при ЛЛ за преглед и тук има друг тънък момент - как да разгранични личният лекар дали е ковид при положение че от него зависи и здравето да детето и отговаря за това дали се карантинира цял един клас. Много е вероятно ако касата не плаща теста, да предпише лечение да даде бележка за ОВИ и понеже детето е изолирано веднага мисля че това всъщност е достатъчно. При недай си боже странно протичане, поддържане на температура е вероятно самият родител да инициирал тест и тогава да се стигне до карантиниране. Но ако на лекарят се каже че н може да дава бележка за ОВИ без да се докаже че не е ковид, както става с приема в болниците, вие склонни ли сте за всеки банален , да се надяваме вирус, да доказвате при тая цена на тестовете.
Ей такива са ми на мен притесненията. Това че се смята че има бесимптомни носители и заразяване преди човек да има симптоми, което мисля вече се отхвърля от някои проучвания паразлизира здравната ни система да лекува добре и други заболявания и тогаа най-добре всички да си ограничим контактите до тези без които не можем за психическото си здраве.
Споделям мнението на 100%.Тези мисли са и в моята глава, а както се оказва и в мислите на моите приятелки.Няма смисъл от подобна игра на руска рулетка, не и с децата!

# 721
Няма фалшиво положителни PCR тестове. Има фалшиво отрицателни.  Могат да не хванат преносител за съжаление.
Най-опасни са безсимптомните носители.
От другото нищо не разбрах.

# 722
Няма фалшиво положителни PCR тестове. Има фалшиво отрицателни.  Могат да не хванат преносител за съжаление.
Най-опасни са безсимптомните носители.
От другото нищо не разбрах.
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/syst … and_negatives.pdf
Има, засечени са в UK и даже тестове на CDC в САЩ са били замърсени
Цитат
What causes false positives?
•Cross reactions with other genetic material.  Other sources of DNA or RNA may have cross reactive genetic material that can be amplified by the RT-PCR test.  False positives were observed unexpectedly in norovirus assays in patients with enterocolitis, due to unusually high levels of human DNA in samples [1]
•Contamination during sampling.  This may happen if the swab head accidently contacts,  or is placed on a contaminated surface (e.g. latex gloves, hospital surface).
•Contamination during swab extraction.  Viral RNA is extracted from swabs in solution; accidental aerosolization ofliquid can cause cross contamination between samples.
•Contamination with PCR amplicon.  The PCR amplification process generates millions of copiesof the DNA target (amplicon) that can cause false positives in subsequent PCR reactions.  If a testing lab is accidently contaminated with amplicon it can lead to sporadic false positives.  
•Contamination of PCR laboratory consumables.  Contamination can spread from a post-PCR lab into a pre-PCR lab by transfer of equipment, chemicals, people or aerosol.  Even experienced national labs can be affected.  In early-March 2020, COVID-19 RT-PCR assays produced by the CDC were withdrawn after many showed false positives due to contaminated reagents. [2]

# 723
  • Варна
Надявам се не предлагаш сериозно нулева година за всички? Ами ака продължи пандемията и другата година?
еми става въпрос за оцеляване нали
Да, и дистанционното обучение предлага безопасна алтернатива. Най-малкото децата трябва да бъдат ангажирани с нещо, една година в носа си ли ще бъркат? Просто е безумно и не вярвам дори да се говори сериозно.

# 724
Надявам се не предлагаш сериозно нулева година за всички? Ами ака продължи пандемията и другата година?
еми става въпрос за оцеляване нали
Да, и дистанционното обучение предлага безопасна алтернатива. Най-малкото децата трябва да бъдат ангажирани с нещо, една година в носа си ли ще бъркат? Просто е безумно и не вярвам дори да се говори сериозно.
На мен дистанционното обучение ми е безумно, предпочитам да си бърка в носа пред него. Или в краен случай СФО. Това за дете на 9 г.

# 725
Ако се тръгне масово на самостоятелно обучение, то "парите следват детето" къде ще отидат? Не в училище? Училищата ще писнат, че са недофинансирани и нямат пари за заплати и други разходи и набързо ще им се наложи да преосмислят позицията си за ДО.
И другото- щом поемам самостоятелно обучение вкъщи, то не би ли трябвало съответната сума да ми се преведе на мен?
Тези въпроси се задаваха неколкократно и тук.
Особено хора, които притежават жилище и 50% от годишните им данъци (спрямо квадратурата и новостта на къщата плащат между 1.5К и 4.5К $)   отиват към училищните бордове, се скъсаха да протестират.

Не искали да плащат данъци към у-щата и учителите да получавали пълна заплата ако те щели да си гледат и обучават децата. Повечето (48%) искали децата им да са на ДО или направо на домашно обучение, където си финансираш всичко сам (както ако си в частно у-ще), но така учителите няма да са толкова нужни. Учителите протестират, че не е безопасно да се върнели на работа така и въобще..
Патова ситуация.

Толкова излишно наплашиха хората, че всеки е полудял по различна причина.

И днес и в понеделник ще има протест на родители и учители да се сложили екстра мерки в у-щата и да въведат задължителните маски, както в Торонто Sad , все едно някой ги спира да си пратят децата в у-ща с маска и сега..
И да се ваксинирали всички като излезне ваксината! Точно това пък няма как да се случИ.

Аз пък ако ми задължат детето да носи този парцал маската по цял ден в у-ще, няма да го изпратя в у-ще въобще също. Същото право имат и другите родители, на деца ( че и учители)  с компроментирана имунна система да минат на ДО.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 21:38 от Анонимен

# 726
  • София
Скрит текст:
Аз дори не знам дали ще се натръшкат, за това гледам да съм по-скоро позитивина, по-скоро ме притеснява че децата ще бъдат тествани с какви ли не съмнителни тестове, ще се играе на иди ми - дойди ми с ДО и това ще доведе до карантиниране и мерки, които ни опъват нервите и на нас възрастните. Отделно при всеки банален вирус с тия съмнения за ковид ако ЛЛ не е читав може да ни кара да се тестваме непрекъснато.

Да, нали. А ако е "читав" ще ти напише бележка, че си здрава и алергична и ще те прати да заразяваш смело наляво и надясно. И теб, и децата. Ей така се появява "понятие" като "градински сопол". Понеже някои хора смятат част от вирусите за "банални“.

А иначе - о, ужасТ! О, катастрофа! О, кошмар! - може да ви вземат някакъв съмнителен гърлен секрет - че и назален! - и да ви чепират с 5G! по време на процедурата (`чете се 5-г-факториел).

Аз съм от тези които спираха детето си от ДГ до 5 възраст заради  безхаберието на родителите не ме вкарвайте в тая група, детето вече порасна, а и в градините не пускаха бесимптомни а откоровено сополиви.
Под читав личен лекар имах превид такъв който допуска че е възможно детето да кара банален вирус, а не да отказва да го лекува докато не го тествам. Нямах предвид да го пусне да заразява, а да му даде болничен на база ОВИ, да препоръча лечение за подозираното него ОВИ като следи и за евентуални индикации за ковид - например кръвна картина, продължителна субфебрилан температура и т.н. Лекар който няма да се крие от пациентите да не преглежда, за да не го разболеем с ковид, а ще си е на мястото за да лекува. Защо банални вируси има и като се смесят децата дори и с предпазни средства може да зациркулират
Не е конспирация че има замърсени тестове с ковид, не казвам че замърсени че да заразят но най-малкото да изкарат човек фалшиво позитивен, а това влече след себе си последствия. Тестове в UK и тестове на CDC , има официална информация. Затова не съм против тестването, но при симптоми за да се прецени лечение и то по желание на пациента. За съм за предпазните мерки, също да си спираме децата без обяснение при най-малкия проблем и да ги изолираме докато изясни какво е, такава съм била и докато детето беше в ДГ, даже на пързалки не го водех докато беше болен, да не разболее някой, после не го водех заради някои сега страхливи, а преди безхаберни родители.

Общопактикуващият лекар не е врачка, че да хвърли един боб и да разбере от какво боледува детето ти - от "банален" вирус или от по-интересен такъв. И би било абсолютно безхаберие да покани потенциално опасно заразно болен да дойде, за да го разгледа външно и да ... хвърли боб намясто, навярно. И да, имат пълно основание да се пазят, и да, имат всички основания да се страхуват, и да, абсолютно са ДЛЪЖНИ да пазят останалите си пациенти от потенциално опасните такива. Винаги можеш да го заведеш късно вечер в Пирогов като спешно... *greensmile*.

Ама чакайте сега - то същите тези ученици и когато ходят в училище пак също нищо не правят! За да ги накарат да учат други мерки трябва - и да повтарят класове(още от 1 клас), и санкции за родителите, и образователен ценз трябва да се въведе за част от гражданските права... Накратко, на който не му се учи и в класната стая да е, ще брои мухите и пак няма да слуша. И обратното, който иска да учи, намира начини. Тук се дискутираше по-напред в темата, че по време на ДО страдали предмети като химия - не е вярно, само в уча се е пълно с толкова много заснети опити на качествени реакции, че си е напълно достатъчно. Отделно колко още клипове има из мрежата, включително записи и визуализация на електронни микроскопи по биология, за които съм сигурна, че няма в ни едно бг училище в наличност.

Не е точно така, но пък, като се замисля, реалният опит в истинска лаборатория е важен за... доста малък процент от учениците. Примерно такива, които ще се явяват на областни, национални и/или международни кръгове на олимпиади... Може би присъствената форма трябва да е само за тях. Хем ще са по-малко, хем и учителите ще знаят за какво рискуват.

Кати, синът ми е на 6 години и подлежи на задължително предучилищно обучение. В момента, лятото, градината е по желание, но от 15.09 вече е задължително посещението. До нас започнаха преустройство на стара детска градина, градят наново стените. Ако случайно са готови до 15.09-1.10 това значи, че ще разделят децата на по-малки групи. Е, крайно време беше, защото в момента групите са по 30-34 деца. Надявам се, че от две групи ще направят три. Във всеки случай явно се вземат някакви мерки за решаване на ситуацията в детските градини.
Надявам се, че без да се тръби, но и за училищата ще се вземат същите мерки.
Има няколко училища, които се пукат по шевовете и други, в които има празен сграден фонд и могат да бъдат местени цели класове. Има затворени училища и детски градини, чиито сгради така си и стоят. Не, че са много на брой, но ще се намери решение.
А и поне 2/3 от училищата в града са на едносменен режим, така че варианти има, колкото на всички да не им се иска да работят на две смени. Ще се справим. Със сигурност ще се наложат някои компромиси, няма как, ситуацията го налага.

Ако цялата популация на града ви го цопнат в София вероятно изобщо няма и да се усети разликата. Особено по отношение на прираста на децата. Така че вие, дето "ще се справите някак си евентуално" сте просто един малък изолиран частен случай на фона на голямата маса от деца, които ще пострадат.

Скрит текст:
Скрит текст:
търкаляй се, или отслабни.
значи, че в Кюстендил огнището беше в циганската махла, не в жилищен квартал.

Изключително грубо, грозно и цинично отношение към цял етнос. Ако ти бях майка в момента щях да потъвам в земята от срам.

Като почнете с липса на сапун.. Ами купи. Всяко дете да донесе по един сапун. Никой родител няма да се разори.
Сапунът е най-малката грижа.
И дезинфектант може да си купи всеки клас. На кой родител ще му се посвиди по 1-2 лв. месечно?Ама училището да му мисли. Като училището няма пари достатъчно, родителите ще помагат в името на децата си.

Може, разбира се. Може и сменен режим за хигиенисти да организират. Родителите, де. Та като купуват дезинфектанти (не зная откъде ги измисли тези 1-2 лв. месечно, по-скоро говорим за 50-90лв. месечно, нали се разбрахме, че ще се чисти сериозно - и да, не всички ще се включат, но не това е важното) да осигурят и използването им. А като са тръгнали и учителски смени могат да дават. И изобщо - за какво ли е училището при това положение? Вместо да ходят да го обгрижват на сменен режим няма ли да е по-добре всеки да обгрижва собственото си дете в домашна обстановка, пък учителите да помагат / участват според възможностите си (ДО)?

1-2 лв. месечно от дете прави точно 50-60 лв. за класа. Ама нали трябва да се заяждаме.

Не "на класа". На човек.

Що за дезинфектант ще струва 1500 лв. за клас, което ще рече около 75 000 за голямо провинциално училище на месец? И ако аз съм в грешка, откъде ще се вземат тези пари за 12-те  основни училища в нашия град? И още 7-8 средни? Колко прави това?

Понеже ще се прави основно почистване на помещението всяко междучасие трябва да включиш и заплатата, заедно с осигуровките, на хигиенист за всяка стая. Поотделно. И допълнително - дезинфектантите, които ще се ползват.

КатиАБВ, нещо си ми писала за циганите, но едва сега видях. Извинявай, че не ме е срам.

Не те извинявам. Няма да ти казвам да се замислиш, защото ще се окаже, че искам твърде много от теб... то не е като да ти бръкнат с тампон в гърлото и носа.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 22:31 от katiABV

# 727

Общопактикуващият лекар не е врачка, че да хвърли един боб и да разбере от какво боледува детето ти - от "банален" вирус или от по-интересен такъв. И би било абсолютно безхаберие да покани потенциално опасно заразно болен да дойде, за да го разгледа външно и да ... хвърли боб намясто, навярно. И да, имат пълно основание да се пазят, и да, имат всички основания да се страхуват, и да, абсолютно са ДЛЪЖНИ да пазят останалите си пациенти от потенциално опасните такива. Винаги можеш да го заведеш късно вечер в Пирогов като спешно... *greensmile*.

А за Вашето дете ходещо на училище сигурно при всяка температура/ гърло/ разстойство/ хълцане/ обрив ще ахнете че е ковид и ще го влачите в Инфекциозна болница и ще хвърляте 120 лв за тест? Или ще му дадете едно парацетамолче и ще скатавате ако има температура и някакъв незабележим симптом до 3 дни надявайки се да не е ковид? Аз предпочитам да го заведа на неговия лекуващ лекар. Ако ми бъде отнето правото да заведа детето си на педиатър, защото всичко е ковид, а в училище космонавти ми го тестват и му навират замърсени клечки в носа заради всеки паниран родител, няма да стане тази. Или накрая иноваторката учителка ми увисне в 8 часа в къщи пред компютъра и "преподава"?
Диагностиката и лечението на този вирус в нашия "хуманен" свят и новата "модерна" псевдомедицина дават максимални поражения и за болните от ковид или друго и за здравите , защото всеки е смятан за потенциално опасно заразно болен Защото отнемат правото на хората на доболнична помощ и ако искат помощ да заповядат директно при инфекциите, да пипнат нещо или в интензивните за да ги уморят.
Учителя го е страх от ученика, лекаря от пациента, родителите от децата на други родители ... Човек срещу човека! Гениално, нали? И изхода ми е да сложа детето пред компютъра да радва иноваторите в образованието и да оправдава печалбите на технологичните компании дето тотално са изкукали от какво има нужда едно дете за да е здраво!

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 22:35 от Sparkles

# 728
  • София
У нас никой няма да тръгне да тества, но все пак ми е интересно какъв е проблемът, ако имаше такава възможност?
В нашата детска градина при някаква бройка разболели се от скарлатина (мисля 2-3деца)от РЗИ дойдоха и тестваха всички. Това е практика с цел предотвратяване на разпространението. Каква е разликата с тестването за Ковид?
Не съм чула досега някой да откаже тест за скарлатина и да мисли, че детето му ще е опитно зайче, като му вземат гърлен секрет .

О, има ги и такива. Не си се сблъсквала челно с антиваксинаторското световно-5G-конспираторско племе.

Скарлатината е бактериално заболяване и бактерията заселила се в гърлто си стои там и ако има бесимтомен носител на бетахемоличен стрептокок той не променя статуса си на такъв а си живее с бактерията и тя може да бъде открита; ковид е вирусно заболяване, при случайни тестове не се гарантира че ще се хване лице на етап с вирус в носоглътката, може да не е заразено,  може да е прекалено рано заради инкубационния период или да е късно, защото се е придвижила надолу. При възможността за фалшивоположителни тестове заради съществуващи  замърсени тестове, тк. са мн. чувствителни на външната среда и замърсяване още в момента на избработка (можете да потърсите сами) е възможно да се констатира положителен тест при здраво дете и това да завърти една въртележка, в която всички ще участваме, с карантиниране, изолиране и ДО ще ни е най-малкият проблем.
При симптом на ОВИ самият родител би бил достатъчно обезпокоен и спрял детето веднага от училище, би  отишъл при ЛЛ за преглед и тук има друг тънък момент - как да разгранични личният лекар дали е ковид при положение че от него зависи и здравето на детето и отговаря за това дали се карантинира цял един клас. Много е вероятно ако касата не плаща теста и лекарят си върши работата като не отрича съществуванто на много други вируси, да предпише лечение да даде бележка за ОВИ и да наблюдава детето; и понеже детето е изолирано веднага мисля че това всъщност е достатъчно. При недай си боже странно протичане, поддържане на температура е вероятно самият родител да инициира тест и тогава да се стигне до карантиниране. Но ако на лекарят се каже че не може да дава бележка за ОВИ без да се докаже че не е ковид, както  при скарлатина или както става при прием в някои болници, вие склонни ли сте за всеки банален вирус да доказвате при тая цена на тестовете че не е ковид, да се надяваме че няма да е.
Ей такива са ми на мен притесненията. Това че се смята че има бесимптомни носители и заразяване преди човек да има симптоми, което мисля вече се отхвърля от някои проучвания паразлизира здравната ни система да лекува добре и други заболявания. И при тази обстановка присъственото обучение, което смятам че не трябва при никакви обстоятелства да се замества с ДО особено при малки деца, ще е трудно. Освен ако не се успокоим, не заживеем с мисълта че не всичко е ковид, не гледам страшно чуждите деца, не ги тестваме непрекъснато да ни доказват че са здрави, а не само изглеждат такива, и като отидем на лекар там стои един здравомислещ човек, който да ни помогне отчитайки всичко което съществуваше и преди ковид. И все пак продължим да се пазим един други и ползаме предпазни средства и разчитаме на тези които организират това не ни навлизат прекалено в личното пространство.

Цената на тестовете и това как и дали може да бъде изнуден родител да ги заплати е съвсем отделен въпрос - тук беше повдигнат въпроса как, видиш ли, тестовете ще се извършват тайно и безплатно на всички или случайно избрани безсимптомни деца. И провеждането на теста по някакъв начин ще навреди на здравето им и ще ги превърне в "опитни зайчета".

Ра, планът на МОН е да тестват контактните деца... за сметка на родителите. Как и въз основа на кой закон ще изискват от родителите да заплащат за тестовете при всяка зараза в класа не е много понятно, но... не е единствения случай на напълно неграмотна юридически заповед, та не учудва никого. И, впрочем, дори не е заповед - някак е... стратегия. Един вид, "ще се тестват"... някак си, някъде си, по някакъв вълшебен начин.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 22:40 от katiABV

# 729

О, има ги и такива. Не си се сблъсквала челно с антиваксинаторското световно-5G-конспираторско племе.

Достатъчно официални данни публикувах и достатъчно ясно се виждат проблемите в медицината в момента, също и затова какво показва един тест в неподходящ момент на вземане. Моето дете има всички ваксини, 5-г то тепърва ще го видим какви ще ги докара, аз микровълнова не ползам и такива вълни не харесвам, сега за интернет може и да добри, не претендирам да съм познавач. Не харесам също тефлон и съдове за кобинирано готвене от пластмаса. Старо соц чедо расло с емайлирани тенджери и тигани, учило от хартиени учебници и ползващо личен компютър от 21 години с всичките странични поражения за здравето. Досега доволна от своя ОПЛ и избягваща по възможност всякакви болници като вредни за здравето. Твърдо против безхаберни родители пускащи болни деца защото няма къде да ги денат.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 22:48 от Sparkles

# 730

Ра, планът на МОН е да тестват контактните деца... за сметка на родителите. Как и въз основа на кой закон ще изискват от родителите да заплащат за тестовете при всяка зараза в класа не е много понятно, но... не е единствения случай на напълно неграмотна юридически заповед, та не учудва никого. И, впрочем, дори не е заповед - някак е... стратегия. Един вид, "ще се тестват"... някак си, някъде си, по някакъв вълшебен начин.
[/color]
Къде го пише това? Интересно решение за ползващите безплатно задължително образование.

А член на конституцията гласи че никой не може против волята си да бъде подлаган на медицинско изследване.

# 731
Може ли да спазваш правилата на форума и да не пускаш последователни постове?
Мисля, че те посъветвах още през май да се ориентираш към СФО. Явно имаш голям проблем с образователната система и не мисля, че корените му са в пандемията.

# 732
  • София

А за Вашето дете ходещо на училище сигурно при всяка температура/ гърло/ разстойство/ хълцане/ обрив ще ахнете че е ковид и ще го влачите в Инфекциозна болница и ще хвърляте 120 лв за тест? Или ще му дадете едно парацетамолче и ще скатавате ако има температура и някакъв незабележим симптом до 3 дни надявайки се да не е ковид? Аз предпочитам да го заведа на неговия лекуващ лекар. Ако ми бъде отнето правото да заведа детето си на педиатър, защото всичко е ковид, а в училище космонавти ми го тестват и му навират замърсени клечки в носа заради всеки паниран родител, няма да стане тази. Или накрая иноваторката учителка ми увисне в 8 часа в къщи пред компютъра и "преподава"?
Диагностиката и лечението на този вирус в нашия "хуманен" свят и новата "модерна" псевдомедицина дават максимални поражения и за болните от ковид или друго и за здравите , защото всеки е смятан за потенциално опасно заразно болен Защото отнемат правото на хората на доболнична помощ и ако искат помощ да заповядат директно при инфекциите, да пипнат нещо или в интензивните за да ги уморят.
Учителя го е страх от ученика, лекаря от пациента, родителите от децата на други родители ... Човек срещу човека! Гениално, нали? И изхода ми е да сложа детето пред компютъра да радва иноваторите в образованието и да оправдава печалбите на технологичните компании дето тотално са изкукали от какво има нужда едно дете за да е здраво!

Ще се обадя ПО ТЕЛЕФОНА на лекаря и ще действам според инструкциите. Ще му взема ЛИЧНО гърлен секрет (много пъти съм го правила) и ще го пусна, понеже освен "банални" вируси има и бактерии (не знам дали те са банални или по-интригуващи) и на 2-рия 3-тия ден ще му пусна тест за антитела, който струва 30, а не 130лв. и при симптоми е достатъчен период за образуването им.

[/color]
Къде го пише това? Интересно решение за ползващите безплатно задължително образование.

А член на конституцията гласи че никой не може против волята си да бъде подлаган на медицинско изследване.

Беше някакъв план на МОН (или на министъра? не мога да се закълна) за присъственото обучение през новата година в условията на пандемия... Мисля (но не съм съвсем сигурна), че Дидева го беше споделила - може, обаче, и друг потребител да е бил. Май в темата за Ковида. Беше потресаващо просто.

# 733
Кати, проблемите с пренаселването на някои софийски училища са си проблем на столицата, не на провинцията. Може ли столицата да мине на ДО, а ние от провинцията, дето не искаме никой да ни цопва в Софията да си учим присъствено и да продължим да си живеем живота? Щото ние база имаме да си разделим класовете, ама нямаме богати родители дето да плащат на частни учители и детегледачки да им обучават децата, пък и нещо ДО при нас явно не е било като ДО при вас. И понеже нашата специфика е различна от вашата е добре да се действа не кардинално за цялата страна, а според условията. Ако можеш да разделиш класовете и да наложиш хигиена, дезинфекция и спазване на мерки - работиш нормално, т.е присъствено, като нямаш база и воля да наложиш поне дезинфекция и предпазни средства - минаваш онлайн или СФО.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 23:01 от Mama Ru

# 734

Ще се обадя ПО ТЕЛЕФОНА на лекаря и ще действам според инструкциите. Ще му взема ЛИЧНО гърлен секрет (много пъти съм го правила) и ще го пусна, понеже освен "банални" вируси има и бактерии (не знам дали те са банални или по-интригуващи) и на 2-рия 3-тия ден ще му пусна тест за антитела, който струва 30, а не 130лв. и при симптоми е достатъчен период за образуването им.

Е да аз също ще се обадя по телефона първо и се надявам да ме приме, ако не ме приеме очаквам извинителна блежка за да не бъде детето ми риск за останалите. Ще му пусна една кръвна картина ако не свали темепратурата до 3 дни и ще му се обадя отново. Ако има като първи симптом кашлица с температура определено бих се притеснила. Трябва да се свържа с ОПЛ най-малко за бележката все пак и не очакам да ме прати директно в инфекциозна болница. А за пср-теста могат да ни принудят, както казвате, иначе и аз бих пуснала антитела ако ми изглежда нетипично състоянието. Мисля че поне сме на едно мнение че детето се спира от училище за да не е риск за останалите. Разликата е че Вие смятате че директно трябва да се третира като ковид. Не съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт